Prema Statutu Sarajeva imamo pravo na referendum, ali ne znam kakvi su preduslovi potrebni da bi se on održao. da li bi pomogla peticija?
Zašto ne bi jednom iskoristili ovo naše građansko pravo?
Ova tema je povezana sa dvije teme koje su trenutno aktuelne na ovom podforumu. Jedna je o vjeronauci u vrtićima, a druga o želji gradske administracije da se useli u Vijećnicu...campa_xxx wrote:"Da li ste za referendum o uvođenju vjeronauke u vrtiće i budućoj namjeni Vijećnice?"
Ja ne kontam ovo pitanje ali nikako, pogotovo ovaj drugi dio...![]()
...buducoj namjeni Vijecnice?
DA
NE
Reci cu ti za Englesku - apsolutno nikad.valterbranisarajevo wrote:Nadam se da će na ovoj temi dati doprinos ljudi koji žive u drugim gradovima u Evropi i svijetu. Da li se kod njih često organizuju referendumi o nekim važnim pitanjima. da li vlasti postupaju po rezultatima referenduma, i kakva je uopšte izlaznost..
Inače ja sam već napisao. U Sarajevu se redovno organizuju izbori za vijeća Mjesnih zajednica, na koje izlazi otprilike 2-3 % građana. Za tu bezvezariju se također troši budžetski novac, odnosno novac građana, pa ne vidim razloga da se ne potroši određena svota za jedan referendum...
U potpunosti si u pravu, nazalostVR6 wrote:Stavih da, no opet jedva, jer koliko me god strah stvari koje rade politicari, jos vise me strah glupog naroda u ovoj drzavi. Jer vecina ljudi ovdje neke stvari i dalje radi bez grama logike, iz nekog samo sebi poznatog razloga. Najgore od svega je sto bi isti ti ljudi prvi i izasli na taj referendum, kao sto to obicno biva i sa izborima.