Kao što sam pisao na drugoj temi, moje dvije glavne zamjerke:
Komande oko uzimanja oružja sa konja, moglo je puno jednostavnije:
Pored svega pozitivnog što je internet izrekao na račun RDR2, moram se svaki put nervirati kad uzimam oružje sa konja. Znači moraš držati L1, onda sa desnim anologom izabrati slot za pušku ili pištolj, da bi onda sa R2 i L2 šaltao između oružja u tom slotu kojeg si izabrao (jedan prst mora biti čitavo vrijeme na L1 dok sve to radiš), i onda napokon kad izabereš šta hoćes, moraš smaknuti prst sa L1.

najkriminalnije komande vezane za inventar na koje sam naletio zadnjih par godina na konzoli.
Zahtjevnost/umjetna inteligencija u pucačinama:
Veliki minus mi je što pucačine nisu ni mrvicu zahtjevne. U 99% slučajeva možes se ukopati na jednom mjestu i potamamiti sve, pogotovo ako Dead Eye razviješ malo bolje. A ako koristiš automatsko nišanjenje, onda je baš smiješno. Nisam očekivao Dark Souls po tom pitanju i jasno mi je da je igrica napravljena za najšire mase, ali mogli su ovaj put staviti par razina, pa ko šta voli nek izvoli.
O pozitivnim stvarima, ne znam gdje početi. Možda drugom prilikom kad budem imao više vremena.
Jedino vrlo bitna stvar za one koji namjeravaju igrati a koju igrica ne objašnjava: ne upadajte i ne srljajete kad vidite negdje nešto interesantno, već posmatrajte sa distance, u suprotnom će vam izmaknuti gomila interesantnih situacija.
Primjer (SPOILER)
Kasnije u igrici naletiš u šumi na Ku-Klux-Klan. Možeš naravno upasti među njih i riješiti stvar po kratkom postupku, dignuti ih dinamitom u zrak, ući u verbalno prepucavanje itd. Ali ako ih sa distance posmatraš, desi se da zabrljaju paljenje krsta, proizvedu eksploziju i zapale sami sebe.
Igrica je puna takvih situacija na svakom ćošku i nagrađuje strpljiv i lagan tempo igranja.