Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#326 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Realova zarada na Ronaldu i Kaki dvostruka od uloženog
Madrid, 16.06.2009., 13:35 | S.D.

Real za iduću sezonu mahnito kupuje pojačanja. Kaka i Ronaldo već su potpisali, a dokaz da se na tome ne namjeravaju zaustaviti je i kredit od 76,6 milijuna eura koji je 'kraljevskom klubu' jučer odobrila Madridska banka. Ipak, u 'suhom zlatu' plaćena pojačanja, Madriđanima će se i više nego dvostruko isplatiti...

Jučer je Madridska banka Florentinu Perezu, tj. Realu, odobrila novi kredit za koji je madridski klub kao jamstvo ponudio ugovor s tvrtkom Mediapro koja drži vlasnička prava na prijenose utakmica većine španjolskih klubova.

Real je u nekoliko dana potrošio 161 milijun eura na pojačanja i to na samo dvojicu igrača - Brazilca Kaku (67 milijuna) i Portugalca Cristiana Ronalda (94 milijuna). I tu sasvim sigurno, ne namjeravaju stati. Pomalo megalomanski, čini se mnogima, no Perez definitivno ima računicu. Tako će se uloženo u Ronalda i Kaku 'kraljevskom klubu' vratiti barem dvostruko. Kada se zbroje prihodi od marketinških prava (koji će vratiti najmanje 60% iznosa plaćenog za igrače), prodaje dresova, turneje po Aziji i Americi (a svaku prijateljsku utakmicu naplaćuju 3 milijuna eura plus ostali troškovi), ne treba biti profesor matematike da se dođe do zaključka da Perez dobro zna što radi te da će se Realu svaki uložen novčić itekako isplatiti...

S druge strane, Real će neku 'siću' namaknuti i prodajom igrača koji im više ne trebaju. Na izlaznim su vratima, prema pisanju španjolskog AS-a, većinom Nizozemci - Royston Drenthe, Rafael van der Vaart, Klaas Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben, Argentinci Javier Saviola i Gabriel Heinze, te Michel Salgado, Jordi Codina, Mahamadou Diarra i Javi Garcia.
Cashville

#327 Re: Real Madrid C.F.

Post by Cashville »

Mozda se pojacavaju ali nece osvojiti ligu sampiona
ja.neron

#328 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja.neron »

Plavih_11 wrote:Realova zarada na Ronaldu i Kaki dvostruka od uloženog
Madrid, 16.06.2009., 13:35 | S.D.

Real za iduću sezonu mahnito kupuje pojačanja. Kaka i Ronaldo već su potpisali, a dokaz da se na tome ne namjeravaju zaustaviti je i kredit od 76,6 milijuna eura koji je 'kraljevskom klubu' jučer odobrila Madridska banka. Ipak, u 'suhom zlatu' plaćena pojačanja, Madriđanima će se i više nego dvostruko isplatiti...

Jučer je Madridska banka Florentinu Perezu, tj. Realu, odobrila novi kredit za koji je madridski klub kao jamstvo ponudio ugovor s tvrtkom Mediapro koja drži vlasnička prava na prijenose utakmica većine španjolskih klubova.

Real je u nekoliko dana potrošio 161 milijun eura na pojačanja i to na samo dvojicu igrača - Brazilca Kaku (67 milijuna) i Portugalca Cristiana Ronalda (94 milijuna). I tu sasvim sigurno, ne namjeravaju stati. Pomalo megalomanski, čini se mnogima, no Perez definitivno ima računicu. Tako će se uloženo u Ronalda i Kaku 'kraljevskom klubu' vratiti barem dvostruko. Kada se zbroje prihodi od marketinških prava (koji će vratiti najmanje 60% iznosa plaćenog za igrače), prodaje dresova, turneje po Aziji i Americi (a svaku prijateljsku utakmicu naplaćuju 3 milijuna eura plus ostali troškovi), ne treba biti profesor matematike da se dođe do zaključka da Perez dobro zna što radi te da će se Realu svaki uložen novčić itekako isplatiti...

S druge strane, Real će neku 'siću' namaknuti i prodajom igrača koji im više ne trebaju. Na izlaznim su vratima, prema pisanju španjolskog AS-a, većinom Nizozemci - Royston Drenthe, Rafael van der Vaart, Klaas Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben, Argentinci Javier Saviola i Gabriel Heinze, te Michel Salgado, Jordi Codina, Mahamadou Diarra i Javi Garcia.
i još uvijek Ronaldo nije pristao na sve klauzule u ugovoru :D

http://goal.com/en/news/11/transfer-zon ... r-contract
jeza u ledja

#329 Re: Real Madrid C.F.

Post by jeza u ledja »

Drago mi je sto Ronaldo ide nazad gdje mu je i mjesto.

Onakav igrac nikad nije bio za Engleske i njihovog mentaliteta.
Better Man

#330 Re: Real Madrid C.F.

Post by Better Man »

jeza u ledja wrote:Drago mi je sto Ronaldo ide nazad gdje mu je i mjesto.

Onakav igrac nikad nije bio za Engleske i njihovog mentaliteta.
Ferguson je od njega napravio igracinu i mislim da u Realu nece moci vise napredovati, jer oni nemaju covjeka mentaliteta Fergusona da bruse igrace. Oni samo kupuju gotovu robu i ocekuju da igra.
Last edited by Better Man on 19/06/2009 17:47, edited 1 time in total.
R9..

#331 Re: Real Madrid C.F.

Post by R9.. »

jesmol kupili jos nekog
:run:
Eweleen

#332 Re: Real Madrid C.F.

Post by Eweleen »

R9.. wrote:jesmol kupili jos nekog
:run:
Kažu sad će Villa za koji dan :mrgreen:
dr. sci

#333 Re: Real Madrid C.F.

Post by dr. sci »

Kako sam procitao negdje, Zidane tvrdi da je gotovo sve zavrseno i sa Riberyjem. Sad ne znam koliko je to tacno...
R9..

#334 Re: Real Madrid C.F.

Post by R9.. »

samo da ne prodaju Robena
dr. sci

#335 Re: Real Madrid C.F.

Post by dr. sci »

A nazalost takodje sam procitao da su rekli Robennovom ocu da ne racunaju vise na njega, tako da razmotre ponude koje im stizu (nakon sto je odbio ponudu Tottenhama)...
R9..

#336 Re: Real Madrid C.F.

Post by R9.. »

prodje hefta a nismo nista kupili
:mrgreen: :run:
1in1000

#337 Re: Real Madrid C.F.

Post by 1in1000 »

-PROTIV MODERNOG FUDBALA-

svi transferi a la ronaldo ubijaju fudbal
R9..

#338 Re: Real Madrid C.F.

Post by R9.. »

tako je to si pravu
samo ne real dovede jos dva tri igraca i to je to nek zabrane onda transfere skroz
primus-1

#339 Re: Real Madrid C.F.

Post by primus-1 »

real ce ove sezone najbolje igrat kad mu se jedno 2-3 igraca povrijede,jer ovako pregusto je,falice bar jos 2 lopte u igri i igla da probusi ego-balon :evil:
R9..

#340 Re: Real Madrid C.F.

Post by R9.. »

no sikiriki
pa profici su to ba znaju se ljudi nosit s tim
nije to balkanac koji ode komsiji premjerit kucu u pola noci jer mu je u podsvijesti da mora napravit makar pola metra vecu il kupit malo skuplje auto.
Neke stvari se ne mogu kupiti novcem a za sve ostalo tu je Real Madrid
ecstase

#341 Re: Real Madrid C.F.

Post by ecstase »

upravo slusam na radiu da je odsteta za C.Ronalda milijardu eura, toliko je Real Madrid odredio :-)
Charuga
Globalni moderator

#342 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

ecstase wrote:upravo slusam na radiu da je odsteta za C.Ronalda milijardu eura, toliko je Real Madrid odredio :-)
200 miliona Eura je odsteta koliko ja znam!
1in1000

#343 Re: Real Madrid C.F.

Post by 1in1000 »

evo i svabe i englezi pisu da je odsteta miliarda cccc
van Basten

#344 Re: Real Madrid C.F.

Post by van Basten »

ma mogli su stvaiti i 5 milijardi... svakako će ga za 2-3 godine tušiti budzašto po principu "tuku ko neće"
ecstase

#345 Re: Real Madrid C.F.

Post by ecstase »

Plavih_11 wrote:
ecstase wrote:upravo slusam na radiu da je odsteta za C.Ronalda milijardu eura, toliko je Real Madrid odredio :-)
200 miliona Eura je odsteta koliko ja znam!
Slusao juce na radio Arabella ( radio stanica u Münchenu) tako oni kazu a moguce je da je tako, jer ocigledno da Real gubi sve konce pameti i zdravog razuma
Eweleen

#346 Re: Real Madrid C.F.

Post by Eweleen »

van Basten wrote:ma mogli su stvaiti i 5 milijardi... svakako će ga za 2-3 godine tušiti budzašto po principu "tuku ko neće"
klauzula u ugovoru je da on može bit otkupljen za 2,3 milijardi
mišmaš

#347 Re: Real Madrid C.F.

Post by mišmaš »

Raul Albiol - spanski stoper je stigao u real, oficijelno potvrdjeno... A Xabi Alonso je pred vratima takodje... Ocigledno da Florentino nece ponoviti gresku iz proslog mandata i zanemariti odbranu... Sve uvjerljivije mi djeluje ovaj novi Real Madrid... Nadam se zanimljivim nastupima na evropskoj sceni 8-)
Charuga
Globalni moderator

#348 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

ja.neron

#349 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja.neron »

Plavih_11 wrote:Valdano Reaffirms Madrid Giving Up On Villa But Not Benzema

Real izgleda odustao od Ville ..
Ima li ovaj Real uopšte skaute jer svaki put kad nekog igrača Man Utd želi dovesti u svoje redove javi se Real kako ga i oni prate tako je bilo sa Cicinho, G.Higuain, F.Gago, M.Diarra i da ne nabrajam još evo sad lafo hoće i Benzemu iako im napadač ne treba.
Stvarno su jadan klub bez ikakve organizacije ... :( :( :(
Last edited by ja.neron on 02/07/2009 00:14, edited 2 times in total.
Danss

#350 Re: Real Madrid C.F.

Post by Danss »

Ima li kakve kupovine u Madridu? Ili se ceka da starta prelazni rok?! :D
Post Reply