reakcije iz bosne na pismo r. halilovica
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
radeljas
#1 reakcije iz bosne na pismo r. halilovica
evo sta kazu iz bosne na rusmirovo pismo
"Imamović kaže da je svako, pa i Halilović, prije nekoliko godina imao sasvim dovoljno i vremena i prostora da pomogne klubu koji je preživljavao najteže dane od osnivanja.
- Iznenađuje me da se Halilović javlja baš sada, kada imamo organiziran klub, rezultate, publiku, rad sa mladima... Zašto to nije uradio, recimo, prije četiri-pet godina, kada je klub grcao u problemima i kada se sve moralo graditi iz temelja - pita se Imamović."
ovo nije tacno jer se rusmir javljao i ranije. pitanje je ko je doveo do problema. rusmir nije. a imamovic mozda jeste.
"On dodaje da je Bosna otvorena prema svakome ko je dobronamjeran i želi pomoći. Što se tiče famoznog pisma, smatra da je ono produkt, prije svega, ličnih ambicija.
- Mislim da je pozadina svega to što su pojedini članovi Upravnog odbora prije petnaestak dana dobili signale da je Halilović zainteresiran za trenersku funkciju - otvoreno kaže Imamović."
ovo je najobicnija laz - dobro znam da rusmir nije zainteresovan da vodi nikakvu ekipu. ovo je smjeshno. klasicna politicka prica - "biznismena" iz njedara sda stranke
"Najveće zamjerke Halilović je uputio igračkom kadru, odnosno, tome što u Bosni nastupa veći broj igrača iz inozemstva. Prema Imamoviću, to je u ovom momentu neminovnost.
- Moramo biti realni. Za ove rezultate koji se traže mi ne možemo bez igrača sa strane i, iako nisam birao pojačanja, to je stvar struke, mislim da smo u ove dvije godine pravili najracionalnija rješenja. Kao i u svakom poslu, bilo je propusta, ali smo, kada uzmemo u obzir cijene igrača na tržištu, napravili dobar posao - rekao je Imamović."
niko nije protiv dovodjenja igraca sa strane, ali jeste protiv uplitanja licnih interesa i dovodjenja polovnih igraca koji ne igraju nigdje. i koji samo uzimaju mjesto mladjim, a nemaju doprinosa. znaci neka provjere veze samira avdica i mishka raznatovica i neka ne dovode igrace tipa aleksic, gajic i sl. i niko nece reci rijeci.
neka im je rusmir rekao. istina on nije idealna osoba, ali ovdje je 100% u pravu. i sta sad treba nihad imamovic, covjek koji je povlastenim polozajem od sda postao biznismen, i koji je u kosarci od skora, da polemise na ravnoj nozi sa rusmirom koji iza sebe ima vise od 30 godina u kosarci i rezultate kakve nema niko od trenera u bih.
"Imamović kaže da je svako, pa i Halilović, prije nekoliko godina imao sasvim dovoljno i vremena i prostora da pomogne klubu koji je preživljavao najteže dane od osnivanja.
- Iznenađuje me da se Halilović javlja baš sada, kada imamo organiziran klub, rezultate, publiku, rad sa mladima... Zašto to nije uradio, recimo, prije četiri-pet godina, kada je klub grcao u problemima i kada se sve moralo graditi iz temelja - pita se Imamović."
ovo nije tacno jer se rusmir javljao i ranije. pitanje je ko je doveo do problema. rusmir nije. a imamovic mozda jeste.
"On dodaje da je Bosna otvorena prema svakome ko je dobronamjeran i želi pomoći. Što se tiče famoznog pisma, smatra da je ono produkt, prije svega, ličnih ambicija.
- Mislim da je pozadina svega to što su pojedini članovi Upravnog odbora prije petnaestak dana dobili signale da je Halilović zainteresiran za trenersku funkciju - otvoreno kaže Imamović."
ovo je najobicnija laz - dobro znam da rusmir nije zainteresovan da vodi nikakvu ekipu. ovo je smjeshno. klasicna politicka prica - "biznismena" iz njedara sda stranke
"Najveće zamjerke Halilović je uputio igračkom kadru, odnosno, tome što u Bosni nastupa veći broj igrača iz inozemstva. Prema Imamoviću, to je u ovom momentu neminovnost.
- Moramo biti realni. Za ove rezultate koji se traže mi ne možemo bez igrača sa strane i, iako nisam birao pojačanja, to je stvar struke, mislim da smo u ove dvije godine pravili najracionalnija rješenja. Kao i u svakom poslu, bilo je propusta, ali smo, kada uzmemo u obzir cijene igrača na tržištu, napravili dobar posao - rekao je Imamović."
niko nije protiv dovodjenja igraca sa strane, ali jeste protiv uplitanja licnih interesa i dovodjenja polovnih igraca koji ne igraju nigdje. i koji samo uzimaju mjesto mladjim, a nemaju doprinosa. znaci neka provjere veze samira avdica i mishka raznatovica i neka ne dovode igrace tipa aleksic, gajic i sl. i niko nece reci rijeci.
neka im je rusmir rekao. istina on nije idealna osoba, ali ovdje je 100% u pravu. i sta sad treba nihad imamovic, covjek koji je povlastenim polozajem od sda postao biznismen, i koji je u kosarci od skora, da polemise na ravnoj nozi sa rusmirom koji iza sebe ima vise od 30 godina u kosarci i rezultate kakve nema niko od trenera u bih.
- jazzer
Cinjenica je da kod nas ljudi 'na polozaju' tesko ili
nikako ne prihvataju kritiku mada sam, ne znam zasto, pomislio da
je N. Imamovic drugaciji. Ne prihvata nijednu od kritika, misli da je ono
sto radi 100 posto ispravno, nazalost. Zato cemo mi opet u skenderiji
gledati igrace koji ce tu biti 2-3 mjeseca a onda otici tamo gdje im je i mjesto, u druge lige madjarske, ceske i ostalih kosarkaskih ''velesila''.
nikako ne prihvataju kritiku mada sam, ne znam zasto, pomislio da
je N. Imamovic drugaciji. Ne prihvata nijednu od kritika, misli da je ono
sto radi 100 posto ispravno, nazalost. Zato cemo mi opet u skenderiji
gledati igrace koji ce tu biti 2-3 mjeseca a onda otici tamo gdje im je i mjesto, u druge lige madjarske, ceske i ostalih kosarkaskih ''velesila''.
- jazzer
Ima ti ovo smisla Edu, trendy navijaci ocekuju od sudije daedu wrote:u neku ruku radujem se slabim igrama bosne..iako su razlozi egoisticki..slabije igre uzrokuju odlazak trendy navijaca..sto znaci da bih konacno opet mogao poceti ici na bosnine utakmice..![]()
![]()
svira offside ili pokaze zuti i crveni karton
-
radeljas
eto nihad imamovic je strucnjak i nije nimalo demagog, niti je politicar. ako nihad djedovic - najbolji strijelac evropskog kadetskog prvenstva nije vanserijski talenat onda ti nemas pojma. saznamo za nase igrace tek kad zaigraju za lashko, olimpiju, cibonu ili negdje vani. sinoc damir omerhodzic, kojeg su chelnici kos. saveza, isto tako pustili, bio najbolji igrac cibone u pobjedi protiv milana. rizvic igra za slo. reprezentaciju. i jos masa njih. a bosna dovodi gajice, tomovice, aleksice i to nije demagogija.vryzas wrote:rusmir halilovic-demagog![]()
![]()
![]()
...covjek prosipa klasicnu suplju!
cuj vanserijski talenti![]()
![]()
![]()
proslogodisnji mvp "jake" bh lige se proda u nekakav klub za koji prvi put cujem...kakvi vanserijski talenti...price za malu djecu
uostalom isto sto je rekao rusmir rekao je i jahic iz zenice. njih dvojica su u kosarci duze nego imaovic, konakovic i cijela uprava bosne zajedno.
a stvorili su igraca dosta za dvije jake reprezentacije.
-
edu
farky..sta ti nije jasno da ti cika edu pojasni..farky wrote:procitas li ti sta napisesedu wrote:u neku ruku radujem se slabim igrama bosne..iako su razlozi egoisticki..slabije igre uzrokuju odlazak trendy navijaca..sto znaci da bih konacno opet mogao poceti ici na bosnine utakmice..![]()
![]()
![]()
-
farky
ispravi me ako grijesim, ti bi radije da bosna lose igra, po mogucnosti i da ispadne iz goodyear lige, da bi kako ih ti nazivas "trendy" navijaci prestali ici na utakmice..
i to sve zato sto tebi ti navijaci smetaju.. i ti sebe zoves navijacem
nadam se da te necu vidjeti na utakmici
-
edu
ti trendy navijaci su cesto zbog svog ponasanja bosni nanijeli velike probleme..ne znam sjecas li se flase koja je uletjela na teren koja se pri dodiru sa parketom otvorila..na tom mjestu..u sljedecm napadu markovic proklizava..pada..gubi odlucujucu loptu a sa gubitkom te lopte bosna je izgubila titulu od sirokog..koliko je puta sudija trazio da se prostor ispod kosao isprazni jer pripadnici "sarajvskog jet-seta" imaju obicaja udariti i pljunuti protivnickog igraca jer im se ne svidja njegovo prezime na dresu..farky wrote:ispravi me ako grijesim, ti bi radije da bosna lose igra, po mogucnosti i da ispadne iz goodyear lige, da bi kako ih ti nazivas "trendy" navijaci prestali ici na utakmice..i to sve zato sto tebi ti navijaci smetaju.. i ti sebe zoves navijacem
![]()
vise volim vidjeti 1000 navijaca koji su tu zbog bosne..negoli 5000 koji su tu zbog kamera!
-
Sarafcina
Jest da nisam neki kliker za kosarku .... ali ne kontam zasto komentarisete razloge zasto je neko nesto rekao ... valjda je bitno da li je tacno ili nije. A nekako mi se cini da ni Imamovic nije bas bio jasan sta je pogrijesio R.H. (ja stvarno ne znam da li je ili nije) .....
jer ... i meni mnoge vele da treba da se zenim
valjda imaju interesa

ali to sto one imaju interes
.... ne znaci da mi nije vakat
... naravno samo karikiram 
jer ... i meni mnoge vele da treba da se zenim
ali to sto one imaju interes