Pozdrav drustvo ako mogu tako da kazem. Zanima me da li od vas ima neko ko ima iskustva sa ovom problematikom oko razvoda. Mislim, vjerujem da ima neko ko je iskusio nesto slicno ili barem ima podlogu studirajuci pravo na nekom od nasih univerziteta u BiH.
Da predjem na stvar.
Zivio sam u braku vise od pola godine sa suprugom, vecinu tog vremena bilo je sve med i mlijeko (normalno bilo je i sitnica nekih ali nista strasno da se sad tu traze razlozi odlaska), cak je i postojala varijanta da se zapali negdje na zapad, da se tamo nastavi zivot. Medjutim to se sve nesto iskomplikovalo i na kraju nije da je propalo nego se malo oduzilo od ocekivanog. Medjutim ona je svojevoljno napustila bracnu zajednicu i podnijela tuzbu sudu za razvod braka, navela je to kao da ja pristajem na sporazumni razvod braka, na sto ja ne pristajem.
Da li je moguca varijanta da se na prvom rocistu pojave socijalni radnici koji bi pokusali pomiriti nas ili se odma ide na to da se utvrdjuje da li je doslo do trajno narusenog odnosa zajednice zivota.
Molim vas ne osudjujte ni pravopis niti bilo sta, stvarno mi treba pomoc.
Hvala
Razvod i procedura oko njega?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ema_
#2 Re: Razvod i procedura oko njega?
Ja koliko znam da se socijalni radnici miješaju samo ako su tu djeca, možda nisam u pravu.
Uostalom, što bi ti se htio pomirivati s nekim ko je definitivno odlučio razvrgnuti vaš brak (čim je stvar otišla do suda, nije više neki ženski hir ili posljedica PMSa) ?
Uostalom, što bi ti se htio pomirivati s nekim ko je definitivno odlučio razvrgnuti vaš brak (čim je stvar otišla do suda, nije više neki ženski hir ili posljedica PMSa) ?
-
sha_ba
#3 Re: Razvod i procedura oko njega?
koliko skontah nemate djece
a zasto ne bi pristao kad zena hoce da ode? mislis mocices nazor da je zadrzis?
a zasto ne bi pristao kad zena hoce da ode? mislis mocices nazor da je zadrzis?
-
shandrprcSA
-
Suprotno_OD_Baksuza
#5 Re: Razvod i procedura oko njega?
Ne zelim da je zadrzavam, mislim Boze sacuvaj, jednom kad se povrijedi gotovo je, ona je ta koja hoce da ide samo bojim se da mi se ne oduzi. Cekam evo 2 mjeseca. Ona bi se i vratila ali zna se ona stara posle je**** nema kajanja