Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Banksy

#326 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Banksy »

seln wrote:
Ridjobrki wrote:

Predratni milicioner Hilmo Selimović u svom ličnom dnevniku pod uredništvom islamofobične Vildane Selimbegović, odnosno listu "Oslobođenje", na čak dvije stranice kritizira vladu što se tobože ne brine o privredi.
Ovo je fakat umijeće... :thumbup: U jednoj rečenici tri uvrede konkurenciji i jedno žetoniranje vladi!
Bravo za Avaz!

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... na-km-duga
jao, majko :D
1000 miliona...to kao kad djeca govore koliko puta je moj tata jaci od tvog tate.
:D
Ridjobrki

#327 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Ridjobrki »

Da, da: 1000 miliona!!! Pa im ne opsuj učiteljicu... :lol: :lol: :lol:
HAVANA

#328 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by HAVANA »

Nije ovo ništa,znaju oni i bolje. :lol: :lol: :lol:
jedna

#329 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by jedna »

HAVANA wrote:Nije ovo ništa,znaju oni i bolje. :lol: :lol: :lol:
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... sto-svadbe

Tragedija: Dženaza umjesto svadbe

Sumedin Kukuruz (29) objesio se u porodičnoj kući u Jelovče Selu kod Gradačca tačno u ponoć s 30. na 31. mart, saopćeno je iz policije MUP-a Tuzlanskog kantona. Obješenog o sajlu u otvoru koji je vodio na tavan pronašli su tek sutradan oko 11 sati otac Jasim i majka Umihana, te o slučaju obavijestili policiju u Gradačcu.

Šta je 29-godišnjaka nagnalo da na sebe digne ruku nije teško odgonetnuti, tim prije što je mladić prije nego što će se odlučiti na najtežu odluku u životu ostavio oproštajno pismo na četiri stranice. Pismo je u posjedu policije, ali su njegov sadržaj uglavnom znali članovi uže porodice, prije svih otac, koji nam je jučer prilikom boravka u Jelovče Selu ispričao strašnu sudbinu svoga sina.

- Te večeri sin, koji je radio kao konobar, kući je došao sa prijateljima Hasanom i Feridom Fejzovićem i glasno i veselo su pričali kako će se Sumedin sutra (utorak, op. a.) ženiti sa djevojkom Mirelom Curić iz Domaljevca, koja je radila u obližnjem kafiću "Top-gol". Sve je bilo isplanirano i dogovoreno, mi smo se radovali što ćemo dobiti snahu. On je oko 21 sat otišao kod nje da ugovore sitnice, a onda je nedugo nakon toga došao sav skrhan i žalostan. Rekao je da od svadbe nema ništa. Šta je bilo u "Top-golu", oko čega su se sporječkali, zbog čega mu ta Mirela nije uzvratila ljubav i odbila ugovorenu svadbu ne znam. Znam da je rekao majci "živite vi od danas svoj život" i otišao u svoju sobu na sprat - kazao je Sumedinov otac Jasim u šoku zbog izgubljenog sina.
U Jelovče Selu od mladih ljudi smo saznali da su se Sumedin i Mirela zabavljali oko četiri mjeseca, da je to bila velika ljubav i da su svi očekivali dan kada će se vjenčati. Mladić Mustafa Haskić priča kako je Sumedin vodio dnevnik, uvijek bi svakog dana brižljivo pisao šta je radio, s kim se družio i šta je doživio toga dana.

- Bio je nogometni sudija, maser mjesnog nogometnog kluba Jelovče Selo, omiljen u cijelom kraju, a poznat jer je jedanaest godina radio kao konobar. Od njegovog oca smo doznali da je Mirela Curić zvala Sumedina na njegov mobitel u utorak, nakon što su sina skinuli s vješala.

- Rekao sam joj da Sumedin još spava. Zvala je još jednom, a tada se na telefon javio policajac koji joj je kazao šta se dogodilo s njezinim mladićem. Od tada se više nije viđala u Jelovče Selu.
Dženaza Sumedinu Kukuruzu, na kojoj su mladi nosili svatovske marame, obavljena je jučer na mjesnom mezarju u prisustvu velikog broja ljudi. Umjesto svadbe, pjesme i veselja, jučer su u ovom naselju bili tuga, suze, bol i plač.

:? :? :? :run:
Ridjobrki

#330 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Ridjobrki »

Joj, gdje me nađe sa ovim, sad moram ispast' kreten... :roll:

Čitao sam taj članak i bi mi baš žao lika ali... Sumedin Kukuruz. :sad: :lol: :sad: :lol: :sad: :lol:

Jebiga, koliko god čovjek bio osjetljiv na ljudsku tragediju, ne može protiv osjećaja za crni humor pa ga ubij.
seln

#331 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by seln »

Sumedin Kukuruz (29) objesio se u porodičnoj kući u Jelovče Selu kod Gradačca tačno u ponoć s 30. na 31. mart, saopćeno je iz policije MUP-a Tuzlanskog kantona. Obješenog o sajlu u otvoru koji je vodio na tavan pronašli su tek sutradan oko 11 sati otac Jasim i majka Umihana, te o slučaju obavijestili policiju u Gradačcu.

Šta je 29-godišnjaka nagnalo da na sebe digne ruku nije teško odgonetnuti, tim prije što je mladić prije nego što će se odlučiti na najtežu odluku u životu ostavio oproštajno pismo na četiri stranice. Pismo je u posjedu policije, ali su njegov sadržaj uglavnom znali članovi uže porodice, prije svih otac, koji nam je jučer prilikom boravka u Jelovče Selu ispričao strašnu sudbinu svoga sina.

- Te večeri sin, koji je radio kao konobar, kući je došao sa prijateljima Hasanom i Feridom Fejzovićem i glasno i veselo su pričali kako će se Sumedin sutra (utorak, op. a.) ženiti sa djevojkom Mirelom Curić iz Domaljevca, koja je radila u obližnjem kafiću "Top-gol". Sve je bilo isplanirano i dogovoreno, mi smo se radovali što ćemo dobiti snahu. On je oko 21 sat otišao kod nje da ugovore sitnice, a onda je nedugo nakon toga došao sav skrhan i žalostan. Rekao je da od svadbe nema ništa. Šta je bilo u "Top-golu", oko čega su se sporječkali, zbog čega mu ta Mirela nije uzvratila ljubav i odbila ugovorenu svadbu ne znam. Znam da je rekao majci "živite vi od danas svoj život" i otišao u svoju sobu na sprat - kazao je Sumedinov otac Jasim u šoku zbog izgubljenog sina.
U Jelovče Selu od mladih ljudi smo saznali da su se Sumedin i Mirela zabavljali oko četiri mjeseca, da je to bila velika ljubav i da su svi očekivali dan kada će se vjenčati. Mladić Mustafa Haskić priča kako je Sumedin vodio dnevnik, uvijek bi svakog dana brižljivo pisao šta je radio, s kim se družio i šta je doživio toga dana.

- Bio je nogometni sudija, maser mjesnog nogometnog kluba Jelovče Selo, omiljen u cijelom kraju, a poznat jer je jedanaest godina radio kao konobar. Od njegovog oca smo doznali da je Mirela Curić zvala Sumedina na njegov mobitel u utorak, nakon što su sina skinuli s vješala.

- Rekao sam joj da Sumedin još spava. Zvala je još jednom, a tada se na telefon javio policajac koji joj je kazao šta se dogodilo s njezinim mladićem. Od tada se više nije viđala u Jelovče Selu.
Dženaza Sumedinu Kukuruzu, na kojoj su mladi nosili svatovske marame, obavljena je jučer na mjesnom mezarju u prisustvu velikog broja ljudi. Umjesto svadbe, pjesme i veselja, jučer su u ovom naselju bili tuga, suze, bol i plač.

Od tada se vise nije vidjala....jooooj, Tito dragi....
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#332 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by dr.gog »

Kemoterapija na crni humor: Avaz je koncepcijski prilagođen za kafu i mahalanje,čitanje na haubi taxija,kraćenje vremena u troli i busu,i još nešto-ne budite toliko naivni-jel mislite da plakanja od smijeha nema i u samom Avazu,na pojedine naslove??...bizarno,ali je tako dođavola..a hrpa nas se upeca kao na Džerispringera,i uz podsmijeh komentariše ono čemu se i sam autor možda smije.
A šta sad da kažem da ja veće odrone nalazim u meni dostupnom BILD-u npr.?
Ma to je za ne povjerovati-bitna je prodaja i ložiona naivnih konzumenata...piši na nivou hapice,paštete i hljeba,i kafe s automata i prodaja ide samo tako.

Drugo,jel neko primjetio koliko novinara zapravo piše najbolesnije izvale,i da ekipa zapravo međusobno razmjenjuje zabavne i prljave bizarnosti kao što je "krnji","šćepo,hulja","milicioner",i ostali deathmatchevi...Ljudi vi govorite o svega 4-5 novinara koji ukrug vrte jedno te isto jer im je to dress code unutar kuće i zato dobijaju pare,dok ostatak Avaza uopšte nije loš.
Ja jednostavno uzmem heftaricu i zaheftam prva tri(politika) i zadnjih 4-5 listova Avaza(umrlice,oglasi,tv).
Zaboli me iskreno za sujete svih onih koje testera Fadil Mandal(koji fakat dosadno piše)ili Mirela Kukan(opsjednuta smaranjem vječnog Zlaje)...Jednostavno ih ne čitam.
To su tipski redakcijski trolovi koji mogu 30 godina pisati o tri teme i preživjeti svaki sistem i sve vlasnike,a kakvih ima i u Oslobođenju.
Osnovna značajka im je da pišu često,dosadno i koriste snažne izraze u potpuno nepotrebnim člancima kojima "popunjavaju" novinu.
"islamo ovakva-onakva Vildana" zaslužuje ove odrone prije svega jer je i sama debelo podložna malicioznosti u pisanju,ličnim animozitetima i epitetima,samo što Avaz to radi golim šakama a suprotni tabor u rukavicama tzv.liberalnog, slobodnog novinarstva ,oblačeći čitavo svoje "Potemkinovo" novinarstvo u "urbano" ruho.
I da,kvadratura imovine i stanje džepa ne daje pravo ni jednim ni drugima da već 15 godina peru mozak jednim te istim prokletim prepirkama dok mi kupujemo i plaćamo njihova sranja.
@jedina,glede zakona, nikad ga niko nigdje poštovao nije,bar ne do kraja,ni u jednoj novini koju pratim...
seln

#333 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by seln »

@dr.gog, cast tebi kao covjeku, ali to sto pricas je ista ona "neutralnost" i "objektivnost" koju smo iskusili na sebi od strane "civilizovanog" svijeta.
Izmedju dobra i zla ne mogu biti ni neutralan ni objektivan, cak i ako dobro ima hejbet fabrickih gresaka.
Banksy

#334 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Banksy »

dr.gog wrote: I da,kvadratura imovine i stanje džepa ne daje pravo ni jednim ni drugima da već 15 godina peru mozak jednim te istim prokletim prepirkama dok mi kupujemo i plaćamo njihova sranja....
Avaz i Oslobođenje su neuporedivi, bar za normalan svijet.
Nisu isti, niti su 'njihova sranja' ista.
dr.gog wrote: i još nešto-ne budite toliko naivni-jel mislite da plakanja od smijeha nema i u samom Avazu,na pojedine naslove??..
Tim gore ...
callmethebreeeze

#335 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by callmethebreeeze »

oslobodjenje i te kako ima nedostataka, ali nije ni blizu lose ko smrdljivi avaz. ja ne citam njemacki, ali ne vjerujem da bild pise ovakve gadosti koje oni pisu, a ako bild ili neki drugi zapadnjacki tabloid to radi, opet nije opravdanje za avaz.
Ridjobrki

#336 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Ridjobrki »

callmethebreeeze wrote:oslobodjenje i te kako ima nedostataka, ali nije ni blizu lose ko smrdljivi avaz. ja ne citam njemacki, ali ne vjerujem da bild pise ovakve gadosti koje oni pisu, a ako bild ili neki drugi zapadnjacki tabloid to radi, opet nije opravdanje za avaz.
U Njemačkoj je Bild samo jedna novina i ne smatra se nešto relevantnom kraj Der Spiegela, Zeitunga i drugih. Ovdje je Avaz ne samo novina nego i kreator javnog mnijenja, oružje u rukama jednog čovjeka ili nekog ko iza njega stoji. Bild ne ruši vlade, ne cijepa stranke, ne uništava karijere i živote, ne podređuje narod i državu interesima mafije, ne skida glave - Bild se samo čita.

Dr. Gog, da živimo u zemlji u kojoj postoji sistem vrijednosti apsolutno bih se složio s tobom. Ovako je sve relativno a tvoje stavove držim relativizirajućim. Budući da smo društvo bez jasnih vrijednosti, držimo se mi kao pojedinci naših vlastitih vrijednosti i standarda u nama pa nek isto je i đavolu i đakonu. Relativizacija jednih naspram drugih je jako opasna i dokaz koliko smo na sve oguglali. Što se mene tiče, nek Avaz plete Vildanu S. koliko god hoće dok god to radi na pristojan način i argumentovano. Možda ona nije cvjećka, ali ne možeš je staviti u istu ravan sa Mandalima i Kukanima. Cijelu karijeru je V.S. pisala o ljudima koji stvarno i zaslužuju najgore moguće epitete dok Avazovi kopljanici djeluju godinama kao novinski atentatori po zadatku. To je razlika.

Primjer:

Mi možemo sumnjati u motive Vildaninog udaranja po vladi ali to ne mijenja činjenicu da tu vladu stvarno treba udarati pa bilo to u ime naroda ili Selimovića. S druge strane, Avaz ustaje u odbranu te vlade i za sve probleme zemlje krivca nalazi u Selimovićima. Oni ne reaguju tako da poruče Oslobođenju "ne laje kuca radi sela nego zbog sebe" i opletu vladu koja to zaslužuje već reaguju bujicom optužbi, uvreda i gadosti na račun Selimovića a stajući u odbranu vlade (da nema to kakve veze sa Razvojnom bankom i parama za toranj?).

Ukratko, fuj.
zonbirile

#337 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by zonbirile »

hajde de,nije izvršena lustracija,puno ih je bilo s one strane,ali šta je sada problem reći Ščepo,ili Car.Utemeljitelj bio sekretar opštinskog komiteta KPJ Titograda,a šef mu bio Milo,došao ovde sa kesom i pravo u štab I korpusa-svašta.Razlika je u tome što su oni gledali koga primaju,a naši nisu,ili jesu?A Car je priča,sam za sebe,ne mogu ona vremena biti olovna,a pičiti preko bare ,kako ko hoće,a i to je trebalo zaslužiti.
callmethebreeeze

#338 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Ridjobrki wrote:
callmethebreeeze wrote:oslobodjenje i te kako ima nedostataka, ali nije ni blizu lose ko smrdljivi avaz. ja ne citam njemacki, ali ne vjerujem da bild pise ovakve gadosti koje oni pisu, a ako bild ili neki drugi zapadnjacki tabloid to radi, opet nije opravdanje za avaz.
U Njemačkoj je Bild samo jedna novina i ne smatra se nešto relevantnom kraj Der Spiegela, Zeitunga i drugih. Ovdje je Avaz ne samo novina nego i kreator javnog mnijenja, oružje u rukama jednog čovjeka ili nekog ko iza njega stoji. Bild ne ruši vlade, ne cijepa stranke, ne uništava karijere i živote, ne podređuje narod i državu interesima mafije, ne skida glave - Bild se samo čita.

Dr. Gog, da živimo u zemlji u kojoj postoji sistem vrijednosti apsolutno bih se složio s tobom. Ovako je sve relativno a tvoje stavove držim relativizirajućim. Budući da smo društvo bez jasnih vrijednosti, držimo se mi kao pojedinci naših vlastitih vrijednosti i standarda u nama pa nek isto je i đavolu i đakonu. Relativizacija jednih naspram drugih je jako opasna i dokaz koliko smo na sve oguglali. Što se mene tiče, nek Avaz plete Vildanu S. koliko god hoće dok god to radi na pristojan način i argumentovano. Možda ona nije cvjećka, ali ne možeš je staviti u istu ravan sa Mandalima i Kukanima. Cijelu karijeru je V.S. pisala o ljudima koji stvarno i zaslužuju najgore moguće epitete dok Avazovi kopljanici djeluju godinama kao novinski atentatori po zadatku. To je razlika.

Primjer:

Mi možemo sumnjati u motive Vildaninog udaranja po vladi ali to ne mijenja činjenicu da tu vladu stvarno treba udarati pa bilo to u ime naroda ili Selimovića. S druge strane, Avaz ustaje u odbranu te vlade i za sve probleme zemlje krivca nalazi u Selimovićima. Oni ne reaguju tako da poruče Oslobođenju "ne laje kuca radi sela nego zbog sebe" i opletu vladu koja to zaslužuje već reaguju bujicom optužbi, uvreda i gadosti na račun Selimovića a stajući u odbranu vlade (da nema to kakve veze sa Razvojnom bankom i parama za toranj?).

Ukratko, fuj.
bravo ridjobrki. da je k'o sto nije, ja bih prvi podrzao debatu izmedju medija, jer mislim da je to diio zdravog drustva, ali nacin na koji to avaz radi je na nivou bloga nekog umobolnika koji pati od sizofrenije i paranoje...
Soul_Sista

#339 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Soul_Sista »

seln wrote:

Od tada se vise nije vidjala....jooooj, Tito dragi....
..znam da cu sigurno goriti zbog ovog :D ali fakat je patetika samo kako Avaz zna najbolje... :lol:

:skoljka:
callmethebreeeze

#340 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

procitajte komentare ispod tog clanka. fuj, fuj, fuj. hajde sto ima ljudi koji imaju takva bolesna razmisljanja, ali sto ih avaz pusti da ih javno iznose.
Neelix

#341 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

jel vam krivo? :D
erazmo

#342 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by erazmo »

dr.gog wrote:Drugo,jel neko primjetio koliko novinara zapravo piše najbolesnije izvale,i da ekipa zapravo međusobno razmjenjuje zabavne i prljave bizarnosti kao što je "krnji","šćepo,hulja","milicioner",i ostali deathmatchevi...Ljudi vi govorite o svega 4-5 novinara koji ukrug vrte jedno te isto jer im je to dress code unutar kuće i zato dobijaju pare,dok ostatak Avaza uopšte nije loš.
Šta po tebi znači da ostatak nije loš? Copy/paste tekstovi iz rubrika kiosk, i slično? Crna Hronika koju telerediguje Gaši? Informacija više? Sa licinog mjesta? :?

Krnji, Šćepo, Hulja, Milicioner........... prepoznajem u jednom i jedinom dnevniku. Ima i drugdje (dis)kvalifikacija, ali, brate...
Ja jednostavno uzmem heftaricu i zaheftam prva tri(politika) i zadnjih 4-5 listova Avaza(umrlice,oglasi,tv).
Zaboli me iskreno za sujete svih onih koje testera Fadil Mandal(koji fakat dosadno piše)ili Mirela Kukan(opsjednuta smaranjem vječnog Zlaje)...Jednostavno ih ne čitam.
Nego im dajes marku.
To su tipski redakcijski trolovi koji mogu 30 godina pisati o tri teme i preživjeti svaki sistem i sve vlasnike,a kakvih ima i u Oslobođenju.
Ko? Goja Berić koji piše mostly o srpskom nacionalizmu? Ivan Šerčević koji dekonstruira Čovića? Fino upakovani tekstovi iz kojih u svakom momentu viri neprijatelj Hilme&Muje? Ko, ko, ko?
Osnovna značajka im je da pišu često,dosadno i koriste snažne izraze u potpuno nepotrebnim člancima kojima "popunjavaju" novinu.
Jok, nego trebaju koristiti izraze moderatore na forumima. Ko si ti da dijelis ateste?

"islamo ovakva-onakva Vildana" zaslužuje ove odrone prije svega jer je i sama debelo podložna malicioznosti u pisanju,ličnim animozitetima i epitetima,samo što Avaz to radi golim šakama a suprotni tabor u rukavicama tzv.liberalnog, slobodnog novinarstva ,oblačeći čitavo svoje "Potemkinovo" novinarstvo u "urbano" ruho.
Šta ti znači islamo-ovakva? Znaš li šta je islamofobija? Je li ti ikad iko kao novinaru prijetio smrću? Je li ti ispred kuće dežurala policija? Šta znaš osim što dijeliš ateste i zajebavaš se sa izrazima kao što su islamofobija koju koristi zna-se-ko-da-sakrije-svoj-krimina-iza-vjere-muslimana?
I da,kvadratura imovine i stanje džepa ne daje pravo ni jednim ni drugima da već 15 godina peru mozak jednim te istim prokletim prepirkama dok mi kupujemo i plaćamo njihova sranja.
Izjednačiti sve, to je politika koju čujem samo od zainteresirane strane koja vedri i oblači bh. nebom već 15 godina i gradjanskih lica u službi Fahre Radončića.
zonbirile

#343 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by zonbirile »

@erazmo

tako je ,govno ne treba probati da bi znao da je kaka i da se ne jede.
Neelix

#344 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

bogami vam je krivo :lol:
zonbirile

#345 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by zonbirile »

no ne,pozdravi Fahra.Da će.
erazmo

#346 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by erazmo »

Nemoj @zonbrille, koristiti kaka riječi, naići će moderatoska Sanja V. pa će te proglasit islamo-ovo-ono-fobom.

Koristi riječ kloc, for example.

Lagana postmodernistička relativizacija, svi pucaju, svi su podjednako krivi, right?
callmethebreeeze

#347 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Neelix wrote:bogami vam je krivo :lol:
meni nije krivo, meni je zao ozbiljnog svijeta u bih koji nema ozbiljnih dnevnih novina. u avazu sigurno postoji potencijal da bude dobra novina, ali to nikada nece biti dok ih fahro koristi kao malj u svojim politicko-gradjevinskim poslovima. ja mislim da je lik pravi megaloman, sjebao sam se kad sam ga cuo u dnevniku kod senada.
zonbirile

#348 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by zonbirile »

HAVANA wrote:
Neelix wrote:jel vam krivo? :D
Cuj jel mi krivo?Dusa me moja boli,mater mu hebem seljacku.
-------------------------------------------------------
polako ne sekiraj se,papku uvijek dohaka guzica koja zine.Toranj praza, Radon još gori,a anuiteti pristižu,maznuo bi on i dali bi mu,ali nema više odakle.Jadan bolestan je sam od sebe,nešto poput H.Hjuz-a ,opsesija čistočom i zdravljem.Treba ga izraziliti da loše izgleda,kao da je grohno,neka tiho pati-grubo,ali šta je taj leševa pregazio.Samo dobre bolesti i duga života mu želim.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#349 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by dr.gog »

erazmo wrote:Nemoj @zonbrille, koristiti kaka riječi, naići će moderatoska Sanja V. pa će te proglasit islamo-ovo-ono-fobom.

Koristi riječ kloc, for example.

Lagana postmodernistička relativizacija, svi pucaju, svi su podjednako krivi, right?
Drago mi je na usporedbi, nego što si nervozan :D ,jel i tebi treba relativizirajući atest?

Ko šta relativizira? Jeli ukazivanje na bljuvački riječnik relativizacija? Izvini,pomislih da se na momenat radi o Urednici lično :D ,posebno sa osvrtom na njenu neugodnu polemiku sa frau Vlaisavljević gdje je zadnji odgovor u stilu"ne pada mi na pamet da odgovaram" bio baš u stilu onog čega se visokointelektualno grozite.Licemjerstvo poprima zbilja zanimljive oblike, posebno kad tako vidno probija kroz tekst-kao nepatvoreni srklet.

1 KM dajem svjesno, a strašno me zaboli za tvoje poimanje mojih troškova glede domaće i strane štampe, te iste ne namjeravam mijenjati,čak štaviše.
Da pojasnim, sve se vaše kritike vraćaju kao bumerang upravo zbog količine opsesivne mržnje u njima.Mržnje kojom sve svoje frustracije sjebanim sistemom u kojem živite,(ako ovdje živite), projicirate kroz iste one termine koje koristi vaš omiljeni najtiražniji i najčitaniji dnevnik,čiji ste redovni posmatrači,analitičari i konzumenti.Paradoksalno, čak je većina komentara sastavljena od ljudi koji dotičnu tiskovinu licemjerno "ne čitaju iz higijenskih razloga"(sic), pravdajući se trend razglabanjem Fahrinijeh sumnjivih biznis akrobacija.Zaboravili ste začin zvani Reis :D , ali hajd, on je rezerviran za blijede pokušaje kopiranja Ferala u njegovoj epskoj borbi protiv Tuđmana.Pokušaje koji su utoliko opskurniji kad se godinama prati dotična sedmična štampa i njihovi periodični "salto mortale" uređivački obrati.
Nemojte mi ,Boga vam , spočitavati čitanje, troškove, i anonimno ukazivanje na glupiranje istovjetno Avazovom.Za onih jadnih 3 KM imam pravo reći da je POSTALO DOSADNO čitati komplote bolesne opsesivne mržnje u vašim postovima, na iste takve, mrzilačke tekstove Avaza.
Još pri tome preskačete moje jasno ukazivanje na principe prljavog zabavljanja čitateljstva u svrhu prodaje novine, a pod krinkom liberalnog novinarstva,isto kao što i Avaz to radi pod krinkom nacionalne novine.

Svima pristižu silni računi i troškovi, a metode namicanja novca i tiraža su veoma slične.Senzibilitet za kriminal i poštenje ostavite za druge teme.

p.s .@erazmo,bez obzira na razliku u mišljenjima, fino povuci granicu u obraćanju, glede ličnih uvreda, a kako ćeš shvatiti ovo tvoja je stvar.Poštuj pravila foruma.
callmethebreeeze

#350 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

nemoj da generalizujes, dr gog, a kad vec "nas" poredis s avazom onda imaj u uvidu da mi pisemo na jednom forumu, a avaz je najtiraznija novina u nasoj zemlji i s tim ide odgovornost. i ja citam avaz i u bih, i ovdje preko neta, zao mi jeste novca i vremena, ali volim da znam ko mi o glavi radi.
Post Reply