Realnost Velike Albanije

Post Reply
stafi

#201 Re: Realnost Velike Albanije

Post by stafi »

sve te što si nabrojao su tarabe. A koliko ja znam bugari imaju nekih teritorijalnih pretenzija prema srbiji?
Martinez_

#202 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Martinez_ »

stafi wrote:sve te što si nabrojao su tarabe. A koliko ja znam bugari imaju nekih teritorijalnih pretenzija prema srbiji?
Ne razumem šta hoćeš reći? Albanija nije taraba? Nemaju Bugari pretenzija to je smešno. Imaju strah od Turske. Ja govorim o domino efektu koji bi uvukao MK, CG, Tursku, pa Grčku pa....kraj se ne nazire.
stafi

#203 Re: Realnost Velike Albanije

Post by stafi »

Martinez_ wrote:
stafi wrote:sve te što si nabrojao su tarabe. A koliko ja znam bugari imaju nekih teritorijalnih pretenzija prema srbiji?
Ne razumem šta hoćeš reći? Albanija nije taraba? Nemaju Bugari pretenzija to je smešno. Imaju strah od Turske. Ja govorim o domino efektu koji bi uvukao MK, CG, Tursku, pa Grčku pa....kraj se ne nazire.
informiši se za bugare. Oni bi iskoristili priliku da se od srbije teritorijalno namire. :D

mk, cg i grcka su tarabe.
Martinez_

#204 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Martinez_ »

stafi wrote: informiši se za bugare. Oni bi iskoristili priliku da se od srbije teritorijalno namire. :D

A ko bi te tarabe porušio, za tvoj, i interes Albanaca? Turci možda?

Jel i ti kao mnogi dijasporci turskim k...gloginje mlatiš?
stafi

#205 Re: Realnost Velike Albanije

Post by stafi »

Martinez_ wrote:
stafi wrote: informiši se za bugare. Oni bi iskoristili priliku da se od srbije teritorijalno namire. :D

A ko bi te tarabe porušio, za tvoj, i interes Albanaca? Turci možda?

Jel i ti kao mnogi dijasporci turskim k...gloginje mlatiš?
pa sam si napisao da u tom tvom vjerskom ratu vidiš i tursku.

Naravno, ja smatram da od takvog rata nema ništa. Eventualno bi ga srbija mogla popušiti, što bi bilo poželjno.
Martinez_

#206 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Martinez_ »

stafi wrote: pa sam si napisao da u tom tvom vjerskom ratu vidiš i tursku.

Naravno, ja smatram da od takvog rata nema ništa. Eventualno bi ga srbija mogla popušiti, što bi bilo poželjno.
Šta je tebi poželjno ne znači da je i realno. Misliš, Crnogorci i Makedonci će stati na stranu Velike Albanije? :lol: Ipak je velikosrpstvo i dalje planetarni problem br 1.

Stoje tri tačke u nizu. Iza Turske dolazi neko mnogo mnogo zajebaniji.

Usput to da bi sama Turska porazila Bugare, Grke...pitanje je. Turci su mnogo glasni a još nijednu pobedu da izdejstvuju. Ni u Gazi ni u Siriji ni nigde...
stafi

#207 Re: Realnost Velike Albanije

Post by stafi »

Martinez_ wrote:
stafi wrote: pa sam si napisao da u tom tvom vjerskom ratu vidiš i tursku.

Šta je tebi poželjno ne znači da je i realno. Misliš, Crnogorci i Makedonci će stati na stranu Velike Albanije? :lol: Ipak je velikosrpstvo i dalje planetarni problem br 1.

Stoje tri tačke u nizu. Iza Turske dolazi neko mnogo mnogo zajebaniji.

Usput to da bi sama Turska porazila Bugare, Grke...pitanje je. Turci su mnogo glasni a još nijednu pobedu da izdejstvuju. Ni u Gazi ni u Siriji ni nigde...
nisu albanci baš tako blesavi i naivni da sa svima zarate u isto vrijeme. čak šta više pokazali su se najmudrijima na balkanu. Cijenim da bi prvo riješavali preševo. što je dovoljno da se srbija zabavi svojim jadom. Od uključivanja drugih država u sukob nema ništa. To je tvoja konstrukcija.
Martinez_

#208 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Martinez_ »

stafi wrote:
nisu albanci baš tako blesavi i naivni da sa svima zarate u isto vrijeme. čak šta više pokazali su se najmudrijima na balkanu. Cijenim da bi prvo riješavali preševo. što je dovoljno da se srbija zabavi svojim jadom. Od uključivanja drugih država u sukob nema ništa. To je tvoja konstrukcija.

Pa to su tvoja maštanja. Ja sa druge strane imam uporište u realnosti, tj. sukobu koji se desio 2001. u Makedoniji, tenzijama i incidentima koji su aktuelni i koji su mnogo ozbiljniji nego npr u BiH danas. No dobro ti znaš bolje
stafi

#209 Re: Realnost Velike Albanije

Post by stafi »

Martinez_ wrote:No dobro ti znaš bolje
eto vidiš.
Megiddo

#210 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Megiddo »

Ovde sam vidio desetak ljudi koji spominju karmu dok istovremeno žele zlo Srbiji. :mrgreen:

Ako od Srbije ostane beogradski pašaluk od Bosne će vjerovatno samo sarajevski. :)
stafi

#211 Re: Realnost Velike Albanije

Post by stafi »

Megiddo wrote:Ovde sam vidio desetak ljudi koji spominju karmu dok istovremeno žele zlo Srbiji. :mrgreen:

Ako od Srbije ostane beogradski pašaluk od Bosne će vjerovatno samo sarajevski. :)
sarajevo nije na otetom nit je genocidno. Jbga, vrijeme je da mečka zaigra i pred srbijanskim vratima. :D
Megiddo

#212 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Megiddo »

stafi wrote:
Megiddo wrote:Ovde sam vidio desetak ljudi koji spominju karmu dok istovremeno žele zlo Srbiji. :mrgreen:

sarajevo nije na otetom nit je genocidno. Jbga, vrijeme je da mečka zaigra i pred srbijanskim vratima. :D
Sve je to uredu i poštujem, uostalom i sam sam Bosanac al' samo kažem da je karma zayebana stvar.

Najsigurniji naćin da ti se nešto loše desi je da otpočneš ili nastaviš tradiciju. Evo ti redom primjera: Dio Hrvata su počinili zločine nad Srbima u WWII stoga su ovi drugi čekali i dočekali osvetu u ratu devedesetih. Dio Srba je napravio zločin nad Bošnjacima, stoga je očigledno da obi drugi čekaju da im vrate. Dio Bosanaca se danas ponaša nepropisno prema svojim sudržavljanima Srbima i Hrvatima, šta misliš šta će oni uraditi u povoljnom trenutku?

Velike nacije i narodi nisu opraštali zato što je to moderno i popularno nego zato što su razumjeli ovu stvar. Skandinavci su se krvili kroz stoljeça ali više sigurno nikad neće. Njemci su napravili etničko čišćenje po francuskoj Alzacijo ali im Francuzi ne vraćaju.

Kada počneš sa praksom mržnje i osveta više nije pitanje da li će nego kada će ti se osvetiti.
LBVIEW

#213 Re: Realnost Velike Albanije

Post by LBVIEW »

_BataZiv_0809 wrote:
VCorp wrote:Još jedno pitanje imam.

Neki pojedinci govore da su im draži Srbi od Albanaca ? Zašto ?

Meni lično Albanci nikad nisu smetali, SVI koje sam upoznao i iz Albanije i sa Kosova su bili korektni i pošteni ljudi, moj komšija sa Kosova je čak rekao da se danas osjeća kao Bosanac a njegova djeca koja su rođena kod nas kažu da više vole Bosnu nego Albaniju. Ostali kroz razgovor kažu da se osjećaju tu kao kod kuće. Ne znam zašto bi se mi kačili s njima, provocirali ih nazivajući ih šiptarima itd ... jer nikad i nismo imali problem s njima, to su srpska posla i ne trebamo biti dio toga. S obzirom da i mi više naginjemo Zapadu trebamo se držati s njima u neku ruku, ne da se zamaramo sa tim šta oni rade s Kosovom i Makedonijom već samo da smo u dobrim odnosima. Zašto da sebi stvorimo neprijatelja na Balkanu kad Hrvate i nas jedino cijene.
Naivno, u najmanju ruku.Tvoje licno iskustvo ne mora i ne moze biti arsin.

Kad je trebalo da se regrutuju u ABiH, listom se sjetise odjednom da su strani drzavljani :lol:
A tvoje preferencije prema Srbima moraju i trebaju? :mrgreen:
Inace, ne kontam na osnovu kakvih trikova se srpsko-albanski odnosi povezuju sa srpsko-bosnjackim? Ispada kako je sumska u stvari albanska prcija koju oni mogu trampiti za Kosovo. :-) Kakvo god "rijesenje" u vezi Kosova postignu Srbi i Albanci, to nije nas problem niti se moze povezati s Bosnom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#214 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

LBVIEW wrote: A tvoje preferencije prema Srbima moraju i trebaju? :mrgreen:
Inace, ne kontam na osnovu kakvih trikova se srpsko-albanski odnosi povezuju sa srpsko-bosnjackim? Ispada kako je sumska u stvari albanska prcija koju oni mogu trampiti za Kosovo. :-) Kakvo god "rijesenje" u vezi Kosova postignu Srbi i Albanci, to nije nas problem niti se moze povezati s Bosnom.
:D
Martinez_

#215 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Martinez_ »

LBVIEW wrote:
A tvoje preferencije prema Srbima moraju i trebaju? :mrgreen:

Povezani su u jedan opšti princip koji je narušen na Kosovu, princip međunarodnog prava. Uspeli su čak neki tamo Krim da povežu sa Kosovom. Kršenje međunarodnog prava je potencijalna opasnost za sve zemlje sa separatističkim pokretima u svojim okvirima.

Hteo ti priznati ili ne Kosovo 2008. je opasan presedan. E sad druga je stvar što neki ovde misle da ti principi ne trebaju važiti za Srbiju.

Nekoliko godina nakon, principi ne važe ni za Gruziju ni Ukrajinu kao što vidimo.

Sutra ko zna za koga još.
VCorp

#216 Re: Realnost Velike Albanije

Post by VCorp »

_BataZiv_0809 wrote:

Meni lično Albanci nikad nisu smetali, SVI koje sam upoznao i iz Albanije i sa Kosova su bili korektni i pošteni ljudi, moj komšija sa Kosova je čak rekao da se danas osjeća kao Bosanac a njegova djeca koja su rođena kod nas kažu da više vole Bosnu nego Albaniju. Ostali kroz razgovor kažu da se osjećaju tu kao kod kuće. Ne znam zašto bi se mi kačili s njima, provocirali ih nazivajući ih šiptarima itd ... jer nikad i nismo imali problem s njima, to su srpska posla i ne trebamo biti dio toga. S obzirom da i mi više naginjemo Zapadu trebamo se držati s njima u neku ruku, ne da se zamaramo sa tim šta oni rade s Kosovom i Makedonijom već samo da smo u dobrim odnosima. Zašto da sebi stvorimo neprijatelja na Balkanu kad Hrvate i nas jedino cijene.
Naivno, u najmanju ruku.Tvoje licno iskustvo ne mora i ne moze biti arsin.

Kad je trebalo da se regrutuju u ABiH, listom se sjetise odjednom da su strani drzavljani :lol:
Bilo je Albanaca u Armiji BiH, i to više nego što misliš. Imaš tu temu negdje pa pročitaj. Šta misliš kako su se osjećali kada tu i danas neki pišu kako su gori od Srba a s druge strane ih čekaju Srbi koji bi im se napili krvi kao i nama u tom vremenu ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#217 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

VCorp wrote:
Bilo je Albanaca u Armiji BiH, i to više nego što misliš. Imaš tu temu negdje pa pročitaj. Šta misliš kako su se osjećali kada tu i danas neki pišu kako su gori od Srba a s druge strane ih čekaju Srbi koji bi im se napili krvi kao i nama u tom vremenu ?
Bilo je i Srba, pa sta?
VCorp

#218 Re: Realnost Velike Albanije

Post by VCorp »

Hafis wrote:
limeni wrote:

Zato sto su salonci, petokolonasi.
Nama je sto slabija srbija i skutorija u interesu, vidi se da su slozni protiv pro-bosanskog bloka.
Znaci nemoj brate misliti da neko voli srpsku politiku prije albanske, to su ovi sto albance nazivaju siptarima.
Veliki rasizam je u bivsoj jugi bio prema albancima pa onda i prema svim muslimanima ali hvala bogu je otisla na smetljiste ta tvorevina :izet:
Znači kome su draži Albanci od Srba taj je patriJota :D
Vadi tefter i slobodno svrstaj i mene u petokolonaše.
Ne znam je li se zajebavaš ili stvarno misliš tako, ako je ovo drugo onda ...

Nije bitno ko je kome draži, bitno je to zašto mi imamo da seremo i zakuhavama sa Albancima kad niti Albanija niti Kosovo nisu naši neprijatelji ? Što ih moramo nazivati šiptarima, šprdati se i zakuhavati ? Ne moramo, samo može biti gore po nas.
VCorp

#219 Re: Realnost Velike Albanije

Post by VCorp »

_BataZiv_0809 wrote:
VCorp wrote:
Bilo je i Srba, pa sta?

Bilo je i masovnih grobnica, pokolja, paljenja ljudi u kućama, javnih streljanja, genocida, uništavanja države i identiteta nad Bošnjacima od strane Albanaca ? E nije, već od Srba i Srbije. Pa šta ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#220 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

VCorp wrote:

Bilo je i masovnih grobnica, pokolja, paljenja ljudi u kućama, javnih streljanja, genocida, uništavanja države i identiteta nad Bošnjacima od strane Albanaca ? E nije, već od Srba i Srbije. Pa šta ?
Niko to ne spori, ali ono sto hocu da kazem da se ti Albanci nisu plaho pocesali po dupetu dok se to desavalo. Stoga mi je nerazumljivo sto se toliko upinjete da podrzite nekog, ko evidentno nije u pravu, samo zato sto to svoje "nepravo" hoce da izvede naustrb Srba?

Kako vec rekoh, licemjerno je traziti svoja prava pozivajuci se na pravdu i pravicnost, a u tudjoj kuci podrzavati krsenje pravde i pravicnosti.
VCorp

#221 Re: Realnost Velike Albanije

Post by VCorp »

_BataZiv_0809 wrote:
VCorp wrote:

Niko to ne spori, ali ono sto hocu da kazem da se ti Albanci nisu plaho pocesali po dupetu dok se to desavalo. Stoga mi je nerazumljivo sto se toliko upinjete da podrzite nekog, ko evidentno nije u pravu, samo zato sto to svoje "nepravo" hoce da izvede naustrb Srba?

Kako vec rekoh, licemjerno je traziti svoja prava pozivajuci se na pravdu i pravicnost, a u tudjoj kuci podrzavati krsenje pravde i pravicnosti.

Ja ne podržavam ni Kosovo ni parčanje Makedonije ni Veliku Albaniju. To nema veze s našom državom i nama i ne treba da se miješamo. Samo sam pitao a i dao svoje mišljenje zašto je bolje da ostanemo u dobrim odnosima. Kosovo je problem Srbije.

Nisu se pocesali ? Pocesi se ti protiv JNA. Ne sjecam se baš da su velika braća Turci o kojima mali zeleni govore došla tu ginuti za nas.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#222 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

VCorp wrote: Ja ne podržavam ni Kosovo ni parčanje Makedonije ni Veliku Albaniju. To nema veze s našom državom i nama i ne treba da se miješamo. Samo sam pitao a i dao svoje mišljenje zašto je bolje da ostanemo u dobrim odnosima. Kosovo je problem Srbije.

Nisu se pocesali ? Pocesi se ti protiv JNA. Ne sjecam se baš da su velika braća Turci o kojima mali zeleni govore došla tu ginuti za nas.
Trebamo biti u dobrim odnosima sa svima :)
razonoda

#223 Re: Realnost Velike Albanije

Post by razonoda »

_BataZiv_0809 wrote:
VCorp wrote:
Bilo je i Srba, pa sta?
:-) Da, bilo je OBOJICA.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#224 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

razonoda wrote: :-) Da, bilo je OBOJICA.
I njih je Aljo sklonio :izet:
Last edited by _BataZiv_0809 on 19/04/2015 18:31, edited 1 time in total.
Stjui

#225 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Stjui »

bio je u drugom bataljonu 7. muslimanske brigade u zenici kuhar srbin,čini mi se :D
Post Reply