Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ultima_palabra wrote:
Ne pamtim kad su išli u boljem smjeru... bio sam dijete kad su igrali Buitre i družina, i oduvijek sam se čudio zašto niko neće da usmjeri RM u tom pravcu. Da se ovo dešava pod palicom Florentina me iznenađuje još više.
Mozda zato jer im je tad plafon bila La Liga?
Nema veze... postojao je pravac i identitet. LP kad je i dolazila, dolazila je stihijski.
Doduše, La Liga nije dovoljna kad se poredi sa tri trofeja polufinala LP
ultima_palabra wrote:
Nema veze... postojao je pravac i identitet. LP kad je i dolazila, dolazila je stihijski.
Doduše, La Liga nije dovoljna kad se poredi sa tri trofeja polufinala LP
Real,a i bilo koji klub, moze pravac i identitet imati i u Segundi.
Prosle godine La Liga dosla stihijski?
Polufinale LP jest uspjeh.
polufinale LP je dobar rezultat ali Bogami nakon 300 miliona ulozenih u igrace,nakon velikih obecavanja i nije to tolko veliko
ovo je po meni dobar madrid sa spojem nekoliko vrhunskih dokazanih igraca plus tih nekoliko mladih extra talenata,trebalo bi to bit dobro ako ne kupe jos nekog klasicnog napadaca ove god ne znam bas koliko ce to bit dovoljno za LP ali ako se sa ovom ekipom bude dobro radilo sledece godine bi trebale bit u znaku madrida
ultima_palabra wrote:Mislim da je prosječnom fanu najboljeg kluba na svijetu neuspjeh izgubiti od Bayerna iz 2012. ili od Dortmunda iz bilo koje godine.
Prosjecnom fanu tih klubova nije bio toliki neuspjeh izgubiti od Barcelone 4:0. Nisu dramili oko toga, nego su radili svoj posao, postigli kontinuitet i poslije osvojili sve.
Izgubiti na penale nije neki blam. I bolje ekipe su ispadale na penale. Puno veci igraci od Ramosa su ih fulali, pa i sama asocijacija na penale je lutrija.
Blam je bio dopustiti jednom Lewatu da nam uvali tuce golova, ali to vec nije trenerova greska na sta aludiras.
kory_galaktikos wrote:
polufinale LP je dobar rezultat ali Bogami nakon 300 miliona ulozenih u igrace,nakon velikih obecavanja i nije to tolko veliko
ovo je po meni dobar madrid sa spojem nekoliko vrhunskih dokazanih igraca plus tih nekoliko mladih extra talenata,trebalo bi to bit dobro ako ne kupe jos nekog klasicnog napadaca ove god ne znam bas koliko ce to bit dovoljno za LP ali ako se sa ovom ekipom bude dobro radilo sledece godine bi trebale bit u znaku madrida
Koliko po tebi kosta LP pa da izvalimo odmah pare? Novac, trener, predsjednik, igraci uvijek mogu obecavati trofeje, ali nasuprot njih stoji najmanje jedna grupa obecanja jednog drugog kluba.
kory_galaktikos wrote:
Koliko po tebi kosta LP pa da izvalimo odmah pare? Novac, trener, predsjednik, igraci uvijek mogu obecavati trofeje, ali nasuprot njih stoji najmanje jedna grupa obecanja jednog drugog kluba.
ma ok je to sto ti kazes,niko nikad ne moze rec evo ove godine mi osvajamo,al real je izgubio ligu odprilike i prije nove godine,mou je imao para odprilike koliko je htio da kupi igrace,imao je 3 godine da uhoda taj tim i oni prime 4 komada od ekipe koja je prosle god ispala u grupnoj fazi..svi znamo da u madridu primarni cilj bio LP i ne moze se rec da je polufinale uspjeh
kory_galaktikos wrote:
ma ok je to sto ti kazes,niko nikad ne moze rec evo ove godine mi osvajamo,al real je izgubio ligu odprilike i prije nove godine,mou je imao para odprilike koliko je htio da kupi igrace,imao je 3 godine da uhoda taj tim i oni prime 4 komada od ekipe koja je prosle god ispala u grupnoj fazi..svi znamo da u madridu primarni cilj bio LP i ne moze se rec da je polufinale uspjeh
Mo je, umjesto da se koncentrise na osvajanje, morao da vodi bitku sa idiotima od igraca. Cuj Ikera koji je nedavno izasao sa izjavom da se protivio pritisku kojeg je Jose stavljao na igrace. Pa picka im materina, imaju najbolji posao na svijetu, igraju u najboljem klubu na svijetu, uzivaju u slavi i luksuzu, od njih se zahtjeva da ucine sve sto je u njihovoj moci da nesto osvoje, a onda im se ne svidja pritisak. Pa kad te placaju toliko, ima da podnosis pritisak pod kojim se dijamant formira, a ne pritisak da osvoje nesto.
Razmazena djeca.
Kolika je to grupa karaktera govori podatak da ih je Barcelona derala lakse nego sto je Osasunu derala. 5:0 su ih dobijali, a razlika u individualnom kvalitetu nije bila tolika. Sve ti je jasno.
kory_galaktikos wrote:
Mo je, umjesto da se koncentrise na osvajanje, morao da vodi bitku sa idiotima od igraca. Cuj Ikera koji je nedavno izasao sa izjavom da se protivio pritisku kojeg je Jose stavljao na igrace. Pa picka im materina, imaju najbolji posao na svijetu, igraju u najboljem klubu na svijetu, uzivaju u slavi i luksuzu, od njih se zahtjeva da ucine sve sto je u njihovoj moci da nesto osvoje, a onda im se ne svidja pritisak. Pa kad te placaju toliko, ima da podnosis pritisak pod kojim se dijamant formira, a ne pritisak da osvoje nesto.
Razmazena djeca.
Kolika je to grupa karaktera govori podatak da ih je Barcelona derala lakse nego sto je Osasunu derala. 5:0 su ih dobijali, a razlika u individualnom kvalitetu nije bila tolika. Sve ti je jasno.
a to sto se desilo u svlacionici vjerovatno nece nikad izac na vidjelo,nikad se nece pravo saznat..po meni su krivi i mou i iker i ronaldo svo si imali glupih ispada izjava..ali evo prosle godine su kucali primeru,u polufinalu imas 2:0 protiv bavaraca, i onda ih mou povlaci i to je jedini razlog zbog kojeg su ispali znaci 100% je on kriv
kory_galaktikos wrote:
a to sto se desilo u svlacionici vjerovatno nece nikad izac na vidjelo,nikad se nece pravo saznat..po meni su krivi i mou i iker i ronaldo svo si imali glupih ispada izjava..ali evo prosle godine su kucali primeru,u polufinalu imas 2:0 protiv bavaraca, i onda ih mou povlaci i to je jedini razlog zbog kojeg su ispali znaci 100% je on kriv
To je problem karaktera igraca, odnosno citave ekipe. Jose nikad nije imao problema da njegove ekipe zatvaraju utakmice.
To sto ih je povukao, jest njegova greska, ali nema trenera koji nije pravio greske. Uostalom, sto je njegova veca od Koentraove?
Ja Joseu prebacujem krivicu za par stvari - to je dolazak Koentra, odbijanje da ubaci u ekipu Jese-a, dolazak Essiena i prodaja Lass-a. Zamjeram mu slabiji presing u zadnjoj sezoni i cinjenicu da im je zadnje sezone pozicioni napad bio slabiji nego sezonu prije. Mada mu ovo zadnje mogu opravdat.
kory_galaktikos wrote:
To je problem karaktera igraca, odnosno citave ekipe. Jose nikad nije imao problema da njegove ekipe zatvaraju utakmice.
To sto ih je povukao, jest njegova greska, ali nema trenera koji nije pravio greske. Uostalom, sto je njegova veca od Koentraove?
Ja Joseu prebacujem krivicu za par stvari - to je dolazak Koentra, odbijanje da ubaci u ekipu Jese-a, dolazak Essiena i prodaja Lass-a. Zamjeram mu slabiji presing u zadnjoj sezoni i cinjenicu da im je zadnje sezone pozicioni napad bio slabiji nego sezonu prije. Mada mu ovo zadnje mogu opravdat.
ma mou je dobar trener,ja mu nmg oprostit ovo polufinale sa bayernom sta ces se zatvarat na svom stadionu nakon 30. minute imas ekipu u nenormalnoj dobroj formi,navijaci su uz tebe i ti se povuces..madrid nije ekipa poput celzija i intera koje mogu igrat tako defanzivno to svak ziv moze skontat,esiena doveo samo zato jer mu je drag a imas igraca slicnog kalibra tu vec (lass) jesse-a i moratu nije forsiro ni na kraju prvenstva kad je vec sve bilo izgubljeno,pogubio konce u svlacioni ma puno je puhalo prosle sezone koju treba sto prije zaboravit
Valjda trener vrhunskog kluba mora prije svega naći način da pridobije svlačionicu za sebe. Ako mu je isti model uspio na dva mjesta, ne znači da će i na trećem.
Uglavnom, ja više ne mislim da je Mourinho čudotvorac, što sam mislio nakon Lige prvaka sa Interom. A vjerovatno je i on shvatio da je srušio jedan dobar dio mita o svojoj specijalnosti.
Sarajevo1946 wrote:Valjda trener vrhunskog kluba mora prije svega naći način da pridobije svlačionicu za sebe. Ako mu je isti model uspio na dva mjesta, ne znači da će i na trećem.
Uglavnom, ja više ne mislim da je Mourinho čudotvorac, što sam mislio nakon Lige prvaka sa Interom. A vjerovatno je i on shvatio da je srušio jedan dobar dio mita o svojoj specijalnosti.
Niko nije cudotvorac. On je samo odlican trener. Nikad nisam ni pomislio da ostvaruje cuda.
ma on u dobrom dijelu nije mogao da podnese pritisak koji se stvara u madridu...vise je obracao paznju na barselonu nego na desavanja u svojoj svlacionici,vise se baziro na barselonu i njihova desavanja imo je cilj samo njih porazit i to mu se obilo o glavu,bio je inekako uspjesan u tim " velikim" utakmicama al titula se dobija pobjedama nad malim ekipama...
Iker se takodjer zalio sto je Mo povecao agresivnost u utakmicama protiv Barce. A nije svjestan da je to jedini nacin bio da se rijese onih trauma koje su Realovi igraci imali protiv Barce.
fixer wrote:Iker se takodjer zalio sto je Mo povecao agresivnost u utakmicama protiv Barce. A nije svjestan da je to jedini nacin bio da se rijese onih trauma koje su Realovi igraci imali protiv Barce.
Au contraire. To je samo povećalo traume. Čim su zaboravili na udaranje i koncentrisali se na fudbal, počeli su ih dobijati i Barca od tada maltene nije dobila nijednu utakmicu.
Iker je tad dobio bitku, ali je ovaj strpljivo čekao priliku da se osveti.
fixer wrote:Iker se takodjer zalio sto je Mo povecao agresivnost u utakmicama protiv Barce. A nije svjestan da je to jedini nacin bio da se rijese onih trauma koje su Realovi igraci imali protiv Barce.
Au contraire. To je samo povećalo traume. Čim su zaboravili na udaranje i koncentrisali se na fudbal, počeli su ih dobijati i Barca od tada maltene nije dobila nijednu utakmicu.
upravo to,pa zadnje godine nije barsa nijednom dobila reala ja mislim,il je onu prvu u supercupu
to najbrijavanje je moglo u italiji i celziju gdje je bitno na koji nacin udarit protivnika primera je nesto drugo,madrid je nesto drugo i to je sam mou vidjeo i skonto...capelo je osvovio titulu sa madridom ali otjeran jer im se nije svidjao taj fudbal to je bas specificna sredina za radit,ja sam siguran da ce se carlo tu snac zajedno sa genijem zizu-om
Prije ce biti da je Real poceo dobijati nakon Barceloninog "pada".
Prije ce biti da je Real poceo dobijati nakon Barceloninog "pada".
Mou je odradio prosječnu prvu sezonu u kojoj je ipak uzeo trofej, solidnu drugu, ali gdje je izostala Decima ponajviše radi njegovih promašaja u duelima sa onakvim Bayernom, i onda su strašno grohnuli u trećoj. Normalno da je bolje otjerati Mourinha, nego deset igrača iz prvog tima, a ionako je i sam najvećim dijelom odgovoran za otrovnu atmosferu koja se stvorila u timu. Tjerao je inat i popušio kitu, da se grubo izrazim.