ja napravila hurmasice (tradicionalno) velicine male lepinje
hadzinice bona....
Moderator: anex
jes ruzno biti u dijaspori za bajram, skoro pa i nema onog osjecaja da se bajram priblizava. jedina nada mi je veliki broj emigranata iz islamskih zemalja, koji ce, insallah, doprinijeti da se bajram slavi podjednako kao i bozic.mamica papucarka wrote:jel ko sta kuha za Bajram![]()
ja napravila hurmasice (tradicionalno) velicine male lepinjeau, sto su nadosle
![]()
hadzinice bona....![]()
Mi prosle godine kurban dobili. Ova prijateljica Bosanka zaklala i podijelila po naselju. Sve isla od haustora do haustora i gdje je vidjela nase prezima zvonila i dijelilacallmethebreeeze wrote:jes ruzno biti u dijaspori za bajram, skoro pa i nema onog osjecaja da se bajram priblizava. jedina nada mi je veliki broj emigranata iz islamskih zemalja, koji ce, insallah, doprinijeti da se bajram slavi podjednako kao i bozic.mamica papucarka wrote:jel ko sta kuha za Bajram![]()
![]()
hadzinice bona....![]()
ja bih ubio za malo janjecih kotleta. juce sam tri (3) kotleta janjeca platio 6 (sest) eura. jebo ih standradmamica papucarka wrote:Mi prosle godine kurban dobili. Ova prijateljica Bosanka zaklala i podijelila po naselju. Sve isla od haustora do haustora i gdje je vidjela nase prezima zvonila i dijelilacallmethebreeeze wrote:jes ruzno biti u dijaspori za bajram, skoro pa i nema onog osjecaja da se bajram priblizava. jedina nada mi je veliki broj emigranata iz islamskih zemalja, koji ce, insallah, doprinijeti da se bajram slavi podjednako kao i bozic.mamica papucarka wrote:jel ko sta kuha za Bajram![]()
![]()
hadzinice bona....![]()
![]()
Ljudi su bili ovako, pa ovako
btw. hurmasice su mi propale

i ja volim sve tipove kuglicaAorta wrote:@ Anais, ja ti vazda nekakve kuglice pravim. : ) Ali ove tvoje ili nesto slicno nisam nikad -- morat cu probat, zvuce dobro.

Oguli papir i ukloni eventualne mrvice, zatim premazi dzemom. Razvaljaj marcipan na radnoj povrsini posutoj skrobom (kukuruznim, krompirovim - nekim) dok ne bude dovoljno velik da moze pokriti kolac. Podigni preko kolaca (uz pomoc oklagije) i dobro zagladi. Odrezi eventualni visak. Premazi votkom. Razvaljaj secernu glazuru na isti nacin i pokrij kolac.leticija wrote:Da li bi neko bio ljubazan da mi prevede ovaj tekst?
Peel off the paper and brush off any crumbs, then brush the top with the jam. Roll out the marzipan on a work surface dusted with cornflour until it is big enough to cover the cake. Lift it over the cake using a rolling pin and smooth down all the way around. Trim any excess. Brush with vodka, then roll out the icing and cover in the same way. Trim the icing around the edges and neaten. Roll out the icing off-cuts and cut out different sized stars, brush with a little vodka and stick to the cake. Finish with a ribbon.
• 2.0 tbsp apricot jam , mixed with 1 tbsp water and sieved
• 500.0g marzipan
• cornflour for rolling
• 4.0 tbsp vodka
• 500.0g ready-rolled fondant icing