Brus Lee wrote: Nisi me razumio dobro. Niti jedan ljekar nema pomenutih uputnica. Krajem prosle godine svaki ljekar je dobio u prosjeku oko 20-tak uputnica i to je to. Nikada vise nisu poslane nove. Drzava, jednostavno, je samo jednom poslala te uputnice i to je to. P.S. Zasto placati ljekaru za uputnicu, kada mozes platiti privatniku da ti uradi UZ?
Nisi ni ti mene dobro razumio, mislio sam na to da radiolog-privatnik plaća ljekaru obiteljske medicine za uputnice, a ne pacijenti. Ipak je to samo bila predizborna priča za narod=stoku sitnog zuba, kako će se na taj način smanjiti redovi čekanja za UZ i ostale pretrage jer bi se ''iskoristili kapaciteti tehnike i usluga'' u privatnom vlasništvu.
Kako će novi ''federativni'' ili kantonalni ministar riješiti ovaj isti problem koji nastavlja da postoji, tek ćemo vidjeti.
Uglavnom, ja u nedjelju imam zakazano kod privatnika da mi uradi UZ paratiroidne žlijezde = 30KM jer je radiolog iz DZ na g.o. do 5. oktobra.
Interesantno, dok sam bio na pregledu u ordinaciji moje dr. ob. medicine, pristigla druga dr. ob. medicine na svoju smjenu i dok je oblačila radni mantil upita je moja dr. ob. medicine kakve ima veze urolog sa paratiroidnom žlijezdom jer je upravo pisala uputnicu za mene iščitavajući nalaz specijaliste urologa koji sam ja donio?
-Ima, i te kako ima, odgovorila je.
Džaba što su se ''prešaltali'' u dr. obiteljske/porodične medicine, narod će nastaviti da ih zove ''doktori skretničari''!
Ja sam nakon izlaska iz ordincije bio tužan i uznemiren spoznajom da se MORAM nastaviti liječiti kod ''skretničarke''.