Razvod

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
TDK-90

#1 Re: Razvod

Post by TDK-90 »

valter033 wrote:Vjencao sam se 2000 g. (u BiH) s nasom djevojkom koja zivi vani. Ubrzo sam i ja preselio k njoj. Brak je "priznat" i ovdje na osnovu medjunarodnog vjencanog lista. Trenutno sam u procesu razvoda, ali me zanima, kada se brak razvede u inostranstvu, kakva je procedura u BiH? Sta moram/trebam uraditi dole?
Ma ne vraćaj se ovamo nikako, baš te briga za Be-Ha proceduru :wink: ....papire si dobio tam` HA ? valjda jesi ;-)
Uživaj tam` i maši nam patriotski :bih: :bih: :bih:
zambaklija

#2 Re: Razvod

Post by zambaklija »

samo prevedi sudsku odluku i odnesi u konzulat i fertig :roll:
TDK-90

#3 Re: Razvod

Post by TDK-90 »

valter033 wrote:
TDK-90 wrote:
valter033 wrote:Vjencao sam se 2000 g. (u BiH) s nasom djevojkom koja zivi vani. Ubrzo sam i ja preselio k njoj. Brak je "priznat" i ovdje na osnovu medjunarodnog vjencanog lista. Trenutno sam u procesu razvoda, ali me zanima, kada se brak razvede u inostranstvu, kakva je procedura u BiH? Sta moram/trebam uraditi dole?
Ma ne vraćaj se ovamo nikako, baš te briga za Be-Ha proceduru :wink: ....papire si dobio tam` HA ? valjda jesi ;-)
Uživaj tam` i maši nam patriotski :bih: :bih: :bih:
Drzavljanstvo (ako na to mislis) nisam nikad ni trazio, imam stalnu dozvolu boravka, ali svkako se planiram vratiti jer ja ovdje nemam ama bas nikoga. 2000 g. sam ostavio sve u Sa, porodicu, prijatelje, posao.. ovdje sam upoznao ljude preko nje, ti ljudi sada samnom nemaju nikakvog kontakta, valjda zele biti lojalni njoj... tesko je zivjeti sam, potpuno sam..
Svejedno državljanstvo ili papiri ( iako sam naglasio PAPIRI :mrgreen: ) važno je ono u čemu mi u BiH oskudijevamo POLITIČKA i EKONOMSKA sigurnost :dance: :dance: :dance:

....eh sad :-? nemaš nikog tam´ pretpostavljam da nisi u Njemačkoj ili Austriji jer tam´ ima naše raje :bih:

Kuku nisi, valjda u nekoj egzotičnoj zemlji tipa Bangladeš, Indonezija , Indija, Kina itd :shock: :shock: :shock:
mušema

#4 Re: Razvod

Post by mušema »

Bolje da pokušaš dobiti državljanstvo, pa ti sebi gore povuci familiju ili nadji kakvu finu, pa je ozeni.. Uglavnom, bolje ti je da se ne vracas, a nije ni Danska preko bijela svijeta.. I izadji malo, upoznaj i ti ljude :thumbup:
dječak sa šibicama

#5 Re: Razvod

Post by dječak sa šibicama »

E jesi se zaletio... bjese velika ljubav?

Raspitaj se tamo, pa 12 godina zivis, znas li nekog domorca? bilo koga da te posavjetuje, kako dobiti drzavljanstvo i slicno.

Kad si vec otisao, sto bi se vracao.
blufonka

#6 Re: Razvod

Post by blufonka »

Nakon 12 godina i u Sarajevo da se vratis bio bi sam i ako je samo to razlog ne mici se odatle :-D
p206

#7 Re: Razvod

Post by p206 »

hoće li neko odg. čovjeku ili će te se raspitivati za prijetelje?
što se nebi vratio... jebeš Dansku, eno na drugoj temi neka nimfomanka safatala dijete, drama!
TDK-90

#8 Re: Razvod

Post by TDK-90 »

Loš je to život ako je tako. Uz Be Ha familiju je bolje pa makar i skromno se živjelo , samo što kako stvari stoje ovdje se neće moći više ni skromno živjeti. Samo da citiram jednog forumaša na temi izbori:
"Ljudi ne glasaju da im bude bolje, nego da im ne bude gore"

Danska u ovoj godini proglašena kao najbolje mjesto za život. ;-)

Rekao bih da si stidljiv i povučen prepostavimo i da se ne guraš preko reda negdje, prepostavljam i da si pošten :-D

Ako su moje prepostavke tačne onda si tek ovdje IZGUBLJEN , problem koji imaš ti nosiš sa sobom isto kao onaj vic sa Hasom i saksijom koju stalno seli sa sobom a nikako da skuži šta mu smrdi u stanu :lol: :lol: :lol:

A sada u vezi teme, vjenčao si se u DK da li si tada prijavio brak Be Ha organima tj. matičaru ili to ide automatizmom ili si se vjenčao u konzulatu. A valjda ako dobiješ razvod "gore" isto ide automatski, ali ako ne ide onda najbolje odnesi direktno matičaru prevod razvoda. Jer preko konzulata to traje i traje i traje :bih:

btw.

Znam da u Njemačkoj deru sa alimentacijom da li je i to razlog razmišljanju o dizanju sidra :run:
vjesticanametli

#9 Re: Razvod

Post by vjesticanametli »

pa covjece 38 ti je nije ti 380 i trzni se malo..............ne vracaj se ni pod razno (doduse ja u DK ne bih vise nikad ni u posjetu........meni nije sjelo tamo nista :-) ) ali sigurno imas nacina da upoznas ljude i da svoj zivot dovedes u red
a kad se razvedes tamo bices razveden i u BiH za to ne brini :)
sha_ba

#10 Re: Razvod

Post by sha_ba »

mislim da si malo u depresivnoj fazi i iskreno se nadam da je samo prolazno...
nesto kontam, imas dijete gore, posao, i zelis sve napustitijer nemas aman nikoga..... zaboravljas sina!!! kao prvo... drugo jesi li uopste svjestan koliko ljudi ima da zive bez ikoga, bore se i ne padaju tek tako lako???? kazes 38 ti je godina i kao tesko je naci prijateljstva u tim godinama!!!!!! izvini, nista licno, al to je glupost velika koju procitah ovdje... u lijepim si godinama, ne zaboravi to... i de se malo sastavi jarane.... saberi, kako hoces.. znam da te tvoja bol najvise boli, ali okreni se oko sebe ba!!!
ja ti sve najbolje zelim i da se stvari rijese kako treba za tebe i dijete ti a na temu, nije nista komplikovano. prevedes sudsku odluku o rastavi braka, udaris apostil odneses u opstinu svoju (tamo gdje inace vadis rodni list) i predas da se uknjizi... lakse je puno nego preko ambasade
sretno ti bilo
dječak sa šibicama

#11 Re: Razvod

Post by dječak sa šibicama »

Ako napustis Dansku, dijete ces vidjati jednom godisnje, ne mislim bukvalno ali...

Ali ti znas svoje prioritete. Licno, prirotet bi mi bio taj klinac.
Alhambra_

#12 Re: Razvod

Post by Alhambra_ »

Mislim da ćeš ovdje morati provesti postupak tzv. priznavanja strane sudske odluke (dakle, brakorazvodne presude).
Postupak se vodi u sudu, jednostavan je, taksa je oko 300 KM + troškovi advokata ako to nećeš sam raditi (template možeš naći na netu i tako izbjeći taj nepotrebni trošak).
Pretpostavljam da će ti od dokumenata trebati originalna presuda (koju će biti potrebno prevesti kod ovlaštenog sudskog tumača), te vaši matični dokumenti (njen i tvoj rodni list) i izvod iz matične knjige vjenčanih.
Sretno!
Sunrise00

#13 Re: Razvod

Post by Sunrise00 »

nek' te onaj mali s druge teme upozna sa onom umjetnicom svojom :oops:

sad ozbiljno, ako se vratis vamo obavezno ostavi opciju za povratak tamo ili odlazak negdje drugo vani, tj. ne prekidaj sve veze sa inostranstvom :D jer znam da je dzaba sto ti svi mi govorimo ne vracaj se dok sam ne skontas da nema hajra nekog velikog ovdje :) osim ako nisi neke struke s kojom mozes dobiti bas dobar posao...tj. ako nemas stelu :D
sretno :thumbup:
xmaya

#14 Re: Razvod

Post by xmaya »

valter033 wrote:
m@m@ wrote:
blufonka wrote:Nakon 12 godina i u Sarajevo da se vratis bio bi sam i ako je samo to razlog ne mici se odatle :-D
mozda nebi bio sam...
@valter imas li svoju rodbinu, familiju, prijatelje...u sarajevu? zr za 12 godina nisi stekao prijatelje tamo? izvini sto pitam al...
U mojim godinama (38) prijatelji se tesko sticu, gotovo nikako, sve su to poznanici koje sam upoznao preko nje i kji su sada ostalo lojalni njoj. Kompletna moj porodica je u Sa, svi priajtelji... ovdje, nemam nikoga, ali bas nikoga (osim sincica, 6 god.). Ne daj Boze da mi se sta desi u stanu, nasli bi me tek kad bi se poceo siriti smrad, ok mozda bi ovi s posla probali ranije...
ja te potpuno shvatam.....slično je i iza mene....samo ako si stvarno odlučio da se vratiš, prvo pripremi teren, nadji posao, obnovi poznanstva jer nećeš ništa dobit ako i u sarajevu budeš ko vuk samotnjak i kontaš hoće li te pronać u stanu ako ti šta bude...
teško je kad ti se život okrene naopačke preko noći ali šta čovjek sve može u sebe strpati, to nije ništa :-) sretno...
spadalo

#15 Re: Razvod

Post by spadalo »

Rješenje o raskidu bračne zajednice kopiraj i ovjeri kod notara u DK,potom se obrati BA konzulatu gdje će ti izdati validnu potvrdu s kojom se obraćaš u matični ured u općini gdje si prijavljen u Sa.To,kod matičara će te koštati 24 KM a za konzulat nisam siguran,čini mi se 120 kruna a kod notara 100 kruna.
registrovana onako

#16 Re: Razvod

Post by registrovana onako »

valter033 wrote:
m@m@ wrote:
blufonka wrote:Nakon 12 godina i u Sarajevo da se vratis bio bi sam i ako je samo to razlog ne mici se odatle :-D
mozda nebi bio sam...
@valter imas li svoju rodbinu, familiju, prijatelje...u sarajevu? zr za 12 godina nisi stekao prijatelje tamo? izvini sto pitam al...
U mojim godinama (38) prijatelji se tesko sticu, gotovo nikako, sve su to poznanici koje sam upoznao preko nje i kji su sada ostalo lojalni njoj. Kompletna moj porodica je u Sa, svi priajtelji... ovdje, nemam nikoga, ali bas nikoga (osim sincica, 6 god.). Ne daj Boze da mi se sta desi u stanu, nasli bi me tek kad bi se poceo siriti smrad, ok mozda bi ovi s posla probali ranije...
samo da te stupasim za danas :lol:
BarbaDue

#17 Re: Razvod

Post by BarbaDue »

sto, samo si danas sama i razvedena :D
_mufljuz_

#18 Re: Razvod

Post by _mufljuz_ »

tek ce tebe da slozi depresija kad dodjes u bosnu - kad vidis stepen moronluka i kolicinu idiota a da ne pricam mahaliziranja tipa - "nije uspio" "klosar" "nesposoban" itd itd....
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#19 Re: Razvod

Post by Matijevic_Vlado »

mozda covjek do sad i umro a ti ga savjetujes :mrgreen:
Post Reply