istocyprus wrote:Nit sam imo para ranije, nit ih imam sad... pa mi dođe na isto
Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Moderator: anex
- Kinaski
#76 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
-
tipster
#77 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Ja više ne hodam po restoranima kao što sam znao prije...
-lijepa vremena-
-lijepa vremena-
-
Trebam te
#78 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
detroit-mercy wrote:Varas sežulijan asanž wrote:ulažite u seoska imanja, isplatit će vam se. hebite me, ako za 10-20 godina seosko imanje neće vrijediti ko 5 stanova u strogom centru sarajeva.
živi bili pa vidjeli.ali nema veze
.
Na kraju ako si tako siguran u tu investicijubujrum, zemlja i imanja nikada jeftiniji nisu bili
.
Mislim ti se varas, zemlja i seoska imanja su najbolje investicije. Hrana je buducnost ne samo u Bosni vec u svijetu, 21 vijek ce biti zapamcen po tome ' kako se prehraniti'
-
Trebam te
#79 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Nisam se odrekla nicega vise vec ne kupujem gluposti i ne potrebne stvari.
Zadesilo se da zaradjujem mnogo vise nego prosle godine, ali ipak mislim o recesiji i malo vise razmisljam sta mi treba i hocu li kupiti.
Investiram u zemlju i tu se osjeti odliv novca...
Investiram u zemlju i tu se osjeti odliv novca...
- Ricken
#80 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Nisam još. Što ne znači da nekad neću.detroit-mercy wrote:Je si li poslusao drugaRicken wrote:žulijan asanž wrote:ulažite u seoska imanja, isplatit će vam se. hebite me, ako za 10-20 godina seosko imanje neće vrijediti ko 5 stanova u strogom centru sarajeva.
živi bili pa vidjeli.
Što kaže jedan moj prijatelj: "Kupuj zemlju ni bog je više ne stvara".ili samo onako dajes savjete?
-
Canton
#81 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Trebam te wrote:detroit-mercy wrote:Varas sežulijan asanž wrote:ulažite u seoska imanja, isplatit će vam se. hebite me, ako za 10-20 godina seosko imanje neće vrijediti ko 5 stanova u strogom centru sarajeva.
.
Na kraju ako si tako siguran u tu investicijubujrum, zemlja i imanja nikada jeftiniji nisu bili
.
Mislim ti se varas, zemlja i seoska imanja su najbolje investicije. Hrana je buducnost ne samo u Bosni vec u svijetu, 21 vijek ce biti zapamcen po tome ' kako se prehraniti'
Sta uzgajas?
-
detroit-mercy
#82 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
More biti bidne a more bit i ne bidne.Trebam te wrote:detroit-mercy wrote:Varas sežulijan asanž wrote:ulažite u seoska imanja, isplatit će vam se. hebite me, ako za 10-20 godina seosko imanje neće vrijediti ko 5 stanova u strogom centru sarajeva.
.
.
Iskreno, svijet bi se davno suocio sa nestasicom hrane da nije nauka odradila svoje
Hebiga, traktor psenice ti todje kao jedan I-phone
-
detroit-mercy
#83 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Buduce vrijeme jos kondicionalRicken wrote:Nisam još. Što ne znači da nekad neću.detroit-mercy wrote:Je si li poslusao drugaRicken wrote:
Što kaže jedan moj prijatelj: "Kupuj zemlju ni bog je više ne stvara".ili samo onako dajes savjete?
- E&E
#84 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Presao sa 4.2 benzinca na 2.3 turbo benzinca :/
- muz66
#85 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
hm...CX ili MPSE&E wrote:Presao sa 4.2 benzinca na 2.3 turbo benzinca :/
-
gerberica
#86 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Ove godine necu prema plavom jadranskom moru,sto ne znaci da necu putovati.Prosle godine sam dosla do zakljucka da se samo patim za svoje pare.Odem na more i onda leti ujutro nadji mjesto za peskire,pakuj se za plazu,peci se na suncu,drugi se okolo ponasaju ko na livadi,dozivaju se,prskaju nas.Jedan dan citam ja knjigu kad ide nana i prska po meni bez izvinjenja.Trci za unukom i govori"Kerime naj ti hapu".Smucilo mi se sve.Poslije opet pakuj sve na plazi i nosi to nazad i tako 7 dana.Jedan dan sam izjavila da se seljakamo i nosimo camac,lezaljke i dr kao kakve izbjeglice.
Sve to skupo platimo,a neki bas i nisu susretljivi(domacini).
Dok ne mognem otici na neku kulturniju destinaciju na odmor ne mrdam odavde.
P.S. Bude i lijepih momenata na moru,ali ipak mi je vec gore navedeno dosadilo.
Sve to skupo platimo,a neki bas i nisu susretljivi(domacini).
Dok ne mognem otici na neku kulturniju destinaciju na odmor ne mrdam odavde.
P.S. Bude i lijepih momenata na moru,ali ipak mi je vec gore navedeno dosadilo.
-
Suzie Q
#87 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
prije sam znala kupiti po 2-3 para cipela odjednom ili 2-3 tašne, sad sve češće posjećujem obućara i popravljam staro, a ni tašnu nisam kupila ima nekoliko mjeseci (i to uvijek na rasprodaji). doduše, ako kupim obuću, kupim kvalitetno pa se mogu pouzdati da će trajati.
odjeću također kupujem rjeđe nego prije.
kozmetiku sam isto svela na minimum, nakon godina i godina korištenja znam točno šta mi treba i koliko, pa ne kupujem više 101 kremu, sjenu, karmin... nego samo one koje stvarno koristim.
izlazim isto rjeđe i kad izađem ne rasipam se kao prije
ne mogu reći da sam se baš odrekla nečega, nego sam samo promijenila neke stvari, postavila druge prioritete i počela biti racionalnija.
nedavno sam našla izvode iz banke od prije nekoliko godina kad sam još plaćala fakultet a primanja su mi bila otprilike kao sada i izennadila sam se da sam imala toliko novca da ga nisam stizala ni potrošiti a kamoli ući u minus. međutim, tada nisam plaćala režije, hranu i stan, bila sam kod roditelja i plaću imala isključivo samo za sebe.
odjeću također kupujem rjeđe nego prije.
kozmetiku sam isto svela na minimum, nakon godina i godina korištenja znam točno šta mi treba i koliko, pa ne kupujem više 101 kremu, sjenu, karmin... nego samo one koje stvarno koristim.
izlazim isto rjeđe i kad izađem ne rasipam se kao prije
ne mogu reći da sam se baš odrekla nečega, nego sam samo promijenila neke stvari, postavila druge prioritete i počela biti racionalnija.
nedavno sam našla izvode iz banke od prije nekoliko godina kad sam još plaćala fakultet a primanja su mi bila otprilike kao sada i izennadila sam se da sam imala toliko novca da ga nisam stizala ni potrošiti a kamoli ući u minus. međutim, tada nisam plaćala režije, hranu i stan, bila sam kod roditelja i plaću imala isključivo samo za sebe.
- rinna0304
#88 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
shopinga svake sedmice :'( prije sam svake sedmice bar jednu majicu kupila il bilo sta .. sada je to jednom u mjesecu ili kad polozim koji ispit da se pocastim 
- drndalo
#89 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
A da promijenis destinaciju na Jadranu, sa cini mi se Makarske/Drvenikagerberica wrote:Ove godine necu prema plavom jadranskom moru
Odem na more i onda leti ujutro nadji mjesto za peskire,pakuj se za plazu,peci se na suncu,drugi se okolo ponasaju ko na livadi
-
Trebam te
#90 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Trenutno nista, kupila i dokupljujem zemljuCanton wrote:Trebam te wrote:Mislim ti se varas, zemlja i seoska imanja su najbolje investicije. Hrana je buducnost ne samo u Bosni vec u svijetu, 21 vijek ce biti zapamcen po tome ' kako se prehraniti'
Sta uzgajas?
.
- Ciprol
#91 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
same here!Better Man wrote:Obzirom da se nikad nisam pretjerano rasipao novcem, tako se nisam ničeg odrekao. Nikad nisam bio u minusu i nikad nisam trošio preko svojih mogučnosti.
-
Trebam te
#92 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
detroit-mercy wrote:More biti bidne a more bit i ne bidne.
Iskreno, svijet bi se davno suocio sa nestasicom hrane da nije nauka odradila svoje. Mogucnosti nauke u proizvodnji hrane su ogromne. Ja bih kao drustvo radije ulagao u nauku nego poljoprivredu.
Hebiga, traktor psenice ti todje kao jedan I-phone.
Tvoje poredjenje govori da ne poznajes sustaining versus disruptive parametre globalnog ekonomskog trzista.
-
sokkia
#93 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
e zbog toga meni i jest recesijaRicken wrote:žulijan asanž wrote:ulažite u seoska imanja, isplatit će vam se. hebite me, ako za 10-20 godina seosko imanje neće vrijediti ko 5 stanova u strogom centru sarajeva.
živi bili pa vidjeli.
Što kaže jedan moj prijatelj: "Kupuj zemlju ni bog je više ne stvara".
nisam znao gdje da uložim,naletio dobar a jeftin komad zemlje i sad je otplacujem
-
Trebam te
#94 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
sokkia wrote:e zbog toga meni i jest recesijaRicken wrote:žulijan asanž wrote:ulažite u seoska imanja, isplatit će vam se. hebite me, ako za 10-20 godina seosko imanje neće vrijediti ko 5 stanova u strogom centru sarajeva.
živi bili pa vidjeli.
Što kaže jedan moj prijatelj: "Kupuj zemlju ni bog je više ne stvara".![]()
nisam znao gdje da uložim,naletio dobar a jeftin komad zemlje i sad je otplacujem
Odlicna investicija,
- jalijas74
#95 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
I dalje ceka da padnu cijenemadner wrote:Nisam kupio stan. Cekam da cijene jos padnu.

- jalijas74
#96 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Izasao iz recesije promjenio firmu (hvala Bogu) i sada dobijam redovno platu.
Plata vise ne kasni od 80-100 dana, redovna je u dan.
Plati kredit i rezije pa sta ti ostane.
Za dobar provod nisu potrebne pare treba se snaci i uzivati u onom sto imas trenutno.
Plata vise ne kasni od 80-100 dana, redovna je u dan.
Plati kredit i rezije pa sta ti ostane.
Za dobar provod nisu potrebne pare treba se snaci i uzivati u onom sto imas trenutno.
-
sokkia
#97 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?

možda se i isplati
-
sokkia
#98 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?

sad samo cekam kišu
-
sokkia
#99 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?

u rjetkim trenucima odmora
-
Nucleux
#100 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Trebam se odreci cigara jer solidan dio novca ide na njih