red rad i disciplina

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply

uslovi u kojima radim su karakteristicni za

Poll ended at 09/02/2008 06:42

feudalizam (radim dan noc al slabo sta)
5
28%
kapitalizam (radim ali i imam)
7
39%
komunizam (radim nako i imam sve sto mi treba)
3
17%
socijalizam (radim nako i imam nako)
3
17%

Total votes: 18

d2

#1 red rad i disciplina

Post by d2 »

elem dakle kako je, radi li se vikendima, prekovremeno, kad se ko sjeti vama ide preko ledja, vazda donji, popravljate tudje greske i tako danima, mjesecima, godinama ....

imal hajra kad se vec trpi ako se vec trpi ?

do kada ?
d2

Post by d2 »

koliko nam je ekomija na zadnjem mjestu evo se i ovdje moze vidjeti, 71 posjetilac teme, 2 odgovora :)

mozda se radi o 69 studenata :) (a morebit i da mi je pitanje gloopo)

odo ja raditi a vi i dalje bistrite politiku i religiju :D
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

The rule No.1: "Making money is not a spectator sport. You have to participate."
Mislilac

Post by Mislilac »

Dok sam privremene raadio u toku studija, uprkos radnom vremenu od 8 sati, ostajao sam prekovremeno.

Ali bio sam plaćen za to. I bilo mi je drago. :D Što sam plaćen.

Sada sam se vratio studiranju pa ne radim. :D :D :D
Nihad_27

Post by Nihad_27 »

Radim u Firmi koja radi 365 dana 24/24h. Nikad nema prekida. Ne postoje praznici i weekendi.

Radim u tri smjene, znaci
06-14h ili
14-22h ili
22-06h

Znaci 8h/dan mada u 90% slucajeva ostajem bar 1h vise.
Radim 22-25 dana u mjesecu. Cesto radim i 10 dana jedan za drugim.(i to u razlicitim smjenama)

Ovo je izraelska firma, dakle moj sef je Hebrej (kao svi direktori u firmi). Firma je bazirana u Tel Avivu. Samo mogu reci mnogo su jaki

Moral kao beton. Radnicka narav koju ja do sad nisam vidio.Sef je dostupan u bilo koje doba dana ili noci. npr. nazovem ga u 3 ujutro samo kaze daj mi 5 min. da se razbudim i da upalim PC.

Flexibilnost je MAXIMALNA. Npr. 99% ostalih aviokopmanija nece prihvatit rezervaciju ako se nemaju mjere, tezina, ako se ne dostavi roba u to i to vrijeme. Ovdje toga nema. Uspijevamo poslati robu koja stigne i do 20 min prije uzleta aviona.

Uglavnom kad ima neki problem samo kaze : "Nihad solve it txs"
Ne postoji rijec ne mogu, ne ide, ne moze, nema vremena...

Posao je vise nego zahtjevan. U teamu gdje ja radim ima nas ukupno 8. U roku od 11 mjeseci 12 osoba je doslo, probalo i napustilo jer nisu mogli izdrzati ritam.

Sve u svemu radeci sa njima i u ovoj kompaniji napredovao sam i ojacao u svakom smislu. Mada sam i prije imao ogromno samopouzdanje (jer radim od 15-te kad sam znao raditi i po 18h/dan) to se ne moze ni izbliza porediti sa trenutnom situacijom. Jednostavno osjecam toliku snagu i samopouzdanje da je to neopisivo.

Uglavnom pozitiva u svakom smislu i iskren da budem volio bih da narod u Bosni ima takav mentalitet.

Medutim ne mislim ostati dovijeka ovdje. Planiram pokrenuti sopstveni biznis u Bosni.
d2

Post by d2 »

kad sam procitao taj prvi dio o radu u 3 smjene i 365 dana kontao sam mozda je ista firma medjutim ovo dole se nikako ne podudara :)

i kako ti duras taj ritam ? koliko si dugo tu ?

pozz
Fair Life

Post by Fair Life »

Sam svoj gazda...

Radim kad hocu, koliko hocu i nikad vise nego koliko mi je potrebno.

Ni grama vise ni grama manje.
Mislilac

Post by Mislilac »

besana wrote:Radim 8 sati, ne radim vikende ni praznike, imam pravo na bolovanje :D ponekad ostajem prekovremeno, ponekad se to plati, ali češće ne plati...plata nije loša... dobro je ...samo nek' ne tuku :-)
BHTelecom? :D Elektroprivreda? :D BHPošta? :D

Ma uglavnom, nešto državno... :-)
pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

ja sam trenutno na praksi...radim od sest do pola tri..kada dodjem navucem radnu uniformu..malo u birou..malo u produkciji..flertujem sa radnicima.. :D
ne placaju lose..
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

radim po shemi. jednu sedmicu pon-ut pa sam slobodan sri-cet- pa radim pet-sub-ned.
drugu sedmicu radim samo sri-cet, ostale dane sam slobodan.
radno vrijeme najcesce od 12.30 (nekim danima od 13.00) do 23, ali se svaki minut prekovremenog rada pise. umjesto love ja najscesce uzmem slobodno.
ima hajra i priroda posla je takva da nekada moras raditi posao kolega, ali ne osjecam da me neko iskoristava, iako mi svi poslovi nisu po volji. takodjer komunikacija sa sefovima je odlicna i ako se zalomi da osjecam da je previse mogu im to reci.
radim od 19-20 god i, hebi ga, i posto je posao takav pojedinim danima jedva glavu dignem, a boga mi zna se zalomiti da se stigne i forumati.
jako sam zadovoljan odnosom moje firme prema radnicima. sefovi su jako fleksibilni, niko ne kaze ni a ako malo zakasnis ili odes nekada ranije, sve dok je posao obavljen. uvijek izadju u susret i odobre odmor, racun za mobitel ja uopste ne vidim, imamo mogucnost odlaska na razne kurseve, itd...
jako sam zadovoljan, mozda i najvise zbog toga sto radim posao koji sam mastao da radim od svoje 11. godine :D
pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

@ breeze

ti si sigurno elektricar.. :D
callmethebreeeze

pita_zeljanica wrote:@ breeze

ti si sigurno elektricar.. :D
nisam. sigurno. :D
callmethebreeeze

besana wrote:Drot? :D
radim u mrtvacnici :D
pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

elektricar ili drot? :D
callmethebreeeze

besana wrote:
callmethebreeeze wrote:
besana wrote:Drot? :D
radim u mrtvacnici :D

Lažeš :shock:
:P
Nihad_27

Post by Nihad_27 »

d2 wrote:kad sam procitao taj prvi dio o radu u 3 smjene i 365 dana kontao sam mozda je ista firma medjutim ovo dole se nikako ne podudara :)

i kako ti duras taj ritam ? koliko si dugo tu ?

pozz
Kao sto sam rekao iznad nemam nekih problema sto se tice pritiska i rada.
Jednostavno sam primio dosta njihovog radnickog mentaliteta.

Ovdje sam nesto duze od godinu.

Mada ne mislim ostati ovdje vjecno potpuno sam zadovoljan iskustvom. Interesatno je bilo i bolje upoznati Hebreje, nacin razmisljanja, rada itd...

Cilj mi je u nekom srednjem periodu... do 5 god. pokrenuti sopstveni biznis u Bosni. Vec imam zemljiste i sad treba infrastrukutra i o ostalo ali bit ce... :)
Post Reply