..P.S.Fazon je da stvarno u sustini malo jedem al kile ne odlaze!Cak sam negdje procitala da se organizam navikne na mali unos kcal i to prihvati kao normalno...mislim da je to sa mnom slucaj!Jer kada pogledam neke dijete,cini mi se da bih se ja od toga udebljala....
RECEPT ZA BRZO MRSANJE???
Moderator: anex
-
Last_one
#1 RECEPT ZA BRZO MRSANJE???
..Da li neko ima ideje i neke savjete za mrsanje???
Svaki savjet je dobrodosao...Napisite neku dijetu koju ste probali i koja je dala rezultate,svaki savjet ili sugestija je dobrodosao!!!
Ja imam 60 kg. i hocu da smrsam na 55 kg....Dajte mi neku dijetu!!!
..P.S.Fazon je da stvarno u sustini malo jedem al kile ne odlaze!Cak sam negdje procitala da se organizam navikne na mali unos kcal i to prihvati kao normalno...mislim da je to sa mnom slucaj!Jer kada pogledam neke dijete,cini mi se da bih se ja od toga udebljala....
- Lace
#2 Re: RECEPT ZA BRZO MRSANJE???
i ja pomislim isto ...kolicinski je to vise nego ono sto ja pojedem...valjda je fol ne mjesati neke namirnice na koje smo navikli jesti ih zajedno (meso i krompir, itd)...a opet...ima to veze i s godinama tj. sporijim metabolizmomLast_one wrote:..Da li neko ima ideje i neke savjete za mrsanje???
![]()
Svaki savjet je dobrodosao...Napisite neku dijetu koju ste probali i koja je dala rezultate,svaki savjet ili sugestija je dobrodosao!!!
![]()
-
mickyK
#3 Re: RECEPT ZA BRZO MRSANJE???
Imas 60 kg??!!! A pa gdje si toliko nagurala bona, cccc. Sto se tice dijete, najbolja ti je da NE veceras i da ne jedes slatko (to je moj recept za dijetu)Last_one wrote:..Da li neko ima ideje i neke savjete za mrsanje???
![]()
![]()
-
Pearl
bila je neka "UN dijeta", tako se zvala... nekima je pomogla, nekima ne..
sustina je:
imas 5 razlicitih vrsta dana: mesni, povrcni, dan tjestenine, vocni i vodeni. svaki dan jedes samo hranu jedne vrste namirnica, ovim redom, s tim sto mozes izbaciti vodeni dan... jedu se 3 obroka dnevno, od kojih jedan mora biti samo 2 vocke..
nije bas brza dijeta, ja sam je drzala 3 mjeseca (ne bas savjesno:)) i za to vrijeme izgubila 1Kg, i nakon toga jos 2 kg.. bitno je da ne mijesas vrste namirnica...
sustina je:
imas 5 razlicitih vrsta dana: mesni, povrcni, dan tjestenine, vocni i vodeni. svaki dan jedes samo hranu jedne vrste namirnica, ovim redom, s tim sto mozes izbaciti vodeni dan... jedu se 3 obroka dnevno, od kojih jedan mora biti samo 2 vocke..
nije bas brza dijeta, ja sam je drzala 3 mjeseca (ne bas savjesno:)) i za to vrijeme izgubila 1Kg, i nakon toga jos 2 kg.. bitno je da ne mijesas vrste namirnica...
-
Last_one
Ma meni je problem sto kile ne idu u ruke ili u gornji dio vec se samo tovare u guzu....black wrote:...a zavisi i koliko si visoka...mozda tebi nije puno tih 60 koliko se tebi chini..
Ja sam prilicno visoka ( 175 ) al idealno izgledam sa 55...ma hocu to da rijesim prije mora
-
Last_one
#9 Re: RECEPT ZA BRZO MRSANJE???
Uh...mickyK wrote:Imas 60 kg??!!! A pa gdje si toliko nagurala bona, cccc. Sto se tice dijete, najbolja ti je da NE veceras i da ne jedes slatko (to je moj recept za dijetu)Last_one wrote:..Da li neko ima ideje i neke savjete za mrsanje???
![]()
![]()
Slatkisi su mi porok...al to je OK!!!
Pokusacu...
-
davis.ba
Pa šta pričaš to je i najbolje mjesto gdje da idu kile. Ko gleda curu sa ravnom guzicom i debelim rukama ko kod 50 godišnjih baba?Last_one wrote:Ma meni je problem sto kile ne idu u ruke ili u gornji dio vec se samo tovare u guzu....black wrote:...a zavisi i koliko si visoka...mozda tebi nije puno tih 60 koliko se tebi chini..![]()
![]()
![]()
Ja sam prilicno visoka ( 175 ) al idealno izgledam sa 55...ma hocu to da rijesim prije mora
- black
de ba pa bas ti na mjesto i idu..Last_one wrote:Ma meni je problem sto kile ne idu u ruke ili u gornji dio vec se samo tovare u guzu....black wrote:...a zavisi i koliko si visoka...mozda tebi nije puno tih 60 koliko se tebi chini..![]()
![]()
![]()
-
Last_one
Uh nasmija me!!!Sve je to fino al moj cilj je ovih 5 kg.!!!davis.ba wrote:Pa šta pričaš to je i najbolje mjesto gdje da idu kile. Ko gleda curu sa ravnom guzicom i debelim rukama ko kod 50 godišnjih baba?Last_one wrote:Ma meni je problem sto kile ne idu u ruke ili u gornji dio vec se samo tovare u guzu....black wrote:...a zavisi i koliko si visoka...mozda tebi nije puno tih 60 koliko se tebi chini..![]()
![]()
![]()
Bas sam ovih dana pokusala neku dijetu sa kupus-čorbom
A vikend taman bio poceoooooo
-
davis.ba
Ja mislim da ti pretjeruješ. Nego pošalji mi sliku pa ću ti dati profesionalno mišljenje.Last_one wrote:Uh nasmija me!!!Sve je to fino al moj cilj je ovih 5 kg.!!!davis.ba wrote:Pa šta pričaš to je i najbolje mjesto gdje da idu kile. Ko gleda curu sa ravnom guzicom i debelim rukama ko kod 50 godišnjih baba?Last_one wrote: Ma meni je problem sto kile ne idu u ruke ili u gornji dio vec se samo tovare u guzu....![]()
![]()
![]()
Bas sam ovih dana pokusala neku dijetu sa kupus-čorbom![]()
![]()
![]()
![]()
..i fazon je da dok traje ne smije se konzumirati alkohol
![]()
-
Last_one
hehehheehheheheheh_BosanaC wrote:Kolko sam ja skonto, to sa kupus corbom ide nakon propijene noci?Onda mozes probati i sa paradajz corbom, jos bolji efekat
Joooooooj,pa vidis ima smisla......al' sto onda brane alkohol...bas nema logike
Upravo sam dosla do epohalnog zakljucka ( a ujedno i jedne nove dijete )
Ovako:
Radnim danima:jesti kad i koliko hoces
Vikendom:opijati se i zaljevati rasolom ili nekim drugim kupus proizvodom tipa kupus corba..( zajebala sam i Atkinsa i cjeli UN i njihove dijete)
-
Last_one
Hehehhehehedavis.ba wrote:Ja mislim da ti pretjeruješ. Nego pošalji mi sliku pa ću ti dati profesionalno mišljenje.Last_one wrote:Uh nasmija me!!!Sve je to fino al moj cilj je ovih 5 kg.!!!davis.ba wrote: Pa šta pričaš to je i najbolje mjesto gdje da idu kile. Ko gleda curu sa ravnom guzicom i debelim rukama ko kod 50 godišnjih baba?
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma uzmi prosli broj COSMOPOLITEN-a,str.32
-
Last_one
Pa nisam ja bas toliko debela da bih primjenila punicu_BosanaC wrote:U principu...
Ja imam punicu.
I vjeruj, nema sanse da se udebljam... Al ni da cir izljecim![]()
Pa ako si za tretman mogu ti sreditiSamo pitanje hoces li se zaustaviti samo na pet kila
Al stavi je u oglase,uvjek ima ocajnih,a ti bi jos mogao profitirati
-
davis.ba
Đes manekenka nisam te prepozno.Last_one wrote:Hehehhehehedavis.ba wrote:Ja mislim da ti pretjeruješ. Nego pošalji mi sliku pa ću ti dati profesionalno mišljenje.Last_one wrote: Uh nasmija me!!!Sve je to fino al moj cilj je ovih 5 kg.!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma uzmi prosli broj COSMOPOLITEN-a,str.32![]()
![]()
-
Last_one
Ma vidim da nisi,al moram biti anonimna zbog fanova a i paparacci me izludjujudavis.ba wrote:Đes manekenka nisam te prepozno.Last_one wrote:Hehehhehehedavis.ba wrote: Ja mislim da ti pretjeruješ. Nego pošalji mi sliku pa ću ti dati profesionalno mišljenje.
![]()
- anais_nin
eto ti odmah cake gdje namirujes kalorije koje ne konzumiras u hrani...pretpostavljajuci da nemas nikakvih zdravstvenih problema (hormonalnih poremecaja itd itd) i cak i da imas malo sporije metabolizam, dobivanje/gubljenje tezine je jednostavna matematika....gubitak/trosenje kalorija mora biti vece nego unos istih...ono sto dosta raje zaboravlja (posebno dosta ljudi koji jedu jako malo) je da SVE ima kalorija, ukljucujuci kafu, cajeve, sokove a posebno alkohol....Last_one wrote: Uh nasmija me!!!Sve je to fino al moj cilj je ovih 5 kg.!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
primjera radi jedna casa vina u sebi sadrzi od 90 pa do 180 kalorija (zavisi od vrste vina), vecina piva (znaci samo jedna piva) u sebi sadrzi preko 100 kalorija, a o koktelima da i ne govorim....a jos uzmi u obzir da se pije navece i alkohol ti dugo ostaje u krvi itd itd....zato vecina "dijeta" zabranjuje konzumiranje alkohola i sokova
ako zelis brzo i efikasno da skines kile, nista alkohol, nista sokovi, nista slatkisi, nista jelo poslije 6 sati, puno vise voca i puno vise kuhanog
-
_BosanaC
Pa ne treba tebi onda dijeta, posalji slike a Photoshop ce uraditi ostalo, kao i obicno u tim situacijamaLast_one wrote:Ma vidim da nisi,al moram biti anonimna zbog fanova a i paparacci me izludjujudavis.ba wrote:Đes manekenka nisam te prepozno.Last_one wrote: Hehehhehehe
![]()
![]()
- anais_nin
#24 Jamamoto dijeta
a ako si bas naumila da drzis specificnu dijetu zbog radi bikinija itd itd evo par preporuka, kratke, efikasne i kratkorocno ucinkovite
Doručak:
Sok od jedne pomorandže sa dodatkom pola limuna, 1 meko kuvano jaje, parče tosta.
Ručak:
Sok od jedne pomorandže, šnicla od 150g na žaru sa lopticama od pirinča (kuvani pirinač presvučen tankim slojem putera i belancetom, a zatim ostavljen 5 minuta u rerni), ili sa nešto kuvanog ili presnog povrća začinjenog sa 2 kašike soka od limuna i kašičicom maslinovog ulja. Zatim jedna pomorandža i parče tosta.
Užina:
Voćni koktel spravljen od jednog grejpfruta, jedne banane i jedne pomorandže.
Večera:
Sok od jedne pomorandže sa dodatkom malo limuna, 150g mesa ili ribe na žaru ili plotni, jedan bareni krompir ili šargarepa. Voćna salata od jabuka i pomorandže, i malo limunovog soka po želji.
Doručak:
Sok od jedne pomorandže sa dodatkom pola limuna, 1 meko kuvano jaje, parče tosta.
Ručak:
Sok od jedne pomorandže, šnicla od 150g na žaru sa lopticama od pirinča (kuvani pirinač presvučen tankim slojem putera i belancetom, a zatim ostavljen 5 minuta u rerni), ili sa nešto kuvanog ili presnog povrća začinjenog sa 2 kašike soka od limuna i kašičicom maslinovog ulja. Zatim jedna pomorandža i parče tosta.
Užina:
Voćni koktel spravljen od jednog grejpfruta, jedne banane i jedne pomorandže.
Večera:
Sok od jedne pomorandže sa dodatkom malo limuna, 150g mesa ili ribe na žaru ili plotni, jedan bareni krompir ili šargarepa. Voćna salata od jabuka i pomorandže, i malo limunovog soka po želji.
- anais_nin
EKSPRES DIJETA
Namijenjena je onima koji se slabo kreću, imaju problema sa lijenim crijevima i prekomjernom težinom. Njen cilj je da podstakne rad crijeva i da vašem organizmu obezbijedi dovoljno balastih materija. Sa 1.100 kalorija dnevno i obaveznom laganom rekreacijom uvečer, izgubićete oko 300 gr na dan.
Doručak: 1 kriška integralnom hljeba, 2 kriške nemasnog svježeg kravljeg sira, 100 gr voća ili
Nezašećereni musli (3 kašike) sa 100 gr voća i 150 gr kefira ili jogurta
Prva užina: 1 jogurt ili čaša kiselog mlijeka
Ručak: sendvič od raženog hljeba (80 gr)sa 50 gr kuhane piletine, 1 paradajzom, 1 kiselim krastavcem (oko 270 kcal) ili
Salata od 300 gr kuhanog krumpira, 100 gr jabuka, 100 gr krastavaca, 100 gr kiselog mlijeka i začina (oko 350 kcal)
Druga užina: 100 gr voća ili sirovog povrća (oko 70 kcal)
Večera: 300 gr kuhanog karfiola i 200 gr kuhanog krumpira zapecite sa 30 gr šunke, malo mlijeka i 1 kašikom sira (oko 320 kcal)
Namijenjena je onima koji se slabo kreću, imaju problema sa lijenim crijevima i prekomjernom težinom. Njen cilj je da podstakne rad crijeva i da vašem organizmu obezbijedi dovoljno balastih materija. Sa 1.100 kalorija dnevno i obaveznom laganom rekreacijom uvečer, izgubićete oko 300 gr na dan.
Doručak: 1 kriška integralnom hljeba, 2 kriške nemasnog svježeg kravljeg sira, 100 gr voća ili
Nezašećereni musli (3 kašike) sa 100 gr voća i 150 gr kefira ili jogurta
Prva užina: 1 jogurt ili čaša kiselog mlijeka
Ručak: sendvič od raženog hljeba (80 gr)sa 50 gr kuhane piletine, 1 paradajzom, 1 kiselim krastavcem (oko 270 kcal) ili
Salata od 300 gr kuhanog krumpira, 100 gr jabuka, 100 gr krastavaca, 100 gr kiselog mlijeka i začina (oko 350 kcal)
Druga užina: 100 gr voća ili sirovog povrća (oko 70 kcal)
Večera: 300 gr kuhanog karfiola i 200 gr kuhanog krumpira zapecite sa 30 gr šunke, malo mlijeka i 1 kašikom sira (oko 320 kcal)