Danas prvi put prošetao Grbavicom i meni je ono naselje horor,... zgrada do zgrade, auto na autu i nigdje zelene površine ni drveta. Tjesno, konfiguracija zemljišta nepovoljna, nedovoljno sunca i svjetlosti. Koliko se pljuvalo po Zenici, meni je čak i Blatuša "komotnija od Grbavice.jedan_dobar_dan wrote:madner wrote:
Uf Grbavica, ja se iskreno najezim kada vidim one zgrade iz ranih sesdesetih i kada ti pocnu iste hvaliti kao vrh gradjevinsko arhitektonske znanosti. Nazovi ljudi i vidjet ces da ima itekako potencijala, pogotovo ko ima kes.
Ko bude predugo ceko ispast ce magarac, kao i onaj koji nije htio da ceka nikako
upravu si sto se tice stanova, i zgrada opcenito,
ali meni odgovara lokacija.
nazovem ali nisam bas imala srece, bas su bili neki zadrti sto se tice cijene,
jer sve je to krs od stanova, treba puno ulagati, pa ne znam, bude valjda.
ti mislis da ce cijene ici jos dolje ?
Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Moderator: anex
-
talić
#26 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
- Ricken
#27 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Pa haj ti u Blatušu.talić wrote:Danas prvi put prošetao Grbavicom i meni je ono naselje horor,... zgrada do zgrade, auto na autu i nigdje zelene površine ni drveta. Tjesno, konfiguracija zemljišta nepovoljna, nedovoljno sunca i svjetlosti. Koliko se pljuvalo po Zenici, meni je čak i Blatuša "komotnija od Grbavice.jedan_dobar_dan wrote:madner wrote:
Uf Grbavica, ja se iskreno najezim kada vidim one zgrade iz ranih sesdesetih i kada ti pocnu iste hvaliti kao vrh gradjevinsko arhitektonske znanosti. Nazovi ljudi i vidjet ces da ima itekako potencijala, pogotovo ko ima kes.
Ko bude predugo ceko ispast ce magarac, kao i onaj koji nije htio da ceka nikako
-
StupskaBitanga
#28 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
putovanja
ove godine slabo će biti
ove godine slabo će biti
- Ricken
#29 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Izvini majke ti, neću više nikad.Better Man wrote:Izvini, ali meni je ovo za mobitel obična glupost! Evo moj mobitel je star 3 i pol godine i dan danas je savršen i jedan od boljih mobitela, a nije bio jeftin kad sam ga kupio. Vezano za šišanje da kažem da ga plaćam 8 KM. Ova cijena od 20 KM je čista pljačka, osim ako nije riječ o pravo dugoj kosi.Ricken wrote:Sve što danas neradim a radio sam prije nije plod ekonomije već promjena druge prirode. Što se tiče ekonomskih odluka nisam ušao u neke rizičnije ne egzistencijalne investicije u koje bih, da su generalno očekivanja bolja. To je neko odricanje. Za neke nove nabavke skupljih stvari možda i ima potrebe al mi nekako mrsko, više se može reći da nemam živaca i vremena, pa opet nemogu reći da je stvar recesije. Doduše mobitel volim promjeniti svakih 6-7 mjeseci, to mi je neki hir. Na odjeću nikad nisam trošio posebno, operisan sam od markirane odjeće, izuzev na ono što se mora radi posla. Tu ne štedim jer vjerujem da kod nas i u poslu ima dosta tog snobizma pa se stvari gledaju i kroz to. Ne mogu reći da manje trošim u zadnje 2 godine, već otprilike isto, što bi rekao jedan moj drug, bez obzira na poskupljenje goriva, ja uvijek tankam za cenera. Ipak da budem pošten prihodi mi se povečavaju prilično zadnjih par godina, pa je to glavni razlog da nisam osjetio neke promjene po tom pitanju. Putujem normalno kao i do sada, možda sam malo izbirljiviji što se destinacija tiče, ali to i nije prouzrkovalo neke veće troškove. Ono što sam svakako probao u nekoj svakodnevnoj potrošnji je da kupujem koliko je god moguće više domaće proizvode, što je proizvelo super pozitivan efekat da me supruga nevodi u nabavku.
- jedan_dobar_dan
#30 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
talić wrote:Danas prvi put prošetao Grbavicom i meni je ono naselje horor,... zgrada do zgrade, auto na autu i nigdje zelene površine ni drveta. Tjesno, konfiguracija zemljišta nepovoljna, nedovoljno sunca i svjetlosti. Koliko se pljuvalo po Zenici, meni je čak i Blatuša "komotnija od Grbavice.jedan_dobar_dan wrote:
o arhitekturi grbavice se mnogo pricalo, nije bajna,
ali ovo bez zelenila, bas i nije tacno,
cak bi se moglo reci , bas ratu zahvaljujuci
da na grbavici ima zelenila.
blatusu ne poznajem. moguce da je bolja.
- Ridjobrki
#31 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Viška ljudi. Ne mogu si priuštiti da vrijeme i sredstva trošim na ljude koji to ne zavređuju. I sretniji sam dosta. U moj život svi donose sreću - neko dolaskom a neko odlaskom. 
- madner
#32 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Pa kada bi znao obogatio bi se.jedan_dobar_dan wrote:madner wrote:jedan_dobar_dan wrote:
Svakom njegovo, ja ti predlazem da prosiris krug za jednu do dvije stanice i vidis sta se moze naci za te pare.
-
oridjidji
#33 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
odreko sam se para ( nesto mi je manja plata nego prije, a i sve ode u kucu), skupih i nerezonskih izlazaka (a nepijem, nepusim ), kupim sebi koji komad odijece ali nista skupo i makrirano, opet uspijem pored toga pogurati jos nekoga od raje kad mu zapne, iako ni meni nije sjajno. uglavnom borba je i cijeni se dinar...
ne pretjeruje se i nema starih porokli navika...
ne pretjeruje se i nema starih porokli navika...
- cyprus
#34 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Nit sam imo para ranije, nit ih imam sad... pa mi dođe na isto 
- p206
#35 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
odrekao sam se automobila... mislio sam ga kupiti, ali kad sam vidio da ove cijene goriva divljaju, skontao sam da to sa nekim privremenim poslom ne mogu sam plaćati, a ne želim da budem na nečijoj grbači...još ako levati zarate sa Iranom svima nam je puša...
radije ću sačuvati te pare dok ne završim fax(još diplomski) i nađem neki pristojan posao... ko zna koliko će to traženje posla potrajati
radije ću sačuvati te pare dok ne završim fax(još diplomski) i nađem neki pristojan posao... ko zna koliko će to traženje posla potrajati
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#36 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
malo, il nimalo 
- ljevoruki
#37 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Ridjobrki wrote:Viška ljudi. Ne mogu si priuštiti da vrijeme i sredstva trošim na ljude koji to ne zavređuju. I sretniji sam dosta. U moj život svi donose sreću - neko dolaskom a neko odlaskom.
- graue_maus
#38 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
podulja je lista i digne mi se kiselina kad pomislim na neke stvari sto sam se odrekla ........
- ElRe
#39 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Odjece i obuce, i jedno i drugo zadnji put kupio nekad pocetkom 2010.
Izlaske svakako smanjio zbog posla, a i kad izadjem popijem maksimalno 2 pica.
Smanjio telefoniranje.
Termini za rekreaciju, kino, urijetko.
Knjige vise ne kupujem, baneprevoz.com je zamjena.
Putovanja, rijetko, maksimalno 2 puta godisnje.
Kozmetika i higijenski proizvodi, uglavnom idu jeftinije varijante.
Izlaske svakako smanjio zbog posla, a i kad izadjem popijem maksimalno 2 pica.
Smanjio telefoniranje.
Termini za rekreaciju, kino, urijetko.
Knjige vise ne kupujem, baneprevoz.com je zamjena.
Putovanja, rijetko, maksimalno 2 puta godisnje.
Kozmetika i higijenski proizvodi, uglavnom idu jeftinije varijante.
Last edited by ElRe on 08/03/2012 09:47, edited 1 time in total.
- fwh
#40 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Uhhh...
Ribolov - prije 2 godine sam obišao riječne tokove lijepe nam BiH i sva bitna jezera - sa konacima...
Prošle godine samo na Buško (Ja sam iz TK), a ove godine dabogda i na Spreču...
Izlasci, oženjen sam 10 godina i ovo će biti prvi nam zajedniči 8. mart (btw 13. u nizu
) da sa suprugom neću ići na proslavu istog, izlazili smo za novu godinu pa se i danas osjećaju posljedice. Mre - u zadnjih 10 godina - samo nisam išao u godine kad su se djeca rađala - pošto su oboje rođeni sredinom ljeta - eh, ove godine ćemo i to promijeniti.
Prije se izlazilo na pizzu barem jednom sedmično, a sada ne pamtim..
Odjeću mi žena kupuje u polovnim stvarima u Doboju, pa tako nosim Tom Tailor košulje od 1KM, L.O.G.G.-over hlače od 3KM i jaknu Pier Cardin od 5KM. Jednio u šta imam srca uložit novac je obuća - patike su Converse i Diadora i one su kupljene u vremenu "blagostanja" pa i danas sreća služe, ove zime je trebalo zamijeniti Dr. Martens čizme (10 godina vjernosti) ali su izdržale do ovog proljeća...
Generalno je katastrofa, diplomirao sam prije 7 godina, jednu godinu radio u struci kao pripravnik (FKN) i tri u komercijali od čega imam upisanog staža 16 mjeseci...
Ja sam othranjen u skromnim uslovima i za mene nije problem how low I can go, ali djeca... samo o tome razmišljam...
Još, biber po pilavu, 1. marta ostadoh bez posla, i retoaktivno mi plate koje duguju smanjiše za 50%...
P.S. Glavno štivo su mi/nam akcijski katalozi.. I to mi je fuj!
Ribolov - prije 2 godine sam obišao riječne tokove lijepe nam BiH i sva bitna jezera - sa konacima...
Izlasci, oženjen sam 10 godina i ovo će biti prvi nam zajedniči 8. mart (btw 13. u nizu
Prije se izlazilo na pizzu barem jednom sedmično, a sada ne pamtim..
Odjeću mi žena kupuje u polovnim stvarima u Doboju, pa tako nosim Tom Tailor košulje od 1KM, L.O.G.G.-over hlače od 3KM i jaknu Pier Cardin od 5KM. Jednio u šta imam srca uložit novac je obuća - patike su Converse i Diadora i one su kupljene u vremenu "blagostanja" pa i danas sreća služe, ove zime je trebalo zamijeniti Dr. Martens čizme (10 godina vjernosti) ali su izdržale do ovog proljeća...
Generalno je katastrofa, diplomirao sam prije 7 godina, jednu godinu radio u struci kao pripravnik (FKN) i tri u komercijali od čega imam upisanog staža 16 mjeseci...
Ja sam othranjen u skromnim uslovima i za mene nije problem how low I can go, ali djeca... samo o tome razmišljam...
Još, biber po pilavu, 1. marta ostadoh bez posla, i retoaktivno mi plate koje duguju smanjiše za 50%...
- Ricken
#41 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Nemogu ti retroaktivno smanjit platu bez tvoje saglasnoti.fwh wrote:Uhhh...
Izlasci, oženjen sam 10 godina i ovo će biti prvi nam zajedniči 8. mart (btw 13. u nizu) da sa suprugom neću ići na proslavu istog, izlazili smo za novu godinu pa se i danas osjećaju posljedice. Mre - u zadnjih 10 godina - samo nisam išao u godine kad su se djeca rađala - pošto su oboje rođeni sredinom ljeta - eh, ove godine ćemo i to promijeniti.
Prije se izlazilo na pizzu barem jednom sedmično, a sada ne pamtim..![]()
Ja sam othranjen u skromnim uslovima i za mene nije problem how low I can go, ali djeca... samo o tome razmišljam...![]()
- fwh
#42 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
@Ricken... Privatnik sve može, naravno rad na crno - od godinu dana rada kod njih imam samo tri mjeseca upisano u knjižicu...
Šta sam mogao? Da kažem neću - pa da ih ganjam.. nekako... Take money and run...
Šta sam mogao? Da kažem neću - pa da ih ganjam.. nekako... Take money and run...
-
gerberica
#43 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Bolje pitati cega se sve nisam odrekla.Sreca pa odjece imam dosta,nakupilo se pa sada samo kombinujem.Rijetko sta da kupim sebi,djeci moram jer rastu.Ako sebi i kupim to je neka jeftinija varijanta,ali s ukusom.U decembru sam u Izboru kupila cizme 39km i evo i sad ih nosim,nikada nisu propustile.Isto tako i djeci.Potrefila dobro
.
Sto se rezija tice to je katastrofa.Cini mi se sto vise apelujem na stednju,vise se trosi.S obzirom da radim u smjenama trudim se da uganjam jeftinu str bar zbog bojlera i masine.Prije mi je voda tekla sve dok trljam zube,sada je zatvorim.
Na hrani ne stedim jer moramo jesti,a kada idemo u kupovinu prvo se upitam da li mi to zaista treba.
Rijetko putujemo,doduse i nema se kada,posao,skola,nikada nas sve spojiti,osim godisnji.
Kozmetika je iskljucivo u dm-u,imaju ipak cijene za svaciji dzep.
S obzirom da radim na mjestu gdje su ceste akcije prehrane tada i kupim malo vise da ustedim.
Prije sam dosta para davala na taxi,sada cesto prosetam,ali ako nosim tesko onda ipak sjedem u taxi.Tehniku smo kompletirali,a posto se trenutno ne moze mijenjati,stanje je takvo kakvo je.Sve fercera.
Sto se rezija tice to je katastrofa.Cini mi se sto vise apelujem na stednju,vise se trosi.S obzirom da radim u smjenama trudim se da uganjam jeftinu str bar zbog bojlera i masine.Prije mi je voda tekla sve dok trljam zube,sada je zatvorim.
Na hrani ne stedim jer moramo jesti,a kada idemo u kupovinu prvo se upitam da li mi to zaista treba.
Rijetko putujemo,doduse i nema se kada,posao,skola,nikada nas sve spojiti,osim godisnji.
Kozmetika je iskljucivo u dm-u,imaju ipak cijene za svaciji dzep.
S obzirom da radim na mjestu gdje su ceste akcije prehrane tada i kupim malo vise da ustedim.
Prije sam dosta para davala na taxi,sada cesto prosetam,ali ako nosim tesko onda ipak sjedem u taxi.Tehniku smo kompletirali,a posto se trenutno ne moze mijenjati,stanje je takvo kakvo je.Sve fercera.
- Tvrdokorna mrlja
#44 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
kako ove cijene preko noci polude,jbt..jucer u interexu i konzumu,skoljka jaja od 8.5 do 9.2 km...evo glava ako nisu prije mjesec bila 5-6 km.
ko da su se sve koke posmrzavale u bosni,ovo kad je snijeg pao,jer stvarno ne vidim imalo racionalan razlog da nesto poskupi odjednom za 50,60 procenata.
3.5km onaj paket sa deset jaja
lopovi!
ko da su se sve koke posmrzavale u bosni,ovo kad je snijeg pao,jer stvarno ne vidim imalo racionalan razlog da nesto poskupi odjednom za 50,60 procenata.
3.5km onaj paket sa deset jaja
lopovi!
- drndalo
#45 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Da nisu ona specijalna, (an)organska???Tvrdokorna mrlja wrote:skoljka jaja od 8.5 do 9.2 km...
- Tvrdokorna mrlja
#46 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
me ne bih rekao,normala jajadrndalo wrote:Da nisu ona specijalna, (an)organska???Tvrdokorna mrlja wrote:skoljka jaja od 8.5 do 9.2 km...
- Irm@
#47 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
kad bolje razmislim nicega...
imam dokle imam u mjesecu..inace sam dobar organizator i znam koliko nam treba za racune, gorivo i hranu..e poslije toga ide zavoljavanje licnih potreba.. dobro sad ne kupujemo neke aman zaman stvari ali lakse je u dvoje
imam dokle imam u mjesecu..inace sam dobar organizator i znam koliko nam treba za racune, gorivo i hranu..e poslije toga ide zavoljavanje licnih potreba.. dobro sad ne kupujemo neke aman zaman stvari ali lakse je u dvoje
- nineinchnails
#48 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Ja sam se svega odrekao u nadi da cu nesta ustedjeti, ali uzalud. Zena sve potrosi. 
- hAruNN990
#49 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
ccc Ovdje sve privatnici Rahmani
i ja sam morao sinu kupit crnog ferarija jer crvenih nije vise bilo na lageru
i ja sam morao sinu kupit crnog ferarija jer crvenih nije vise bilo na lageru
-
tzman
#50 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Ja sam prestao piti radnim danima