razvod ili ne

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

fantom slobode

#51 Re: razvod ili ne

Post by fantom slobode »

na postavljeno pitanje bih da odgovorim sa "da" jer je to zelja jedne strane. Naravno uz pokusaj normalnog dogovora, nije meksicka sapunica, ne unositi previse negativnih osjecanja i izbjegavati gadjanje pepeljarama, vrijedjanje sire i uze fejmilije i osvetu preko djece - to je onako bas destruktivno za njih, sjetiti se da u svakoj situaciji dijete ima pravo i na majku i oca i da ih treba. A zivot je lijep, posebno kad pored sebe nema vise nekog kome nije stalo do tebe. Naravno ovo zadnje se da utvrditi jednostavnim pitanjem.
thea

#52 Re: razvod ili ne

Post by thea »

Guspodo,

ne razvodi se covjek zbog jednog problema, a koliko se da vidjeti tu nesto ima sa njegovom djecom iz 1 braka.
Ja bi vas samo pitala jedno, jeste li vi sretni?

Sta kaze vase srce? Vasa dusa, pusti sad zakon religije sa strane. Pitaj sebe koliko si sretna u tom braku?

Ja poznajem jednu gospodu, cijeli zivot patila u porodici zbog muza jer je ovaj bio slijep pored porodice. Zena mu je bila kao neka svar. Tek kad je uvidjeo, zena se razboljela i umrla. Od tuge i nesrece. 55god.mlada
A on, sta mislis sta je on navodno plakao 1 godinu i ozenio 3x mladu.

Muskarci su okrutni, zato slusaj svoje srce, ako si nesretna, javise se opcinskoj sluzbi.
Tebi je vec sve ovo poznato jer imas vec 1 razvod. A nije jednostavno imati porodicu kucne obaveze i nauciti strani jezik za 2 godine.
Budi sretna i zadovoljna.

Samo sretna majka odgaja dobro svoju djecu, nesretna kao sto je bila prva njegova zena rezultira djecom kakve ste imali priliku upoznati.
htcxone

#53 Re: razvod ili ne

Post by htcxone »

A ŽENE NISU OKRUTNE, DAJ NE PAMETU MOLIM TE...
sto ne mogu ovih komentara... evo ja znam primjer jednog profesora, covjek 1/1 djecu odškolovao, ženi auto kupio (mercedes nov!) vilu napravio, sve joj dao, napunio 50 (ona ima 41) i ona ga varala sa likom od 30 godina, i na kraju ga napustila i otišla sa tim (naravno dobar dio imovine mu uzela)
eto sta sad? sve zene su okrutne?
thea

#54 Re: razvod ili ne

Post by thea »

sigurno nije mogla imati orgazam, cika previse radio.

eh slusaj sad, problema ima ne sve strane, ali po prirodi zena mnogo vise se zalaze za opstanak porodice.
nisam to ja izmislila, vec je jednostavno tako, to je priroda.
slucajeva imas gorih od tih, kad zena zloupotrijebi, ona to inteligentnije odradi no 1 muskarac.
miki.ba

#55 Re: razvod ili ne

Post by miki.ba »

thea wrote:sigurno nije mogla imati orgazam, cika previse radio.

eh slusaj sad, problema ima ne sve strane, ali po prirodi zena mnogo vise se zalaze za opstanak porodice.
slucajeva imas gorih od tih, kad zena zloupotrijebi, ona to inteligentnije odradi no 1 muskarac.
Probaj mi pojasniti šta to današnja moderna žena ima sa prirodom, osim izleta u prirodu? :D
htcxone

#56 Re: razvod ili ne

Post by htcxone »

thea wrote:sigurno nije mogla imati orgazam, cika previse radio.

:D Jel to nama feminizam na pomolu...
daj molim te... što ne mogu supe s viljuške
ako si se ti razočarala u muškarce to je nesto drugo, lično, i mene su žene razočarale do sad tolik puta, pa nikad ih nisam smještao u isti lonac ... svi smo mi individue, i kakva priroda za porodicu se bori onaj kome je stalo više do porodice a ne zato jel piški sjedeći il stojeći
šta misliš zašto su naši očevi 92' otišli na prve linije?
svako ima svoju ulogu u porodici, svako (normalnom) je stalo do porodice. Žene to direktno možda više pokazuju, dok muškarac kao takav kakav jeste to radi na drugačiji, manje direktan način.
fakat je glupo reći da je onome ili ovome više stalo do porodice "po prirodci" kad kukolja ima i na jednoj i na drugoj strani...

jel mogla imat orgazam? to je bitnije od dvoje djece=? lijepo razmisljas... nije ona imala MOZGA!

i u pravu je kolega iznad :)
pojasni
thea

#57 Re: razvod ili ne

Post by thea »

nemam ja pojma o kakvoj vi modernoj zeni govorite. za mene moderna zena ne postoji.
mi svi zivimo u skladu sa vremenom i nasim okruzenjem.

A godpoda ima problem, samo hocu da kazem da ako je ovaj ne ferma da se lijepo pokupi. Jezik, posao ima 2 djece da odgaja. Ozbiljan rad.

Ulaziti u probleme drugih, a primjera ima svakakvih, mozemo cijeli dan ovako pisati. A rijesenja nigdje.

Gospodu trebate pitati jeli ona sretna? I sta zeli u svom zivotu, ako je njenom muzu stalo do nje onda cemu takvo ponasanja prema njoj ako je tacno kao gore navedeno.

Gospodine, orgazam je jako bitan za nase zdravlje, htjeli mi to priznati ili ne.
djeca odose svojim putem, brzo rastu, a zena ako je nezadovolja sa svojim partnerom u krevetu jeli to ona nema pravo promijeniti partnera zbog orgazma. Izvini za tebe, ali svaki covijek na ovoj planeti je kralj za sebe i moze da radi sta hoce pritom da ne steti druge
gladna sam

#58 Re: razvod ili ne

Post by gladna sam »

Dear
Tebi podhitno treba zanimacija P O D H I T N O
Ako camis sama u kuci s djetetom, haman citav dan dok ostali ne dodju - konkretno suprug koji je vjerovatno umoran ili smoren, pa samo misli kako ce jesti i izvalit se gdje na kauc, tebe hvataju te sulude misli i tripujes vjerovatno zbog ciste besposlice i siromasnog socijanog zivota
Poradi na sebi
Idi uci taj jezik, ganjaj kurseve, pa i nesto povremeno radi
ako nista vrljaj s tim djetetom vani, nemoj sjediti u kuci i namisljati ko je gdje zgrijesio, kakva su njegova djeca, kakav je on, voli li tebe ili bivsu zenu
Radi na sebi, poslije ce ti biti svejedno taman da je sve tako, jer imas svoj zivot u svojim rukama
Ovako nisi nigdje prispjela
Da sam na tvom mjestu vec bi danas planirala kako sutra okrenuti novi list (a ne smarat se kod kuce)
Cholina_Lokica

#59 Re: razvod ili ne

Post by Cholina_Lokica »

Ja jos uvijek stojim na ovome koliko je dugo tamo a nije dupetom mrdnula da nauci jezik i pokusa nesto da uradi... :roll: :(
HardCore

#60 Re: razvod ili ne

Post by HardCore »

Cholina_Lokica wrote:Ja jos uvijek stojim na ovome koliko je dugo tamo a nije dupetom mrdnula da nauci jezik i pokusa nesto da uradi... :roll: :(
+1
Post Reply