Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#10326 Re: Real Madrid C.F.
liga sampiona je 50-50. tako da ne mislim da ce se fokusirati samo na ls. mozda jos kup.
3 trofeja u 3 godine su vise nego malo, s obzirom koliko se od mourinha ocekuje. pogotovo sto samo jedan od ta 3 ima neku tezinu. supercup je beznacajan (po mourinhovim rijecima) a CdR je utijesna nagrada, ako se npr. ujedno ne osvoji i liga.
dobro, mozda jos nesto i osvoje ove sezone ali mourinho sigurno ne ostavlja cvrst i izgradjen tim iza sebe. moj utisak.
3 trofeja u 3 godine su vise nego malo, s obzirom koliko se od mourinha ocekuje. pogotovo sto samo jedan od ta 3 ima neku tezinu. supercup je beznacajan (po mourinhovim rijecima) a CdR je utijesna nagrada, ako se npr. ujedno ne osvoji i liga.
dobro, mozda jos nesto i osvoje ove sezone ali mourinho sigurno ne ostavlja cvrst i izgradjen tim iza sebe. moj utisak.
- Kemal Malovčić
#10327 Re: Real Madrid C.F.
Murinjova maksima: Poslije mene potop.
-
kory_galaktikos
#10328 Re: Real Madrid C.F.
iker bi svaki klub dnas drage volje docekao osim b minjeha i juventusa...cuj prijatelji..prijatelj mu je i tores znaci mozda bi mogo u celzi...ja sam tebe bgm smatro ozbiljnim forumasem505sCrtom wrote:ma salim se. to ja insuiniram na osnovu toga sto iker ima vise prijatelja u prvom timu barce nego u svom. cisto sumnjam da bi on bas u barcelonu. a da bi ga tamo dobro docekali, u to ne sumnjam. ja bih s ikerom poveo i benzemukory_galaktikos wrote: cekaj cekaj cekaj ovo treba da znaci da bi iker rado u barsu??
-
kory_galaktikos
#10329 Re: Real Madrid C.F.
kory_galaktikos wrote:ikera bi svaki klub danas drage volje docekao osim b minhena i juventusa...cuj prijatelji..prijatelj mu je i tores znaci mozda bi mogo u celzi...ja sam tebe bgm smatro ozbiljnim forumasem505sCrtom wrote:ma salim se. to ja insuiniram na osnovu toga sto iker ima vise prijatelja u prvom timu barce nego u svom. cisto sumnjam da bi on bas u barcelonu. a da bi ga tamo dobro docekali, u to ne sumnjam. ja bih s ikerom poveo i benzemukory_galaktikos wrote: cekaj cekaj cekaj ovo treba da znaci da bi iker rado u barsu??
- ultima_palabra
#10330 Re: Real Madrid C.F.
To je stereotip da Mourinho ostavlja iza sebe potop... Chelsea je ostavio u vrlo dobrom stanju, umalo da osvoje LP sa Avramom Grantom na kormilu
Dosta trofeja su osvojili sa timom koji je on napravio.
Slično i u Portu, koji nije propao nego se vratio na realno stanje stvari. Ostaje jedino Inter, koji je imao puno starih igrača i za kojeg je bilo očito da mora ići na smjenu generacija.
Slično i u Portu, koji nije propao nego se vratio na realno stanje stvari. Ostaje jedino Inter, koji je imao puno starih igrača i za kojeg je bilo očito da mora ići na smjenu generacija.
-
sumirprimus
#10331 Re: Real Madrid C.F.
Ma morinjo to radi stalno,nešto kao šok terapija...
Ostavi ga na klupi,ne bil iduću ubacio u 5 brzinu...
Ovu pauzu još samo fali onaj zajednički roštilj,:D
p.s a trenutno najbolji igrač reala,zadnjih godinu dvije je nesumnjivo ronaldo...tu nema sumnje...
Ostavi ga na klupi,ne bil iduću ubacio u 5 brzinu...
Ovu pauzu još samo fali onaj zajednički roštilj,:D
p.s a trenutno najbolji igrač reala,zadnjih godinu dvije je nesumnjivo ronaldo...tu nema sumnje...
- burekdzijabezmesa
#10332 Re: Real Madrid C.F.
BHF_Manijak wrote:hahahah koja razmazena derista! Donese im titulu prvaka pored premocne Barce koja ce ih jos godina i godina karat, ukroti najjaci tim na svijetu i opet im ne valja! Fuj, ovakvi klocevi zasluzuju Pellegirnija i slicne na klupi!
-
palermo
#10333 Re: Real Madrid C.F.
BHF_Manijak wrote:hahahah koja razmazena derista! Donese im titulu prvaka pored premocne Barce koja ce ih jos godina i godina karat, ukroti najjaci tim na svijetu i opet im ne valja! Fuj, ovakvi klocevi zasluzuju Pellegirnija i slicne na klupi!
U zadnjih desetak i nešto više godina vrlo je teško znati šta je suština Realove klupske politike. Ne treba zaboraviti da je Real otpustio jednog velikog Del Bosqea jer nije osobito zgodan da bi zaposlio nog drugog portugalskog manekena. Ne bi me iznenadilo da Mourihno uskoro bude izvan Reala....iako je mislim prilično svima jasno da bolje opcije za Real u ovom trenutku nema.
I by the way, mislim da će odnos Reala i prema Casiljasu nekako prilično pokazati kuda zapravo današnji Real ide. I kao što se slažem sa onima koji kažu da Mou nije veći od Reala, isto tako bih rekao da bi ta logika
trebala vrijediti i kod Casiljaca, ni on ne bi trebao biti veći od Reala. A pokatkad mi se čini da Iker to baš i ne shvata. A i da u tim stavovima nije baš i bez podrške.
- burekdzijabezmesa
#10334 Re: Real Madrid C.F.
Iker je krticapalermo wrote:BHF_Manijak wrote:hahahah koja razmazena derista! Donese im titulu prvaka pored premocne Barce koja ce ih jos godina i godina karat, ukroti najjaci tim na svijetu i opet im ne valja! Fuj, ovakvi klocevi zasluzuju Pellegirnija i slicne na klupi!mada ja kao veliki Joseov navijač baš i nisam mjerilo objektivnosti
.
U zadnjih desetak i nešto više godina vrlo je teško znati šta je suština Realove klupske politike. Ne treba zaboraviti da je Real otpustio jednog velikog Del Bosqea jer nije osobito zgodan da bi zaposlio nog drugog portugalskog manekena. Ne bi me iznenadilo da Mourihno uskoro bude izvan Reala....iako je mislim prilično svima jasno da bolje opcije za Real u ovom trenutku nema.
I by the way, mislim da će odnos Reala i prema Casiljasu nekako prilično pokazati kuda zapravo današnji Real ide. I kao što se slažem sa onima koji kažu da Mou nije veći od Reala, isto tako bih rekao da bi ta logika
trebala vrijediti i kod Casiljaca, ni on ne bi trebao biti veći od Reala. A pokatkad mi se čini da Iker to baš i ne shvata. A i da u tim stavovima nije baš i bez podrške.
-
fixer
#10335 Re: Real Madrid C.F.
Iker je legenda. Samo u zadnje vrijeme izgleda kao da nece sebe da prilagodjava klubu, nego klub sebi.
- ultima_palabra
#10336 Re: Real Madrid C.F.
Iker jeste Real Madrid, dok se ne dokaže suprotnopalermo wrote:BHF_Manijak wrote:hahahah koja razmazena derista! Donese im titulu prvaka pored premocne Barce koja ce ih jos godina i godina karat, ukroti najjaci tim na svijetu i opet im ne valja! Fuj, ovakvi klocevi zasluzuju Pellegirnija i slicne na klupi!mada ja kao veliki Joseov navijač baš i nisam mjerilo objektivnosti
.
A klupska politika je težnja ka izvrsnosti u svakom polju. Mourinhu se mogu tolerisati neki ispadi dok ima rezultate... kada rezultata nema normalno da će biti onih koji postave pitanje zašto ga dalje držati na klupi.
-
palermo
#10337 Re: Real Madrid C.F.
Da, da izvrsnost na svakom polju. Podsjetio si me na obrazloženje Realove uprave kad su smjenjivali Del Boskea, otprilike je bilo, veliki klub kao Real ne može sebi da dozvoli da nema reprezentativnog trenera u svakom pogleduultima_palabra wrote: A klupska politika je težnja ka izvrsnosti u svakom polju. Mourinhu se mogu tolerisati neki ispadi dok ima rezultate... kada rezultata nema normalno da će biti onih koji postave pitanje zašto ga dalje držati na klupi.
Inače, slažem se, ako nemaš rezultate, dobijaš nogu. Zvao sei i Mourihno. Naravno, onaj koji daje nogu preuzima odgovornost za posljedice te odluke
- DonVito
#10338 Re: Real Madrid C.F.
Znao sam da ce ovako biti, ne znam sta je Murinjo vidio u ovom pokusaju od igraca helem nije bio ni nosioc igre limitiranog Totenhama da bude Madrida.Luka Modrić najveći promašaj u Primeri
Španski dnevnik "AS" proglasio je hrvatskog reprezentativca Luku Modrića za najveći promašaj u Primeri.
Modrić je pred početak sezone stigao iz Tottenhama u Real za nešto više od 30 miliona eura, a odigrao je 13 utakmica u Primeri, od čega je u pet navrata ušao s klupe. Hrvatski veznjak je još odigrao i pet susreta u Ligi prvaka, te tri susreta u Kupu Kralja i jedan u Superkupu.
Modrić je u te 22 utakmice zabio samo jedan gol uz dvije asistencije, što ga je smjestilo na prvu poziciju najvećih promašaja sezone, a odmah iza njega je i kamerunski reprezentativac iz redova Barcelone Alex Song.
"Luka Modrić i Alex Song su najveća razočarenja u dosadašnjem dijelu sezone. Koštali su dosta novca, a nisu odigrali ni 50 posto minuta ove sezone. To je daleko ispod svih očekivanja", piše AS.
- omega369
#10339 Re: Real Madrid C.F.
On je u njemu vidio pare. das cifru, pola ti menadzeri kloca vrate a kloc ostaje kloc
tako to ide
tako to ide
- burekdzijabezmesa
#10340 Re: Real Madrid C.F.
španske i katalonske novine iseliše kompletan kraljevski tim
ostali samo ovi u upravi kluba

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10341 Re: Real Madrid C.F.
Jos da im Gracic ponudi da se ujedine
Olimpic Real 
-
Shadoww
#10342 Re: Real Madrid C.F.
Po cemu se to vidi?fixer wrote:Iker je legenda. Samo u zadnje vrijeme izgleda kao da nece sebe da prilagodjava klubu, nego klub sebi.
- BHF_Manijak
#10343 Re: Real Madrid C.F.
Eh gdje su sad strucnjaci sto me ultranacioanlistom prozvase kad sam reko da je Modric prcijenjen decko id a ne vrijedi 40mil eura?
OK je igrac, medju top 20 veznjaka Evrope, ali da nosi igru Reala, tesko...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10345 Re: Real Madrid C.F.
Ma suti, nisi smio nista ovdje reci, neki hoce da biju.....BHF_Manijak wrote:Eh gdje su sad strucnjaci sto me ultranacioanlistom prozvase kad sam reko da je Modric prcijenjen decko id a ne vrijedi 40mil eura?
- ultima_palabra
#10346 Re: Real Madrid C.F.
Asovci su nepismeni, Luka je odigrao sasvim solidno ono vremena koliko je imao. Takvi su i Zidanea proglašavali promašajem nakon 3 mjeseca...
- Bosanski_kralj
#10347 Re: Real Madrid C.F.
40 miliona kad si plaćen, solidno nije dovoljno.ultima_palabra wrote:Asovci su nepismeni, Luka je odigrao sasvim solidno ono vremena koliko je imao. Takvi su i Zidanea proglašavali promašajem nakon 3 mjeseca...
-
kory_galaktikos
#10348 Re: Real Madrid C.F.
bez ljetnih priprema,uklopit se u novoj sredini plus kad imas ogromnu konkurenciju kao sto je on ima..jest solidno..nekazem ja da sam zadovoljan bas njime al nije promasaj to se vidjelo u par tekmiBosanski_kralj wrote:40 miliona kad si plaćen, solidno nije dovoljno.ultima_palabra wrote:Asovci su nepismeni, Luka je odigrao sasvim solidno ono vremena koliko je imao. Takvi su i Zidanea proglašavali promašajem nakon 3 mjeseca...
-
fixer
#10349 Re: Real Madrid C.F.
Da su svi bili solidni, ne bi bila razlika ovolika. Luka je meni bio ok. Rijetko u kojoj utakmici je bio los, a nije se ni pretjerano nesto isticao. Vidi se da zna, ali ga nesto zaustavlja, odnosno igra previse sigurno.Bosanski_kralj wrote:40 miliona kad si plaćen, solidno nije dovoljno.ultima_palabra wrote:Asovci su nepismeni, Luka je odigrao sasvim solidno ono vremena koliko je imao. Takvi su i Zidanea proglašavali promašajem nakon 3 mjeseca...
Ovaj dio sezone mu je presudan.
- Ironman1921
#10350 Re: Real Madrid C.F.
Luki treba vise minuta u nogama,da oce jedno 4-5 utakmica u nizu odigrati,da stekne rutinu i sigurno ce postati vazan kotacic u ovoj ekipi.Jos da se smiri situacija,mozda da se i trener promjeni...