Reakcija okoline

Rasprave o vjerskim temama.
fridmann

#26 Re: Reakcija okoline

Post by fridmann »

potočanka wrote:čuj priznati :D

koga briga, men' samo mater kaže nisi ti ateista, ti si ništa :-? :lol:
potocanko, nesretna glavo, kakav li si to ti shejtan od zene :lol:
theTruePath

#27 Re: Reakcija okoline

Post by theTruePath »

Polako nije SDA isto sto i islam,imas ljudi koji klanjaju svaki vakat a u SDP-u su recimo,eto recimo Hamdija Lipovaca bolji je musliman od tamosnjih SDA-ovaca
fridmann

#28 Re: Reakcija okoline

Post by fridmann »

theTruePath wrote:Polako nije SDA isto sto i islam,imas ljudi koji klanjaju svaki vakat a u SDP-u su recimo,eto recimo Hamdija Lipovaca bolji je musliman od tamosnjih SDA-ovaca
odmah napolje sa njim, zastupa Marksovu ideologiju a klanja, ne ide brate dragi :?
potočanka

#29 Re: Reakcija okoline

Post by potočanka »

ja sam ozbiljna al' mi mama smiješna sa svojim stavom :D
theTruePath

#30 Re: Reakcija okoline

Post by theTruePath »

fridmann wrote:
theTruePath wrote:Polako nije SDA isto sto i islam,imas ljudi koji klanjaju svaki vakat a u SDP-u su recimo,eto recimo Hamdija Lipovaca bolji je musliman od tamosnjih SDA-ovaca
odmah napolje sa njim, zastupa Marksovu ideologiju a klanja, ne ide brate dragi :?
SDP je socijaldemokratska a ne komunisticka :lol: :roll:

SDP odavno i iftare organizira, i sl.Ja prosle god u Bosni bio na iftaru SDP omladine(nisam sdp ali brat je)
fridmann

#31 Re: Reakcija okoline

Post by fridmann »

aha, do mame je, moRe biti da mama nije u redu, ateizam je spas, reci to mami :dance:
fridmann

#32 Re: Reakcija okoline

Post by fridmann »

theTruePath wrote:
fridmann wrote:
SDP je socijaldemokratska a ne komunisticka :lol: :roll:

SDP odavno i iftare organizira, i sl.Ja prosle god u Bosni bio na iftaru SDP omladine(nisam sdp ali brat je)
Lazu nas 100%, u dusi su komunisti a glume nekakve poluvjernike, hoce nase glasove.
Ipak, bolji su za 120% od SDA_aovaca.
theTruePath

#33 Re: Reakcija okoline

Post by theTruePath »

Lazu nas 100%, u dusi su komunisti a glume nekakve poluvjernike, hoce nase glasove.

Ne lazu ,to SDA koristi tu demagogiju,medju SDP-ovcima komunjara ima samo u staroj generaciji ,recimo Alija Behmen,ali on je vec pola noge u mezaru :D
theTruePath

#34 Re: Reakcija okoline

Post by theTruePath »

Da se citiram;

theTruePath wrote:Ljudi vas ne shvacaju ozbiljno jer znaju da ce 90% vas traziti islamsku dzenazu/krscansku,krstiti djecu/sunetiti,slaviti bozic/bajram

tako da se vi samo furate beze,rijetki su ozbiljni :lol:
alucarda

#35 Re: Reakcija okoline

Post by alucarda »

Kaćunak wrote:wao..ti si ateista i ti si sad poseban
eto, sad si cool
Evo prve reakcije. Ismijavanje.
kerima1 wrote:to vi neku novu religiju prihvatili -ateizam-ne vjerovanje u Boga!!
kod nas od kad znam za sebe postoje ljudi koji ne idu u dzamije ili crkve i nikad se nius hvalili da su to sto jesu,haman sad to neki novi trend biti ateista,to IN,nesto posebno. :-)
Druga reakcija. Ne razumjevanje osnovnih pojmovo. Neukost.
potočanka wrote:koga briga, men' samo mater kaže nisi ti ateista, ti si ništa :-? :lol:
Treca reakcija. Ignoriranje.
theTruePath wrote:Ljudi vas ne shvacaju ozbiljno jer znaju da ce 90% vas traziti islamsku dzenazu/krscansku,krstiti djecu/sunetiti,slaviti bozic/bajram

tako da se vi samo furate beze,rijetki su ozbiljni :lol:
Cetvrta reakcija. Ne shvataju vas ozbiljno. Snishodljivost.

Ima ih jos, i bit ce ih jos ovdje. Usput, to sto neko slavi praznike je odraz tradicije a ne vjere. Smisao praznika se mjenja jako brzo i za svakog covjeka ima drugo znacenje. Za mene obicno znaci dobra hrana i biti u krugu svoje porodice. Nema nikakav teoloski znacaj.
fridmann

#36 Re: Reakcija okoline

Post by fridmann »

theTruePath wrote:

Ne lazu ,to SDA koristi tu demagogiju,medju SDP-ovcima komunjara ima samo u staroj generaciji ,recimo Alija Behmen,ali on je vec pola noge u mezaru :D
Dok ovi mladi dodju sa vremenom do sebe i oni ce biti komunisti sa dna kace.
Jerbo, ako oni na dan klanjaju 5 namaza, pa tko ce da radi, odozgo nista zabadava ne pada.
"Nema dzabe ni od stare babe".
theTruePath

#37 Re: Reakcija okoline

Post by theTruePath »

fridmann wrote:
theTruePath wrote:

Dok ovi mladi dodju sa vremenom do sebe i oni ce biti komunisti sa dna kace.
Jerbo, ako oni na dan klanjaju 5 namaza, pa tko ce da radi, odozgo nista zabadava ne pada.
"Nema dzabe ni od stare babe".
Ima islam i za to odgovor,jer Allahov poslanik a.s kaze "Radi kao da ces zauvijek zivjeti i moli kao da ces sutra umrijeti"

Ne brini ti o nama muslimanima, i sdp-ovcima,i sda-ovcima i anti-ovcima :lol:
potočanka

#38 Re: Reakcija okoline

Post by potočanka »

fridmann wrote:aha, do mame je, moRe biti da mama nije u redu, ateizam je spas, reci to mami :dance:
e de mi ti reci šta ću reći mami :-) i malčice obrati pažnju na to što tipkaš :-)
fridmann

#39 Re: Reakcija okoline

Post by fridmann »

Hajde nek ti bude, ali slaba je nafaka bez marljivosti i truda.
Radi onoliko koliko je dovoljno, ne zaboraviti mirovinu/penziju...puno raditi je nezdravo
fridmann

#40 Re: Reakcija okoline

Post by fridmann »

potočanka wrote:
fridmann wrote:aha, do mame je, moRe biti da mama nije u redu, ateizam je spas, reci to mami :dance:
e de mi ti reci šta ću reći mami :-) i malčice obrati pažnju na to što tipkaš :-)
Pa rekao sam ti da je spas i zdravom razumu i ljudskoj logici.
A sta ja to tipkam da bi morao pazljiv biti...budem li te uvrijedio molim za izvinjenje, ali mislim da nisam :)
potočanka

#41 Re: Reakcija okoline

Post by potočanka »

znam ja šta je al' nije tvoje da spominješ moju mater, moje jest, ja samo odgovorila na uvodno pitanje, reakcija okoline :roll:
fridmann

#42 Re: Reakcija okoline

Post by fridmann »

pa draga curice, ti si ubacila u opciju tvoju mamu, i kako te naime mama ruzi,
od kuda ja znam da ti imas mamu, nedaj boze da je nemas, sto je cak i to moguce.

estakvirullah i tebe @potocanko.
ok.ok. tvoja mama me zaista ne interesuje, ali ne ubacuj tvoju mamu u pricu.

ipak...sorry :run:
potočanka

#43 Re: Reakcija okoline

Post by potočanka »

alasalata i tebe, opet mi govori šta da ja ubacujem il' ne :-) :lol:
fridmann

#44 Re: Reakcija okoline

Post by fridmann »

potočanka wrote:alasalata i tebe, opet mi govori šta da ja ubacujem il' ne :-) :lol:
e da ga hebes sada potocanka, ti se zezas, nista ja tebi bona ne "govorim",
ti si haman i onako shejtan cura...jel' se ponovo ljutis ? :run:

cuj, cuj...alasalata....a kakva ti je to salata ?
potočanka

#45 Re: Reakcija okoline

Post by potočanka »

fridmann wrote: nista ja tebi bona ne "govorim"
fridmann wrote: ali ne ubacuj tvoju mamu u pricu.
gospođo ja samo čitam vijestii, gospođo, vijesti, ne dijelim ja plate :D :run:
fatamorgana

#46 Re: Reakcija okoline

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote:
fatamorgana wrote:
kerima1 wrote:to vi neku novu religiju prihvatili -ateizam-ne vjerovanje u Boga!!
kod nas od kad znam za sebe postoje ljudi koji ne idu u dzamije ili crkve i nikad se nius hvalili da su to sto jesu,haman sad to neki novi trend biti ateista,to IN,nesto posebno. :-)
Nije bona, otkad vjernici 92-ge pobacase partijske knjizice trend je upravo suprotan, svi se hvale da su vjernici, :wink:
znam da je za vrijeem komunizma bilo ljudi htjeli g.... na dvije stolice zbog interesa koji su mogli ostvariti tada.odosmo mi sa teme :D

Pa radi se o istim ljudima, istom narodu, fake komunisti, fake vjernici, prelivode, :wink:
kerima1

#47 Re: Reakcija okoline

Post by kerima1 »

[/quote]

Nije bona, otkad vjernici 92-ge pobacase partijske knjizice trend je upravo suprotan, svi se hvale da su vjernici, :wink:[/quote]
znam da je za vrijeem komunizma bilo ljudi htjeli g.... na dvije stolice zbog interesa koji su mogli ostvariti tada.odosmo mi sa teme :D[/quote]
Danas prijatelju dragi imamo isto toliko ako ne i vise kojekakvih vjetrenjaca.
Malo je, imam utisak, popustilo, ali dok je SDA harala, hajde mi reci , kako smo mogli dobiti posao ako nismo u toj hebenoj stranci.
Ok. neka stranke, cak i SDA, ali, ako su vjernici, moraju li i krasti hudi narod...odo ja sa teme...sorry :run:[/quote]
"dušo" ja ti ne spadam u te gmazove i mene kao i tebe to nervira sto postoje klanovi i zaposlajvaju svu svoju ulaznu i silaznu fameliju :x to i takvi ne treba da budu uzrok da se porice Bog jer ako ti neki idu u dzamije i klanjaju ne znaci da su PRAVI muslimani i vjerici.ok.
kerima1

#48 Re: Reakcija okoline

Post by kerima1 »

[/quote]
znam da je za vrijeem komunizma bilo ljudi htjeli g.... na dvije stolice zbog interesa koji su mogli ostvariti tada.odosmo mi sa teme :D[/quote]

Pa radi se o istim ljudima, istom narodu, fake komunisti, fake vjernici, prelivode, :wink:[/quote]
grijesis jer nisu svi zivili tada kad je bio komunizam prva ja bila sam dijete,al eto ti sebi zamislio tako i neces druge price.ok.
fatamorgana

#49 Re: Reakcija okoline

Post by fatamorgana »

U medjuvremenu nauci malo citirat', ;-)
kerima1

#50 Re: Reakcija okoline

Post by kerima1 »

fatamorgana wrote:U medjuvremenu nauci malo citirat', ;-)
ma kad se spoje 3 posta nece otici ja obrisem koji ono ostane haos vidio si :D
jel to nemas sta reci pa se uhvatio za citiranje :P
salim se :)
Post Reply