To je i dalje 20 godina rada.
Reakcija kolega na promjenu posla
Moderator: anex
- n+1
- Snake Eyes
#77 Re: Reakcija kolega na promjenu posla
Još 20 godina robije.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#78 Re: Reakcija kolega na promjenu posla
Moju penziju onda da babe od 89 trose
-
akcija007
#79 Re: Reakcija kolega na promjenu posla
Na poslu nema prijatelja. Sve su lesinari.
Radi taj posao najbolje sto mozes jer je to za tebe najbolji poslodavac i tako se ponasaj a usput pararelno trazis posao ides na razgovore /testiranja i sl... i nikome nista ne govoriti do momenta otkaza. Das otkaz odradis 30 dana ako krene mobing na bolovanje i caos.
Kolegama bude nekada krivo kada osjete da ce kolega uskoro dati otkaz jer se boje posla koji ostaje za zamjenu a ponekada su i zlobni pa znaju sve najgore reci o tebi da ne dobijes taj posao.
Ima sefova kojima je krivo sto radnik daje otkaz
Radi taj posao najbolje sto mozes jer je to za tebe najbolji poslodavac i tako se ponasaj a usput pararelno trazis posao ides na razgovore /testiranja i sl... i nikome nista ne govoriti do momenta otkaza. Das otkaz odradis 30 dana ako krene mobing na bolovanje i caos.
Kolegama bude nekada krivo kada osjete da ce kolega uskoro dati otkaz jer se boje posla koji ostaje za zamjenu a ponekada su i zlobni pa znaju sve najgore reci o tebi da ne dobijes taj posao.
Ima sefova kojima je krivo sto radnik daje otkaz
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Dope_Man
#81 Re: Reakcija kolega na promjenu posla
Ovo je totalno bezvezna generalizacija.
Posao je samo mjesto gdje se skuplja neka grupa ljudi, jednako kao skola, fakultet, sportski klub, kulturno-umjetnicko drustvo, online multiplayer server, kafana ili bilo sta deseto. Sa nekim od njih se mozes za vrat uhvatiti od prvog dana, sa drugima ces mozda za 50 godina ispijati pivo i baljezgati o dobrim starim danima.
- Ateista
#82 Re: Reakcija kolega na promjenu posla
Dope_Man wrote: ↑12/07/2023 08:35Ovo je totalno bezvezna generalizacija.
Posao je samo mjesto gdje se skuplja neka grupa ljudi, jednako kao skola, fakultet, sportski klub, kulturno-umjetnicko drustvo, online multiplayer server, kafana ili bilo sta deseto. Sa nekim od njih se mozes za vrat uhvatiti od prvog dana, sa drugima ces mozda za 50 godina ispijati pivo i baljezgati o dobrim starim danima.
To je tacno, zavisi na kakve ljude naletis.
Ja mislim da ne treba imati neka ocekivanja da radne kolege moraju biti prijatelji, vidjati se nakon posla i slicno, dakle primarno su tu svi zbog posla, ako se prijateljstvo razvije to je ok, ali ne mora nuzno biti a neki to ocekuju i misle da kolege moraju biti i prijatelji i forsiraju druzenje na silu.
- alica.k
#83 Re: Reakcija kolega na promjenu posla
Sa svakim poslom prag tolerancije za bullshit manji, a veze sa kolegama i kolegicama slabije, pa me s tim i zaboli briga sta misle o mom odlasku. Dok sam tu, radim 110%, kad mi vise nije lijepo, odem. Ne unosim neke emocije u taj proces jer sam se tako i uvalila preko pet godina na jednom radnom mjestu, propustila 2 prilike za bolji posao jer sam 'vjerovala u misiju' i radila posao 3 osobe, a na kraju nisu nista uradili da me zadrze. Boli me briga sta iko misli o odlukama koje donosim za sebe.
-
Hakiz
#84 Re: Reakcija kolega na promjenu posla
Pvo je za potpisati.alica.k wrote: ↑12/07/2023 12:54 Sa svakim poslom prag tolerancije za bullshit manji, a veze sa kolegama i kolegicama slabije, pa me s tim i zaboli briga sta misle o mom odlasku. Dok sam tu, radim 110%, kad mi vise nije lijepo, odem. Ne unosim neke emocije u taj proces jer sam se tako i uvalila preko pet godina na jednom radnom mjestu, propustila 2 prilike za bolji posao jer sam 'vjerovala u misiju' i radila posao 3 osobe, a na kraju nisu nista uradili da me zadrze. Boli me briga sta iko misli o odlukama koje donosim za sebe.
Osim 110%, to je po zakonima fizike, prirode, nemoguće.