razvod ili papucar...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
The Silent Man
#276 Re: razvod ili papucar...
radi isto sto i ona , ne moras vrijedjat ,al budi "ugrozen" od njenih like a krme in teheran uzimaj sve srcu 
-
robersan
#277 Re: razvod ili papucar...
Kad je u pitanju zvornicanin i ostali koji su se javili sa sličnim problemima, samo mogu reći da su gotovo tipični i takve stvari slušam čitav život od kolega i prijatelja koji su se poženili, a danas su u jako nesretnim brakovima ili su razvedeni i takođe vrlo nesretni. Vrlo mali procenat ljudi poznajem, koji su našli odgovarajuću partnericu pa harmoniraju na pravi način, ali takvih je malo. Svaki muškarac treba da zna da svaki brak opstaje ili propada pri izboru partnera i da je kasno krive drine ispravljati kad se rode djeca. Prije sklapanja braka moraš znati šta da očekuješ od te institucije.
1. Većina žena je pametnija od većine muškraca i šansa da ćete naletiti na neku dobronamjernu osobu koja će na prvo mjesto staviti vas i novoosnovanu porodicu je jako mala. Žena je uglavnom stranac koji će čitav život više voljeti svoju mamu, tatu, bracu, seku, rođake i tetiće, a možda i svoju prvu ljubav nego vas. I mnogi muškarci su takvi. Davati sebe bez granica bilo kome osim svojoj djeci je obična glupost. Ima izuzetaka, ali većina nas statistički neće naletiti na takve osobe.
2. Muškarci u Bosni većinu brakova sklapaju da bi uopće imali sexualni život po principu "ima po dvije ruke i noge, i capi među nogama, štaš više ocam", i većina ih nikada ne uspije steći ni minimalno iskustvo koje bi im pomoglo da na objektivan način sagledaju svoju buduću suprugu. Da bi čovjek znao šta mu paše i ko je kakav treba da ima barem desetak veza i vezica i par desetaka različitih sexualnih partnerica, a koliko znate 18 do 25 godina starih muškraca koji su to ostvarili iz one tihe i povučene većine ? S druge strane većina žena u Bosni i inače brak shvata puno pametnije i trezvenije kao priliku za socijalni uspon. Tako da čistačicu u školi zanima profesor, profesoricu ministar kulture i obrazovanja ili barem javna ličnost, a obratni slučajevi su izuzetno rijetki.
3. Najbolji i najstabilniji brakovi i ujedno jedini koji imaju šansu da trajno opstanu su brakovi između ujednačenih partnera što je davno narod iskazao kroz poslovicu "krpa nađe zakrpu". Ti pošten, ona poštena, ili ti lopov, ona kurva, ili ti papak, ona papanka, ili ti sirotinja, ona sirotinja ili ti imaš kuću ona ima stan ili ti gazda ona sa mirazom ili ti crn ona crna ili ti plav ona plava itd. itd. Iz jednog takvog braka sam nastao i ja, a ujedno i svi moji prijatelji čiji roditelji nisu razvedeni. Ovo je teško ostvarivo zbog većine žena koje su vrlo ambiciozne i pošto poto hoće socijalni uspon ili ako hoćete da prevare muškarca. S druge strane i zbog bogatih i kriminalnih muškaraca koji uzimaju žene koje su ili premlade ili prelijepe ili prepametne za njih. Bosna je poznata po socijalnom i svakom drugom haosu. Najveći problem je kroz život očuvati tu jednakost između žene i muškarca i čovjek se mora pomiriti sa tim da nekad možda i propusti neku priliku za bolji posao, ali nikako da zbog posla i love zapostavi ženu i djecu. Drugim riječima - možeš imati istu ili do duplo veću platu od žene, ali više od toga - bježi od toga. Ne možeš imati sve u životu. Uglavnom se moraš pobrinuti da razvod ženi ne bude bolja opcija finansijski, nego da uđe bijeda, izađe bijeda i vidjećeš kako će da te se drži.
4. Muškarci su čak i u Bosni u puno lošijoj poziciji nego žene. Na Zapadu svakako, i između ostalog tamo vlada bijela kuga, jer nije niko budala da zbog malo sexa postane tzv. razvodni bogalj. Onog momenta kad se rode djeca - u 99 % slučajeva u BiH se dodjeljuju majci. Ako si ušao u brak sa nekom siroticom, a imaš stan ili kuću - sud automatski dodjeljuje istu njoj i djeci da ne bi ostali na ulici, a tebi ostaje da pokupiš stvari i ideš u p.m. Alimentacija se možda može izbjeći radom na crno, ali većina ljudi neće ostaviti svoju djecu da gladuju, pa ćeš ipak nešto platiti i više nego nešto. Drugim riječima - od gospodina postaješ prosjak. Brak i djeca su precjenjene stvari, i ako ti je kraj karijere u razvodu, bolje se ne ženiti. Poznajem jednog istaknutog doktora koji je u razvodu ostao bez kuće blizu centra koju je 10 godina gradio, i zadnji dinar davao, lupao noćne, poslijepodnevne smjene, bio u UN misiji u Afganistanu itd., a onda ostao i bez kuće i bez djece i bez većeg dijela plate i sa žešćim dijabetesom u 40toj.
5. Velika većina žena u BiH dolaze iz velike materijalne i duhovne bijede, bez nekih jačih moralnih i ljudskih "kočnica" u vidu kućnog odgoja i nekih principa. Ako su iz imućne porodice - onda često brat naslijedi sve, pa opet imaš siroticu za vratom. Uz to vlada negativna selekcija, jer oni najjadniji i najbjedniji koji se ne bi uopće trebali ženiti i udavati jer ni sebe ne mogu ishraniti imaju najviše djece. Bijeda se multiplicira, a oni iz boljih staleža ili se ne žene i udaju ili bježe odavde. Teško je naći normalnu ženu u BiH. Dok ti sirotici ispuniš sve želje i šta je njoj sve falilo u životu ostade ti krivih leđa i ode u rahmet plac. A kako rekoh u slučaju razvoda - ostade golać.
1. Većina žena je pametnija od većine muškraca i šansa da ćete naletiti na neku dobronamjernu osobu koja će na prvo mjesto staviti vas i novoosnovanu porodicu je jako mala. Žena je uglavnom stranac koji će čitav život više voljeti svoju mamu, tatu, bracu, seku, rođake i tetiće, a možda i svoju prvu ljubav nego vas. I mnogi muškarci su takvi. Davati sebe bez granica bilo kome osim svojoj djeci je obična glupost. Ima izuzetaka, ali većina nas statistički neće naletiti na takve osobe.
2. Muškarci u Bosni većinu brakova sklapaju da bi uopće imali sexualni život po principu "ima po dvije ruke i noge, i capi među nogama, štaš više ocam", i većina ih nikada ne uspije steći ni minimalno iskustvo koje bi im pomoglo da na objektivan način sagledaju svoju buduću suprugu. Da bi čovjek znao šta mu paše i ko je kakav treba da ima barem desetak veza i vezica i par desetaka različitih sexualnih partnerica, a koliko znate 18 do 25 godina starih muškraca koji su to ostvarili iz one tihe i povučene većine ? S druge strane većina žena u Bosni i inače brak shvata puno pametnije i trezvenije kao priliku za socijalni uspon. Tako da čistačicu u školi zanima profesor, profesoricu ministar kulture i obrazovanja ili barem javna ličnost, a obratni slučajevi su izuzetno rijetki.
3. Najbolji i najstabilniji brakovi i ujedno jedini koji imaju šansu da trajno opstanu su brakovi između ujednačenih partnera što je davno narod iskazao kroz poslovicu "krpa nađe zakrpu". Ti pošten, ona poštena, ili ti lopov, ona kurva, ili ti papak, ona papanka, ili ti sirotinja, ona sirotinja ili ti imaš kuću ona ima stan ili ti gazda ona sa mirazom ili ti crn ona crna ili ti plav ona plava itd. itd. Iz jednog takvog braka sam nastao i ja, a ujedno i svi moji prijatelji čiji roditelji nisu razvedeni. Ovo je teško ostvarivo zbog većine žena koje su vrlo ambiciozne i pošto poto hoće socijalni uspon ili ako hoćete da prevare muškarca. S druge strane i zbog bogatih i kriminalnih muškaraca koji uzimaju žene koje su ili premlade ili prelijepe ili prepametne za njih. Bosna je poznata po socijalnom i svakom drugom haosu. Najveći problem je kroz život očuvati tu jednakost između žene i muškarca i čovjek se mora pomiriti sa tim da nekad možda i propusti neku priliku za bolji posao, ali nikako da zbog posla i love zapostavi ženu i djecu. Drugim riječima - možeš imati istu ili do duplo veću platu od žene, ali više od toga - bježi od toga. Ne možeš imati sve u životu. Uglavnom se moraš pobrinuti da razvod ženi ne bude bolja opcija finansijski, nego da uđe bijeda, izađe bijeda i vidjećeš kako će da te se drži.
4. Muškarci su čak i u Bosni u puno lošijoj poziciji nego žene. Na Zapadu svakako, i između ostalog tamo vlada bijela kuga, jer nije niko budala da zbog malo sexa postane tzv. razvodni bogalj. Onog momenta kad se rode djeca - u 99 % slučajeva u BiH se dodjeljuju majci. Ako si ušao u brak sa nekom siroticom, a imaš stan ili kuću - sud automatski dodjeljuje istu njoj i djeci da ne bi ostali na ulici, a tebi ostaje da pokupiš stvari i ideš u p.m. Alimentacija se možda može izbjeći radom na crno, ali većina ljudi neće ostaviti svoju djecu da gladuju, pa ćeš ipak nešto platiti i više nego nešto. Drugim riječima - od gospodina postaješ prosjak. Brak i djeca su precjenjene stvari, i ako ti je kraj karijere u razvodu, bolje se ne ženiti. Poznajem jednog istaknutog doktora koji je u razvodu ostao bez kuće blizu centra koju je 10 godina gradio, i zadnji dinar davao, lupao noćne, poslijepodnevne smjene, bio u UN misiji u Afganistanu itd., a onda ostao i bez kuće i bez djece i bez većeg dijela plate i sa žešćim dijabetesom u 40toj.
5. Velika većina žena u BiH dolaze iz velike materijalne i duhovne bijede, bez nekih jačih moralnih i ljudskih "kočnica" u vidu kućnog odgoja i nekih principa. Ako su iz imućne porodice - onda često brat naslijedi sve, pa opet imaš siroticu za vratom. Uz to vlada negativna selekcija, jer oni najjadniji i najbjedniji koji se ne bi uopće trebali ženiti i udavati jer ni sebe ne mogu ishraniti imaju najviše djece. Bijeda se multiplicira, a oni iz boljih staleža ili se ne žene i udaju ili bježe odavde. Teško je naći normalnu ženu u BiH. Dok ti sirotici ispuniš sve želje i šta je njoj sve falilo u životu ostade ti krivih leđa i ode u rahmet plac. A kako rekoh u slučaju razvoda - ostade golać.
Last edited by robersan on 04/01/2011 06:24, edited 4 times in total.
-
luciferino
#278 Re: razvod ili papucar...
Koliko samo ljudi masta o Zapadu, sreci i boljoj buducnosti. A kada dodje tamo, rinta covjek ko konj, godine prolaze, djeca brzo narastu, a partneri se odrode. Parama, shoppingovanjem i prezderavanjem ispunjava se emocionalna praznina, ali to zadovoljstvo kratko traje. Prijateljstva se jako tesko sklapaju, nisu ljudi ni srcani, ni iskreni, sve je para i sve se mjeri prema tome koliko zaradjujes. I kada ti se nasmiju, i to je suhveli. Iz licnog iskustva, najbolje se slazem s ljudima koji su prezivjeli Veliku depresiju (skromni su, realni su, prizemljeni), ali ne moze se raja traziti po starackim domovima. Ja se licno ne mogu nikako naci na istoj talasnoj duzini sa zenama koje imaju ispod 80 godina (zensko sam, da ne bude zabune). Mozda da vi momci probate kakvu starku naci, ha?
Zivot melje, brakovi pucaju, a ko se usudi djecu tamo praviti i odgajati, svaka mu cast. Mi smo otisli na Zapad upravo zbog te djece, a evo dvije godine poslje, ne usudjujemo se ni pomisliti na prinovu.
Zvornicanine, popricaj ti fino sa suprugom, ipak troje djece u tudjini podize, a tih prvih 10 godina razdvojenosti su glavni krivac za ono sto vam se desava. Nije to ni do tebe, ni do nje.
Zivot melje, brakovi pucaju, a ko se usudi djecu tamo praviti i odgajati, svaka mu cast. Mi smo otisli na Zapad upravo zbog te djece, a evo dvije godine poslje, ne usudjujemo se ni pomisliti na prinovu.
Zvornicanine, popricaj ti fino sa suprugom, ipak troje djece u tudjini podize, a tih prvih 10 godina razdvojenosti su glavni krivac za ono sto vam se desava. Nije to ni do tebe, ni do nje.
-
Strauss
#279 Re: razvod ili papucar...
ahaudrch wrote:kad si trpio ovoliko, istrpi još nekih 5 godina i biće to OK..
5+5+....
- Zelena Carapa
#280 Re: razvod ili papucar...
ja mislim da ti imas malu chunupicek wrote:zensko neka trosi kao i svagdje,
po svojim mogucnostima.
ali ako mi dodjes i kazes da ides u prodavnicu jer si depremirana?
i jos trosis novac kao pijan mornar ,a kod kuce niti je sta skuhano niti oprano.
ne radis,
znaci, mozes nesto skuhati.
a ti po chitav dan na internetu ?
wtf ??
znaci, idi na posao.
plati pola racuna,
stavit cemo djecu u kindergarten.
i jesi li sretna ?
nisi.
opet depremirana.
ok, hajde onda plati samo kindergarten za djecu a ostatak svoje plate potrosi na svoje krpe?
jesi li sretna ?
jesam.
dva mjeseca.
onda opet depremirana ?
madafaka..!>>?>??
mislim, da mi nije zena stvaarno,, mislim stvaarno dobro izgledajuca, davno bih je nogirao.
ali kad se okrenem, vidim da sve djevojke oko mene koje osrednje dobro izgledaju imaju isto ili vise musica nego ona, onda se nekako i saberam.
ali pitanje je opet dana.. dok ja to sve ne posaljem u picku materinu.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#281 Re: razvod ili papucar...
robersan wrote:
Je li ti sve ovo rece onako objektivno?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#282 Re: razvod ili papucar...
ima mnoštvo normalnih žena u bih ali idu za nenormalne likove 
- zvornicanin
#283 Re: razvod ili papucar...
burek_in_space wrote:Dobro veche zhelim.![]()
Prvi i posljednji pokushaj vracanja teme na pravi kolosijek, a to sigurno nije @picek i njegova supruga, nego @zvornichanin i njegovi problemi. Ako neko ima neshto konstruktivno reci, neka kazhe, ostali shtedite tastaturu.
Off topic se nece vishe tolerisati.
Fala Burek!!!krajnje je vrijeme!!!!
-
baksuz1
#284 Re: razvod ili papucar...
jaranice da te pitam nesto. jesi li ti pokusala djecu odgajati i skolovati u republici srpskoj?
jaranice da te pitam nesto. jesi li ti pokusala djecu odgajati i skolovati u republici srpskoj?
-
Gospoda Ministarka
#285 Re: razvod ili papucar...
Lako je tudim ku*cem gloginje mlatiti. Zvornicanin, ovdje ti niko nemoze pomoci sam sa sobom moras kafu popiti.
, narocito mi se svida misljenje o naucenom samackom zivotu.
Wilsonwillson wrote:Zvornicanin jedno pitanje jarane je li ona radila prije Kanade i djece ? Da li je bila zaposlena u Bosni ?
Jer si rekao da njen dolar je jaci od tvoja tri uobicajeno je to kod zena koje nikada nisu radile kada dodju na zapad .
Jednostavno ste se odrodili ljubav i zaljubljenost je prosla i sada nema nikakvih osjecanja jer ste obadvoje naucili da zivite samacki zivot ti na putu ona kuci sa dijecom , djeca vole roditelje te gluposti volim mamu vise su igra djeca nauce sta roditelj hoce da cuje i to ce koristiti kao sredstvo da ostvare svoje ciljeve.
Vi ste zrtvovali brak radi zarade i sada placate cijenu toga tvojom promjenom posla i smanjenjem budzeta doslo je od one :"Glad na vrata ljubav kroz prozor"
Mozda ona hoce novu narukvicu ili jaknu a ne novi sajding na kuci ?
Nego ako nisi vec idi i kupi joj poklon za Novu Godinu imas jos dana predsobom .
Mozda bi bilo dobro ako mozes da vam priustis nekakv odmor jedno 7 dana da pobjegnete od kuce i da se sjetite zasto ste na prvom mjestu se uzeli i radjali djecu .
Sada sto neki rekose nase zene se promjenile na zapadu , ja uvijek pitam koje zene ?
Bez da vrijedam ali veliki je ovo sok za nekoga koje izasao iz opanaka na Kenedi aerodromu , posebno kada su ti isti ocekivalli da im zene rade dva posla donose platu kuhaju pitu i da ih onako vaspitno isamaraju kada im ne donesu hladnu pivu na vrijeme zato je tolika stopa razvoda nasih po Americi .
Sretna Nova tebi i porodici i svi ostalim forumasima a sada u kola i pravac prodavnica idi kupi joj poklon.
-
bučkuriš
#286 Re: razvod ili papucar...
......
Last edited by bučkuriš on 04/01/2012 23:23, edited 1 time in total.
- bez_ideje
#287 Re: razvod ili papucar...
Evo,da i ja dam jedan miroljubiv prijedlog :
Kad se zadesi da ste kuci oboje,a djece nema....ne facaj za daljinski,firzider,ves masinu,ne idi kosit travu i prat automobil.
Samo sjedi ,u istu prostoriju.....nema tv-a,nema muzike,mir i tisina......Progovorit cete !
Kad se zadesi da ste kuci oboje,a djece nema....ne facaj za daljinski,firzider,ves masinu,ne idi kosit travu i prat automobil.
Samo sjedi ,u istu prostoriju.....nema tv-a,nema muzike,mir i tisina......Progovorit cete !
-
GaRGa
#288 Re: razvod ili papucar...
robersan wrote:Kad je u pitanju zvornicanin i ostali koji su se javili sa sličnim problemima, samo mogu reći da su gotovo tipični i takve stvari slušam čitav život od kolega i prijatelja koji su se poženili, a danas su u jako nesretnim brakovima ili su razvedeni i takođe vrlo nesretni. Vrlo mali procenat ljudi poznajem, koji su našli odgovarajuću partnericu pa harmoniraju na pravi način, ali takvih je malo. Svaki muškarac treba da zna da svaki brak opstaje ili propada pri izboru partnera i da je kasno krive drine ispravljati kad se rode djeca. Prije sklapanja braka moraš znati šta da očekuješ od te institucije.
Nisi mogao nista bolje napisati niti se moze sta na ovo dodati
- Comrad
#289 Re: razvod ili papucar...
Pa moras li se razvesti?
Mozete se jednostavno odvojeno zivjeti, ako imas finansijske mogucnosti otidji iznajmi drugi stan i dovidjenja. Ne daj joj razvod, djeci kupuj hranu i odjecu, te ostale potrepstine i gotova stvar. Bit ces ozenjen na papiru, al koliko vidim bolje ti je i to nego da ne budes ozenjen na papiru i da nemas za hljeba.
I bit ces blizu djece.
Mozda njoj dosadi tako i ako bas bude htjela razvod, da li postoji neka zackoljica u vasem pravu, gdje joj neces morati placati alimentaciju ako se ona odrekne iste kako bi se razvela. Mora postojati takav dogovor / ugovor.
Takodjer, ako se ona ponovo uda je li ti prestajes placati alimentaciju? Barem je tako u filmovima i serijama.
@robersan, Ne znam da li si govorio za BiH, ali koliko znam kod nas se dijeli samo ona imovina koja je stecena u braku.
Mozete se jednostavno odvojeno zivjeti, ako imas finansijske mogucnosti otidji iznajmi drugi stan i dovidjenja. Ne daj joj razvod, djeci kupuj hranu i odjecu, te ostale potrepstine i gotova stvar. Bit ces ozenjen na papiru, al koliko vidim bolje ti je i to nego da ne budes ozenjen na papiru i da nemas za hljeba.
Mozda njoj dosadi tako i ako bas bude htjela razvod, da li postoji neka zackoljica u vasem pravu, gdje joj neces morati placati alimentaciju ako se ona odrekne iste kako bi se razvela. Mora postojati takav dogovor / ugovor.
Takodjer, ako se ona ponovo uda je li ti prestajes placati alimentaciju? Barem je tako u filmovima i serijama.
@robersan, Ne znam da li si govorio za BiH, ali koliko znam kod nas se dijeli samo ona imovina koja je stecena u braku.
- Ma.Le.Na
#290 Re: razvod ili papucar...
Baca mi "stil" na Nosferatovrobersan wrote:Kad je u pitanju zvornicanin i ostali koji su se javili sa sličnim problemima, samo mogu reći da su gotovo tipični i takve stvari slušam čitav život od kolega i prijatelja koji su se poženili, a danas su u jako nesretnim brakovima ili su razvedeni i takođe vrlo nesretni. Vrlo mali procenat ljudi poznajem, koji su našli odgovarajuću partnericu pa harmoniraju na pravi način, ali takvih je malo. Svaki muškarac treba da zna da svaki brak opstaje ili propada pri izboru partnera i da je kasno krive drine ispravljati kad se rode djeca. Prije sklapanja braka moraš znati šta da očekuješ od te institucije.
-
zelenashica
#291 Re: razvod ili papucar...
Zelenashica je bila u braku,ima dijete i sretno se razvodi........da nastavim ili odem?Op3r4t0r wrote:Ja sam vec godinama na ovom forumu i za cijelo ovo vrijeme mi jedna stvar nikako nije jasna, nije mi jasno da kad neko otvori temu u kojoj trazi neki savjet kako da 2-3 pojedinca uspiju napisati 60% ili vise svih postova, da li tih par pojedinaca ima stvarno toliko savjeta ili su jednostavno naporni i dosadni?
Tema izgubi prvobitni smisao kad je na njoj svaki drugi ili treci post od jedne te iste osobe koja niti je autor teme, niti vjerovatno ima ikakve veze s temom.
Inace ne volim da se petljam niti da prozivam, ali me prvenstveno ova zelenasica podstakla na ovaj post, ohladi malo, sto je najgore u svemu ova zelenasica vjerovatno nije niti u braku, a napisala je pola postova na temi o razvodu.
Svasta.
- Lady Agora
#292 Re: razvod ili papucar...
Ja tek trebam da se udam, tema je super ali bolje da se ne zadrzavam ovde predugo

-
mokerock
#293 Re: razvod ili papucar...
Joj kralj si, šah, imperator.....majke mi. Pozzzpicek wrote:@zelenashica,
iskreno, kada si u braku sa manijakalno-depresivnim osobama onda je razvod svakim danom i svake minute negdje u vazduhu.
razumijes sta hocu da kazem ?
za mene dolazi u obzir razvod samo ako dobijem djecu (imamo dvoje )
moja supruga voli djecu isto koliko i ja.
ne mozemo zamisliti svoj zivot bez njih.
ja sam f'ala bogu materijalno nagradjen u zivotu.
i kada bi moja supruga mogla kojim legalnim nacinom da dobije pola moje imovine, ona bi (99% siguran) to istog dana uradila.
ja nju ne drzim kao roba.
njezina plata ide samo da se plati dio kindergartena za djecu a sve ostalo ide na njezinu garderobu i ostale gluposti (nema ni rihanna onoliko odjece koliko ona ima).
a ja placam sve ostalo.
kucu, dva velika auta (mercedes i audi suv) svu hranu i odjecu, obucu za djecu.
mi smo oboje atraktivni ljudi.
moja zena moze imati drugog-drugu cim izadje na ulicu.
a mogu i ja![]()
ah da, da dodam,
imamo veoma seksualno aktivan zivot.. ponekad i po tri puta dnevno..
da nema toga,, sva ta natezanja sa njom ne bi imala smisla.
nogirao bih ja to..
-
Envy
#294 Re: razvod ili papucar...
Huuuuuuuuu,svasta se nacitah...pregrizt cu prste jer, ako ne svasta bih napisala...mozda nekog cak i uvrijedila,jer citajuci jedan post, pritisak krvni mi skoci na 180 
- SadaMeHuseine
#295 Re: razvod ili papucar...
Neka te s' rajom....da vidis kako ce vam biti sa nama i nama sa vama...Lady Agora wrote:Ja tek trebam da se udam, tema je super ali bolje da se ne zadrzavam ovde predugo![]()
Shalu na stranu, Zvorničanin....ja poslije ovoliko postova bih se zapitao jesam li uopšte u braku i imam li problema.Iz svega ovog postanog možeš zaključiti da smo svi u istim go*vnima....i ti, i ja i svi mi koji smo u braku.
Imaj jedno na umu,kad ste se uzimali,niste imali djece, niste se uzeli radi djece, uzeli ste se radi sebe....nemojte se sad oduzimati radi sebe,a da vam djeca budu zajednički imenitelj....jednostavna matematika...ti + ona = brak,ljubav, zajednički život, starost i sve ostalo....
Izdrži prijatelju,uz tebe smo....
-
Envy
#296 Re: razvod ili papucar...
Kakvih sve brakova ima,linija je mila majka...sanabe wrote:Ja cu ovo sve mami pokazati, da me ne pagla sa mojom udajom vise![]()
![]()
![]()
![]()
Cuj 'Izdrzi"![]()
![]()
![]()
ko da ce na liniju jbt
![]()
![]()
-
Gospoda Ministarka
#297 Re: razvod ili papucar...
zelenashica wrote:Zelenashica je bila u braku,ima dijete i sretno se razvodi........da nastavim ili odem?Op3r4t0r wrote:Ja sam vec godinama na ovom forumu i za cijelo ovo vrijeme mi jedna stvar nikako nije jasna, nije mi jasno da kad neko otvori temu u kojoj trazi neki savjet kako da 2-3 pojedinca uspiju napisati 60% ili vise svih postova, da li tih par pojedinaca ima stvarno toliko savjeta ili su jednostavno naporni i dosadni?
Tema izgubi prvobitni smisao kad je na njoj svaki drugi ili treci post od jedne te iste osobe koja niti je autor teme, niti vjerovatno ima ikakve veze s temom.
Inace ne volim da se petljam niti da prozivam, ali me prvenstveno ova zelenasica podstakla na ovaj post, ohladi malo, sto je najgore u svemu ova zelenasica vjerovatno nije niti u braku, a napisala je pola postova na temi o razvodu.
Svasta.
A tek si naucila kuhat
Ovu temu bez obzira sto me uzasava citam samo da bi uocila problem u zacetku (ako ga prepoznam naravno).
- Ridjobrki
#298 Re: razvod ili papucar...
Ah, žene...
Ne možeš s njima a ne možeš ni s njima...
-
Envy
#299 Re: razvod ili papucar...
ni bez njih?Ridjobrki wrote:Ah, žene...Ne možeš s njima a ne možeš ni s njima...
- SadaMeHuseine
#300 Re: razvod ili papucar...
Što neko reče....
"Žene su kao sol, možeš bez njih,ali je bljutavo...!!!"
"Žene su kao sol, možeš bez njih,ali je bljutavo...!!!"