Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ocito je da podrska «nezavisnoj, cjelovitoj i nedjeljivoj» nije bjanko i vjecita. Najvise zahvaljujuci potpunoj inertnosti i dugogodisnjoj pasivnosti lobiranja u korist BIH, totalnom fjasku vanjske politike ciju fakturu komotno nominirati na Bakira&Zlatka, (cak ni fjasku, jet nesto sto ne postoji ne moze dozivjeti fjasko) drhtimo pred sutrasnji dan od nekog jebenog Rusa u PIK u, a Mile Ronhil nam se smije dok mu se ogleda svaki zub u lose napravljenoj protezi. Covic vise nego itko nastavlja tudjmanovsku politiku lova u.mutnom i kao lesinar ceka plijen da uzme ostatke zapadne hercegovine koje Srbe ne zanimaju. Mi, jednostavno, nemamo vise bezrezervnu podrsku za cjelovitu zemlju, a vise nego ikad se moze primjeniti «svi smo krivi». Za svaku nejasnocu pogledati postove podrske Zlatku Lagumdziji 2xsramnom ministru ino poslova.
Ne znam što će biti s referendumom. Al znam što svaki dan proklinje Bakir Izetbegović. Ne Srpsku. Nego trenutak kad je predao zahtijev Ustavnom sudu BIH da poništi taj dan. I time Dodiku dao nevjerojatnu moć. Da postoji vremenski kotač, ili da iz Miljacke iskoči zlatna ribica, jasno je što bi g. Izetbegović prvo poželio. Ja čak razumijem emociju g. Izetbegovića kada je predao taj podnesak Ustavnom sudu BIH. Al emocionalci ne bi trebali ići u politiku. Emocija je za umjetnike, pjesnike, ljubitelje lijepog. Politika je isuviše pragmatična stvar. I ne ostavlja prostora romantizmu. Pa i onom nacionalnom.
Ne znam što će biti s referendumom. Al znam što svaki dan proklinje Bakir Izetbegović. Ne Srpsku. Nego trenutak kad je predao zahtijev Ustavnom sudu BIH da poništi taj dan. I time Dodiku dao nevjerojatnu moć. Da postoji vremenski kotač, ili da iz Miljacke iskoči zlatna ribica, jasno je što bi g. Izetbegović prvo poželio. Ja čak razumijem emociju g. Izetbegovića kada je predao taj podnesak Ustavnom sudu BIH. Al emocionalci ne bi trebali ići u politiku. Emocija je za umjetnike, pjesnike, ljubitelje lijepog. Politika je isuviše pragmatična stvar. I ne ostavlja prostora romantizmu. Pa i onom nacionalnom.
9 siječanj je pravni odgovor konstitutivnog na pravno nasilje građanskog.
daddy-kool wrote:
Neće ništa, a nekakvi takvi pasivno-agresivni potezi su bespotrebni i jalovi. Evo i HDZ podržava referendum.
Vrlo jednostavno, ako ovaj referendum prođe kako se najavljuje i ako skupština RS usvoji odluku koja direktno protivi odluci Ustavnog suda BiH, to znači da možemo očekivati ubrzan razvoj događaja prema pokušaju razbijanja BiH po ko zna koji put. Iz toga slijedi da se trebaju uskoro demontirati ekonomske i institucionalne veze koje nas vežu prema RS, početi pripremne radnje za neposredni sukob, prešaltavanje na ratnu ekonomiju, militarizacija društva, itd itd
Ono, već viđeno.
Neovisno o ovoj, konkretnoj situaciji, teško je oteti se dojmu da je jedini razlog što svijet drži Bosnu cjelovitom taj strah od male islamske države u srcu Evrope.
Valjda taj svijet podrazumijeva i neke muslimane, a ne samo krstaše, pardon isprepadane kršćane.
Connaisseur Karlin wrote:Od poetka teme pisem da je Svijet digao ruke od BiH jer je nefunkcionlana drzava propao projekat Svijeta i domaceg stanovnistva!
K'o da je bitno šta ti pišeš.
BiH je država na koju su agresiju izvršile susjedne/komšijske Hrvatska i Srbija, po ko zna koji put. Održala se i pružila otpor u ratu, zahvaljujući patriotskom frontu i pomoći ono malo prijateljskih država u svijetu. Taj patriotski front je danas jači nego ikad. Pa bujrum. Nek' probaju ovi tvoji. I jedni i drugi.
Poskokovski glupo i plitko. Sve sam samo ne Bakirov simpatizer, ali da nije ove stvari Mile Micko Zlajin bi vec izmislio neko referendumsko pitanje jer pod a)trebaju Srbi iz PC da se ovim zabave i na tren, a pred izbore zaborave da su nezaposleni i gladni i pod b)treba se ispipati puls MZ ko god i sta god ona bila za mnoga pitanja, a mislim i u dogovoru sa zvanicnom Srbijom, odnosno «politickim pobacajem» kako za prvog u iste ne tako davno rece Dodik.
Kao Bošnjaci se nadaju da će svijet reagovat a Srbi i Hrvati se nadaju da neće...
Kakav zajeb.
Nadaju se dušmani da će nas svijet pustit niz vodu.
Pa gdje živite ljudi?
Nas je svijet pustio niz vodu 90 tih no mi se ne udavismo, opstali smo.
Nikakvu pomoć ne očekujem od svijeta, očekujem u smislu da zaustave ovaj put koji ima jedan smjer, no kada dođemo do kraja puta više ne trebaju reagovat
Tada ćemo mi Bošnjaci i svi oni koji vole ovu zemlju da reagujemo.
Ne podcjenjujte snagu ovog naroda, nismo svi po kafama a ostatak vremena po forumima i društvenim mrežama
Možda ste na osnovu njih izgradili takvu percepciju ali stvarnost je mnogo drugačija
Connaisseur Karlin wrote:Od poetka teme pisem da je Svijet digao ruke od BiH jer je nefunkcionlana drzava propao projekat Svijeta i domaceg stanovnistva!
Banksy wrote:
Čim si se ti tako trznuo, onda to izgleda zaista ne bi bio loš pristup...
edit: samo kakvi nas miševi vode, ništa od ovoga.
Vidim da je tebi lako proglasiti Bosnjake opasnim po Evropu...
Ti bi Evropu plasila sa Bosnjacima-muslimanima...
Bra'o za tebe
Jel to ti brineš za ugled Bošnjaka u svijetu?
Izgleda ipak vise nego ti s obzirom da su meni u porodici i familiji svi Bosnjaci, i ne zelim da ih iko tek tako proglasava potencijalnim ekstremistima, sto je ocigledno tvoj prijedlog. Sutra bih i sam zbog imene bio zrtva takvih nerazumnih prijetnji.
Nisi ti prva osoba od koje cujem tako nesto, to cujem i od Bosnjaka, ali sam svaki put zatecen da uopste neko nesto tako moze i pomisliti, a ne jos Evropi i svijetu prijetiti s tim. Totalno ponizavajuce misljenje o samome sebi i svom narodu, koje cak "ponosno" govoris i drugima.
Last edited by Ripicipi on 22/08/2016 17:35, edited 2 times in total.
ABH017 wrote:
Ništa naročito. Ne laje kuja zbog sela, već zbog sebe.
Nego, šta je RIS?
Bakir Ustupak - zvani Ris.
Autor teksta je toliko nepismen da, u pokušaju da bude veći Srbin od šumadinca, miješa ćirilicu i latinicu. Šta očekivati od omladine koja čita njihove tekstove?
Nakon završenih olimpijskih igara u Riju,svečano počinju referendumske igre u Srpskoj.
Dodik nosi referendumski plamen od Laktaša do Srbinja.
Po zavrsetku referendumskih igara referendumski plamen ce se prenijeti traktorima u Beograd,glavni grad svesrpskih drzava.