Recepti
Moderator: anex
- sheilak
#576 Re: Recepti
Hej, melrose, hvala puno! 
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#577 Re: Recepti
interesuju me svi recepti za jela pod nazivom;
pršulja i crpeulja
molio bih uz recept i regiju, carsiju gdje je jelo nastalo
pršulja i crpeulja
molio bih uz recept i regiju, carsiju gdje je jelo nastalo
- minjonja
#578 Re: Recepti
ima li neko neki dobar i jednostavan ( da ne mora da dugo stoji, hocu sad da pravim
) recept za pizza tijesto?
-
_22222_d
#579 Re: Recepti
brasno,
so,
germa,
voda..
potkuhas i ostavis malo da odstoji
razvijes.. i to je to...
kad peces, sto je veca temperatira pecenja, boja bude...
so,
germa,
voda..
razvijes.. i to je to...
- CherryLips
#580 Re: Recepti
i jos bar 1-2 kasike maslinovog ulja_22222_d wrote:brasno,
so,
germa,
voda..
razvijes.. i to je to...
- minjonja
#581 Re: Recepti
evo ja sam radila po ovom receptu:
http://www.coolinarika.com/recept/meni- ... o-za-pizzu
tijesto je meni odlicno ispalo, bas onako kako volim.
http://www.coolinarika.com/recept/meni- ... o-za-pizzu
tijesto je meni odlicno ispalo, bas onako kako volim.
- Irm@
#582 Re: Recepti
da vas nesto pitam ima li kod nas i gdje kupiti termo folija.. npr za cokoladu pa da se ona na toj foliji stvrdne..
hvala
hvala
-
No_oNe__
#583 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ali kod kuhanja rize omjer vode je vazan a ja to ne znam
pa ako neko zna ...
pa ako neko zna ...
-
immuno
#584 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Zakon za rizu je jedna mjera rize i jednaipo vode znaci 1kg rize + 1,5 l vode...gluho bilo ko ce pojest kilu rize ha haaa al mozda imas puno celjadi za sofrom....puno uspjeha
-
No_oNe__
#585 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
e hvala indigo i gdje cula i gdje ne cula! 
- Cholina_Lokica
#586 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ja stavljam npr. jednu solju rize i dvije solje vode, nekad u toku kuhanja dodam jos sekundu vode zavisi od vrste rize, i uvijek mi bude razabrana fino, doduse ja vecinom kuham paraboiled rizu, kojoj sta god da uradis bude fina 
-
Gospoda Ministarka
#587 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Ja rizu pripremam tako sto prvo jednu soljicu ubacim u praznu serpicu i zagrijavam uz stalno mjesanje dok " ne zaskripi" onda dodam dvije soljice pileceg temeljca (jedna pileca kocka) i pustim na laganoj vatri da kuha poklopljeno...
- mO k3
#588 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
i sta to vrijedi???to mijesanjeGospoda Ministarka wrote:Ja rizu pripremam tako sto prvo jednu soljicu ubacim u praznu serpicu i zagrijavam uz stalno mjesanje dok " ne zaskripi" onda dodam dvije soljice pileceg temeljca (jedna pileca kocka) i pustim na laganoj vatri da kuha poklopljeno...
-
Gospoda Ministarka
#589 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
A vjerovatno to sto malo zagrijes rizu "dok ne zaskripi" cini da se ne raspadne prilikom kuhanja.
-
immuno
#590 Re: Recepti
Halo Irma ja kad pravim one kerefeke od cokolade (mreze,stapice....) ja ti to fino na onaj papir za pecenje.Ako to neces ili trebas za nesto drugo ja znam da ima ona deblja folija ( ja u njoj pecem ribu u rerni) mozda ti ja mogu nabaviti....samo rekni !
-
girl
#591 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Drage moje kuharice, veliki pozdrav
Redovno vas pratim i citam, recepte koje sam trazila od vas sam probala, jedino nista ne napravih od dunja , nekad kad sam trazila recept i svasta ste mi napisali, ali sam se ganjala neke nalaze neplanski pa mi nije bilo do mene, a kamoli do dunja. bit' ce aBd opet prilike. helem, da ne idem off topic, postavit cu kakve slike i ja nekad, obecavam
nego, da vas pitam nesto, kako pravite topu? ja nisam iz sarajeva iako tu zivim vec 10 godina. kod nas topa nije obicaj za ramazan. ali mi se ovdje "plaho" svidjela kad god odem kod nekog u goste izgledam ko' dijete sa slatkisima cim se spomene topa.
eh hvala:D
I da se nadovezem na onu pricu o rizi. Moja bude dosta razabrana,bit ce nekad slika, iako to naravno zavisi od rize. "Recept" sam jos dok sam bila mala dobila od tetke - "kad stavis rizu, treba da bude otprilike dva prsta vode iznad nje da se lijepo i razabrano skuha. I ne mijesaj".
eto, pratim vas i dalje i uzivam u svemu sto postate.
Redovno vas pratim i citam, recepte koje sam trazila od vas sam probala, jedino nista ne napravih od dunja , nekad kad sam trazila recept i svasta ste mi napisali, ali sam se ganjala neke nalaze neplanski pa mi nije bilo do mene, a kamoli do dunja. bit' ce aBd opet prilike. helem, da ne idem off topic, postavit cu kakve slike i ja nekad, obecavam
nego, da vas pitam nesto, kako pravite topu? ja nisam iz sarajeva iako tu zivim vec 10 godina. kod nas topa nije obicaj za ramazan. ali mi se ovdje "plaho" svidjela kad god odem kod nekog u goste izgledam ko' dijete sa slatkisima cim se spomene topa.
eh hvala:D
I da se nadovezem na onu pricu o rizi. Moja bude dosta razabrana,bit ce nekad slika, iako to naravno zavisi od rize. "Recept" sam jos dok sam bila mala dobila od tetke - "kad stavis rizu, treba da bude otprilike dva prsta vode iznad nje da se lijepo i razabrano skuha. I ne mijesaj".
eto, pratim vas i dalje i uzivam u svemu sto postate.
- vazi
#592 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
kao i da se ista ne slijepi, ja vjerujemGospoda Ministarka wrote:A vjerovatno to sto malo zagrijes rizu "dok ne zaskripi" cini da se ne raspadne prilikom kuhanja.
moja je mama rahm tako radila i zaista joj je bila prvoklasna riza, uvijek je malo prevrne na ulju, znaci tretira tako svako zrno individualno
za topu i ja cekam recept
-
girl
#593 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
tacno, tako je i meni receno. prevrnuti mrvicu na ulju , pa onda dodati vodu da bude "dva prsta iznad rize".
te mjere s prstima i "fiLdzanima" su mi i dalje mrak 
- wewa
#594 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
koliko insana, toliko recepata za topu...
osnovno je da se rastope mlijecni proizvodi, kajmak, sir, na laganoj vatri - a neko dodaje i jaje... ja volim i varijantu omaka, gdje je osnova malo brasna i mlijeka otopljeno na puteru, a onda se dodaje sve sto je nekad bilo mlijeko
narocito je dobro narendati suhog sira... e ne smijem dalje, ima jos fore do iftara. 
osnovno je da se rastope mlijecni proizvodi, kajmak, sir, na laganoj vatri - a neko dodaje i jaje... ja volim i varijantu omaka, gdje je osnova malo brasna i mlijeka otopljeno na puteru, a onda se dodaje sve sto je nekad bilo mlijeko
- elizabeth a
#595 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
De nam to malo obrazložiwewa wrote:koliko insana, toliko recepata za topu...
osnovno je da se rastope mlijecni proizvodi, kajmak, sir, na laganoj vatri - a neko dodaje i jaje... ja volim i varijantu omaka, gdje je osnova malo brasna i mlijeka otopljeno na puteru, a onda se dodaje sve sto je nekad bilo mlijekonarocito je dobro narendati suhog sira... e ne smijem dalje, ima jos fore do iftara.
Kol'ko čega i tako to
-
girl
#596 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
odlicno, taman sam dobila kolut nekog onog suhog sira. to cu da narenda. znaci, prevedeno, malo maslaca i brasna pa onda sve mlijecno 
- wewa
#597 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
nasla si koga ces pitati za kolicineelizabeth a wrote:De nam to malo obrazložiwewa wrote:koliko insana, toliko recepata za topu...
osnovno je da se rastope mlijecni proizvodi, kajmak, sir, na laganoj vatri - a neko dodaje i jaje... ja volim i varijantu omaka, gdje je osnova malo brasna i mlijeka otopljeno na puteru, a onda se dodaje sve sto je nekad bilo mlijekonarocito je dobro narendati suhog sira... e ne smijem dalje, ima jos fore do iftara.
![]()
Kol'ko čega i tako toUh, to sa suhim sirom ne zvuči loše
![]()
ja se vodim principom: nemoj da zafali - i posljedicno se uvijek prezderem
recimo, odokativno za dvoje, da bude ono kao predjelo ravna supena kasika putera, 2 kasike milerama, 1 kasika kajmaka...
a ovo moje ide isto tako, samo sto se na puter dodaje brasno, isto ravna supena kasika ili manje, pa zalijeva mlijekom/jogurtom, koliko hoces kiselo... u to se dodaju zeljene kolicine kravljih divota
konzistencija treba da je izmedju tijesta za palacinke i tijesta za ustipke
-
girl
#598 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hahahahahah.i ja isto, za bilo kakvu hranu. oci gladnewewa wrote: ja se vodim principom: nemoj da zafali - i posljedicno se uvijek prezderem![]()
![]()
Last edited by girl on 12/08/2010 14:59, edited 1 time in total.
- bijela
#599 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
i meni treba recept za topu, ali ono bukvalan i detaljan, ko da amerikncu objašnjavaš 
kojeg sira, koliko, šta prvo...
ja uvijek zeznem te mjere
kojeg sira, koliko, šta prvo...
ja uvijek zeznem te mjere