To sam se i ja pitao. Al evo, salame, paštete, te ostale neprovjerene suhomenate proizvode izbacio, mliječne proizvode također posebno kupovne, samo što jedino pravim kefir od sirovog neprokuhanog mlijeka sa sela. Ne jedem ni soju, te bilo šta vezano za nju, pa čak ni tunu sa sojinim uljem ni slično, samo maslinovo.
Ni margarin, ni musli koji je inače pun šećera, ni ostale pahuljice, ni grickalice, gazirana pića, čipseve, čokolade.
Ne jedem kruh, skroz u malim količinama, ni šnita dnevno i to crnog. Pa se ljudi pitaju kako živim.
Zato sam navalio po voću i povrću u svakakvim kombinacijama, dosta junetine, ribe, masne juhe, orašaste plodove, domaće suhomesnato i slično. Iskreno, manje osjećam glad od kad se hranim ovako te gotovo i nemam potrebe za slatkim niti stalnim grickanjem.
I ne, nisam dijabetičar niti pretio.
Čim malo reguliraš prehranu odmah ćeš se riješiti svih probavnih problema, garantiram. Salame i paštete ili musli neće baš pomoći, a posebno ne ako je u 10 uvečer.
Anita Šupe napisala je jednu odličnu knjigu
Istine i laži o hrani gdje objašnjava i ovaj dio s intolerancijom, odnosno većina ljudi ne tolerira uglavnom iste stvari. Bolje pročitati knjigu nego bacati stotine maraka na kojekakve testove koji neće ništa reći, obično pokažu intoleranciju na trenutnu prehranu.