znači može u ovoj čaši

Moderator: anex

Jednom prilikom pravila sam zamjenu,moze proci smjesa slicna onoj za palacinke ili ustipke;zeko071 wrote:ovo pravo dobro izgleda, ali ovaj Baking Mix.. imali se kupiti kod nas i ako nema kako ga napraviti??
ma nije nista komplikovano..mislim da ih svi pravimo na isti nacin..Sheytanela wrote:Moze li mi neko napisati neki fin recept za kuglice, svoj sam negdje izgubila a davno sam ih pravila
slani su i stvarno su divni, a što je najvažnije jednostavni i brz.i:) Recept imam od mame i glasi ovako:Irm@ wrote:leptirice jesu slani ili slatki..ja oboooozavam kukurznog francuza vjeruje da su i mafini jednakodivni
leptirica_x wrote:slani su i stvarno su divni, a što je najvažnije jednostavni i brz.i:) Recept imam od mame i glasi ovako:Irm@ wrote:leptirice jesu slani ili slatki..ja oboooozavam kukurznog francuza vjeruje da su i mafini jednakodivni
16 kašika kukuruznog brašna
12 kašika bijelog brašna
1 prašak za pecivo
2 jaja
pola čaše ulja
2 čaše mlijeka
Pekla sam ih na najjačoj temperaturi, jedno 20 min., mada to iskusna kuharica sama zna ocjeniti.
Dina mi: vi bi mogli djedovinu brendirat pa fransizu od ascinica napravit. Sad je i mondeni svijet jamila pomama za slow food hranom. Dobre poguzije su i dobre musterije. Ko zna sta valja zna i dobro platit pa dolazi vrijeme poguzija i ascinica.lejla2603 wrote:To je ostalo od rahmetli djeda I njegovog oca u amanet,(bili poznate Ačšije),tradicija se nastavlja vec generacijama,pa s tim ide normalno i"IZVORNI BOSANSKI".Toto wrote:Hvala vi @tamna noci.
K'o da si gramatiku kod Lakisica naukovala. Pešćeš vam je oboma. Bratu preporući pirjan od suhih patliđana na stolaćkoj plahi.Prenijecu bratu haber."Mezi" on uz vino"češlja"
;keške,patlidzan tavu,ičiju sa suhim mesom..poguzija je to..

Durum se zove,imitacija Döner kebaba.Jufka sa grilanim mesom,salata po zelji i sos, koji je tajna.Sani_25 wrote:KADA SAM BILA U SVAJCARSKOJ KOD AMIDZE JELA SAM JEDNO JELO SAMO NEZNAM KAKO SE ZOVE. TO JE JUFKA PUNJENA SA MESOM SALATOM MNOGO JE BILO UKUSNO SADA ME INTERESUJE DALI BI NEKO MOGAO DA MI KAZE KOJE JE TO JELO I AKO ZNA KAKO SE PRAVI?
Sinoc sam pravila po ovom receptu. Helem, treba ili manje ulja na ovu kolicinu brasna, ili vise brasna u samom startu.Ma.Le.Na wrote:leptirica_x wrote:slani su i stvarno su divni, a što je najvažnije jednostavni i brz.i:) Recept imam od mame i glasi ovako:Irm@ wrote:leptirice jesu slani ili slatki..ja oboooozavam kukurznog francuza vjeruje da su i mafini jednakodivni
16 kašika kukuruznog brašna
12 kašika bijelog brašna
1 prašak za pecivo
2 jaja
pola čaše ulja
2 čaše mlijeka
Pekla sam ih na najjačoj temperaturi, jedno 20 min., mada to iskusna kuharica sama zna ocjeniti.![]()
jako volim kukuruzne mufine