Evo ja priznajem da sam par puta to uradio.
"Recikliranje" poklona
Moderator: anex
-
demagog
#1 "Recikliranje" poklona
Zanima me da li "reciklirate" poklone (rodjendanske, novogodisnje...) , tj. da li neke poklone koje ste dobili prepakujete i poklonite nekom drugom?
-
missA
Demagog!
Odlično pitanje. Recikliranje poklona je prisutno kod svih soc. grupacija naseg drustva.
Vazim za darezljivu i originalnu osobu, nikada ne zaborvljam praznike, obljetnice,...
Recikliranje poklona je postupak racionalne raspodjele sredstava (potencijalnih poklona u ovom primjeru).
Uvijek se desi da dobijes nesto sto za tebe nema upotrebnu vrijednost, i na tebi je da odlucis: da li ces stvar poslati naprijed ili ces je baciti u smece. Ako i malo postivas poklon, ces uciniti prvo!
Recikliranje poklona je korisno, za njega se odlucuju oni koji daleko misle, odn. planiraju. Npr. pri praznovanju djecijeg rodjendana ces dobiti sitnica koje nemozes upotrjebiti, svako praktican ce neke stvari da stavi na stranu i da ih pokloni nekome kome bi predmeti mogli biti simpatični, i korisni. A ako imas u pricuvi poklone koje imas namjeru reciklirati, nikada neces biti u kocljivi situaciji da te iznenadi neka prilika u kojoj trebas iskazati pozornost darom!
Odlično pitanje. Recikliranje poklona je prisutno kod svih soc. grupacija naseg drustva.
Vazim za darezljivu i originalnu osobu, nikada ne zaborvljam praznike, obljetnice,...
Recikliranje poklona je postupak racionalne raspodjele sredstava (potencijalnih poklona u ovom primjeru).
Uvijek se desi da dobijes nesto sto za tebe nema upotrebnu vrijednost, i na tebi je da odlucis: da li ces stvar poslati naprijed ili ces je baciti u smece. Ako i malo postivas poklon, ces uciniti prvo!
Recikliranje poklona je korisno, za njega se odlucuju oni koji daleko misle, odn. planiraju. Npr. pri praznovanju djecijeg rodjendana ces dobiti sitnica koje nemozes upotrjebiti, svako praktican ce neke stvari da stavi na stranu i da ih pokloni nekome kome bi predmeti mogli biti simpatični, i korisni. A ako imas u pricuvi poklone koje imas namjeru reciklirati, nikada neces biti u kocljivi situaciji da te iznenadi neka prilika u kojoj trebas iskazati pozornost darom!
-
missA
to mi se nije nikada desilo i ne daj Boze da se desi!madona wrote:A je li vam se desilo da poklon prepakujete i vratite istoj osobi koja vam je poklon dala? Meni jeste, sto je to nezgodno.....od sada pisem od koga je sta.
najbolje je pisati!!!
-
demagog
Sve je to stvar tehnike. Ne trebas ostavljati poklone da dugo stoje pa da zaboravis od koga si dobila. Ja cim dobijem neki poklon sto mi ne treba smislim kome ga mogu proslijediti. Jos dok se zahvaljujem u sebi mislim "Joj...vidi ove gluposti, ovo je moj sljedeci poklon za XY"madona wrote:A je li vam se desilo da poklon prepakujete i vratite istoj osobi koja vam je poklon dala? Meni jeste, sto je to nezgodno.....od sada pisem od koga je sta.
-
The_Fluid
stochar wrote:NIje frka reciklirati poklon. Naravno, ne mislim na bombonjere, ali neki 'recikliran' poklon takodjer moze biti bitan. Recimo, ako je meni neki predmat koji sam dobio na poklon drag, onda poklanjajuci taj poklon pokazujem da mi je zaista stalo do osobe kojoj ga poklanjam. Imate recimo poznate slucajeve 'recikliranja' nekih poklona koji kruze kroz generacije (prsten, ogrlica...).
nek si im rekao
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Jest, jest
:D bombonjere
Sjecam se jedne bombonjere, bila je neka plavusa na njoj koju su starci kupili nekome za rodjendan i vratila im se za godisnjicu braka
:D:D
Ja najvise poklanjam CD-ove, jeftini su, a ucinkoviti ( obozavam ovaj izrau zapadnih susjeda, kako mocno zvuci UCINKOVITI )
Sjecam se jedne bombonjere, bila je neka plavusa na njoj koju su starci kupili nekome za rodjendan i vratila im se za godisnjicu braka
Ja najvise poklanjam CD-ove, jeftini su, a ucinkoviti ( obozavam ovaj izrau zapadnih susjeda, kako mocno zvuci UCINKOVITI )
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ma danas su pokloni ove vrste (mislim na bombonjere) puno kvalitetniji, tako da nema sanse da nekom forwardujem Bajadere ili Griotte
To bi meni bilo ravno suicidu
:D
To bi meni bilo ravno suicidu
-
The_Fluid
horns&drums wrote:Ma danas su pokloni ove vrste (mislim na bombonjere) puno kvalitetniji, tako da nema sanse da nekom forwardujem Bajadere ili Griotte![]()
![]()
To bi meni bilo ravno suicidu:D
ne morash forwardowati, samo reci ljudima gdje se nalazish i sami tje se natji pred tvojim vratima
-
FortunaBela
HiHiHiHiHi....pape wrote:To je nekada bio dobar fol sa bombonjerama.
![]()
Kruzile su od familije do familije, dok se ne vrate prvobitnom darodavcu sa isteklim rokom trajanja od par godina.