Razvod za neskolovane mase
- sadie_forever
#1 Razvod za neskolovane mase
Koji je razlog da se neskolovani(bar na zapadu a doci ce to i do BIH kad razvod prestane biti bauk) vise razvode od ljudi s diplomama ? po svim statistikama najvise se razvode upravo ljudi sa srednjom kao najvisom skolom dok obrazovani i dobrostojeci ljudi kada udju u brak tu i ostanu
-
Nocni Monni
#2 Re: Razvod za neskolovane mase
Nisam pametan, ne znam koliko je tačno ovo što si napisao/la, ako je tačno, pretpostavljam da je jedan od vaznijih razloga ekonomska ne/sigurnost.sadie_forever wrote:Koji je razlog da se neskolovani(bar na zapadu a doci ce to i do BIH kad razvod prestane biti bauk) vise razvode od ljudi s diplomama ? po svim statistikama najvise se razvode upravo ljudi sa srednjom kao najvisom skolom dok obrazovani i dobrostojeci ljudi kada udju u brak tu i ostanu
Brak je svojevrsni ekonomski ugovor između dvije osobe, nemogućnost ispunjavanja obaveza iz tog ugovora projektuje trzavice i sranja koja dovode do raskida istog.
Otkud inspiracija za izmišljanje tema na sabahu?
- muha_sa
#3 Re: Razvod za neskolovane mase
bila naka istraživanja il ovo ti nako--ofrljesadie_forever wrote:Koji je razlog da se neskolovani(bar na zapadu a doci ce to i do BIH kad razvod prestane biti bauk) vise razvode od ljudi s diplomama ? po svim statistikama najvise se razvode upravo ljudi sa srednjom kao najvisom skolom dok obrazovani i dobrostojeci ljudi kada udju u brak tu i ostanu
- sadie_forever
#4 Re: Razvod za neskolovane mase
jednostavn procitala podatak o tome negdje drugoNocni Monni wrote:Nisam pametan, ne znam koliko je tačno ovo što si napisao/la, ako je tačno, pretpostavljam da je jedan od vaznijih razloga ekonomska ne/sigurnost.sadie_forever wrote:Koji je razlog da se neskolovani(bar na zapadu a doci ce to i do BIH kad razvod prestane biti bauk) vise razvode od ljudi s diplomama ? po svim statistikama najvise se razvode upravo ljudi sa srednjom kao najvisom skolom dok obrazovani i dobrostojeci ljudi kada udju u brak tu i ostanu
Brak je svojevrsni ekonomski ugovor između dvije osobe, nemogućnost ispunjavanja obaveza iz tog ugovora projektuje trzavice i sranja koja dovode do raskida istog.
- muha_sa
#5 Re: Razvod za neskolovane mase
ko vjeruje svemu što procita taj treba prestat citatsadie_forever wrote:jednostavn procitala podatak o tome negdje drugoNocni Monni wrote:Nisam pametan, ne znam koliko je tačno ovo što si napisao/la, ako je tačno, pretpostavljam da je jedan od vaznijih razloga ekonomska ne/sigurnost.sadie_forever wrote:Koji je razlog da se neskolovani(bar na zapadu a doci ce to i do BIH kad razvod prestane biti bauk) vise razvode od ljudi s diplomama ? po svim statistikama najvise se razvode upravo ljudi sa srednjom kao najvisom skolom dok obrazovani i dobrostojeci ljudi kada udju u brak tu i ostanu
- zforumas
#6 Re: Razvod za neskolovane mase
i razvest se odmah
- sadie_forever
#7 Re: Razvod za neskolovane mase
sto ? ovo je ja mislim prilicno tacno,,bar kako sam skontala i vidjela.Cini mi se da kod dobrostojecih i dalje zivi tradicionalna obitelj i razvod je rijetkost.Feminizam,liberalizam itd je i onako bio popularan samo medju masama ispod prosjecnih zaradjivanja pocetkom 70 pa do 2000,a nakon toga i oni se vracaju tradicijimuha_sa wrote:
ko vjeruje svemu što procita taj treba prestat citat
i naravno imamo tu i ekonomski uticaj
- muha_sa
#8 Re: Razvod za neskolovane mase
sadie_forever wrote:sto ? ovo je ja mislim prilicno tacno,,bar kako sam skontala i vidjela.Cini mi se da kod dobrostojecih i dalje zivi tradicionalna obitelj i razvod je rijetkost.Feminizam,liberalizam itd je i onako bio popularan samo medju masama ispod prosjecnih zaradjivanja pocetkom 70 pa do 2000,a nakon toga i oni se vracaju tradicijimuha_sa wrote:
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9 Re: Razvod za neskolovane mase
+1muha_sa wrote:sadie_forever wrote:sto ? ovo je ja mislim prilicno tacno,,bar kako sam skontala i vidjela.Cini mi se da kod dobrostojecih i dalje zivi tradicionalna obitelj i razvod je rijetkost.Feminizam,liberalizam itd je i onako bio popularan samo medju masama ispod prosjecnih zaradjivanja pocetkom 70 pa do 2000,a nakon toga i oni se vracaju tradicijimuha_sa wrote:
i naravno imamo tu i ekonomski uticaj![]()
- KB9
#10 Re: Razvod za neskolovane mase
zato sto neskolovana sirotinja misli penisom i vaginom, da ne misli striktno tim ne bi bila neskolovana sirotinja
- HAVANA
#11 Re: Razvod za neskolovane mase
Mozete vi do sutra citat,pravila nema.
- Gojeni H
#12 Re: Razvod za neskolovane mase
.
Last edited by Gojeni H on 15/12/2016 11:14, edited 1 time in total.
- stakasa
#13 Re: Razvod za neskolovane mase
Dosta vise svekrve, ne moze joj pod kozumuha_sa wrote:bila naka istraživanja il ovo ti nako--ofrljesadie_forever wrote:Koji je razlog da se neskolovani(bar na zapadu a doci ce to i do BIH kad razvod prestane biti bauk) vise razvode od ljudi s diplomama ? po svim statistikama najvise se razvode upravo ljudi sa srednjom kao najvisom skolom dok obrazovani i dobrostojeci ljudi kada udju u brak tu i ostanu
- karanana
#14 Re: Razvod za neskolovane mase
Ne znam otkud podatak ali mi je logicno da ima vise razvoda ljudi sa srednjom skolom i manje kada je to u stvari i velika vecina ljudi inace.
Zar je razvod kod nas bauk? Bas nesto vidim da ima puno razvoda pa ne znam kako je bauk.
Zar je razvod kod nas bauk? Bas nesto vidim da ima puno razvoda pa ne znam kako je bauk.
- avetinja
#15 Re: Razvod za neskolovane mase
Ljudi sa srednjom školom su također obrazovani za vrstu posla za koju su se školovali, a u slučaju da su završili gimnaziju imaju osnovno obrazovanje.sadie_forever wrote:Koji je razlog da se neskolovani(bar na zapadu a doci ce to i do BIH kad razvod prestane biti bauk) vise razvode od ljudi s diplomama ? po svim statistikama najvise se razvode upravo ljudi sa srednjom kao najvisom skolom dok obrazovani i dobrostojeci ljudi kada udju u brak tu i ostanu
Prvo, mislim da ima više ljudi sa srednjom školom, nego sa diplomom fakulteta, pa je samim tim njihov procenat veći.
Drugo, ljudi sa fakultetskim obrazovanjem imaju stabilniju ekonomsku situaciju, što je jedna od razloga.
Treće, mislim da fakultetlije pažljivije biraju partnere, bar koliko sam ja imao prilike da vidim.
- sadie_forever
#16 Re: Razvod za neskolovane mase
Kod nas se uvijek do zadnje pokusava,savjetuje "cuvaj brak',razvod je totalni debakl u zivotu smatra se ..imas ti zena koje trpe 20 godina torturu ali nece razvod jer je to za nju poraz.Brak jos uvijek ima tu neku svetost,sveta institucija..mozda sve manje recimi,ali znatno vise nego na zapadu opet.karanana wrote:Ne znam otkud podatak ali mi je logicno da ima vise razvoda ljudi sa srednjom skolom i manje kada je to u stvari i velika vecina ljudi inace.
na taj nacin sam mislila,ovdje prve prilike nesto ne ide odmah ide savjet mame,prijatelja,okoline "razmislite jestel jedno za drugo"
a ne radi se o brojkama,nego o procentima medju razlicitim grupama,tu ne utice brojka
- sadie_forever
#17 Re: Razvod za neskolovane mase
Slazem se,mislim da ovo uticeavetinja wrote:Ljudi sa srednjom školom su također obrazovani za vrstu posla za koju su se školovali, a u slučaju da su završili gimnaziju imaju osnovno obrazovanje.sadie_forever wrote:Koji je razlog da se neskolovani(bar na zapadu a doci ce to i do BIH kad razvod prestane biti bauk) vise razvode od ljudi s diplomama ? po svim statistikama najvise se razvode upravo ljudi sa srednjom kao najvisom skolom dok obrazovani i dobrostojeci ljudi kada udju u brak tu i ostanu
Prvo, mislim da ima više ljudi sa srednjom školom, nego sa diplomom fakulteta, pa je samim tim njihov procenat veći.
Drugo, ljudi sa fakultetskim obrazovanjem imaju stabilniju ekonomsku situaciju, što je jedna od razloga.
Treće, mislim da fakultetlije pažljivije biraju partnere, bar koliko sam ja imao prilike da vidim.
1.pazljivio biranje partnera
2.vece znanje kako rijesavati zivotne probleme
3.manje ekonomskih problema
4,manje obrazovani se znatno brze zene/udaju s time i veca sansa za razvod jer ne znaju u sta ulaze uvijek
- supercali
#18 Re: Razvod za neskolovane mase
Sadie imas li zavrsen kakav fakultet?
-
prog321
#19 Re: Razvod za neskolovane mase
Za brak / vezu je kao i u svim drugim sverama zivota potrebno logicko rezonovanje. Analiza koristi nad rizikom.
Obrazovani ljudi koriste tu logiku da posloze prioritete.
Neobrazovane osobe vode se inercijom osjecaja , nagona i zivotnih uslova bez logicke analize rizika.
Samim tim je kod njih vise srusenih brakova. Krkani ne razmisljaju o konsekvencima.
Obrazovani ljudi koriste tu logiku da posloze prioritete.
Neobrazovane osobe vode se inercijom osjecaja , nagona i zivotnih uslova bez logicke analize rizika.
Samim tim je kod njih vise srusenih brakova. Krkani ne razmisljaju o konsekvencima.
- insomnia78
#20 Re: Razvod za neskolovane mase
Kakva hrpa gluposti
-
prog321
#21 Re: Razvod za neskolovane mase
College-educated men and women are more likely to stay married than those without a four-year degree, according to a new report by the Pew Research Institute, a nonpartisan think tank in Washington, D.C.
http://www.marketwatch.com/story/want-t ... 2014-09-29
Some 78% of women with a bachelor’s degree are likely to stay married for 20 years if it’s their first marriage, versus just 40% of women in a first marriage with a high school degree or less; while 65% of men with a bachelor’s degree who are married for the first time are likely to stay married for 20 years versus 50% of men with a high school diploma or less
http://www.pewresearch.org/fact-tank/20 ... -marriage/
http://www.marketwatch.com/story/want-t ... 2014-09-29
Some 78% of women with a bachelor’s degree are likely to stay married for 20 years if it’s their first marriage, versus just 40% of women in a first marriage with a high school degree or less; while 65% of men with a bachelor’s degree who are married for the first time are likely to stay married for 20 years versus 50% of men with a high school diploma or less
http://www.pewresearch.org/fact-tank/20 ... -marriage/
- O'zone
- Globalni moderator
#22 Re: Razvod za neskolovane mase
Bogati odnosno dobro stojeći se ne razvode zato što razvod košta, imovina se dijeli, bolje je trpiti nego ostati bez pola imetka. Drugo, šteti ugledu jer kako ćeš biti faca kad nisi mogao izdržati supružnika. Treće, misle kako terapije i bračni savjetnici mogu riješiti sve probleme koje imaju.sadie_forever wrote:sto ? ovo je ja mislim prilicno tacno,,bar kako sam skontala i vidjela.Cini mi se da kod dobrostojecih i dalje zivi tradicionalna obitelj i razvod je rijetkost.Feminizam,liberalizam itd je i onako bio popularan samo medju masama ispod prosjecnih zaradjivanja pocetkom 70 pa do 2000,a nakon toga i oni se vracaju tradicijimuha_sa wrote:
Nama sirotinji sa druge strane je svejedno...gaće su i onako davno spale sad pristavlja kako ko stigne
- raoul duke
#23 Re: Razvod za neskolovane mase
O'zone wrote:gaće su i onako davno spale sad pristavlja kako ko stigne
- sadie_forever
#24 Re: Razvod za neskolovane mase
O'zone wrote:Bogati odnosno dobro stojeći se ne razvode zato što razvod košta, imovina se dijeli, bolje je trpiti nego ostati bez pola imetka. Drugo, šteti ugledu jer kako ćeš biti faca kad nisi mogao izdržati supružnika. Treće, misle kako terapije i bračni savjetnici mogu riješiti sve probleme koje imaju.sadie_forever wrote:sto ? ovo je ja mislim prilicno tacno,,bar kako sam skontala i vidjela.Cini mi se da kod dobrostojecih i dalje zivi tradicionalna obitelj i razvod je rijetkost.Feminizam,liberalizam itd je i onako bio popularan samo medju masama ispod prosjecnih zaradjivanja pocetkom 70 pa do 2000,a nakon toga i oni se vracaju tradicijimuha_sa wrote:
Nama sirotinji sa druge strane je svejedno...gaće su i onako davno spale sad pristavlja kako ko stigne
- TDK-90
#25 Re: Razvod za neskolovane mase
Ko vodi i prati tu statistiku u BiH ?sadie_forever wrote:Koji je razlog da se neskolovani(bar na zapadu a doci ce to i do BIH kad razvod prestane biti bauk) vise razvode od ljudi s diplomama ? po svim statistikama najvise se razvode upravo ljudi sa srednjom kao najvisom skolom dok obrazovani i dobrostojeci ljudi kada udju u brak tu i ostanu
Nema statistike gdje ko zivi , koliko stanovnika ima BiH , kojih stanovnika, gdje zive koje su im adrese ...i sl.
Ne zna se tacna prosjecna starost automobila u BiH iako je sve kao uvezano povezano , vec se samo nagadja i pisu bombasticni naslovi.
Ne zna se tacno gdje su cijevi od vode, plina,kanalizacije , kablovi od struje polozeni iako postoje dokumentacije.
Ne zna se tacno koliko je boraca bilo u ratu , koliko vojnih, koliko civilnih zrtava, koliko invalida
Masa stvari za koje cak vode evidencije nisu poznate, a zna se statistika razvedenih koji imaju samo sss
Mediji svaki cas izvale neki naslov : "Prema istrazivanju"... "Naucnici su konacno saznali".... "Posljednje ispitivanje pokazalo je "...
"Prema nucnim saznanjima".... "Studije sa americkih Univeziteta su pokazale"....
btw. vise ljudi ima samo sss nego zavrsenu vss samim tim ima vise razvoda, u stvarnosti bar u mom okruzenju podjednako se vjencaju ili razvjencaju ljudi sa visokom ili srednjim/niskim obrazovanjem