REAKCIJE NA FORUMASE SA STRANE...POJEDINCI IH TERAJU...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
manijak1

Post by manijak1 »

Gavro :oops: Gogi ........ :oops: ne dajte se ...... :D :D držite se :D :D istrajte :oops: vjerovatno ste na pravom putu :D
car-x

Post by car-x »

mrgud@ wrote:Raja, sjeca li se ko onih keksica LINDJO posutih secerom u prahu... keksi mog djetinjstva... lindjoni bi mogao biti popapan!
koje razocarenje kad sam neki dan u prodavnici vidio da su ga sad "titlovali" sa lindžo.. pih..
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

manijak1 wrote:Gavro :oops: Gogi ........ :oops: ne dajte se ...... :D :D držite se :D :D istrajte :oops: vjerovatno ste na pravom putu :D
nacionalisto :D :D :lol:
gogili9

Post by gogili9 »

ccccccc...ne daj boze da ste svi isti..." a tri losa ubise Milosa "...
Ne cekam 10-tu stranu, uredno pratim temu i ovde sam u slobodno vreme. Sto bi pojedince bilo briga sta pise u srpskim novinama? Ljudi rade svoj posao, kao i ovde.
Kaze se srpskim, a ne srbijanskim. To je gramaticki pravilno, mada vidim i cujem da mnogi grese, narocito neki vasi politicari ( mislim na BiH, ne na pojedince ).
Mrzeti nije zdravo...mrznja ti cesto zagorca zivot.
Sto bi rekao Niche: " Pogledas li u ambis, on ce ti uzvratiti pogled "!
Lace

Post by Lace »

ne ljuti se na politicare...a ni na nas

jedini nacin da razlikujemo nase srbe i vase (ima razlike...nasi su rodjeni u bosni i hercegovini a vasi u srbiji :D ) je da nase zovemo srbi a vase srbijanci...od toga i razlika s tim srpski i srbijanski :D
debela

Post by debela »

bice i da je razlika u pojmovima narod i nacija ali eto, neki nikad da nauce :roll:
gogili9

Post by gogili9 »

debela wrote:bice i da je razlika u pojmovima narod i nacija ali eto, neki nikad da nauce :roll:
Srbijanska nacija ne postoji, a ni srbijanski narod. Na jugu Srbije postoji kraj oko Vranja, cije zitelje su oduvek nazivali srbijancima, a zasto, nemam pojma, mogu samo da predpostavim.
Da, u pravu si, neki nikada da nauce...
debela

Post by debela »

gogili9 wrote:Srbijanska nacija ne postoji, a ni srbijanski narod...
prvo netacno.
drugo tacno.
a ti mozgaj zasto.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

gogili9 wrote:ccccccc...ne daj boze da ste svi isti..." a tri losa ubise Milosa "...
Ne cekam 10-tu stranu, uredno pratim temu i ovde sam u slobodno vreme. Sto bi pojedince bilo briga sta pise u srpskim novinama? Ljudi rade svoj posao, kao i ovde.
Kaze se srpskim, a ne srbijanskim. To je gramaticki pravilno, mada vidim i cujem da mnogi grese, narocito neki vasi politicari ( mislim na BiH, ne na pojedince ).
Ma ko ba ovdje @Anko prica o mrznji i netrpeljivosti? :-? Raja se zabavlja :D a ti stalno hoces da ubacis neku smicalicu zapocinjuci nacionalne govore... :roll:

I ovo sam napisao jer mi smeta tvoja ekavica :D :D
jeftinifilmovi

Post by jeftinifilmovi »

Draga moja sugradjanko, posto ste rekli da se bavite pisanjem i poceli da drzite lekcije iz pravopisa i gramatike, dozvolite da budem toliko slobodan pa da Vas ispravim. Ne zbog ovog sjajnog Foruma nego sto ce Vam to koristiti u Vasoj novinarskoj profesiji.
1) Nemojte da predpostavljate, krenite da pretpostavljate.
2) Sledeci put... Srbijanci velikim slovom.
3) Znakove interpunkcije ispred navodnika, ne iza
Shvatite ovu kritiku kao dobronamernu, trebace Vam u profesiji.
... i da, sto se tice Vase primedbe da ovde nekome smeta ekavica, verujte mi da ne smeta, posto sam i sam Beogradjanin koji vec godinu i po dana zivi u Sarajevu. Kao sto sam Vam rekao na private, Sarajlije su jako tolerantni ljudi.
... a sto se tice toga da Srbijanci ne postoje, pa slusajte, kao narod ili nacija ne postoje, ali kao teritorijalna odrednica svakako da postoje. Eto draga moja ja nisam Srbin nego musliman, tacnije Bosnjak, a ne osecam se Bosancem nego Srbijancem. Osim toga u Srbiji oko 34 % stanovnistva nisu Srbi.
U svakom slucaju, lep poz.
Last edited by jeftinifilmovi on 23/08/2006 21:00, edited 1 time in total.
gogili9

Post by gogili9 »

mr__bosnjak wrote:
gogili9 wrote:ccccccc...ne daj boze da ste svi isti..." a tri losa ubise Milosa "...
Ma ko ba ovdje @Anko prica o mrznji i netrpeljivosti? :-? Raja se zabavlja :D a ti stalno hoces da ubacis neku smicalicu zapocinjuci nacionalne govore... :roll:

Joj, bas sam se potresla sto ti smeta moja ekavica...a ti preskoci.
Koje ja to, bolan, ba, ubacujem smicalice i nacionalne govore? Jel to ono kad sam rekla da si mi bas postao simpatican?
jeftinifilmovi

Post by jeftinifilmovi »

... jos jedna ispravka draga sugradjanko, je li se pise odvojeno, pa stoga...
je l`... nikako jel.
;-)
Ana_Ana

Post by Ana_Ana »

@ gogili9, nije mi jasno oko cega si ti digla ovoliku frku? :-) :?
bpsang

Post by bpsang »

Vozdra_123 wrote:moze li mi ko prevesti sa gospodja prica
ja ne razumijem ekavski :D

p.s. jedan zahebani dijasporac 8-)
Vreme je da pocnes da ucis, za koji dan ce prvi septembar pa lepo BUKVAR u ruke i uci i ne zaboravi da je i ekavica deo naseg pisma
:-) :-) :-)

A za gogili9 savet,

ne okreci se sine ignorisi provokatore

pozdrav iz Sarajeva
bpsang

Post by bpsang »

Ana_Ana wrote:@ gogili9, nije mi jasno oko cega si ti digla ovoliku frku? :-) :?
da li tebe neko dira :D :D :D
gogili9

Post by gogili9 »

jeftinifilmovi wrote:Draga moja sugradjanko, posto ste rekli da se bavite pisanjem i poceli da drzite lekcije iz pravopisa i gramatike, dozvolite da budem toliko slobodan pa da Vas ispravim. Ne zbog ovog sjajnog Foruma nego sto ce Vam to koristiti u Vasoj novinarskoj profesiji.
1) Nemojte da predpostavljate, krenite da pretpostavljate.
2) Sledeci put... Srbijanci velikim slovom.
3) Znakove interpunkcije ispred navodnika, ne iza
Shvatite ovu kritiku kao dobronamernu, trebace Vam u profesiji.
... i da, sto se tice Vase primedbe da ovde nekome smeta ekavica, verujte mi da ne smeta, posto sam i sam Beogradjanin koji vec godinu i po dana zivi u Sarajevu. Kao sto sam Vam rekao na private, Sarajlije su jako tolerantni ljudi.
... a sto se tice toga da Srbijanci ne postoje, pa slusajte, kao narod ili nacija ne postoje, ali kao teritorijalna odrednica svakako da postoje. Eto draga moja ja nisam Srbin nego musliman, tacnije Bosnjak, a ne osecam se Bosancem nego Srbijancem. Osim toga u Srbiji oko 34 % stanovnistva nisu Srbi.
U svakom slucaju, lep poz.
Bas ti hvala, nisam obratila paznju u brzini i u pravu si sto se tice palatalizacije. U pravu si i sto se tice procenata stanovnistva koji nisu Srbi, a zive u Srbiji, ali nisi u pravu za Srbijance, zato i ne pisem velikim slovom...doduse, mozda je to u bosanskom jeziku prihvacen pojam, ja se tako ne osecam, ali stvarno ne bih razvijala tu temu. Vidim da si se osetio pozvanim da me malo iskritikujes, ali ti ne zameram. Ko ce kome, nego svoj svome!
Ipak, veliki pozdrav za bivseg komsiju!
Ana_Ana

Post by Ana_Ana »

100_KA wrote:
Ana_Ana wrote:@ gogili9, nije mi jasno oko cega si ti digla ovoliku frku? :-) :?
da li tebe neko dira :D :D :D
mene ne :D vidis da mi sugradjanku diraju :D
bpsang

Post by bpsang »

stvarno sta ste zapeli za njenu ekavicu, a kad krenete na pijacu ili se vozite Sarajevskim tramvajem ne smeta vam kad vas revizor pita imate li kartu cisto onake EKAVSKI :D :D :D
hool

Post by hool »

Objasni ti nama zasto je "nas" 90% Srbije mrzilo i mrzi i dan danas
Ako si za pomirenje , suzivot, bolju buducnost
Uzmi one plakate sa potjernicom Ratka Mladica, pa ih probaj polijepiti po Beogradu, pa ces vidjeti kako ces proci :zzzz:
Pa onda mozda skontas nesto :)
danas

Post by danas »

100_KA wrote: Vreme je da pocnes da ucis, za koji dan ce prvi septembar pa lepo BUKVAR u ruke i uci i ne zaboravi da je i ekavica deo naseg pisma
:-) :-) :-)
pa dobro, za cirilicu... i mogu da skontam...
ali kako je to ekavica dio naseg (cijeg?) pisma? kojeg bre pisma :D :D :D
jeftinifilmovi

Post by jeftinifilmovi »

... pretpostavljam da gos`n Stotka misli na Sandzaklije koji rade u GRAS-u.
Ne slazem se sa Vama gos`n Stotko, vecina ridzovana ( revizora ) su Bosanci i naravno Hercegovci.
Pa red je da i vas ispravim, da se moja lepa sugradjanka ne ljuti, pise se sarajevskim tramvajima a ne Sarajevskim. :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

gogili9 wrote:
mr__bosnjak wrote:

Joj, bas sam se potresla sto ti smeta moja ekavica...a ti preskoci.
Koje ja to, bolan, ba, ubacujem smicalice i nacionalne govore? Jel to ono kad sam rekla da si mi bas postao simpatican?
He he, ne nije zato :D nego sto stalno tvrdis da je neko protiv tebe i da mu smeta ekavica(ako nisi shvatila, ja sam se oko toga salio), stalno ubacujes mi Srbi ovo vi Bosnjaci ono. Dobro niko te ne osudjuje unaprijed, samo razgovaramo, a kol´ko vidim nick "zena" te nije uvrijedila na nacionalnoj ili vjersoj osnovi. :?
danas

Post by danas »

jeftinifilmovi wrote:... pretpostavljam da gos`n Stotka misli na Sandzaklije koji rade u GRAS-u.
Ne slazem se sa Vama gos`n Stotko, vecina ridzovana ( revizora ) su Bosanci i naravno Hercegovci.
Pa red je da i vas ispravim, da se moja lepa sugradjanka ne ljuti, pise se sarajevskim tramvajima a ne Sarajevskim. :D
postovani kolega, moram i ja vas ispraviti...
ridzovan je beogradski sleng za revizora :D mi u sarajevu kazemo reva :D :D :D
debela

Post by debela »

kome bolan smeta njena ekavica :? utripovala cura momacki. nije ona prva na ovom forumu koja pise tako.
bpsang

Post by bpsang »

mrgud@ wrote:
danas wrote:
mrgud@ wrote:a i novinarka je...
nisam ovo upratila... :-) znaci nije joj 13 godina... :?

a ne lezi vraze... sutra kad osvane u komsijskim novinama da je neduzna dEvojcica bila bez ikakvog razloga napadnuta i maltretirana od strane mudzahedina i islamskih terorista na sa-xu... :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Heh... negdje nakon 10 stranica ove teme (ako dostigne taj tiraz, vrlo moguce jer je socna tema :P ) ona ce se javiti i reci ono klasicno dobro-poznato "znala sam da ste svi isti"... Jesmo draga! Znala je ona kakve ce reakcije dobiti... ipak ima srece, jos uvijek smo pristojni za razliku od njihovih forumasa!

lindjo Upisano: 23/08/2006 02:02 Naslov poruke:

--------------------------------------------------------------------------------

ovaj forum je post'o cyber jasenovac...lafo multivitamini... al u qrtzu...cccc
--------------------------------------------------------------------------------

De malo uleti na neki njihov forum i reci da si iz Federacije i zoves se Muharem! ( muzijak od muhe )Sretno... :lol: :lol: :lol:

Raja, sjeca li se ko onih keksica LINDJO posutih secerom u prahu... keksi mog djetinjstva... lindjoni bi mogao biti popapan!
Post Reply