Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
JThomas

#526 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by JThomas »

zakleta protivnica etiketiranja i žigosanja upravo napisa da su svi oni koji kritikuju avaz i fahrA iz iste kuhinje.

ista ona koja ne voli Z.L. zato što je "ublehaš" i "licemjer", a voli H.S. koji eto, jelte, nema nijednu od tih osobina.

kako to samo od sebe izlazi iz čovjeka, samo kad ga pustiš...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#527 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by KatarinaKosaca »

JThomas wrote:zakleta protivnica etiketiranja i žigosanja upravo napisa da su svi oni koji kritikuju avaz i fahrA iz iste kuhinje.

ista ona koja ne voli Z.L. zato što je "ublehaš" i "licemjer", a voli H.S. koji eto, jelte, nema nijednu od tih osobina.

kako to samo od sebe izlazi iz čovjeka, samo kad ga pustiš...
Ja nisam bitna. Na primjer, tebe, nikada nisam analizirala. Ti mene kad stigneš :D :D . tema je avaz, a ne ja :lol:

A ti mene nemaš šta puštat, a najmanje u moje ime pisat koga volim, a koga ne.
JThomas

#528 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by JThomas »

licemjerje na nivou umjetnosti.

u pola svih postova plačeš o tobožnjim generalizacijama, žigosanju i etiketiranju od strane SDPovaca, a u drugoj polovini ti etiketiraš svakoga ko se ne slaže s tobom u bilo kojem vidu kao zlajinog čovjeka iz SDPove kuhinje.

uostalom kao i u postu iznad.
pridearijana

#529 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by pridearijana »

Neelix wrote:bas obrnuto, druze rumenige :D reisa ne mogu smislit, ne vjerujem u boga :D titom kad se zakunem, ne slazem, a opet tvrdim da je avaz najbolja novina u drzavi.

zasto?

zato sto je fahro sebi postavio cilj - zaraditi novac.

i to cini vrlo uspjesno. otprilike 20 puta uspjesnije nego najblizi konkurenti.

avaz nije drzavna novina, tako da nema obavezu niti da obrazuje, niti da pise po drzavnoj direktivi. a bogami ni ne zavisi od drzavnika, tako da nikoga ne stedi. avazu ne placas pretplatu, ne moras ga nikad kupovati, a opet je najuticajniji medij u drzavi.

najlakse je rec "narod ne valja" kad se ljudi ne slazu s tobom. fahro zna sta ljudi traze, i to im i daje. dobro njemu, dobro i njima.

kako ono kazu, kad ti (koliko ono bi?) ljudi kaze da si pjan, lezi na pod pa se valjaj :D

u ovom slucaju....100.000 citalaca ti govori nesto slicno :)

Ljudi u Bosni i Hercegovini su generalno vrlo nepismeni i ne trude se da uloze u svoje obrazovanje...To koliko je citalaca Dnevnog avaza govori samo o nasem primitivizmu...Takvi kao ti hvale te primitivne novine i velicaju lik i djelo vlasnika te <vrlo uspjesne novine> kako ti to kazes a on prvi zivi na racun takvih i pametan je u toliko sto ga ne zanima kako su mu neobrazovani i primitivni novinari jer uvijek ce biti takvih kao ti i tebi slicnih koji ce tako nesto citati i smatrati ga kao <najuticajniji medij> u drzavi....Po cemu je on najuticajniji medij?Po tirazu? Ne,to je dokaz stepena neobrazovanja ljudi..Svaki dan samo se moze procitati neki izmontirani politicki proces protiv nekoga ko se zamjerio vlasniku...daj molim te
KatarinaKosaca

#530 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by KatarinaKosaca »

JThomas wrote:licemjerje na nivou umjetnosti.

u pola svih postova plačeš o tobožnjim generalizacijama, žigosanju i etiketiranju od strane SDPovaca, a u drugoj polovini ti etiketiraš svakoga ko se ne slaže s tobom u bilo kojem vidu kao zlajinog čovjeka iz SDPove kuhinje.

A zašto tebe zaboli za mene? Vidiš, imam i ja mišljenje o tebi :( formirano na osnovu napisanog. Samo niti mi na pamet pada da zavlačim teme sa analizom tebe :-) .
Uostalnom, esdepeovci zaista nemaju običaj etiketiranja :lol: . Koje licemjrje sa moje strane, sram me bilo.

btw. @pridearijana... tiraž je jedini ekonomski pokazatelj čitanosti i utjecajnosti. Koji drugi da uzmeš parametar?
JThomas

#531 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by JThomas »

KatarinaKosaca wrote:

A zašto tebe zaboli za mene? Vidiš, imam i ja mišljenje o tebi :( formirano na osnovu napisanog. Samo niti mi na pamet pada da zavlačim teme sa analizom tebe :-) .
Uostalnom, esdepeovci zaista nemaju običaj etiketiranja :lol: . Koje licemjrje sa moje strane, sram me bilo.

btw. @pridearijana... tiraž je jedini ekonomski pokazatelj čitanosti i utjecajnosti. Koji drugi da uzmeš parametar?
možebit' i da imaju. ali ti radiš potpuno isto na šta se žališ.

što se u literaturi naziva jednostavno - licemjerje.

nemam ništa protiv da po kriteriju utjecajnosti smatrate avaz najboljim listom u BiH. samo onda da biste zadržali kriterij, morate i milorada dodika smatrati najboljim političarem u BiH.
KatarinaKosaca

#532 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by KatarinaKosaca »

Najbolji nije jednako najtiražniji
Najuticajniji nije jednako najbolji

Hajde, prestani lagati i podmetati već u sljedećem postu (onaj koji spominje licemjerje :D ), nego reci koji se to drugi ekonomski parametar uzima za analizu. I po istom parametru kažem da je dodik dobio najviše glasova i da ima legitimitet da zastupa one koji su ga glasali, znači, građane PC. Potpuni legitimitet. I potpuno isti kriterijum sa moje strane. Da li mi se sviđe ili ne, moj problem. Da li kupujem Avaz ili ne, moje pare, moj izbor ;-)
pridearijana

#533 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by pridearijana »

KatarinaKosaca wrote:

Meni je vaznije sta neka novina nudi a ne zanima me tiraz....napisah da po tirazu jesu utjecajni ali samo zato sto su ljudi primitivni i kupuju te novine i vjeruju im...i taj fenomen mi nije jasan...Dnevni avaz montira politicke procese,danas je jedna stranka dobra a sutra losa a ljudi ih i dalje kupuju i citaju...pa to je fenomen.
JThomas

#534 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by JThomas »

gdje je molim te laganje i podmetanje?

neelix lijepo crno na bijelo napisa da je avaz najbolji list u državi zato što je najuticajniji, eto malo iznad. nemam zašto da pišem odvojene postove vama apologetima jednog od najvećih kriminalaca u državi.
pridearijana

#535 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by pridearijana »

kakavdanakneiskustvu wrote:to što je neko najtiražniji ne mora značiti i da je najbolji,jer bi onda komotno mogli reći da najbolju muziku izvode grand zvijezde
:thumbup:
KatarinaKosaca

#536 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by KatarinaKosaca »

JThomas wrote:gdje je molim te laganje i podmetanje?

neelix lijepo crno na bijelo napisa da je avaz najbolji list u državi zato što je najuticajniji, eto malo iznad. nemam zašto da pišem odvojene postove vama apologetima jednog od najvećih kriminalaca u državi.
:D :D . Jest, jest. U pravu si :D . e, moj dogmata, ništa ti ne kontaš niti ti u glavu može ući. Jest, apologeta sam Fahre Radončića :D :D
JThomas

#537 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by JThomas »

KatarinaKosaca wrote:
JThomas wrote:gdje je molim te laganje i podmetanje?

:D :D . Jest, jest. U pravu si :D . e, moj dogmata, ništa ti ne kontaš niti ti u glavu može ući. Jest, apologeta sam Fahre Radončića :D :D
ne, nisi apologet, samo si sve one koji ga smatraju kriminalcem stavila u isti koš i proglasila pripadnicima jedne tebi mrske političke opcije.

i eto odmah i u ovom postu etiketiranja o kojem govorim, a na koje se žališ u polovini svojih postova.
KatarinaKosaca

#538 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by KatarinaKosaca »

Vojnik o skraćenju i kurva o poštenju. Ovom starom narodnom poslovicom se završava koja polemika sa tobom, jer si intelektualno superiorniji, ubijaš me argumentima, ukratko nemam više hrabrosti da ti repliciram, a i postaje zamorno svima. ;-)
JThomas

#539 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by JThomas »

a katarina o etiketiranju.
KatarinaKosaca

#540 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by KatarinaKosaca »

sad bi komotno one koji kritikuju avaz mogli smatrati i pripadnicima s bih ili barem simpatizerima silajdžićeve stranke,jer i silajdžića avaz dere kao doskora tihića,sjetite se tih vremena kad je tihić u avazu bio skoro pa karadžićev saradnik
NIđe veze to što ti napriča. A i ovim ustvri odaješ svoje pobude pisanja kao tobože protiv primitivizma i daješ mi za pravo. Razlog... politički i razlog vožd :D
JThomas

#541 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by JThomas »

i zlaja je bio onomad čovjek godine, a sad je antihrist lično...a da se nešto bitno promijenio u međuvremenu, ne bih rekao.

sve po potrebi i sve na prodaju :roll:
KatarinaKosaca

#542 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by KatarinaKosaca »

o ti misliš,a ti ne reče ni jednu o avazovom primitivizmu,je li toga nema u tekstovima avaza.
Ja sam napisala i rekla da u Avazu pročitam samo tendere i konkurse i ko je umro. Ništa više. Niti imam potrebu, a još manje imam potrebu da lamentiram kako su primitivni, a još najmanje potrebu da vrijeđam ljude koji ga kupuju. Nije to DTV gdje sam zakonski obavezna kupiti (platiti).
Znači, moji motivni nisu politički, kao tvoji.... O tiražu... čisto ekonomski parametri, kao i ostalo napisano. Da li ga volim... ne, Da li ga mrzim... ne. Da li mislim da je napravi dobra posao... predobar. O Fahri.
Neelix

#543 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

kakavdanakneiskustvu wrote:
JThomas wrote:i zlaja je bio onomad čovjek godine, a sad je antihrist lično...a da se nešto bitno promijenio u međuvremenu, ne bih rekao.

sve po potrebi i sve na prodaju :roll:

isto kao i siljadžić,prije samo godinu-dvije je bio uz reisa prvi u bošnjaka,vidi gdje je sad,kriminalac,ako je vjerovati avazu.
ja ne kontam sta je to lose u ovome. da li to zelite reci da medij treba slijepo stajati uz nekog covjeka/stranku bez obzira na njegove/njene greske, ili dobre poteze? podrzavati i gurati samo jedno, bez obzira sto je ono nekad dobro, a nekad lose? halo staljini...

jezim se :shock:
JThomas

#544 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by JThomas »

Neelix wrote:
ja ne kontam sta je to lose u ovome. da li to zelite reci da medij treba slijepo stajati uz nekog covjeka/stranku bez obzira na njegove/njene greske, ili dobre poteze? podrzavati i gurati samo jedno, bez obzira sto je ono nekad dobro, a nekad lose? halo staljini...

a ja ne kontam šta se to haris silajdžić tačno promijenio da pređe put od spasitelja nacije pred izbore 2006. do antihrista sad, ili zlaja od čovjeka godine do antihrista sad. ista im priča, isti im i postupci, isti im i aferimi, isto sve.

al nije isti stepen koliko igraju kako fahro svira...
Neelix

#545 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

cuj makaronko :-) :D

evo da ti ponovim, a jednom sam pisao to vec odgovarajuci tebi - ne, ne slazem se sa tim "epitetima", ilitiga, ne mislim da je uredu nazivati ljude "vazelinko" i sl.

isto tako ne mislim da je uredu dijeliti fahri slicne "komplimente". a samo bog zna kako je sve po ovom forumu nazivan.
splavar šime

#546 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by splavar šime »

KatarinaKosaca wrote:Ja mislim da ovdje uopće nije riječ o Avazu niti njegovom kvalitetu. Kao što netko napisa... nađoh na ulici, pa slučajno pročitah Avaz :D . Radi se o netrpeljivosti prema Radončiću i nastoji se negirati sve njegovo, pa čak i evidentan tržišni uspjeh. A na tržištu nema laži nema foliranja. I sad do ujutro mogu pisati o Radončiću, ali to promijeniti neće. Interesantno je da se izdaje puno novina i niti jedna se ne mora kupiti, ali se samo Avazu redovno isćuđavaju ovdje redovna ekipa, gotovo svakodnevno. Oslobođenje je loša novina, ne informira, prazna, pa nitko ne spominje Oslobođenje. Mujo Selimović je više para uzeo od Razvojne Banke, pa se i to ne spominje. Mujo je otpustio ljude po privatizaciji, Fahro ih samo zaposlio, pa se i to ne spominje.
Tako da je više nego jasno iz koje i čije kuhinje nam spremaju ovi koji se svakodnevno kao u svojoj "intelektualnoj" :shock: superiornosti čude Avazu. Više nego jasno sa šuškavim s. :D
;-)EVO MENE PONOVO POSLIJE ODRAĐENE KAZNE NA FORUMU.
Stvarno se neki nisu promjenili i još uvijek mješaju babe i žabe a ni sami ne znaju šta žele reći svojim diskusijama pa mi se počelo i dalje mantati čitajući njihove komentare :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) .Gdje si ba Katarina šta kažu zlatne kašike?
Neelix

#547 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

JThomas wrote:
Neelix wrote:

a ja ne kontam šta se to haris silajdžić tačno promijenio da pređe put od spasitelja nacije pred izbore 2006. do antihrista sad, ili zlaja od čovjeka godine do antihrista sad. ista im priča, isti im i postupci, isti im i aferimi, isto sve.

al nije isti stepen koliko igraju kako fahro svira...
izvini ali :) haris silajdzic je pred nekoliko prethodnih izbora od strane sdp-a i njegovih pristasa nazivan mafijasem, ublehasem, harisom za marku, kriminalcem, jatinim jatakom, itd itd, da bi se u zadnje vrijeme te stranke pocele "lizati", cak sam i na ovom forumu citao pozitivne tekstove zakletih sdp-ovaca o haretu (nazalost, ne mogu se sjetiti na kojim temama, ali se sjecam da sam i ja reagovao na tu naglu promjenu u svojih par postova). jel to znaci da haris nije igrao kako zlatko svira, pa opet poceo, sta li?

to je sve politika. ne kazem da to odobravam, ali tako je.
JThomas

#548 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by JThomas »

pa da ti kažem - da, znači upravo to, zajednički interes odnosno nedostatak istog.
Neelix

#549 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

hajde da se slozimo i u tome da je u pitanju zajednicki interes, i u tome da to svi rade.
JThomas

#550 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by JThomas »

pa i slažemo se. moja poenta sve vrijeme i jeste bila da se "najbolja novina" prodaje onome ko ponudi najviše.
Post Reply