Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
miki.ba

#12176 Re: Real Madrid C.F.

Post by miki.ba »

Svejedno je dal ce Mou otici il ce dobiti otkaz, kada govorimo iz perspektive navijaca, sa finansijske strane je bolje da sam ode.
Cinjenica da je Mou razocaran jer nije uspio u onome što je htio, razocarani su navijaci i klub i zato ide, ja bi to nazvao otkazom bez obzira kako ce završiti, jer svakako nece dobiti novu šansu.
U ove tri sezone nisam primjetio da je imao neki projekat, ove sezone sve što je cinio je njesra, najviše mi smetaju problemi u svlacionici koje je licno on pokrenuo.
Na kraju je optužio Ronalda i Casillasa :-) :lol:, donekle razumijem što je Ronalda optužio, al što golmana, ako je iko ikoga jebo jebo je on Ikera...ccc.
fixer

#12177 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote: Jbg, ne kontam te. Ja sam mislio na status RM kao najtrofejnijeg kluba na svijetu.
Ja sam mislio da si ti rekao da su Jupp i Klopp u Njemackoj imali neki rezultat, pa je to razlog sto su ih "istrpili" i da je to razlog sto su oni tu gdje jesu.
Smijesan je klub koji nakon jedne godine u kojoj nisi osvojio ligu ili LP daje otkaz treneru. Prije MO-a nisu 7 godina ni do cetvrtfinala dosli. Sad je malo tri godine samo polufinale.
p206

#12178 Re: Real Madrid C.F.

Post by p206 »

ultima_palabra wrote:
Evo gledaj ovo... opet nekakva naklapanja koja truju atmosferu. Trebaju napraviti silencio stampa pa nek drži govore pred ogledalom.
:mrgreen:

fixer

#12179 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote: Tačno, ali Mourinho nije trener koji radi na duže staze.
Po cemu? Dobrovoljno otisao iz Porta, iz Intera, a Chelsea ga zeli vratiti. Nek je Anđeloti trener.
ultima_palabra

#12180 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

fixer wrote:
ultima_palabra wrote: Tačno, ali Mourinho nije trener koji radi na duže staze.
Po cemu? Dobrovoljno otisao iz Porta, iz Intera, a Chelsea ga zeli vratiti. Nek je Anđeloti trener.
Pa zašto je otišao, mogao je tamo praviti projekte?
fixer

#12181 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote: Pa zašto je otišao, mogao je tamo praviti projekte?
Pa haman u svim tim klubovima je osvojio sve sto se moze osvojiti? Sad je to isto da kazemo da Pep nije za duze staze jer je otisao nakon sto je sve osvojio.
5 0 5

#12182 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

iz porta je otisao za vecim parama. iz chelsea je otjeran. iz intera je otisao za vecim parama. iz madrida ce biti otjeran.
skenderija04

#12183 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

@fixer

I Pep i Mou odlaze zbog istog razloga - svadja sa igracima. Razlika je samo u nacinu na koji je razlaz napravljen.Ostalo sve je identicno
fixer

#12184 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

skenderija04 wrote:@fixer

I Pep i Mou odlaze zbog istog razloga - svadja sa igracima. Razlika je samo u nacinu na koji je razlaz napravljen.Ostalo sve je identicno
I oni podrze igrace. Kroz jednu godinu ce imat rezultate. Slobodno prepolovite vrijednost igraca koje Barcelona ima za jednu godinu.
fixer

#12185 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
iz porta je otisao za vecim parama. iz chelsea je otjeran. iz intera je otisao za vecim parama. iz madrida ce biti otjeran.
Ja, sad je problem sto se ode za parama. Samo bi mi besplatno trenirali. Sto ti ne odes volontirati u Afriku?
skenderija04

#12186 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

fixer wrote:
skenderija04 wrote:@fixer

I oni podrze igrace. Kroz jednu godinu ce imat rezultate. Slobodno prepolovite vrijednost igraca koje Barcelona ima za jednu godinu.
Moguce. Kada procitam tvoje postove sa vecinom se slazem. Ipak,ima jedna stvar koju ne spominjes a koja je jako bitna a to je sve ono sto okruzuje te klubove a nije teren. Madrid je multinacionalna kompanija koja pravi nevidjene pare. Na celu je Perez a svi ostali su zamjenjivi. Meni se cini da je Mourinho ili precjenio svoje mogucnosti ili nije bio svjestan sta je Real Madrid.
5 0 5

#12187 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

fixer wrote: Ja, sad je problem sto se ode za parama. Samo bi mi besplatno trenirali. Sto ti ne odes volontirati u Afriku?
nisi razumio. to su bili razlozi zbog cega je odlazio. nisam ja to iz glave.
iz porta je otisao na ruzan nacin. prekinuo je ugovor na silu. porto ga nije htio pustiti. cak su mu pokusali smjestiti aferu s maloljetnom navijacicom. helem, nije se lijepo zavrsilo.
iz chelsea je otjeran. ali su napravili "dzentlmenski" rastanak za javnost. inace nije bas tako bilo.
iz intera je otisao podignute glave. ali u ostatku italije jedva su cekali da mu vide ledja.
iz madrida odlazi na najgori moguci nacin. vodio je najskuplji tim na svijetu i nije napravio nista vise od... koga god iz istorije madrida. posvadjan sa svima. ostavlja iza sebe polarizovan, politiziran tim. (kao onomad u porto-u/chelsea-u sto je napravio). kad sve saberes i oduzmes, vise stete nego koristi. tako ja bar mislim.
fixer

#12188 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

skenderija04 wrote: Moguce. Kada procitam tvoje postove sa vecinom se slazem. Ipak,ima jedna stvar koju ne spominjes a koja je jako bitna a to je sve ono sto okruzuje te klubove a nije teren. Madrid je multinacionalna kompanija koja pravi nevidjene pare. Na celu je Perez a svi ostali su zamjenjivi. Meni se cini da je Mourinho ili precjenio svoje mogucnosti ili nije bio svjestan sta je Real Madrid.
Polako, vidimo kako se povecava prihod Barcelone nakon sto su uslijedili ovi rezultati. Koliko god bio u nekom filmu finansije finansije, nemoj zaboraviti da navijaci nisu kreteni. I Real je tu gdje jeste zbog rezultata. Past ce sa te pozicije kad rezultati izostanu. Sa svojim strategijama izmjena trenera ce uskoro i doziviti takav scenario. Pa ce onda sve te primadone i legende u neki drugi klub, jer takvi i jesu tu samo radi sebe.
5 0 5

#12189 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

fixer wrote: Pa ce onda sve te primadone i legende u neki drugi klub, jer takvi i jesu tu samo radi sebe.
sto ne znaci neophodno da ce im biti losije. pogledaj robbenovu ili snijderovu karijeru poslije madrida.
fixer

#12190 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
fixer wrote: Ja, sad je problem sto se ode za parama. Samo bi mi besplatno trenirali. Sto ti ne odes volontirati u Afriku?
nisi razumio. to su bili razlozi zbog cega je odlazio. nisam ja to iz glave.
iz porta je otisao na ruzan nacin. prekinuo je ugovor na silu. porto ga nije htio pustiti. cak su mu pokusali smjestiti aferu s maloljetnom navijacicom. helem, nije se lijepo zavrsilo.
iz chelsea je otjeran. ali su napravili "dzentlmenski" rastanak za javnost. inace nije bas tako bilo.
iz intera je otisao podignute glave. ali u ostatku italije jedva su cekali da mu vide ledja.
iz madrida odlazi na najgori moguci nacin. vodio je najskuplji tim na svijetu i nije napravio nista vise od... koga god iz istorije madrida. posvadjan sa svima. ostavlja iza sebe polarizovan, politiziran tim. (kao onomad u porto-u/chelsea-u sto je napravio). kad sve saberes i oduzmes, vise stete nego koristi. tako ja bar mislim.
Pa i Spanija je jedva docekala da vidi Pepeu ledja. To je dokaz da si dobro radio. :D
skenderija04

#12191 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

fixer wrote:
skenderija04 wrote: Moguce. Kada procitam tvoje postove sa vecinom se slazem. Ipak,ima jedna stvar koju ne spominjes a koja je jako bitna a to je sve ono sto okruzuje te klubove a nije teren. Madrid je multinacionalna kompanija koja pravi nevidjene pare. Na celu je Perez a svi ostali su zamjenjivi. Meni se cini da je Mourinho ili precjenio svoje mogucnosti ili nije bio svjestan sta je Real Madrid.
Polako, vidimo kako se povecava prihod Barcelone nakon sto su uslijedili ovi rezultati. Koliko god bio u nekom filmu finansije finansije, nemoj zaboraviti da navijaci nisu kreteni. I Real je tu gdje jeste zbog rezultata. Past ce sa te pozicije kad rezultati izostanu. Sa svojim strategijama izmjena trenera ce uskoro i doziviti takav scenario. Pa ce onda sve te primadone i legende u neki drugi klub, jer takvi i jesu tu samo radi sebe.
Stani drug, nedavno je neko postavio listu prihoda i Real je na prvom mjestu. Znaci nikakvi rezultati nisu u pitanju vac samo marka Real Madrid. Da je po rezultatima ne bi vidjeli te pare.Tu je Mourinhov osnovni problem,mislio je da je veci i od samog kluba.
miki.ba

#12192 Re: Real Madrid C.F.

Post by miki.ba »

A jel vrijeme i za Ronalda da potraži neki novi ili stari klub?
fixer

#12193 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
fixer wrote: Pa ce onda sve te primadone i legende u neki drugi klub, jer takvi i jesu tu samo radi sebe.
sto ne znaci neophodno da ce im biti losije. pogledaj robbenovu ili snijderovu karijeru poslije madrida.
Nisam ni rekao to. Nego da ce te sve legende bolit q ako ti klubovi propadnu. Ne mogu shvatiti nekog ko voli klub da u sred sezone kaze da je nesretan, ili da ne slavi gol kad je timski duh na najklimavijim nogama. A to je samo segment onog sta se desavalo. Pa ko nece u tome svemu zavoliti Adana ili nekog ko je svo vrijeme dotad sutio.
ultima_palabra

#12194 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:
:? Poslije odličnih prvih sezona napravili su smijurije od sebe...
fixer

#12195 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

skenderija04 wrote: Stani drug, nedavno je neko postavio listu prihoda i Real je na prvom mjestu. Znaci nikakvi rezultati nisu u pitanju vac samo marka Real Madrid. Da je po rezultatima ne bi vidjeli te pare.Tu je Mourinhov osnovni problem,mislio je da je veci i od samog kluba.
Ja govorim o rastu prihoda. To je bitnije nego sam iznos prihoda. Procenat rasta prihoda jednog Madrida i Barcelone sigurno nije isti. Barcelona sad nije prva jer je u startu puno zaostajala, ali je napravila veci pomak. To se desilo jer je jahala na valu tih rezultata. Efekti ce se jos znacajnije vidjeti u narednim godinama.
skenderija04

#12196 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

fixer wrote:
skenderija04 wrote: Stani drug, nedavno je neko postavio listu prihoda i Real je na prvom mjestu. Znaci nikakvi rezultati nisu u pitanju vac samo marka Real Madrid. Da je po rezultatima ne bi vidjeli te pare.Tu je Mourinhov osnovni problem,mislio je da je veci i od samog kluba.
Ja govorim o rastu prihoda. To je bitnije nego sam iznos prihoda. Procenat rasta prihoda jednog Madrida i Barcelone sigurno nije isti. Barcelona sad nije prva jer je u startu puno zaostajala, ali je napravila veci pomak. To se desilo jer je jahala na valu tih rezultata. Efekti ce se jos znacajnije vidjeti u narednim godinama.
Ali Real i Barcelona se nika nisu takmicili u tom segmentu,Real je uvijek bio pobjednik.
5 0 5

#12197 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

fixer wrote: Nisam ni rekao to. Nego da ce te sve legende bolit q ako ti klubovi propadnu. Ne mogu shvatiti nekog ko voli klub da u sred sezone kaze da je nesretan, ili da ne slavi gol kad je timski duh na najklimavijim nogama. A to je samo segment onog sta se desavalo. Pa ko nece u tome svemu zavoliti Adana ili nekog ko je svo vrijeme dotad sutio.
izgleda da se u tom klubu velika politika vodi, skoro pa od prvog mourinhovog dana. tim je podjeljen vec odavno. koliko se sjecam ronaldo je bio fer i prema ikeru i prema mourinho. trcao je na klupu da proslavi gol s mourinhom. ovaj ga sad otresao kao slinu.
ronaldo je bio "tuzan" zbog ugovora. kojeg mu, btw. madrid jos uvijek nije ponudio (koliko znam).

helem, mourinho je prljav covjek. kada smo o tome raspravljali oko classica, i kada je ta prljavstina isla na barcelonin racun, tada je to bilo dio spesl strategije. a sad kad pljuje po kompletnom klubu real madrid, sta je to onda?
Static-X

#12198 Re: Real Madrid C.F.

Post by Static-X »

Ja se samo nadam da ce nekako doci sebi u toj jednoj preostaloj bitnoj utakmici i osvojiti bar ista ove sezone. Nakon posljednjeg zvizduka sudije tog dana neka mou kupi stvari i ide. Hvala njemu za sve sto je uradio bar predhodne sezone. Al ovu je poprilicno usro. to je sto se mene tice..

Sent from my SCH-I500
fixer

#12199 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

skenderija04 wrote: Ali Real i Barcelona se nika nisu takmicili u tom segmentu,Real je uvijek bio pobjednik.
Sto ne znaci da nece doci do promjene.
El_Duderino

#12200 Re: Real Madrid C.F.

Post by El_Duderino »

Mourinho ce biti odbacen kao crack-drolja.

Pozdrav @oridjidjiu, s kojim sam lani diskutovao na istu temu. Capello i Schuster su imali titule u domaćici, pa su otisli zbog LP. Koga vise briga da li je Capellova ekipa igrala lijepo ili ne? Kao mogao je igrat lijepo s Gravesenom u vezi. Najbitnije je da nema decime.

Kao sto neko rece, Smrad je navikao na seljacki prepad, s tri zadnja vezna; Eto'om na beku i td. Imao je tri godine koje mnogi nisu dobili. (mozda bi Pellegrini ili Capello uzeli LP za povjerenje od tri godine) Kad se podvuce crta - lik nije bolji od Schustera. Halooooo.... Šustera. :D

Nadam se da mu spanska javnost nece dozvoliti da krivicu za neuspjeh svali na ledja igarca, kao sto ocajnicki pokusava. Zakucajte smrada na banderu.
Post Reply