Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skenderija04 wrote:Pa ako je iko imao podrsku uprave to je bio Mourinho. Prvo Valdano, Pa doktor, pa kuhar, pa Zidane....Svi su napustali klub da mu ne bi smetali. Dovodjeni su igraci koje je trazio....Pa sta vise treba?
jos je trebalo da dobije podrsku od pravih madrista za onaj anti fudbal sto je kao sto se moze vidjeti bilo nemoguce.
ipak je real kraljevski klub, znalo se i prije nego sto je dosao kako ce otici, kao pseto...
skenderija04 wrote:Pa ako je iko imao podrsku uprave to je bio Mourinho. Prvo Valdano, Pa doktor, pa kuhar, pa Zidane....Svi su napustali klub da mu ne bi smetali. Dovodjeni su igraci koje je trazio....Pa sta vise treba?
Vau. Izbacio je kuhara. Sta da je pokusao da izbaci Ikera? Bi li tad imao? Zamisli da neko kaze da je SAF imao podrsku kluba jer je uspio kuhara da smijeni. On je imao podrsku kad je Beckhama izbacivao. A legenda kluba. Nije to to skenderija.
Jose je na kraju isao All in. Da je to proslo, danas bi Pereza smijenio. Jedan trener ne bi trebao da prolazi kroz takvo sto.
jos je trebalo da dobije podrsku od pravih madrista za onaj anti fudbal sto je kao sto se moze vidjeti bilo nemoguce.
ipak je real kraljevski klub, znalo se i prije nego sto je dosao kako ce otici, kao pseto...
Postavio rekord po broju golova i bodova otkad postoji liga. Kakav se to fudbal igrao prije da nije bio anti?
Vau. Izbacio je kuhara. Sta da je pokusao da izbaci Ikera? Bi li tad imao? Zamisli da neko kaze da je SAF imao podrsku kluba jer je uspio kuhara da smijeni. On je imao podrsku kad je Beckhama izbacivao. A legenda kluba. Nije to to skenderija.
Jose je na kraju isao All in. Da je to proslo, danas bi Pereza smijenio. Jedan trener ne bi trebao da prolazi kroz takvo sto.
Stani covjece, vlasnicka struktura Madrida i Uniteda nije ista.Unitedovi navijaci mogu protestovati do kad hoce ali dok su akcije u rukama pojedinaca mogu samo bojkotovati. Pereza niko nece smijeniti, samo ostavka ili poraz na izborima. Tu je Mourinhova greska. Madrid nema Morattia ili Abramovicha pa da sa njima zavrsava poslove. Perez polaze racune clanovima. Mourtinho je presao crtu i to se vise nije moglo tolerisati. Da je osvojio vise ili da je igrao kvalitetnije mozda bi se i moglo razgovarati o novim zahtjevima. IOvako ne. Nema osnov da trazis vise.
Enticer wrote:Mourinho je tito trener i Real nikad nece imati boljeg trenera od njega. Covjek gdje je god radio obarao je rekorde, gdje je god radio osvajao je trofeje. Sa skoro svim igracima iz prethodnih klubova koje je vodio ostao je u odlicnim odnosima. Pojedini su izjavljivali i da bi umrli za njega.
Neko kaze da u Realu nije valj'o, da nije osvajao dovoljno trofeja. I svu krivicu njemu pripisuju. Uredu, kriv je, al najmanje je kriv. Za radore i tabore u ekipi u ovom slucaju najvise je kriv Iker. On kao kapiten ekipe treba raditi u sluzbi trenera i biti glavna spona izmedju igraca i trenera i suzbijati svake incidente. Mogao je to, pored toga sto je kapiten i legenda je kluba i ima autoritet. Zapravo, ima li ga?
Od pocetka sezone Casillas brani u ocajnoj formi, svaki slobodan udarac ja sam dozivljavao kao penal, ako ide po golu i ulazi. Naprimao se dosta glupih golova koje je mog(r)ao braniti i svjestan je on toga i da bi skrenuo paznje sa svoje lose forme poceo je sr.ati zajedno sa Sarom na Mourinha i pojedine druge igrace. Ronaldo zabija golcinu, cijeli stadion skocio, svi slave, a Iker ko popisan. Mogu slobodno reci da mi je drago sto se povrijedio i sto je dosao Lopez, jer da nije Real ne bi prosao Barsu u Kupu i fasovo bi peticu na Old Traffordu.
Drugi igrac koji je najvise kostao Real je Pepe. Taj se naprosto sroz'o kad ga je Varane zasluzeno izbacio iz ekipe. Sticajem okolnosti i nekih povreda Pepe je igrao u Dormundu gdje je skrivio 2 gola i opet poucen Ikerovim postupcima da skrene paznju sa svoji kardinalnih gresaka istupio je u medije govoreci kako je Mou nepravedan prema Ikeru. Kakva samo solidarnost kiksera!!!
Mou je unatoc svemu opet iz ekipe izvukao maksimum, doveo je ekipu do 1/2 LP i do finala Kupa. Prije Mou Real nije mogao proci 1/8 LP, ispadali od nekakvih Liona, Roma itd...
Mourinhovu ekipu je jako tesko poraziti u LP, sa Chelzijem je ispadao nakon penala i nakon sudijskih kradja (L'pool), u Interu osvojio LP, u Realu prvi put ispao od Barce nakon velikih sudijskih kradja u obje utakmice, zatim od Bayerna na penale i sad od BVB-a gdje je Pepe sj.ebo Real u prvoj utakmici, al unatoc velikom porazu milimetri su odlucivali o krajnjem pobjedniku. Jbg, nije Mou kriv sto su Higuain, Ozil i Ronaldo u prvih 20 minuta fulili mrtve zicere.
Jose sada ide u Chelsea da zavrsio ono sto nije zavrsio, da osvoji LP. I osvojice.
Puno srece Mou sa zeljom da sve pobjedjuje i da sve osvaja samo ne preko Madrida.
Jednom ce se Mou vratiti u Real kad budu neka druga vremena da zavrsi zapoceto.
Necu reci zbogom Mou, vec dovidjenja Mourinho.
Zaci kad Mournihovi timovi osvajaju sve moguce, onda je za to zasluzan samo on... kad tim ne uradi kao sto se od njeg ocekuje, kao sto je to Madrid uradio za vrijeme Mourinha onda je krivac neko drugi, nikako on
skenderija04 wrote:
Stani covjece, vlasnicka struktura Madrida i Uniteda nije ista.Unitedovi navijaci mogu protestovati do kad hoce ali dok su akcije u rukama pojedinaca mogu samo bojkotovati. Pereza niko nece smijeniti, samo ostavka ili poraz na izborima. Tu je Mourinhova greska. Madrid nema Morattia ili Abramovicha pa da sa njima zavrsava poslove. Perez polaze racune clanovima. Mourtinho je presao crtu i to se vise nije moglo tolerisati. Da je osvojio vise ili da je igrao kvalitetnije mozda bi se i moglo razgovarati o novim zahtjevima. IOvako ne. Nema osnov da trazis vise.
Kako Perez nije presao tu crtu kad je otjerao Hiera i Brku? Kome je tad polagao racune? Obojica su duplo vece legende od Ikera i Ramosa.
ma ljudi dragi zajebana je to situacija i o tome se moze pisati jos barem 10 stranica,ja nzm koga da branim mou je veliki trener svugdje je pa i u madridu ostavljao dobre rezultate(prosle godine zakucali ligu uz nekoliko rekorda,protiv minhena je mogo mozda bolje reagovat nakon 2:0 al nije in kriv sto je ramos gadjo mjesec) ..mene je i iker puno nerviro ove godine,prvo sto je primo nevjerovatne golove za njega,ajd da je to jedan pa jbg svako ziv pogrijesi ali nekoliko bas losih,onda ono kad ronaldo da go neslavi,mogu se oni neslagat ali to je timski duh nemoram ja znat da se oni nevole da imaju nekih problema,pa i alonso je izjavio da nije u nekim extra odnosima sa ronaldom al vrlo cesto mu dodaje loptu i slavi svaki njegov go itd itd...to su njih dvojica uz pereza trebali odma rijesit nekako,ili kaznit nekako necim ronalda cuj da lik izjavljuje u po frke ja nesretan..ma puno je losih stvari u svlacionici bilo ove godine,bas puno ta neslaganja,pa lose forme u odnosu na proslu godinu(di maria,benzema,pipita..) al on je trener i to postavljen tu sa svim ovlastima sa preko 10 mil godisnje,njegov je poso da vodi tim ne samo u toku 90 minuta nego cjelu sezonu tako da gospodine mou jesi odlican trener,hvala ti za sve i sretno
skenderija04 wrote:
Kako Perez nije presao tu crtu kad je otjerao Hiera i Brku? Kome je tad polagao racune? Obojica su duplo vece legende od Ikera i Ramosa.
Perez je nakon toga izasao na izbore i pobijedio. U tome je fol. Clanovi kluba su mu ukazali povjerenje. Druga stvar je sto ja mislim da je tu kljuc svega. Nije kriv Mou isto kao sto nije kriv ni Pellegrini ni Queiroz ni Camacho. Kriv je Florentino zato sto vec desettu godinu nije u stanju da uskladi sportski i marketinski dio.
skenderija04 wrote:
Perez je nakon toga izasao na izbore i pobijedio. U tome je fol. Clanovi kluba su mu ukazali povjerenje. Druga stvar je sto ja mislim da je tu kljuc svega. Nije kriv Mou isto kao sto nije kriv ni Pellegrini ni Queiroz ni Camacho. Kriv je Florentino zato sto vec desettu godinu nije u stanju da uskladi sportski i marketinski dio.
S ovim se slazem. Covjek je pogubljen. S tim da ima greske i ovih prije trenera. Svaki se zakucao u cetvrtfinalu.
skenderija04 wrote:
S ovim se slazem. Covjek je pogubljen. S tim da ima greske i ovih prije trenera. Svaki se zakucao u cetvrtfinalu.
E sad smo dosli na pravu stvar, ono sto je @ultima palabra rekao a to je da Mourinho nije shvatio sta je Real Madrid. Ja mislim da je kriv onaj sto ga je doveo a to je Perez. Vidi, Mou nije pocetnik i svi su znali da sa Mourinhom dovodis citav paket i dobro i lose.I trofejnog trenera i skandal majstora. Sa druge strane, Mou je mislio da je malo veci od Reala i da je Realu cast sto ih on trenira a ne obratno. Tu nastaje konflikt. Ni rezultati ni igra ni ostale stvari o kojima razglabamo. Ja koji navijam za Barsu ti kazem da je Real Madrid najveci klub na svijetu. Kada vidis da na listi najrentabilnijih i najbogatijih klubova zauzima prvo mjesto uprkos cinjenici da evo 10 godina nije igrao finale LS a da je u Spaniji iza Barcelone onda je sve jasno. Znaci marka je tu, a tu marku su gradili vise od 100 godina. Ali onda dolazi Perez i mijenja stil Reala sa Galacticosima. To Real nikad nije bio. Idoli su uvijek bili tipovi koji su ostavljali srce na terenu za Real a van terena jednostavni momci bliski svakome. Sad je to drugacije, Real vise nije Spancima drugi klub kao prije. Klub sa Perezom na celu je postao dalek.. Realu treba jedna kandidatura sa Camachom, Sanchizom, Michelom, Santillanom, Gordillom,Hierrom.. da vrati Real na staru stazu. Dakle kad je vaznija prijateljska u Cadizu nego u Bankoku.
mleetavi wrote:Najjači su mi ovi separatistički dušebrižnici kojima je toliko stalo do Reala.
Pa tebi je stalo do Reala. Gdje je problem? Ili ga nema?Ovdje se pise o Madridu i naravno da cemo iznositi misljenja. Ja Madridu ne zelim zlo. Samo kazem da sam vidio i drugaciji Real a na moju nesrecu i uspjesniji. Samo to.
skenderija04 wrote:
E sad smo dosli na pravu stvar, ono sto je @ultima palabra rekao a to je da Mourinho nije shvatio sta je Real Madrid. Ja mislim da je kriv onaj sto ga je doveo a to je Perez. Vidi, Mou nije pocetnik i svi su znali da sa Mourinhom dovodis citav paket i dobro i lose.I trofejnog trenera i skandal majstora. Sa druge strane, Mou je mislio da je malo veci od Reala i da je Realu cast sto ih on trenira a ne obratno. Tu nastaje konflikt. Ni rezultati ni igra ni ostale stvari o kojima razglabamo. Ja koji navijam za Barsu ti kazem da je Real Madrid najveci klub na svijetu. Kada vidis da na listi najrentabilnijih i najbogatijih klubova zauzima prvo mjesto uprkos cinjenici da evo 10 godina nije igrao finale LS a da je u Spaniji iza Barcelone onda je sve jasno. Znaci marka je tu, a tu marku su gradili vise od 100 godina. Ali onda dolazi Perez i mijenja stil Reala sa Galacticosima. To Real nikad nije bio. Idoli su uvijek bili tipovi koji su ostavljali srce na terenu za Real a van terena jednostavni momci bliski svakome. Sad je to drugacije, Real vise nije Spancima drugi klub kao prije. Klub sa Perezom na celu je postao dalek.. Realu treba jedna kandidatura sa Camachom, Sanchizom, Michelom, Santillanom, Gordillom,Hierrom.. da vrati Real na staru stazu. Dakle kad je vaznija prijateljska u Cadizu nego u Bankoku.
Ja sam u Joseu vidio licnost koja bi napokon napravila od Reala sportsku instituciju, a ne manekensku agenciju.
Mourinho no convocó a Iker Casillas en el último partido de Liga para evitar que fuese titular (Diego López estaba de baja por una operación estética) y el Bernabéu pudiera aplaudir el regreso de su capitán justo el día que él se marchaba.
Mourinho apuró sus últimas horas en el Real Madrid tratando de justificar la ausencia de la convocatoria de Casillas con el argumento de que “se consideraba ‘no apto’ él mismo para jugar este partido”, afirmación que es falsa. Lo demuestra la falta de un parte médico que confirme tal ‘lesión’.
El sábado 25 el capitán del Real Madrid fue baja por unas molestias en la espalda que le impidieron viajar a Anoeta al partido ante la Real Sociedad. El pasado lunes y martes la plantilla disfrutó de dos días libres. El miércoles y el jueves entrenó con normalidad. Fue el viernes cuando entraba por la puerta de Valdebebas y un miembro del club, conocedor de que la convocatoria ya estaba hecha, le avisó: “No tengas prisa. No estás convocado para mañana”. Indignado, decepcionado, hastiado… Iker se fue al gimnasio a hacer trabajo físico y no saltó al césped.
Nadie del cuerpo técnico le ha dirigido la palabra, ni para preguntarle por su recuperación. Uno de los primeros días, en un ejercicio en que le estaban disparando a puerta, Iker hizo una espectacular parada. El entrenador se acercó y le preguntó: “Eh, portero, ¿qué mano era la que te lesionaste?”. “La izquierda, míster”. “¿Y ese balón lo has sacado con la mano izquierda?”. “Sí, míster”. “Ah”, exclamó Mourinho con un gesto de aprobación. Se dio la vuelta y se marchó. Aquel día Mourinho supo que Iker Casillas estaba apto para jugar.
Iker je bio spreman za zadnju utakmicu, ali Mou nije želio da pažnja Bernabeua u njegovoj zadnjoj utakmici bude posvećena kapitenu. Tri dana prije utakmice je trenirao normalno.