Referendum(i) u RS-u

Locked
L u c i f e r

#10551 Re: RE: Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

insomnia78 wrote:Kako kontriranje covjece boziji. To je to
Nista se nece desiti. Sve ce se zavrsiti na "sprdacini", kmecanju, relativizaciji od strane petokolonasa i moralnoj pobjedi Bosne
Ali to nije najgore. Isto to te ceka i poslije pravog referenduma
da smo tako razmišljali 92-95
sada bi ovo bila velika srbija
ali nismo
i nije
i nikad neće biti
comprenez vous?
155_mm

#10552 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

p206 wrote:
155_mm wrote:
Dodik: Sram bilo svakoga ko nije glasao!

:lol: :lol: :lol:
nek' je sram svakog Srbina koji nije danas izašao na referendum
to su Alijini Srbi
ali mnogo ih je. pa cak i kad je i alija u pitanju.
Ripicipi

#10553 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ripicipi »

Vizionar 1985 wrote:
Ripicipi wrote:
Vizionar 1985 wrote: Daj ba malo istrazivanja na netu i demantovan si.
Ljudi tad bili bijeda teza, hiperinflaciju imali, puceve, rat sa PKK itd.
Image
:lol:

Banke da nas lihvare od Hipo pa nadalje. (Austrija, EU i sl.)
Rafinerija u brodu da nam naftu tuse. (Rusi)
Telekom da nam pare uzimaju. (Srbija)
One Certifikatske Fondove i Autoputeve Firme da nam pare uzme i firme za dzaba. (Slovenija)

Ja investitora, ovo ubleha teza.
Malo samo Hrvatska, Njemacka i sl. radnih mjesta otvorile a ostali dosli da nas Muzu (Kradu) samo.
Nista u Proizvodnju nije ulozeno.

PS. Jel Vi Stvarno mislite da je Srbija ulozila u 2015 godini u Bosnu 1 Milijardu Eura a u Dugovima i Deficitu do guse.

PPS. do 2015 godine jest mozda al ne u 2015 godini.

:lol:
Zanimljivo da Tursku koja je ubjedljivo na dnu liste nisi ni spomenuo, a to je bila poenta slike.
licemjerni turkofil
archi_a

#10554 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by archi_a »

Znakovita je i ova trenutna presica na pi si tivi-ju. Laktašenko nije mogao da sačeka zvanično obraćanje komisije za referendum. Podbuho, nimalo sretan, bahat. Nikakvo dostojanstvo i slavlje. Već napada opoziciju i Sarajevo. To je to. Svjestan je on svega.
"Biće, šta te briga, čućeš." Kakvi odgovori na pitanja novinara. :lol: :lol:
Dodik down, dodik down. Živi bili.
Last edited by archi_a on 25/09/2016 21:59, edited 1 time in total.
Sanjarko

#10555 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Sanjarko »

Ludzak wrote: Neko na Kurde, neko na Turke. Šta tu ima neobično?
Iako za mene ne vidim logiku u tome. I turci i kurdi su pogani od naroda.
Dok smo Mi ovdje ko i Rusi itd. Zlato i Zlatni. :-)
bh.tornjak

#10556 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

155_mm wrote:
Dodik: Sram bilo svakoga ko nije glasao!

bem ti srp i cekic....ko nam je Mila diro....???
zar su nasli praznik demokratije da ga sekiraju..... :D :D :D

et...sta znaci nezahvalnost...
rizikujes sve i svasta da im omogucis dasak demokratije...a ono jedva pola ih izadje....
i medju njima onih koji zaokruze NE....
ma, nek idu u Bozju mater....

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
benjen

#10557 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by benjen »

Breaking Bad :lol:
HB_BHF

#10558 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by HB_BHF »

3:20 :D
Kikibombona

#10559 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kikibombona »

nasa wrote:to ti Kiki sugerises da zene i trebaju ostati na tim pf, nisam to ocekivala od tebe :P
Ne, apsolutno.

Treba nam vise zena u politici, manje bi bilo ratnih prijetnji i huskanja. Al' ne zena poput Kate, koje su totalna manjina.

Ja sam samo jednom izasao na izbore i glasao sam za zenu. Ako izadjem na ove izbore, opet cu glasati za zenu. Imam neke svoje razloge za to.

Zene izbjegavaju ovu temu zato sto je sranje, zasto sto je leglo sovinizma i mrznje.
Blek Stena

#10560 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Blek Stena »

volta dzontra wrote:Dodik satra mjesec dana referendumom a patriotske snage nista. Da je sad isceprkati one postove u kojima se samo zazivao bilo kakav povod, eto samo da Dodik hoce najaviti neki referendum, pa da za 15 dana osvojimo RS...mislio sam samo povod cekaju ko napete puske...

Brate razocarali ste i kao drugovi i kao komunisti...:) kako vi mislite braniti drzavu?

sad se neke tanke fore bacaju te rezultat, te sjeverna koreja..
:D Suti, izlaznost je sad u fokusu :D
ulinsky

#10561 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ulinsky »

Ako uzmemo da su izlazili samo Srbi, tih 60% izlaznosti je dio srpskog "kolača" od 80%, dakle 6/8 = 75% izlaznost Srba, što je nezapamćeno visoko ako se posmatraju izbori kao nekakav etalon izlaznosti, kad su već referendumi rijetki.

Problem vas iz Sarajeva je što vi mislite da je Dodik neki diktator, da njega narod obožava, da je atmosfera kao u Sjevernoj Koreji, da smo mi gluplji od vas, da ste vi uzvišeniji, bla bla...Dodik je danas tu, sutra nije. Potpuno je nebitan. Lopov kao i svaki drugi političar. Ima par pozitivnih strana.

Jebe mi se za Dodikom, jebe mi se za SNSD i SDS. Jebe mi se za svakom partijom. Sve što je bitno je da je led probijen i da je narod (80% naroda) nacionalno svjesno. Ova rečenica je sve što je bitno.

Sviđa mi se što to narod jako lijepo može rastaviti. Dakle sa jedne strane Dodik, Bosić ili ko već hoće na vlast, odgovorni, zaslužni za dobro/loše stanje u ekonomiji, njih hvaliti, kuditi, kažnjavati bla bla, dakle taj prvi spektar.

A drugi spektar, nešto što nema veze sa političarima je ono naše, naša državnost, najveća ikada koju smo imali. I to se ne dira. To se njeguje, pazi, ako bude kakvih nasrtaja, demokratski se pokaže da svoje ne damo.

Sad bih ja, kao Banjalučanin, u vašem maniru trebao da se sprdam sa bošnjačkim vukojebinama a itekako ih ima. Konkretno ono što sam vidio u Bužimu... pa meni nije bilo dobro 10 dana. Ono je jebote Saudijska Arabija na tlu evropskog kontitenta. I stariji mi rekoše, da to uopšte nije odskora, to je oduvijek bilo tako.
artime

#10562 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by artime »

Wow koje ublehe i govana. Ovo je dokazalo da anamo oni zive za mrznju i nacionalizam jbte pa ima li iko nekih drugih ambicija :D
bh.tornjak

#10563 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

archi_a wrote:Znakovita je i ova presica. Laktašenko nije mogao da sačeka zvanično obraćanje komisije za referendum. Podbuho, nimalo sretan, bahat. Nikakvo dostojanstvo i slavlje. Već napada opoziciju i Sarajevo. To je to. Svjestan je on svega.
"Biće, šta te briga, čućeš." Kakvi odgovori na pitanja novinara. :lol: :lol:
Dodik down, dodik down. Živi bili.

kolega...ja o tome pisem....al imas ovih kvaziintelektualaca i strucnjaka za sve i svasta....pa ne citaju...furaju samo svoje fazone
@mba

#10564 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by @mba »

Milorad Dodik i njegova Željka Cvijanović na predizbornim skupovima SNSD-a večeras kliču kako su „zadovoljni što je prvi referendum uspio“ jasno je da izlasnost od 51,17 posto nije spektakularna, jer je ovo tijesna većina da bi referendum uopće uspio.

Treba li napominjati da na glasačkim mjestima nije bilo stranih posmatrača niti predstavnika nevladinog sektora...tako da se komotno moze reci da anketa koju je micun tako dugo najavljivo nije ni 50% glasova dobila, sami brojali sami dodali!
L u c i f e r

#10565 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

Kikibombona wrote:
KatarinaKosaca wrote:Lazes bre, nigdje nisam zagovarala rat. Daj citat mog orizivanja rata ili slicno.
Zene postujem vise nego muskarce. I volim vise zene. Logicno.

Zene su suptilnije. Da se zene pita, ratova bi znatno manje bilo. Zene su majke, imaju posebno izrazen osjecaj za djecu, ne zele ih dovesti u nesigurnu poziciju.

Al' ti si neki drugi tip zene. Mnogi te ovdje smatraju teskim radikalom. Nije to slucajno.

Nekako se osjecam zenstveno dok sa tobom komuniciram, iako sam sav u misicima i onako, agresivne naravi. :D Osjecam da sam izdominiran. Ti radikalna, ratoborna, a ja kao pizda zagovaram mir. :D :D
e ja ovde moram da stanem u moralnu odbranu kolegice kate :D
birvaktile ti se ona bogme ljutila na mene na temi o džukelama jer sam se ja zalago za njihovo "konačno rješenje"
a ona hin je branila baš onako ženski i suosjećajno
mada sada moram da priznam da je moja priča većinom samo bila usmjerena na hiritiranje radikalnih džukeloljubaca :evil:
Maharadza

#10566 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Maharadza »

ulinsky wrote:Ako uzmemo da su izlazili samo Srbi, tih 60% izlaznosti je dio srpskog "kolača" od 80%, dakle 6/8 = 75% izlaznost Srba, što je nezapamćeno visoko ako se posmatraju izbori kao nekakav etalon izlaznosti, kad su već referendumi rijetki.

Problem vas iz Sarajeva je što vi mislite da je Dodik neki diktator, da njega narod obožava, da je atmosfera kao u Sjevernoj Koreji, da smo mi gluplji od vas, da ste vi uzvišeniji, bla bla...Dodik je danas tu, sutra nije. Potpuno je nebitan. Lopov kao i svaki drugi političar. Ima par pozitivnih strana.

Jebe mi se za Dodikom, jebe mi se za SNSD i SDS. Jebe mi se za svakom partijom. Sve što je bitno je da je led probijen i da je narod (80% naroda) nacionalno svjesno. Ova rečenica je sve što je bitno.

Sviđa mi se što to narod jako lijepo može rastaviti. Dakle sa jedne strane Dodik, Bosić ili ko već hoće na vlast, odgovorni, zaslužni za dobro/loše stanje u ekonomiji, njih hvaliti, kuditi, kažnjavati bla bla, dakle taj prvi spektar.

A drugi spektar, nešto što nema veze sa političarima je ono naše, naša državnost, najveća ikada koju smo imali. I to se ne dira. To se njeguje, pazi, ako bude kakvih nasrtaja, demokratski se pokaže da svoje ne damo.

Sad bih ja, kao Banjalučanin, u vašem maniru trebao da se sprdam sa bošnjačkim vukojebinama a itekako ih ima. Konkretno ono što sam vidio u Bužimu... pa meni nije bilo dobro 10 dana. Ono je jebote Saudijska Arabija na tlu evropskog kontitenta. I stariji mi rekoše, da to uopšte nije odskora, to je oduvijek bilo tako.
Kakve državnosti? Šta ti piše na pasošu i na ličnoj? Reci ako smEš! :evil:
Prpa.ba

#10567 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Prpa.ba »

Sve po planu, razvodnjavanje na maksimumu, referendum uspio, drzave manje nego jutros, "fokusirajmo se na ekonomiju". :mrgreen:
Prpa.ba wrote:Sad ce rezidentni pravoslavni separatisti izdominirati temu a "pacifisti" su odahnuli pa ce se u adrenalinskom naletu ukljuciti sa ismijavanjem ratnohuskaca i izlaznosti, postavljajuci i tezu da je separatisticka pravoslavna manjina ustvari ne 100%-nom izlaznosti pokazala probosansku orijentaciju.

Sve to u momentima kada se na kilometar od njihovih nastambi nastavlja orgijanje pravoslavnih separatista i apsolutno nekaznjeno krsenje mirovnog sporazuma, uz ocigledan blagoslov medjunarodne zajednice i domace bijede. :thumbup:

U zakljucku, kome je tesko reagovati na krsenje dejtona, nece mu biti tesko pokazati pasos na Dobrinji. :thumbup:
mO k3

#10568 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

Kikibombona wrote:
nasa wrote:to ti Kiki sugerises da zene i trebaju ostati na tim pf, nisam to ocekivala od tebe :P
Ne, apsolutno.

Treba nam vise zena u politici, manje bi bilo ratnih prijetnji i huskanja. Al' ne zena poput Kate, koje su totalna manjina.

Ja sam samo jednom izasao na izbore i glasao sam za zenu. Ako izadjem na ove izbore, opet cu glasati za zenu. Imam neke svoje razloge za to.

Zene izbjegavaju ovu temu zato sto je sranje, zasto sto je leglo sovinizma i mrznje.
" opet cu glasati za ženu " :lol: jos uz to imas neke razloge ....... Allah te nagradio sa onim sto nemaš :mrgreen:
KB9

#10569 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KB9 »

ulinsky wrote:Ako uzmemo da su izlazili samo Srbi, tih 60% izlaznosti je dio srpskog "kolača" od 80%, dakle 6/8 = 75% izlaznost Srba, što je nezapamćeno visoko ako se posmatraju izbori kao nekakav etalon izlaznosti, kad su već referendumi rijetki.

Ripicipi

#10570 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ripicipi »

Hajd sad posteno... kako ces se osjecati kada i nakon referenduma zakon o praznicima bude promjenjen?
Hoces li se osjecati popishano?
bingov buraz

#10571 Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bingov buraz »

KatarinaKosaca wrote:
insomnia78 wrote: Znas sta ce se desiti. Nista
Dodik je pobjedio
A da ipak males sacekamo ? Kao onu policijsku istragu u Fra? Da ne donosimo prerano zakljucke
Tacno,pobjeda je bila i onaj dan kad su unproforce vezali za bandere :mrgreen:
llull

#10572 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by llull »

Jel upoznao ko srbina ikada ? Ne znam u kom univerzumu srbi u Bosni ekavicu govore...

Elem, brojke su realne kada se presabere kolika je izlaznost inace u BIH, osim kada mrtvi glasaju i sl... Nekome je mozda fascinantna i sjevernokorejska izlaznost kada neko tj neka ideja osvoji 99 i kusur procenata , budimo realni i referendum za nezavisnost BIH je bio slican, i tada je procenat bio preko 99% ( naravno bez srba ).
smijesni_ste

#10573 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by smijesni_ste »

...

Ah sad ima smisla sve, ti si Banjalučanin koji je stavljao danas one twitter postove u kojima se spominje loj i smrad zna se koga i ostale škrabotine...jesi li vjerni 'follower' takvih spodoba? :roll:
arzuhal

#10574 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

ulinsky wrote:Dodik je danas tu, sutra nije. Potpuno je nebitan. Lopov kao i svaki drugi političar. Ima par pozitivnih strana. Jebe mi se za Dodikom, jebe mi se za SNSD i SDS.
Image
nasa

#10575 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by nasa »

Kikibombona wrote:
Ne, apsolutno.

AJ, sta da ti kazem, nije tema ali ukratko nije to bas tako crno bijelo
Zene trebaju dobiti najprje prostor u politici, da to postane uobicajno tek onda mozes od njih ocekivati da ucine nesto jer ovako se zene jako cesto, na istaknutim funkcijama, ponasaju kao da imaju poremecaj hormona
Locked