Reakcija Srbije u slucaju proglasenja BR Sandzak

Locked
Mr Majestic

#1 Reakcija Srbije u slucaju proglasenja BR Sandzak

Post by Mr Majestic »

Ovde bi htjeo da se osvrnem na Bosnjacko pitanje u Srbiji to jest reakcija Srbije i Srba u slucaju proglasenja Bosnjacke Republike Sandzak kao jednog od 2 entiteta u Srbiji ( drugi entitet bi mislim bio federacija Vojvodine i Sumadije :D ) . Okolnosti nesto vise od 20 godina kada je postojela bivsa Yuga i njena srpska JNA su se u mnogome promjenile i Srbaija prije svega ne predstavlja vise nikakvu vojnu prijetnju , a sada i sama Srbija tezi ka EU integraciji . Drugo poznato je da bi svaka i najmanja represija na Bosnjake Sandzaka izazvala reakciju i nesagledive posljedice po Srbe i Genocidnu tvorevinu ovdje u BiH tako da i sama pomisao Srbijanskog rezima da nesto poduzme pala bih u vodu zbog straha od odmazde . Dakle bilo kakva vojna intervencija bila bi nezamisliva i suluda zato takvu opciju treba odbaciti . Nekazem da nebi bilo politickih reakcija ali kako kaze ona narodna pas koji laje ne ujeda . U naj gorem scenariju koji bi se mogao desiti u slucaju da dodje do oruzanog sukoba doslo bi do razmjene odnosno preseljenja stanovnistva izmedju BiH i Srbije tako sto bi svaki narod otisao u svoju maticnu drzavu sto samo po sebi i nije tako lose jer bi onda doslo do stvaranja etnicki homogenih drzava i nestalo bi potrebe za nacionalnom mrznjom . Zato mislim da je sada pravi trenutak za to to jest uspostavu Bosnjacke Republike Sandzak koja bi ujedni bila i rival Genocidnoj tvorevini u BiH .
Zeljoooo

#2 Re: Reakcija Srbije u slucaju proglasenja BR Sandzak

Post by Zeljoooo »

Otvaras temu u 3 h ujutru. Nisi normalan. Jebo i Srbiju i Sandzak.
Haman

#3 Re: Reakcija Srbije u slucaju proglasenja BR Sandzak

Post by Haman »

To je nemoguce u sadasnjim uslovima. Da bi se to postiglo mora se promijeniti Ustav Srbije. Pa i da se promijeni Ustav Srbije, Sandzak nikad nece biti poseban entitet. On bi vjerovatno bio podijeljen-pripojen drugim dijelovima.
Da bi se to ostvarilo treba postojati volja u Skupstini Srbije. Takve volje sad nema. Osim toga trebali bi postojati i pritisci medjunarodne zajednice na vlast u Srbiji, a takvih pritisaka bar sada nema, a nece ih biti ni u dalekoj buducnosti jer to nije interes medjunarodne zajednice koja ipak ima odlucujucu rijec. Dakle, jedno utopisticko pitanje koje nema ni jedan valjani argumnt.
:izet: :izet:
Bodkin

#4 Re: Reakcija Srbije u slucaju proglasenja BR Sandzak

Post by Bodkin »

Ja mislim da bi domacinski pitali treba li pomoci. Red je
Streptokok

#5 Re: Reakcija Srbije u slucaju proglasenja BR Sandzak

Post by Streptokok »

Mislim da su propustili priliku dok je trajalo bombardovanje srbije. sada prvo treba sačekati neku novu nestabilnost, bombice po beogradu....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6 Re: Reakcija Srbije u slucaju proglasenja BR Sandzak

Post by Chmoljo »

ne želi drugom ono što ne želiš sebi ;)

nebulozna tema, lock
Locked