Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DonVito

#9801 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

Sudije u Spanije zamalo jos jednoc da useru Real Madrid po ko zna koji put vec, nije ni cudo zasto su u minusu doduse ni igra u odbrani nije.., kao i napad tj. fali uvijek neko ali to nije razlog opet :roll:

Ozil je majstor.
kory_galaktikos

#9802 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

a sto momak uvali golcinu uhh...mesute svaka cast al kapa dole i murinju izbaci lik oba beka :D la liga jos nije predata :-)
BHF_Manijak

#9803 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

Cudi me da mu je Ronaldo dao da izvede? :?
Slicno protiv Dortmunda, samo sto tad umjesto precke udari od stativu. :mrgreen: :mrgreen:
Ime postoji

#9804 Re: Real Madrid C.F.

Post by Ime postoji »

Mislim da je vrijeme da Ozil i Modric ne budu vise u istoj recenici,dokazalo se.A Real u velikoj krizi...
burekdzijabezmesa

#9805 Re: Real Madrid C.F.

Post by burekdzijabezmesa »

Ime postoji wrote:Mislim da je vrijeme da Ozil i Modric ne budu vise u istoj recenici,dokazalo se.A Real u velikoj krizi...
pa Modrić ga "i diže" , nabijajući komplekse jedan drugom čine uslugu timu, to je psihologija sine :D
ultima_palabra

#9806 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ne bih rekao da su u krizi... jednostavno ne igraju istim žarom svaku utakmicu. Sad da igraju sa Barcelonom, siguran sam da ne bi izgubili.
ruud

#9807 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

Dragi Florentino Perez, ako slucajno pratis ovu temu :D
dovedi nam Falcao-a i kakvog stopera valjanog, ima da haramo svijetom 8-)
Astrix

#9808 Re: Real Madrid C.F.

Post by Astrix »

Ne treba napadac, samo jedan eventualno dva odbrabembena igraca da se pojaca konkurencija u odbrani a ne kao sto to oni rade na sredini terena...
ultima_palabra

#9809 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

ruud wrote:Dragi Florentino Perez, ako slucajno pratis ovu temu :D
Stopera? Pa imaš dva stopera svjetske klase, jednog ogromnog talenta, jednog reprezentativca Španije i jednog vremešnog majstora odbrane :?
Tomahawk11
Globalni moderator

#9810 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
ruud wrote:Dragi Florentino Perez, ako slucajno pratis ovu temu :D
Stopera? Pa imaš dva stopera svjetske klase, jednog ogromnog talenta, jednog reprezentativca Španije i jednog vremešnog majstora odbrane :?
Moguce da je mislio na beka ;-)
ruud

#9811 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

treba Falcao, Higuaina poslat u Chelsea :)
a mislio bas na stopera, ja bi vratio Sergia na mjesto desnog beka :wink:
ultima_palabra

#9812 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Meni je Sergio pun pogodak na stoperu, a kao bek me nervira pravo... ne zna centrirati, i uvijek gura istu foru... zaleti se ko bekan i onda gura loptu petom iza sebe i vraća je u sredinu :oops:

A Falcao... sumnjam da bi bio učinkovit u ekipi koja se ne bazira samo na njemu.
ruud

#9813 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

ja opet mislim da bi bio puno bolji,
imao bi bolje igrace iza sebe da ga pitaju,
a opet bi imao vise prostora, sad u Atl. ga cuvaju po dvojica, i opet dzaba :D ,
dok protiv Reala ne mozes priusititi 2 na Falcaoa, osta Ronaldo, Di Maria, Ozil....
Vijetnamac13

#9814 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

Ne trebamo stopera, imamo dvojicu odlicnih i jednog koji ce biti odlican. Nama je cetvrti stoper reprenzetativac Spanije. Vratiti jedino Carvajala dok imamo onu klauzulu u ugovoru da pokrije to mjesto desnog beka umjesto Arbeloe koji je po meni dobar ali vrijeme je da mu se nadje konkurencija u vidu odlicnog ako ne i prvog desnog beka bundesice.

Vidim, Falcao se spominje i on jest bomba. Iako ne gotivim rad Pipite umjesto kojeg bi trebao doci ne znam kako bi se Falcao podredio u timu u kojem on ne bi bio glavna zvijezda i gdje mi vecina lopti isla na Ronalda opet. Da li bi Falcao asistirao ili bi vise solirao... kako bi se to odrazilo na igru ali i atmosferu? Benz je definitivno najbolji izbor, on voli asistirati a zna i pogoditi. Al opet, Falcao je Falcao.

Ozil mi je najzanimljiviji trenutno, razmisljam kako bi to izgledalo kad bi se igra podredila njemu. On bi sigurno onda podjednako razigrao i Benzemu a vidimo kko njih dvojica divno kombinuju. Ronaldo bi i dalje bio super opasan ali bi ovaj put morao smanjiti postotak suta (presao brojku od 100 suteva u ligi, messi ih ima oko 80 i vise golova).
Al znam da nema od ovoga nista dok je Jozo tu. Nadam se da ce nakon ove sezone kupiti kofere....
burekdzijabezmesa

#9815 Re: Real Madrid C.F.

Post by burekdzijabezmesa »

Vijetnamac13 wrote:Ne trebamo stopera, imamo dvojicu odlicnih i jednog koji ce biti odlican. Nama je cetvrti stoper reprenzetativac Spanije. Vratiti jedino Carvajala dok imamo onu klauzulu u ugovoru da pokrije to mjesto desnog beka umjesto Arbeloe koji je po meni dobar ali vrijeme je da mu se nadje konkurencija u vidu odlicnog ako ne i prvog desnog beka bundesice.

Vidim, Falcao se spominje i on jest bomba. Iako ne gotivim rad Pipite umjesto kojeg bi trebao doci ne znam kako bi se Falcao podredio u timu u kojem on ne bi bio glavna zvijezda i gdje mi vecina lopti isla na Ronalda opet. Da li bi Falcao asistirao ili bi vise solirao... kako bi se to odrazilo na igru ali i atmosferu? Benz je definitivno najbolji izbor, on voli asistirati a zna i pogoditi. Al opet, Falcao je Falcao.

Ozil mi je najzanimljiviji trenutno, razmisljam kako bi to izgledalo kad bi se igra podredila njemu. On bi sigurno onda podjednako razigrao i Benzemu a vidimo kko njih dvojica divno kombinuju. Ronaldo bi i dalje bio super opasan ali bi ovaj put morao smanjiti postotak suta (presao brojku od 100 suteva u ligi, messi ih ima oko 80 i vise golova).
Al znam da nema od ovoga nista dok je Jozo tu. Nadam se da ce nakon ove sezone kupiti kofere....
Falcao je prosjecan igrac koji zabija prosjecnim ekipama, pored Ronalda, Benzeme i Ozila izgledao bi ko Torres u Chelseaju
kory_galaktikos

#9816 Re: Real Madrid C.F.

ma jest on dobar igrac ali meni ni bezema nije nista gori..jos uvijek mlad jos moze bolje al i sad je odlican,najbolji asistent reala u ligi ove sezone,daje i golovbe,jak crvst,dobar sut,igra glavom...nzm sta mu fali??
msm da nam netreba napadac kad su svi zdravi,znaci sa pipitom i moratom uz benzemu to je to...taj nas desni bek carvajal kad dodje marcelo...eto doso je modric da popni onu prazninu u sredini koja je falila prosle god ja mislim da je ovo idealan tim,samo nikako da udju u top formu ono da se zahuktaju
Tomahawk11
Globalni moderator

#9817 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Benzema je odlican, ali daje malo golova za prilike Reala. Da je brzi, dobro bi prosao na krilu. Ima tehniku, ali nekako bjezi puno od gola. Isti je slucaj i u reprezentaciji. Ne znam da li ga selektor zavaljujuje ili on sam sebe zavaljuje. U Realu je to jasno, Mouriho sigurno ne trazi od njega da se izvlaci na korner.
soe4

#9818 Re: Real Madrid C.F.

Post by soe4 »

Pozdrav svim starosjediocima. Prikljucujem se temi kao veliki i visegodisnji fan nama najbolje momcadi na planeti :)
kory_galaktikos

#9819 Re: Real Madrid C.F.

soe4 wrote:Pozdrav svim starosjediocima. Prikljucujem se temi kao veliki i visegodisnji fan nama najbolje momcadi na planeti :)
heh dobro nam doso :) bujrum
kory_galaktikos

#9820 Re: Real Madrid C.F.

Tomahawk11 wrote:Benzema je odlican, ali daje malo golova za prilike Reala. Da je brzi, dobro bi prosao na krilu. Ima tehniku, ali nekako bjezi puno od gola. Isti je slucaj i u reprezentaciji. Ne znam da li ga selektor zavaljujuje ili on sam sebe zavaljuje. U Realu je to jasno, Mouriho sigurno ne trazi od njega da se izvlaci na korner.
a asjam nekako ubijedjen daon jos nije pokazo ni 60% svog kvaliteta...ja jos cekam njegovu exploziju onu pravu
Vijetnamac13

#9821 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

Tomahawk11 wrote:Benzema je odlican, ali daje malo golova za prilike Reala. Da je brzi, dobro bi prosao na krilu. Ima tehniku, ali nekako bjezi puno od gola. Isti je slucaj i u reprezentaciji. Ne znam da li ga selektor zavaljujuje ili on sam sebe zavaljuje. U Realu je to jasno, Mouriho sigurno ne trazi od njega da se izvlaci na korner.
Suprotno, MOurinho od njega trazi aktivno ucestovanje u gradjenju napada a to znaci da se cesto izvlaci nazad i kad krene prema golu logicno da ce cesto ici na stranu a ne izmedju dva stopera.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9822 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Vijetnamac13 wrote:
Suprotno, MOurinho od njega trazi aktivno ucestovanje u gradjenju napada a to znaci da se cesto izvlaci nazad i kad krene prema golu logicno da ce cesto ici na stranu a ne izmedju dva stopera.
Dobro, mozda on ispunjava Mourinhove takticke zamisli, ali mislim da moze puno vise dati kad bi bio blizi golu. Kakva korist od njega kad se odvuce kod korner zastavice? Uostalom, napadac je jednog od najboljih timova na svijetu, golovi treba da prste na sve strane. Kod njega je to ko ono za zmigavac: radi, ne radi, radi :mrgreen: Koji ce on q da se izvlaci kad ima takav vezni red? Nisu u stanju pripremiti priliku za gol?
DonVito

#9823 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

Image
kory_galaktikos

#9824 Re: Real Madrid C.F.

DonVito wrote:Image
ihhh...i neko kaze fali igrac heh,zbog ovoga su dosli i modric i essien..jedan igrac moze pokriti nekoliko pozicija,samo je iker ovdje stalno na svom mjestu heh :P
Vijetnamac13

#9825 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

Tomahawk11 wrote:
Vijetnamac13 wrote:
Dobro, mozda on ispunjava Mourinhove takticke zamisli, ali mislim da moze puno vise dati kad bi bio blizi golu. Kakva korist od njega kad se odvuce kod korner zastavice? Uostalom, napadac je jednog od najboljih timova na svijetu, golovi treba da prste na sve strane. Kod njega je to ko ono za zmigavac: radi, ne radi, radi :mrgreen: Koji ce on q da se izvlaci kad ima takav vezni red? Nisu u stanju pripremiti priliku za gol?
I ja se isto pitam al nije do njega, evo bas ova slika iznad mog posta ti docarava kako MOurinho baca igrace po svim mogucim pozicijama. Bas to pokazuje da on nema jasan stav kako mu treba igrati momcad i to se moglo vidjeti nekoliko puta ove godine kad su nam napadi bili jalovi. A to je zato sto Di Mariju zaposli kao beka i tada Ozil koji bi trebao biti kreator ima tri opcije.
1. Da gurne loptu Ronaldu koji je cesto okruzen trojicom ili prebrzo uleti u napad
2. Da ceka da se Benz izvuce da njemu odigra ( e bas je tu trik da dok Benz izadje i odigra protivnici se postave i on nije ucinkovit ali mora izaci kad Ozil nema drugog rjesenja)
3. Da vrati loptu nazad do Alonsa koji dugom loptom trazi jedno krilo

Iz ove postavke Benz ne moze imati slobodu da ceka loptu po 16 metara i zabija vise.
MOze Benz bolje al mora i drugi sistem zaziviti.
Post Reply