Reading software....

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#1 Reading software....

Post by Nosferatu »

Da li bi mi neko mogao pomoci, sa savjetom koji software program je najpogodniji za svrhu citanja dakle pdf - knjiga - preko kompjutera? Za one koji ne znaju tacno o cemu govorim - govorim o programu u kojem kompjuterizovani glas - cita naznacene npr stranice. I koji program ima, s nekim normalnim glasovima i standardnim Engleskim naglaskom? Tj. da se moze tolerirati pri citanju tog istog?

Kako ga nabaviti. Ima li ista free?

Imam Microsoft Reader - koji ima tu funkciju ali - otvara samo neke file sa .lit ekstenzijom tako da - ga ne mogu koristiti - za ono gdje mi najvise treba a to je pdf, i ponekad Microsoft Word.

Imao sam i trial nekog drugog software davno, ali to je bilo jako lose, jer je glas bio iritirajuci i nisam mogoa nikad se skoncentrisati na ono - sto govori, tako da je porazio samu svrhu u koju je trebao biti koristen.

Da li koriste ovakve programe? Kad i kako, za sta? (jel belateristrika ili magazini, knjiga ili novine, internet stranice?). Preporuke?

Ako moze kakav link za download, da probamo svi mi koji nismo, u tom fazonu do sad bili. Pretpostavljam da je jezicno polje za sad limitirano na Engleski/Njemacki, ali moram da pita - ima li ista i za nas jezik?

Na ovu temu me je podstakla Lucy01 koja rece da ima neki softweric na iPod-u koji joj cita - pdf files? Ukoliko sam dobro razumjeo, moguce da se radi i o AudioBook-sima tako da sam je pogresno razumjeo ali - nije z goreg da pitam - ukoliko postoji neki univerzalan software - i za Palm/pocketPC jednako kao desktop?

Hvala za pomoc, sve u svrhu vise procitanih stranica s manje napora...a i sami znate kako je citati pdf file na kompjuteru ili jos gore Palm pilotu. Ako ima jos koje rijesenje - za koje ne znam, molio bih za informacije.
Halftime

Post by Halftime »

Power Text To Speech Reader ver. 1.00.06.8.1

Power Text to Speech Reader is an award-winning text-to-speech player that lets you listen to documents, e-mails or web pages instead of reading on screen,it uses voice synthesis to create spoken audio from text with natural voices.
You can listen on your PC or save text to MP3 or wave files for listening later. Even better, if you have a portable audio device you can take your text as MP3 files to the gym, in your car, or anyplace you need to go.It can directly open Plain Text files (.txt), Microsoft Word files (.doc), PDF files (.pdf), EMail files (.eml), Rich Text files (.rtf), HTML files. For Microsoft Internet Explorer users,Power Text to Speech Reader supplies a handy toolbar plug-in for Internet Explorer and for Microsoft Outlook supplies a handy toolbar plug-in for Outlook.Power Text to Speech Reader supports dozens of male, female and robotic voices for over 11 languages.

Power Text to Speech Reader can monitor the Windows Clipboard and automatically process its contents. This feature makes it easy to read web pages, e-mail messages, documents and much more.
http://rapidshare.de/files/34365442/Pwr ... 1.rar.html
Probaj ovaj
Post Reply