drndalo wrote:Ocekivao sam da se napravi sto je normalno za 14 godina. Ako sam ja za to vrijeme radeci uspio ustediti za kupiti stan, i par auta (polovnih) u medjuvremenu, onda je i drzava mogla (osim nekoliko hiljada crnih Audija, VW-a, BMW-a i Mercedesa) napraviti bar 140 km auto-puteva, bar 3x dnevno voz koji povezuje sve gradove uz prugu, mogli su vala napraviti i uslove da se poslodavci ne mogu bas robovlasnicki odnositi prema radnicima...
Mogli su: _____________________________________(upisite sami, jer je kraca lista sta nisu mogli...)
Prava izjava bi bila: Nisu htjeli, znali, bolilo ih dupe...!!!
A ti im samo nastavi davati alibi sa mladom i napacenom drzavom, "samo" 14 godina, itd... Sa onoliko milijardi pomoci za BiH koliko je trebalo doci ovdje mi smo trebali biti prilicno blizu HR, a nismo... Sto ? Zato sto je sigurno >50% (jako sam konzervativan u procjeni...) iste zavrsilo gdje nije trebalo...
Kralo se i jos se krade na svemu... Kralo se i na izgradnji poklonjenih dzamija, ne smijem ni pozeliti da vidim te troskovnike koji su podastrti donatorima oko troskova izgradnje, sigurno bih crk'o od smijeha...
Ma, ima već godinu i po kako je situacija preokrenuta u pozitivnom smjeru i sada može ići samo naprijed.
Osobno ne bih ništa mijenjao: ništa mi ne fali, mada također mogu i poantirati da nisam nekih pretjeranih prohtijeva.
Ko želi da mijenja ima oktobar, al' ne
Oktobarfest. 
Postoje snažni demokratski procesi u okruženju i to je velika stvar za BiH, druga bi priča bila da se nalazimo na Kavkazu, ili u Afganistanu, onda bi morali ili pobijediti ili izgubiti, što bi narod rekao.
A inače pomoć je ogromna ovdje stigla, i o tome je bolje ne razgovarati: od nevladinoga sektora do političke ljevice i desnice.
Naravno da među pojedincima postoje ogromne moralne razlike, no isto tako vjerujem da ko god bude na vlasti od oktobra, neće imati mnogo manevarskoga prostora za bahatost, tj. sve će jači biti pritisci... tako da me i ne tangira pretjerano ko će dobiti, osim što imam intimnoga favorita SDP.