Razvod za neskolovane mase

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sadie_forever

#1 Razvod za neskolovane mase

Post by sadie_forever »

Koji je razlog da se neskolovani(bar na zapadu a doci ce to i do BIH kad razvod prestane biti bauk) vise razvode od ljudi s diplomama ? po svim statistikama najvise se razvode upravo ljudi sa srednjom kao najvisom skolom dok obrazovani i dobrostojeci ljudi kada udju u brak tu i ostanu
Nocni Monni

#2 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by Nocni Monni »

sadie_forever wrote:Koji je razlog da se neskolovani(bar na zapadu a doci ce to i do BIH kad razvod prestane biti bauk) vise razvode od ljudi s diplomama ? po svim statistikama najvise se razvode upravo ljudi sa srednjom kao najvisom skolom dok obrazovani i dobrostojeci ljudi kada udju u brak tu i ostanu
Nisam pametan, ne znam koliko je tačno ovo što si napisao/la, ako je tačno, pretpostavljam da je jedan od vaznijih razloga ekonomska ne/sigurnost.
Brak je svojevrsni ekonomski ugovor između dvije osobe, nemogućnost ispunjavanja obaveza iz tog ugovora projektuje trzavice i sranja koja dovode do raskida istog.
Otkud inspiracija za izmišljanje tema na sabahu? :D
muha_sa

#3 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by muha_sa »

sadie_forever wrote:Koji je razlog da se neskolovani(bar na zapadu a doci ce to i do BIH kad razvod prestane biti bauk) vise razvode od ljudi s diplomama ? po svim statistikama najvise se razvode upravo ljudi sa srednjom kao najvisom skolom dok obrazovani i dobrostojeci ljudi kada udju u brak tu i ostanu
bila naka istraživanja il ovo ti nako--ofrlje :?
sadie_forever

#4 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by sadie_forever »

Nocni Monni wrote:
Nisam pametan, ne znam koliko je tačno ovo što si napisao/la, ako je tačno, pretpostavljam da je jedan od vaznijih razloga ekonomska ne/sigurnost.
Brak je svojevrsni ekonomski ugovor između dvije osobe, nemogućnost ispunjavanja obaveza iz tog ugovora projektuje trzavice i sranja koja dovode do raskida istog.
jednostavn procitala podatak o tome negdje drugo :D
muha_sa

#5 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by muha_sa »

sadie_forever wrote:
Nocni Monni wrote:
jednostavn procitala podatak o tome negdje drugo :D
ko vjeruje svemu što procita taj treba prestat citat :D
zforumas

#6 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by zforumas »

i razvest se odmah
sadie_forever

#7 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by sadie_forever »

muha_sa wrote:
sto ? ovo je ja mislim prilicno tacno,,bar kako sam skontala i vidjela.Cini mi se da kod dobrostojecih i dalje zivi tradicionalna obitelj i razvod je rijetkost.Feminizam,liberalizam itd je i onako bio popularan samo medju masama ispod prosjecnih zaradjivanja pocetkom 70 pa do 2000,a nakon toga i oni se vracaju tradiciji

i naravno imamo tu i ekonomski uticaj
muha_sa

#8 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by muha_sa »

sadie_forever wrote:
muha_sa wrote:
sto ? ovo je ja mislim prilicno tacno,,bar kako sam skontala i vidjela.Cini mi se da kod dobrostojecih i dalje zivi tradicionalna obitelj i razvod je rijetkost.Feminizam,liberalizam itd je i onako bio popularan samo medju masama ispod prosjecnih zaradjivanja pocetkom 70 pa do 2000,a nakon toga i oni se vracaju tradiciji

:kiss: :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:
sadie_forever wrote:
muha_sa wrote:

:kiss: :thumbup:
+1
KB9

#10 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by KB9 »

zato sto neskolovana sirotinja misli penisom i vaginom, da ne misli striktno tim ne bi bila neskolovana sirotinja
HAVANA

#11 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by HAVANA »

Mozete vi do sutra citat,pravila nema.
Gojeni H

#12 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by Gojeni H »

.
Last edited by Gojeni H on 15/12/2016 11:14, edited 1 time in total.
stakasa

#13 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by stakasa »

muha_sa wrote:
bila naka istraživanja il ovo ti nako--ofrlje :?
Dosta vise svekrve, ne moze joj pod kozu
karanana

#14 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by karanana »

Ne znam otkud podatak ali mi je logicno da ima vise razvoda ljudi sa srednjom skolom i manje kada je to u stvari i velika vecina ljudi inace.
Zar je razvod kod nas bauk? Bas nesto vidim da ima puno razvoda pa ne znam kako je bauk.
avetinja

#15 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by avetinja »

Ljudi sa srednjom školom su također obrazovani za vrstu posla za koju su se školovali, a u slučaju da su završili gimnaziju imaju osnovno obrazovanje.
Prvo, mislim da ima više ljudi sa srednjom školom, nego sa diplomom fakulteta, pa je samim tim njihov procenat veći.
Drugo, ljudi sa fakultetskim obrazovanjem imaju stabilniju ekonomsku situaciju, što je jedna od razloga.
Treće, mislim da fakultetlije pažljivije biraju partnere, bar koliko sam ja imao prilike da vidim.
sadie_forever

#16 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by sadie_forever »

karanana wrote:Ne znam otkud podatak ali mi je logicno da ima vise razvoda ljudi sa srednjom skolom i manje kada je to u stvari i velika vecina ljudi inace.
Zar je razvod kod nas bauk? Bas nesto vidim da ima puno razvoda pa ne znam kako je bauk.
Kod nas se uvijek do zadnje pokusava,savjetuje "cuvaj brak',razvod je totalni debakl u zivotu smatra se ..imas ti zena koje trpe 20 godina torturu ali nece razvod jer je to za nju poraz.Brak jos uvijek ima tu neku svetost,sveta institucija..mozda sve manje recimi,ali znatno vise nego na zapadu opet.

na taj nacin sam mislila,ovdje prve prilike nesto ne ide odmah ide savjet mame,prijatelja,okoline "razmislite jestel jedno za drugo"

a ne radi se o brojkama,nego o procentima medju razlicitim grupama,tu ne utice brojka
sadie_forever

#17 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by sadie_forever »

avetinja wrote:
Ljudi sa srednjom školom su također obrazovani za vrstu posla za koju su se školovali, a u slučaju da su završili gimnaziju imaju osnovno obrazovanje.
Prvo, mislim da ima više ljudi sa srednjom školom, nego sa diplomom fakulteta, pa je samim tim njihov procenat veći.
Drugo, ljudi sa fakultetskim obrazovanjem imaju stabilniju ekonomsku situaciju, što je jedna od razloga.
Treće, mislim da fakultetlije pažljivije biraju partnere, bar koliko sam ja imao prilike da vidim.
Slazem se,mislim da ovo utice

1.pazljivio biranje partnera
2.vece znanje kako rijesavati zivotne probleme
3.manje ekonomskih problema
4,manje obrazovani se znatno brze zene/udaju s time i veca sansa za razvod jer ne znaju u sta ulaze uvijek
supercali

#18 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by supercali »

Sadie imas li zavrsen kakav fakultet?
prog321

#19 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by prog321 »

Za brak / vezu je kao i u svim drugim sverama zivota potrebno logicko rezonovanje. Analiza koristi nad rizikom.
Obrazovani ljudi koriste tu logiku da posloze prioritete.
Neobrazovane osobe vode se inercijom osjecaja , nagona i zivotnih uslova bez logicke analize rizika.
Samim tim je kod njih vise srusenih brakova. Krkani ne razmisljaju o konsekvencima. :-D
insomnia78

#20 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by insomnia78 »

Kakva hrpa gluposti
prog321

#21 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by prog321 »

College-educated men and women are more likely to stay married than those without a four-year degree, according to a new report by the Pew Research Institute, a nonpartisan think tank in Washington, D.C.

http://www.marketwatch.com/story/want-t ... 2014-09-29

Some 78% of women with a bachelor’s degree are likely to stay married for 20 years if it’s their first marriage, versus just 40% of women in a first marriage with a high school degree or less; while 65% of men with a bachelor’s degree who are married for the first time are likely to stay married for 20 years versus 50% of men with a high school diploma or less

http://www.pewresearch.org/fact-tank/20 ... -marriage/
O'zone
Globalni moderator

#22 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by O'zone »

sadie_forever wrote:
muha_sa wrote:

Bogati odnosno dobro stojeći se ne razvode zato što razvod košta, imovina se dijeli, bolje je trpiti nego ostati bez pola imetka. Drugo, šteti ugledu jer kako ćeš biti faca kad nisi mogao izdržati supružnika. Treće, misle kako terapije i bračni savjetnici mogu riješiti sve probleme koje imaju.

Nama sirotinji sa druge strane je svejedno...gaće su i onako davno spale sad pristavlja kako ko stigne :mrgreen:
raoul duke

#23 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by raoul duke »

O'zone wrote:gaće su i onako davno spale sad pristavlja kako ko stigne :mrgreen:
:lol:
sadie_forever

#24 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by sadie_forever »

O'zone wrote:
sadie_forever wrote:
muha_sa wrote:

Bogati odnosno dobro stojeći se ne razvode zato što razvod košta, imovina se dijeli, bolje je trpiti nego ostati bez pola imetka. Drugo, šteti ugledu jer kako ćeš biti faca kad nisi mogao izdržati supružnika. Treće, misle kako terapije i bračni savjetnici mogu riješiti sve probleme koje imaju.

Nama sirotinji sa druge strane je svejedno...gaće su i onako davno spale sad pristavlja kako ko stigne :mrgreen:
:mrgreen:
TDK-90

#25 Re: Razvod za neskolovane mase

Post by TDK-90 »

Ko vodi i prati tu statistiku u BiH ? :shock:

Nema statistike gdje ko zivi , koliko stanovnika ima BiH , kojih stanovnika, gdje zive koje su im adrese ...i sl.
Ne zna se tacna prosjecna starost automobila u BiH iako je sve kao uvezano povezano , vec se samo nagadja i pisu bombasticni naslovi.
Ne zna se tacno gdje su cijevi od vode, plina,kanalizacije , kablovi od struje polozeni iako postoje dokumentacije.
Ne zna se tacno koliko je boraca bilo u ratu , koliko vojnih, koliko civilnih zrtava, koliko invalida
Masa stvari za koje cak vode evidencije nisu poznate, a zna se statistika razvedenih koji imaju samo sss :-)

Mediji svaki cas izvale neki naslov : "Prema istrazivanju"... "Naucnici su konacno saznali".... "Posljednje ispitivanje pokazalo je "...
"Prema nucnim saznanjima".... "Studije sa americkih Univeziteta su pokazale".... :?

btw. vise ljudi ima samo sss nego zavrsenu vss samim tim ima vise razvoda, u stvarnosti bar u mom okruzenju podjednako se vjencaju ili razvjencaju ljudi sa visokom ili srednjim/niskim obrazovanjem :bih: :bih: :bih:
Post Reply