Recept za kraj Republike srpske.

cogni

Post by cogni »

kijameta wrote: Inace odcjepljivanje nekih opcina iz rs,bosnjackih ili hrvatskih, bi bio kraj rs ali za takvo nesto nije dovoljan samo referendum,nego i pokoja puska na ramenu.
A do takvoga cega takodze ne moze doci dok ne dodze naredba ili mig iz Sarajeva a Sarajevo ne smije nista narediti bez potpore neke jake evropske drzave ili USA a toga sada nema na vidiku a hoce li biti i kada,ostaje da vidimo.
A kome to Sarajevo treba da migne po tom scenariju?
kijameta

Post by kijameta »

cogni wrote:
kijameta wrote: Inace odcjepljivanje nekih opcina iz rs,bosnjackih ili hrvatskih, bi bio kraj rs ali za takvo nesto nije dovoljan samo referendum,nego i pokoja puska na ramenu.
A do takvoga cega takodze ne moze doci dok ne dodze naredba ili mig iz Sarajeva a Sarajevo ne smije nista narediti bez potpore neke jake evropske drzave ili USA a toga sada nema na vidiku a hoce li biti i kada,ostaje da vidimo.
A kome to Sarajevo treba da migne po tom scenariju?
Odcepljivacima.
cogni

Post by cogni »

kijameta wrote: Odcepljivacima.
Ko bi bili ti odcepljivachi?
Povratnici?
Njima je bash do noshenja pushke.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Sto me krenule ove prognoze :D

zavrzlama Upisano: 10/01/2008 20:22

Član od: 15 jan 2006

Citat:
fantom slobode (citat):
Ne treba se sekirati, sada ce ih Nikolic ukinuti, samo dok prigrabi vlast u Srbiji.Odvesce ih zajedno sa Kostunicom u "svijetlu" buducnost izolacije.

Ovo mi dade povod za jedan osvrt..

Bas ti radikali su i glavna prijetnja rs-u...

Zasto...

Cetnici su obicno srpski folklor politicke elite koji se uzima po potrebi kad treba politicko-teritorijalne pretenzije i ciljeve sprovesti ratnim i propagandnim sredstvima..A cetnicka strategija ratovanja i obicaji su se ubili za medjunacionalnu mrznju i stvaranje predpostavki kako narodi zaista ne mogu skupa zivjeti..i u prosloj agresiji na BIH..radikali su iznijieli sav teret rata i pocinili najveca zlodjela u ime onih salonskih cetnika u bijelim rukavicama tipa Kostunjavi & co...sad kad je svijet sprijecio daljnje sukobe i ratove..taj srpski(citaj velikosrpski) folklor u vidu radikala se jednostavno zeli pomesti iz srpskog politickog zivota jer kao odradili su sto su odradili i vise nisu potrebni Srbiji...e sad nastaju problemi i pocet ce masovna pojavljivanja raznih Brankovica...jer nisu ni radikali toliko glupi da ih ko kurtone odbace oni sto su ih u krvavi rat slali..iz tog razloga je moguc gradjanski rat u Srbiji..i otvoreni sukob radikala iz Srbije protiv Dodika...jer po radikalima Dodik je izdao strateski cilj...a to je podjela BIH i stvaranje velike Srbije..onaj zagrljaj Dode i Tadica u Banja Luci ce Dodika skupo kostat.....Posle odlaska Kosova radikali nece moci svoju ratnu politiku sprovoditi na Kosovu,radi Nato-a..ali ce zato svoju sferu djelovanja prebaciti u BIH ...sto Dodiku ne ide u korist...jer Dodik je odavno shvatio da od podjele BIH nema nista i da mu je prvenstven cilj zadrzavanje trenutnih ingerencija rs-a ili u najboljerm slucaju federalna jedinica...sto se kosi sa zeljama radikala ..a sto ce rezultirati smjenom i uklanjanjem Dodika od strane staba u Beogradu/Nikolica... ..sad me napadajte za fantazije

11.1.2008. 12:58

Nikolić: Dodik je idiot, slobodno to napišite

Dodik za mene nije političar. Imam knjige u kojima sam ga 1992. napadao kao najboljeg suradnika Slobodana Miloševića, kao čovjeka koji se obogatio na tuđoj nevolji, kaže Nikolić.

SARAJEVO - U ekskluzivnom intervjuu za politički prilog "Sedmica" vođa radikala Srbije Tomislav Nikolić zagovara nezavisnost Republike Srpske, a premijera tog entiteta Milorada Dodika naziva idiotom.

- Dodik za mene nije političar. Imam knjige u kojima sam ga 1992. napadao kao najboljeg suradnika Slobodana Miloševića, kao čovjeka koji se obogatio na tuđoj nevolji! On je upao u politiku i sada ga određene snage u Beogradu forsiraju - kaže Nikolić za sutrašnji prilog "Dnevnog avaza".

Na opasku kako je Dodik izjavio da neće s njim surađivati, ustvrdio je da je to idiotizam.

- Idiot! Pa, gdje će netko reći da neće surađivati s nekim koga izabere narod. On je idiot i slobodno to napišite. A ja ću surađivati sa svakim koga izabere narod. Ne znam što znači Dodikova kampanja protiv trenutno trećine, a za neki dan i polovice Srbije. I zna se da je poslije prošle podrške Demokratskoj stranci dobio skoro besplatnu kuću na Dedinju - konstatirao je Nikolić.

Za predstojeće izbore za predsjednika Srbije Nikolić, kao kandidat radikala, kaže da u prvom krugu neće biti pobjednika. Naglašava da ne očekuje glasove Bošnjaka Sandžaka te iznosi uvjerenje prema kojem bi Koštunica bio sretniji s njim kao predsjednikom nego s Borisom Tadićem.
Post Reply