Zato sto se kartice UniCredita izradjuju u Zagrebu u Zagrebackoj bancikone wrote:I ja sam godinama u RB i nikad nisam imao problema.Vidis u RB banci dobijes i karticu i pin za par dana(vjerovali ili ne),dok eto u Unikredit cekas i preko mjesec dana
RB - Neprofesionalizam!!!
Moderator: anex
-
akcija007
#76 Re: Raiffaisen banka d.d. BiH je najlopovskija banka u drzavi
- BarbaDue
#77 Re: RB banka - neprofesionalizam!
Dvije teme o RFB i njenom neprofesionalizmu spojene u jednu.
- hepek071
#78 Re: RB banka - neprofesionalizam!
hvala al ne bih u RB ni pod razno..Unicredit me razočarala skroz
tražim treću soluciju
tražim treću soluciju
- swirl
#79 Re: RB banka - neprofesionalizam!
BarbaDue wrote:Dvije teme o RFB i njenom neprofesionalizmu spojene u jednu.
Dragi BarbaDue,
prije nego sto sam otvorila novu temu, procitala sam ovu, i nisam htjela da pisem na ovu temu, jer ja ovo ne smatram neprofesionalnoscu jedne banke, nego cistim lopovlukom, gdje obicne gradjane tretiraju kao, pa da budem brutalna, zivotinje. Iz tog razloga je naslov moje teme bio RBBH najlopovskija banka u drzavi, da skrenem paznju.
- BarbaDue
#80 Re: RB banka - neprofesionalizam!
Zaista nema potrebe da imaju dvije teme sa maltene istim sadrzajem, niko ti ne brani da skrenes paznju na bilo kakav lopovlukswirl wrote:BarbaDue wrote:Dvije teme o RFB i njenom neprofesionalizmu spojene u jednu.
Dragi BarbaDue,
prije nego sto sam otvorila novu temu, procitala sam ovu, i nisam htjela da pisem na ovu temu, jer ja ovo ne smatram neprofesionalnoscu jedne banke, nego cistim lopovlukom, gdje obicne gradjane tretiraju kao, pa da budem brutalna, zivotinje. Iz tog razloga je naslov moje teme bio RBBH najlopovskija banka u drzavi, da skrenem paznju.
pa tako i na ovaj tvoj pomenuti. Prema tome slobodno se obracaj na ovoj temi.
Hvala na razumjevanju.
-
ePegasus
#81 RB banka - povećala kamate od 01.02.2009 na prekoračena sred
..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 14:14, edited 1 time in total.
-
akcija007
#82 Re: RB banka - povećala kamate od 01.02.2009 na prekoračena sred
Kod sviju banka ti je vodjenje tekuceg od 1,5 KM do 2 KM.
Znam u Volksbanci je 2KM, NLB 2KM,UniCredit 1,65KM,Hypo 1,50KM,Intesa 1,50KM...
Sto se tice tih kamata radi se o najskupljim kreditima na trzistu jer su lako dostupni i stalno si u kreditu tj.cirkulisu revolving.
Ja nemam kreditnu u RBA, imam u Turskih Ziraat tamo je vodjenje kreditnog karticnog racuna 1KM, kamata je 15,36 % godisnje, provizija na isplati gotovine na njihovim ATM je 2 %, a na tudjim ATM je 2% min.5KM. Izadju set MC/Visa svako 2 god obnavaljam i placam 36 KM svaku drugu godinu za izdavanje kartoice.
Znam u Volksbanci je 2KM, NLB 2KM,UniCredit 1,65KM,Hypo 1,50KM,Intesa 1,50KM...
Sto se tice tih kamata radi se o najskupljim kreditima na trzistu jer su lako dostupni i stalno si u kreditu tj.cirkulisu revolving.
Ja nemam kreditnu u RBA, imam u Turskih Ziraat tamo je vodjenje kreditnog karticnog racuna 1KM, kamata je 15,36 % godisnje, provizija na isplati gotovine na njihovim ATM je 2 %, a na tudjim ATM je 2% min.5KM. Izadju set MC/Visa svako 2 god obnavaljam i placam 36 KM svaku drugu godinu za izdavanje kartoice.
- BarbaDue
#83 Re: RB banka - neprofesionalizam!
@ePegasus, ovo je ne znam vec koja tema o RFB koja se otvorila pored vec postojece...
u nastavku vas molim da prije nego sto otvorite temu pogledate ima li vec otvorena ista ili slicna
tema na kojoj bi mogli postaviti svoje pitanje.
Hvala
u nastavku vas molim da prije nego sto otvorite temu pogledate ima li vec otvorena ista ili slicna
tema na kojoj bi mogli postaviti svoje pitanje.
Hvala
- Skyfox
#84 Re: RB banka - neprofesionalizam!
Meseldžija-Gvožđarevoj 99 mjeseci zatvora
Osnovni sud u Banjaluci 3. novembra prošle godine osudio je bivšu blagajnicu zbog pronevjere novca vlasništvo štediša Rajfajzen banke.
Optužena je proglašena krivom jer je u periodu od 25. decembra 2006. do 25. septembra 2007. godine prisvojila 2.206.000 KM.
Bivša blagajnica je, kako se navodilo u optužnici, novac s računa štediša gotovo godinu dana prebacivala na fiktivne račune, a zatim ga isplaćivala na svoje.
Sudsko vijeće je kao posebno otežavajuću okolnost na strani optužene uzelo to što je ona punih devet mjeseci skidala novac s računa klijenata Rajfajzen banke, a sve kako bi došla do željenog iznosa koji je imala namjeru pronevjeriti.
Meseldžija-Gvožđareva ipak je izbjegla maksimalnu kaznu jer je odlučila priznati krivicu.
Sudsko vijeće banjalučkog Osnovnog suda je tokom izricanja presude skrenulo pažnju i da Rajfajzen banka snosi dio krivice jer "svojim mehanizmima nije učinila ništa da spriječi optuženu u milionskoj pronevjeri novca štediša".
Meseldžija-Gvožđareva u nekoliko navrata je ponovila da se kod nje nalazi tek nekoliko desetina hiljada KM, dok je ostali iznos kod osoba "protiv kojih je banjalučko tužilaštvo u međuvremenu obustavilo istragu".
- ProS
#85 Re: RB banka - neprofesionalizam!
ja l ovo od rb izvod kako kad dodje

-
akcija007
#86 Re: RB banka - neprofesionalizam!
Izgleda, nisam ga ni ja jos dobioProS wrote:ja l ovo od rb izvod kako kad dodje![]()
- mirzazmaj
#87 Re: Nacin isplate penzije?!
intesa sanpaolo- bivsa upi, ja primam platu kod njih i plus mogu tri plate u minus, znaci na tekuci racunSkyfox wrote:jesam na to sam mislio, znaci interesuje me banka u kojoj ti moze lijegati penzija na debitnu karticu sa odobrenim limitom (minusom) sa koje moze podmirivati obaveze prema kreditnoj kartici i prema kreditu. Jer kad ti odbiju rate i kamate za kredit i za kreditnu k. logicno je da ti ostane manje penzije i da ti treba minus u koji mozes zagrabiti tokom mjeseca!!!sabanss wrote:Mater ima Visa Electron kod bivse zagrebacke banke (Unicredit sadasnja), moze otici u "crveno" cini mi se 1.5x prosjecna tromjesecna uplata, regularno penziju dize na bankomatu. Jesi li na to mislio?
-
BELLUNO
#88 Re: Nacin isplate penzije?!
..
Last edited by BELLUNO on 06/01/2012 16:09, edited 1 time in total.
-
mostarac
#89 Re: Raiffaisen banka d.d. BiH je najlopovskija banka u drzavi
i u tom transferu sa obicnog racuna na debitnu karticu u RB meni ukradu 50 KM kojima se nikako u trag ne moze uci i nikako da saznaju gdje su. Nije mi do 50 maraka, al bi ih radije u Neretvu bacio nego ih ostavio banci.kone wrote:I ja sam godinama u RB i nikad nisam imao problema.Vidis u RB banci dobijes i karticu i pin za par dana(vjerovali ili ne),dok eto u Unikredit cekas i preko mjesec dana
Podizanje gotovine sa kreditne kartice naplacuju 10 KM po dizanju ili hajde da prevedem, ako podignes 30 KM, 10 KM ti ide na koristenje bankomata. Jbt. ko da mi jos uz lovu i kakvu trebu izbace iz bankomata pa uzmu 10 maraka
-
Gray
#90 Re: Raiffaisen banka d.d. BiH je najlopovskija banka u drzavi
kone wrote:I ja sam godinama u RB i nikad nisam imao problema.Vidis u RB banci dobijes i karticu i pin za par dana(vjerovali ili ne),dok eto u Unikredit cekas i preko mjesec dana
Ovo je tačno, ja sam za karticu predao u četvrtak a dobio je u naredni utorak. Bio sam prije toga u Unicredit i rekli su mi da se čeka 3 sedmice, jer se rade u Zagrebu. Mene ne zanima gdje se rade, neka se rade u Tunguziji što se mene tiče, ali ne mogu toliko da čekam.
BTW, ko je rekao da je procedura za otvaranje debitne kartice, meni su kao studentu otvorili tekući račun sa debitnom karticom za 3 minute, tako da ne znam šta je kod njega/nje bio problem.
- lord-executioner
#91 Re: Raiffaisen banka d.d. BiH je najlopovskija banka u drzavi
Naplate 10 KM, ako ne koristis njihove bankomate. Koliko je znam svaka banka uzima proviziju za dizanje novca sa bankomata koji nisu njihovi.mostarac wrote:i u tom transferu sa obicnog racuna na debitnu karticu u RB meni ukradu 50 KM kojima se nikako u trag ne moze uci i nikako da saznaju gdje su. Nije mi do 50 maraka, al bi ih radije u Neretvu bacio nego ih ostavio banci.kone wrote:I ja sam godinama u RB i nikad nisam imao problema.Vidis u RB banci dobijes i karticu i pin za par dana(vjerovali ili ne),dok eto u Unikredit cekas i preko mjesec dana
Podizanje gotovine sa kreditne kartice naplacuju 10 KM po dizanju ili hajde da prevedem, ako podignes 30 KM, 10 KM ti ide na koristenje bankomata. Jbt. ko da mi jos uz lovu i kakvu trebu izbace iz bankomata pa uzmu 10 maraka![]()
![]()
![]()
-
mostarac
#92 Re: Raiffaisen banka d.d. BiH je najlopovskija banka u drzavi
ovo je na njihovim bankomatima. Nijednom nisam digao novac sa bankomata koji nije njihov.lord-executioner wrote:Naplate 10 KM, ako ne koristis njihove bankomate. Koliko je znam svaka banka uzima proviziju za dizanje novca sa bankomata koji nisu njihovi.mostarac wrote:i u tom transferu sa obicnog racuna na debitnu karticu u RB meni ukradu 50 KM kojima se nikako u trag ne moze uci i nikako da saznaju gdje su. Nije mi do 50 maraka, al bi ih radije u Neretvu bacio nego ih ostavio banci.kone wrote:I ja sam godinama u RB i nikad nisam imao problema.Vidis u RB banci dobijes i karticu i pin za par dana(vjerovali ili ne),dok eto u Unikredit cekas i preko mjesec dana
Podizanje gotovine sa kreditne kartice naplacuju 10 KM po dizanju ili hajde da prevedem, ako podignes 30 KM, 10 KM ti ide na koristenje bankomata. Jbt. ko da mi jos uz lovu i kakvu trebu izbace iz bankomata pa uzmu 10 maraka![]()
![]()
![]()
- Amazonka27
#93 Re: RB banka - neprofesionalizam!
ej pipl...ima li negdje u hrasnom oko robota njihova poslovnica....imam fucking plastificiranu karticu (nedadose mi onu zato sto nemam fiksnog telefona
) moram provjeriti jesul mi legle neke pare
- burekodsira
#94 Re: RB banka - neprofesionalizam!
omg nemrem belivitAmazonka27 wrote:ej pipl...ima li negdje u hrasnom oko robota njihova poslovnica....imam fucking plastificiranu karticu (nedadose mi onu zato sto nemam fiksnog telefona![]()
- Amazonka27
#95 Re: RB banka - neprofesionalizam!
burekodsira wrote:omg nemrem belivitAmazonka27 wrote:ej pipl...ima li negdje u hrasnom oko robota njihova poslovnica....imam fucking plastificiranu karticu (nedadose mi onu zato sto nemam fiksnog telefona![]()
za fiksni? Kazu procedura je takva
- Skyfox
#96 Re: Raiffaisen banka d.d. BiH je najlopovskija banka u drzavi
mozda ako dizes sa kreditne karticemostarac wrote:
ovo je na njihovim bankomatima. Nijednom nisam digao novac sa bankomata koji nije njihov.
-
musac
#97 Re: RB banka - neprofesionalizam!
Ima tamo u Envera Šehovića. To je najbliža. Ali ne radi više... do ponedjeljka.Amazonka27 wrote:ej pipl...ima li negdje u hrasnom oko robota njihova poslovnica....imam fucking plastificiranu karticu (nedadose mi onu zato sto nemam fiksnog telefona![]()
-
ePegasus
#98 Re: RB banka - neprofesionalizam!
..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 14:14, edited 1 time in total.
- zgembo_sa
#99 Re: RB banka - neprofesionalizam!
To sto vam naplate 10 KM za dizanje gotovine sa kreditnom karticom je sasvim normalno. Kreditna kartica sluzi za placanje sa odgodom, a ne za dizanje gotovine. Za dizanje gotovine dobijete debitnu karticu i kada s njom dignete novac na bankomatu onda nema provizije (ako je bankomat vase banke).
- Skyfox
#100 Re: RB banka - neprofesionalizam!
ima vec vise od godinu dana kako ne obracunavaju kamatu na stedne pologe, meni jos uvijek stoje 4.80KM kao poz kamate od kako su pestali...ePegasus wrote:Imao "značajnu" sumu 2 mjeseca položenu na štednoj knjižici u RB. Danas odem da podignem dio novca očekujući da ću nešto dobiti od kamata na depozit. Šipak dobio ! Iako na štednoj knjižici piše "na štedne uloge se obračunava kamata".