Referendum(i) u RS-u

Locked
Budjav_lebac

#11251 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

zavrzlama wrote:velikosrpski stratezi su ovim referendumom napravili 2 ogromna previda...

prvi je taj to su fulali raspolozenje srba za izlazak i time sto su zapad uvjerili da je rs jedna obicna barbarska tvorevina kojoj sto prij treba oduzimati dejtonom date iingerencije...srbi nisu svjesni da su nepistovanjem ustava bih obeslimili i postojanje rs...cist autogol ;-)
Nisu oni slucajno napravili previd nego namjerno. Narodu se prica jedno, drugo se radi, a zato posljedice snosi samo taj isti narod.

Eto rekli su im i nesto za popis pa ce ga kako stvari stoje priznati jer znaju da ce i tu krivicno odgovarati.
LSD

#11252 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LSD »

hizo ramidovic wrote:milorad dodik je jedini pravi branilac srpstva i pravoslavlja od radikalnih alijinih islamista.
dosta je bilo turskog zuluma!
Apsolutno.
Ovo je velika pobjeda golorukog nebeskog naroda (koji je rekao svoje na referendumu) nad neviđenim osmanlijskom silom :nargila:

Da se podsjetimo glavnog mota svi srba:
Image

Srbuj - makar slamu jeo !

Srbovanje je omiljena disciplina nebeskog naroda :thumbup:
SmokingMan

#11253 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by SmokingMan »

hizo ramidovic wrote:Milorad Dodik je jedini pravi branilac srpstva i pravoslavlja od radikalnih alijinih islamista.
Dosta je bilo turskog zuluma!
Upravu si,ne prođe ni dan a da alijini islamisti puput Jedžudža i Medžudža ne preoru RS uzduž i poprijeko.Pravda za RS i potlačene srbe.
Last edited by SmokingMan on 26/09/2016 22:12, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#11254 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by DonieBrasco »

Ako Bog da kad Dodo dođe na sud pa pocne da prica, a onda krene nagla migracija srba, tj. Dodikovih saradnika u Srbiju, Rusiju i druge zemlje, kad se pola Laktasa iseli zajedno sa Istocnim Sarajevo, Bjeljinom, Prijedorom, sve firme naglo pogase a šefovi odu misterijozno na duzi godisnji.

Joj kada Nikola Spriric dođe na red. :lol:
daddy-kool

#11255 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Grean wrote:

Dva teksta, ni jedan od autora sigurno nije neprijatelj BiH a oba govore o nemoci Bosnjaka u ovoj prici kako bi BiH branili oruzjem.

Ocito da je nasa nemoc ocita i to je ono sto najvise boli.

Opet ko' u ratu nije muka sto nas granatiraju nego je muka sto mi nemamo s cim da granatiramo njih.
Naša nemoć nije vojna, nego je posljedica ustroja BiH.
Koliko god ovaj referendum bio prst u oko Bošnjacima, on čopka destonski okvir oko BiH, a šta će izaći ako to pukne je, nadamo se, normalna BiH.
Zato Srbi traže mjeru, malo krenu pa stanu, pa se preispituju (Bosić, Vučić,...), pa toplo-hladno; jer je njima cilj skinuti taj dejtonski oklop lagano i neprimjetno. Samo da mi ne reagujemo.

Zato je bitno sada ne pustiti olako ovo kršenje ustava, jer ako se u sljedećih mjesec dana ništa ne dogodi kao posljedica - to znači da se dejtonska BiH lagano raspada. Bošnjaci nemaju institucionalne načine da djeluju protiv ovakvog kršenja DMS, a moguće je da će MZ pustiti da se stvar kotrljapo inerciji. Raspada se i mir, razgraničenje koje je uspostavljeno, odnosi, ustav, državne institucije... Teško će to biti politički i pravno prevazići. Moraće se stvoriti institucije koje će zaštititi suverenitet i teritorijalni integritet, a istovremeno moći djelovati nezavisno od RS.
Budjav_lebac

#11256 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

daddy-kool wrote:
Grean wrote:

Dva teksta, ni jedan od autora sigurno nije neprijatelj BiH a oba govore o nemoci Bosnjaka u ovoj prici kako bi BiH branili oruzjem.

Ocito da je nasa nemoc ocita i to je ono sto najvise boli.

Opet ko' u ratu nije muka sto nas granatiraju nego je muka sto mi nemamo s cim da granatiramo njih.
Naša nemoć nije vojna, nego je posljedica ustroja BiH.
Koliko god ovaj referendum bio prst u oko Bošnjacima, on čopka destonski okvir oko BiH, a šta će izaći ako to pukne je, nadamo se, normalna BiH.
Zato Srbi traže mjeru, malo krenu pa stanu, pa se preispituju (Bosić, Vučić,...), pa toplo-hladno; jer je njima cilj skinuti taj dejtonski oklop lagano i neprimjetno. Samo da mi ne reagujemo.

Zato je bitno sada ne pustiti olako ovo kršenje ustava, jer ako se u sljedećih mjesec dana ništa ne dogodi kao posljedica - to znači da se dejtonska BiH lagano raspada. Bošnjaci nemaju institucionalne načine da djeluju protiv ovakvog kršenja DMS, a moguće je da će MZ pustiti da se stvar kotrljapo inerciji. Raspada se i mir, razgraničenje koje je uspostavljeno, odnosi, ustav, državne institucije... Teško će to biti politički i pravno prevazići. Moraće se stvoriti institucije koje će zaštititi suverenitet i teritorijalni integritet, a istovremeno moći djelovati nezavisno od RS.
Nasa moc je upravo o teritorijalnoj organizaciji BiH. Nema cetnik vise Grmeca, Vlasica, Ozrena, Trebevica, Bjelasnice, Igmana, Majevice. Mogu pricati sta hoce, ali Alija je izvukao maksimum iz Dejtona. Uzeo je cetnicima sva strateska mjesta i osigurao Bosnjacima veliku prednost u slucaju novog rata. Odakle sad da cetnik tuce po Sarajevu ?
Last edited by Budjav_lebac on 26/09/2016 22:20, edited 2 times in total.
155_mm

#11257 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

RNG_25 wrote:Koga briga i ako Dodika uhapse? Mislite da će to imati ikakav značaj? Šta mislite koliku kaznu, ako ikakvu, će da dobije? I zar mislite da RS neće ubrzo (kroz par godina) opet pokušati neko protudržavno djelovanje i separatizam? Pa političari RS-a već sada otvoreno negiraju BiH a uzdižu RS na nivo države.

Samo čekam dan kada će NSRS donijeti odluku o formiranju "specijalnih antiterorističkih postrojbi" (u prevodu vojsku RS-a), o povlačenju učešća srba iz vojske BiH i td. Niti "međunarodna" zajednica, niti SAD niti bilo ko neće to moći spriječiti, ako ljudi u BiH (da ne kažem FBiH) ne spriječe. Nikog briga nije za nesposobnjakoviće koji se ne bore za svoju državu, a pogotovo ne nesposobnjakoviće čiji stepen inkompetencije graniči sa svojevoljnim izdajstvom. Sramotno.
hapsenje dodika je stvar njegove opozicije, mektica i ostalih. nece zapad nikog ganjat po bosanskim vukojebinama. imaju oni mnogo djelotvornije metode.

a sto se tice da zapad i amerika ne mogu srpsku politiku u necemu sprijecit, varas se. tu srpsku politiku taj zapad sprijecava jos od 1878 preko 1914 pa sve do 1992. i mozes biti siguran da su je spremni sprijecavati sve do posljedjeg srbina zapadno od drine. sve zavisi od srpskih politicara i njihovog ponasanja.
daddy-kool

#11258 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Budjav_lebac wrote: Odakle sad da cetnik tuce po Sarajevu ?
Treba se maknuti iz tog mindseta, nema reprize prošlog rata.
Sada valjda mi napadamo?
Zgoljo

#11259 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Zgoljo »

Kakav je ovo defetizam ovdje?
Milorad Dodik je bivsi a Bosna i Hercegovina je nepovratno na putu ka EU i NATO-u.

Za slavlja :bih:
vivaldi

#11260 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by vivaldi »

daddy-kool wrote:jer ako se u sljedećih mjesec dana ništa ne dogodi kao posljedica - to znači da se dejtonska BiH lagano raspada.
prije da je bura u casi vode jer raspada nema, a ni sastava.
Budjav_lebac

#11261 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

daddy-kool wrote:
Budjav_lebac wrote: Odakle sad da cetnik tuce po Sarajevu ?
Treba se maknuti iz tog mindseta, nema reprize prošlog rata.
Sada valjda mi napadamo?
Ne moramo mi napadati, rata nece biti bas iz ovog razloga jer cetnik nije u situaciji da ratuje, nema ljudstva, sredstva, polozaja. Mi smo sad ti koji imamo sve i oni su sami svjesni scenarija koji bi se uslijedio u slucaju da silom pokusaju otcijepiti rs ili negirati BiH.
L u c i f e r

#11262 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

Zgoljo wrote: Milorad Dodik je bivsi a Bosna i Hercegovina je nepovratno na putu ka EU i NATO-u.

:thumbup:
daddy-kool

#11263 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

vivaldi wrote:
daddy-kool wrote:jer ako se u sljedećih mjesec dana ništa ne dogodi kao posljedica - to znači da se dejtonska BiH lagano raspada.
Ne znam šta da ti kažem, ali ako ne fercera US, zašto bi imao prođu sud BiH ili tužilaštvo BiH?

Ako toga nema onda imamo dva potpuno odvojena pravna sistema.
daddy-kool

#11264 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Budjav_lebac wrote: ... koji bi se uslijedio u slucaju da silom pokusaju otcijepiti rs ili negirati BiH.
Kojom silom?

Samo referendum i kažu narodna volja, kod nas od sad ovako.
LSD

#11265 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LSD »

Zgoljo wrote:Kakav je ovo defetizam ovdje?
Milorad Dodik je bivsi a Bosna i Hercegovina je nepovratno na putu ka EU i NATO-u.

auufff, kako da ne

Image
I onda je došao svizac i umotao čokoladu :nargila:
animus

#11266 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by animus »

Brzo ce vrijeme pokazati koliko su srbi izgubili ovim srbovanjem. Samo polako nema potrebe za srkletom. Dodik je gotova prica a posljedice ce osjetiti svi iz rs-a.

Ja predlazem jednu kaznu koja bi sad pored procesuiranja glavnih likova bila odgovarajuca a to je da se sada osnuje drzavna agencija za zastitu ustava. Da bude izvrsni organ us. suda sa najvecim ovlastenjima. To bi bio slag na tortu.
Budjav_lebac

#11267 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

daddy-kool wrote:
Budjav_lebac wrote: ... koji bi se uslijedio u slucaju da silom pokusaju otcijepiti rs ili negirati BiH.
Kojom silom?

Samo referendum i kažu narodna volja, kod nas od sad ovako.
Da i ? Sve sto dolazi iz njegove zlocinacke paratvorevina suspendujes, od identifikacionih dokumenata do industrijskih proizvoda, banaka, trgovina. Ti kontrolises Brcko preko kojeg ne moze iz Banja Luke doci u Bijeljinu, preko kojeg ne moze robu iz Banja Luke prevesti u Bijeljinu. Sta on da radi u takvoj situaciji ? Istok genocidne bi se mogao opskrbiljivati iz Srbije, ali sta da radi zapad koji je okruzen Federacijom i Hrvatskom ? Hrvatska bi ih zbog Evrope i Amera takodje morala sankcionisati i suspendovati sve sto dolazi od njih. Kako ce takva paratvorevina funkcionistati ?
FAP mashina

#11268 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by FAP mashina »

Ode Mile u 'ajduke :D
vivaldi

#11269 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by vivaldi »

daddy-kool wrote:
vivaldi wrote:
Ne znam šta da ti kažem, ali ako ne fercera US, zašto bi imao prođu sud BiH ili tužilaštvo BiH?

Ako toga nema onda imamo dva potpuno odvojena pravna sistema.
neki dan sam pisao o sudijama ustavnog suda, sto je apsurd nad apsurdima pa se necu ponavljati.

cak i ako sve to ostavis po strani, ostaje veliko pitanje. Ako su odluke ustavnog suda obavezujuce, sta je sa prethodnih 80 ili 90 koje nikada nisu sprovedene jer ovo nije prvi put? i ne smao ustavnog suda vec i strazbura...

te se stvari godinama nizu, pa opet potpisasmo reformu agendu, dogovramo kredite sa mmf-om...
artime

#11270 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by artime »

Ovime kao da eu kaze da nema ovakvog nacionalizma pri ulasku. Dodo kao da isao po nekom receptu.

Jer ako bih udje u eu zamisli koja svijest ulazi. Ovaj rudonja i njemu slicni. Eu priprema se da ne udje ovaj ovoliki seljakljuk.
dale cooper

#11271 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dale cooper »

Ovdje se podcjenjuje moć eventualne ekonomske izolacije i zamrzavanja računa RS-u i njihovom političkom
vodstvu. RS nije ni Rusija ni Iran da mogu podnijeti dugoročne ekonomske sankcije bez urušavanja sistema.
Prije par mjeseci je sve visilo o koncu zbog stopiranja MMF aranžmana, šta bi tek bilo kada bi se sve zamrzlo?
Ne znam da li bi i mjesec dana izdržali bez kolapsa. Onda bi se vidilo koliko se to "srbovanje pa makar jeli
slamu" zaista isplati. I ovi što su glasali na referendumu, a posebno oni što nisu, bi ga živog pojeli.
animus

#11272 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by animus »

I jos nesto sto sam primjetio kod zagovornika referenduma da im je svima glavni primjer ostalih 90 odluka suda. I svi se kao cude sto se svi okomili na referedum. Prave se ludi svi redom. Namjerno se podmece i prikriva znacaj i namjera. Kao da su drugi ludi pa ce povjerovati u tu suplju pricu.
daddy-kool

#11273 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

vivaldi wrote:

neki dan sam pisao o sudijama ustavnog suda, sto je apsurd nad apsurdima pa se necu ponavljati.

cak i ako sve to ostavis po strani, ostaje veliko pitanje. Ako su odluke ustavnog suda obavezujuce, sta je sa prethodnih 80 ili 90 koje nikada nisu sprovedene jer ovo nije prvi put? i ne smao ustavnog suda vec i strazbura...

te se stvari godinama nizu, pa opet potpisasmo reformu agendu, dogovramo kredite sa mmf-om...
Ne znam šta si pisao.
Mile otvoreno reče, ako US opet nešto donese organizovaće walkout iz državnih instiutcija dok se ne donese zakon o US kakav njemu odgovara.

A tih 80-90, ako se dobro sjećam, negdje sam čitao intevju sa onim Ćemanom koji tvrdi da je od 25000 neprovedeno njih 80, ali da je u tih 80 vrijeme za provođenje nije isteklo, a da je pravi broj neprovedenih oko 20-30.
Što je opet puno ali nije isto kao organizovati referendum koji direktno dovodi u pitanje odluke suda, pa onda i njegovo provođenje koje je zabranjeno.
Tarzo

#11274 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tarzo »

Ako je Mile siguran u svoju pobjedu, otkud onda da je jutros već osvanuo u Beogradu i tamo se vrzma cijeli dan? :oops: :mrgreen:
vivaldi

#11275 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by vivaldi »

daddy-kool wrote:
vivaldi wrote:

Ne znam šta si pisao.
Mile otvoreno reče, ako US opet nešto donese organizovaće walkout iz državnih instiutcija dok se ne donese zakon o US kakav njemu odgovara.

A tih 80-90, ako se dobro sjećam, negdje sam čitao intevju sa onim Ćemanom koji tvrdi da je od 25000 neprovedeno njih 80, ali da je u tih 80 vrijeme za provođenje nije isteklo, a da je pravi broj neprovedenih oko 20-30.
Što je opet puno ali nije isto kao organizovati referendum koji direktno dovodi u pitanje odluke suda, pa onda i njegovo provođenje koje je zabranjeno.
pa napisao sam da je trenutni sudija ustavnog suda svojevremno bio v.d predsjendika sda, a da ga je na tu funkciju postavio otac sadasnjeg apelanta i sadasnjeg predsjednika sda, a da je drugi sudija bio potpredsjednik sda, clan glavnog odbora i poslanik u parlamentu. pa to nigdje nema. u najvisem sudu ne bi valjda smjeli biti ni bivski stranacki volonteri, a kamoli predjsendici najvece stranke koja je btw u vecini sporova direktno ili indirektno jedan od aktera spora, da li kao tuzilac ili optuzeni. apsurd je da i je aktueelni ministar obrazovanja iz sda, a isti taj ustavni sud je to ministarstvo jos prije 5-6 godina proglasio neustavnim.

pa to su apsurdi nad apsurdima.
Locked