Ne zali se Harko... jos si ziv.Harrys wrote:muha moj,izgleda ova PeRka pravi "otrov"
![]()
Recept za lijenu....
Moderator: anex
-
zabrinut
Sto uhelaci pitu sa bijelim vinom????anais_nin wrote:evo ti i verzija broj 2:
Potrebni sastojci:
1 kg jabuka
50 gr grozdjica
3 kasike bjelog vina
2 kasike kiselog vrhnja
malo soli, 1 kasicica praska za pecivo
500 gr brasna
150 gr oraha
3 zumanceta
1 salica secera u prahu, malo ruma
300 gr maslaca
250 gr secera
Način pripreme:
Oguliti jabuke, isjeci na kockice i dinstati sa maslacom, secerom i vinom.Izdinstanoj masi dodati isjeckane ili mljevene orahe i grozdjice.
Brasno, 250 gr maslaca, zumance, vrhnje, secer u prahu,so rum i prasak za pecivo sjediniti i napraviti glatko tijesto.
Tijesto podijeliti na dva dijela.Polovinu staviti na dno podmazanog pleha i pokriti filiom,pa dodati drugi dio tijesta.
Peci na umjerenoj vatri.Gotovu pitu isjeci na kockice i posuti vanilin secerom, a po zelji i obicnim.
-
Harrys
PeRkaaa bona ,ja sam to uzeo pod nazivom antiserumPerkaa i kao sto vidis,bez posljedica,za razliku od muhe.PR80. wrote:Harko bolan to nije anti-serum bio, nego izmrvljena osusena musmula.Harrys wrote: Nisi ni znala,ali sad znas,ocekivajuci tako nesto,uzeo sam antiserum.
![]()
![]()
![]()
-
PR80.
Vidim manjka ti cijela recenica, pa da dopunimHarrys wrote:muha,nije problem u debitantskoj pitici,muha_sa wrote:Neka,neka Hare,vidjet c´u kako c´e ti stomacˇic´ primit tu debitantsku piticu.
Imam ja sode u sˇteku ako zatreba---samo bujrum.vec sto se nema hrabrosti priznati.
![]()
....priznati.... da je pita bila
- muha_sa
Skuhaj ti našem Haretu kakve čorbice ili čokoladu pošalji i smirila si ga.PR80. wrote:A koga si to ti poceo napadatiHarrys wrote:kad se nema sta reci,napad je najbolja odbrana.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jedini nacin da te smirimopet
je da ti napravim jos jednu tepsiju pite.
![]()
Mene je pita dohakala.
-
Harrys
Gdje ta pita"mrak"?Dva dana vec proslo,a ni habera, PeRkaaa.PR80. wrote:Vidim manjka ti cijela recenica, pa da dopunimHarrys wrote:muha,nije problem u debitantskoj pitici,muha_sa wrote:Neka,neka Hare,vidjet c´u kako c´e ti stomacˇic´ primit tu debitantsku piticu.
Imam ja sode u sˇteku ako zatreba---samo bujrum.vec sto se nema hrabrosti priznati.
![]()
:
....priznati.... da je pita bilamrak.
![]()