Razvod braka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

SsTtEeLlAa

#1 Razvod braka

Post by SsTtEeLlAa »

.
Last edited by SsTtEeLlAa on 07/02/2012 21:30, edited 1 time in total.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

pa valjda kad nema vise ljubavi medju vama. Odlican razlog za razvod braka. :oops:
A inace, imas na porodicnim forumima malo vise o ovoj tematici. Na sarajevo-x se obicno ovakve teme zavrse zahebancijom ili napadima. Naravno, cast izuzecima :roll:
keno@SA

Post by keno@SA »

Ja nisam razveden, niti imam namjeru.

Ali, moje mišljenje da je razvod rješenje u momentu kad ti se čini da drugog izlaza nema, odnosno, kad ti razvod kao opcija postane prirodan slijed događaja.
A kako se vratit u "normalu"....odnsono, samački život?....Mislim da ćeš veći problem imati kako opet stupiti u brak.
SsTtEeLlAa

Post by SsTtEeLlAa »

mamica 31 wrote:pa valjda kad nema vise ljubavi medju vama. Odlican razlog za razvod braka. :oops:
A inace, imas na porodicnim forumima malo vise o ovoj tematici. Na sarajevo-x se obicno ovakve teme zavrse zahebancijom ili napadima. Naravno, cast izuzecima :roll:
Ma sta ima veze za zajebanciju.....Mozda kazu i nesto pametno..... Ko zna :-) :-)
anais_nin

Post by anais_nin »

keno@SA wrote:Ja nisam razveden, niti imam namjeru.

Ali, moje mišljenje da je razvod rješenje u momentu kad ti se čini da drugog izlaza nema, odnosno, kad ti razvod kao opcija postane prirodan slijed događaja.
A kako se vratit u "normalu"....odnsono, samački život?....Mislim da ćeš veći problem imati kako opet stupiti u brak.
a sto se mora ponovo u brak? :D ima i "zivot u grijehu" svog cara :D

a sto se teme tice za mene je svaka odluka koju sama donosim prava....jer sam je donijela zbog sebe i za sebe i onda ne moze biti pogresna....a u braku, osjeti se momenat kad vise nema povratka....kad nema ljubavi, kad nema povjerenja, kad nema zajednicke namjere, ni puta, ni cilja....

nisam nikad bila udata, ali u braku je isto kao i u svakoj vezi....isti zahtjeva puno rada, truda, zalijevanja, uzgajanja, njegovanja, kao neka biljka....nije samo daj ljubav pa odmah med i mlijeko....i naravno da sadrzi u sebi i dosta losih, negativnih dana, perioda.....treba pogledati zivotnom saputniku u oci, ako ima i tracak prepoznavanja u njima, cak i tracak zelje, onda u mojoj knjizi to je vrijedno truda i dodatnih pokusaja.....

nije razvod nista lose, daleko od toga....nekad se jednostavno mora, nema druge....ali isto tako mislim da smo u ovo nase doba jako ulijenili....navikli smo da uzimamo, da sebi ugadjamo, zelimo biti sretni i voljeni, i to tako konstantno....a brak jako puno trazi i zahtjeva....i nije za svakoga....ne treba glavom kroz zid, ali treba nekad malo zasukat rukave, sastaviti dvije glave i upitat se (a i jedno drugo) "kako cemo dalje? sta dalje?".....ljubav je cudna zvjerka, sve dok ima i malena mrvica zara moguce je ponovo rasplamsati vatru....

e sad ako vise nema nade, prica je zavrsena, stavljena je tacka na i, treba sebi dati vremena i prostora da covjeku dusa ozdravi....samacki zivot ti se sam nametne :D a covjek se na sve brzo navikne... :D kad covjek ima ljubavi za sebe, nadje je i za druge a i u drugima....
Choban-Budala

Post by Choban-Budala »

Bolje se razvest' nego se svadjat non-stop. Ali kako se razvodi? O tome niko ne govori. A na razvedene zene gledam kao na zene takve kakve jesu, razvod ne utice ama bas ni na sta.
Salko sto je u vodu skako

#7 Re: Razvod braka

Post by Salko sto je u vodu skako »

SsTtEeLlAa wrote:Kako znati da je upravo razvod braka prava odluka ???
Kako ponovo zivjeti solo zivot, kako se vratiti u normalu, kad ti se citav zivot svodio na muza, kucu i sl. sranja ???
Kako muski gledaju na razvedene zene ...... Da li vam to smeta ili vam ne predstavlja uopste problem ???
razvedena je odmah u startu jeftinija od nerazvedene i slobodne (nikad udavane) :dance: trzisna economija je nemilosrdan ali ne brigaj 8-) posle svakog fitnis treninga i posle svake novokupljene odjece cijena raste 8-) :dance:
mema mo

Post by mema mo »

razvod je danas postao normalna pojava, nekada se na to drugacije gledalo (imam jedan slucaj u porodici). bolje se razvesti nego trpiti nesto sto ne zasluzujes da trpis... rijetko ko danas pridaje vaznost da li je zena razvedena ili je djevojka. mozda grijesim, ali mi se tako cini :)
kozmopolitanac

#9 Re: Razvod braka

Post by kozmopolitanac »

SsTtEeLlAa wrote:Kako znati da je upravo razvod braka prava odluka ???
Kako ponovo zivjeti solo zivot, kako se vratiti u normalu, kad ti se citav zivot svodio na muza, kucu i sl. sranja ???
Kako muski gledaju na razvedene zene ...... Da li vam to smeta ili vam ne predstavlja uopste problem ???
dobre su razvedene.

ako je bila vjerna muzu onda znaci da se nije mnogo sarala okolo i da je zeljna novog kurca.

mada, sve zavisi zasto se razvela. mozda je bila frigidna... u kojem slucaju se ne zeli mnogo jebat... a sto predstavlja izvjestan problem.
newone

Post by newone »

Zena koja se razvede i uz to ne ucini to po stare dane jos uvijek ima dobre sanse u zivotu da nedje nekoga i da sve krene iz pocetka. Naravno ukoliko to ona tako zeli.
Zena koja to uradi po stare dane, malo teze.
Zena koja se razvede i sa sobom povede dijete/dijecu iz razvedenog braka nema nikakve sanse. Normalan, prosjecan, slobodan muskarac, nikada prije zenjen, nece u brak sa takvom zenom. Ovo je realnost. Njima preostaje samo da flertuju okolo, a i kada i odu u brak onda onako nalete na dasinu koji je iskoristava na sve moguce nacine. Ima izuzetaka, ali je to rijetkost.
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

newone wrote:Zena koja se razvede i uz to ne ucini to po stare dane jos uvijek ima dobre sanse u zivotu da nedje nekoga i da sve krene iz pocetka. Naravno ukoliko to ona tako zeli.
Zena koja se razvede i sa sobom povede dijete/dijecu iz razvedenog braka nema nikakve sanse. Normalan, prosjecan, slobodan muskarac, nikada prije zenjen, nece u brak sa takvom zenom. Ovo je realnost. Njima preostaje samo da flertuju okolo, a i kada i odu u brak onda onako nalete na dasinu koji je iskoristava na sve moguce nacine. Ima izuzetaka, ali je to rijetkost.
bas su super razvedene od 35 godina sa kcerkama od 17. bliznakinjama.
newone

Post by newone »

kozmopolitanac wrote:
newone wrote:Zena koja se razvede i uz to ne ucini to po stare dane jos uvijek ima dobre sanse u zivotu da nedje nekoga i da sve krene iz pocetka. Naravno ukoliko to ona tako zeli.
bas su super razvedene od 35 godina sa kcerkama od 17. bliznakinjama.

Veci proble, ako ima 17ogodisnje blizance!!!!!! :lol:
illuminated

Post by illuminated »

Radi se o jednoj kompleksnoj odluci. Rjesenja su razlicita od slucaja do slucaja i ne uvijek postoji za i protiv.
Kako znati da je upravo razvod braka prava odluka ???
Ono sto mozes sigurno je probaj razgovarati sa prijateljima/cama, familijom, djecom ako ih imas. Covjek ponekad sam realno ne gleda na stvari posebno ako dugo zivi godinama u losem braku, u nesreci.

Odi do socijalnog radnika u opstini. To je potpuno besplatno. Porazgovaraj s njima. Tesko jer u takvom trenutku fali samopouzdanja. Potrebne su ti 2 stvari, hladna glava i samopouzdanje.
Lako ces ti naci novi zivot, kakav god samo ako odlucis tako. Ima koliko hoces slucajeva da su se ljudi razveli i uzivaju u zivotu nakon toga, neki se ponovo udaju, neki imaju ljubavnike, neki se posvete odgoju djece...

Mislim da nije sada pitanje kako se gleda na razvedenu (zenu) nego je pitanje hoces li unistiti zivot do kraja ako ostanes u losem braku do kraja (zivota i braka).
Kada neko procjenjuje osobu, onda to obicno radi u cjelini. Ako se ljudi nadju i sloze u cjelini, propali brak ne mora nista da znaci. Uostalom pa s kim su ti svi razvedeni ljudi na svijetu? Nisu svi sami 100%.

Dakle razmisli hladne glave, konsultuj se sa dragim osobama, zamisli kakav zivot zelis da zivis, donesi odluku i provedi je.
Ako odlucis da se brak moze popravit, razgovarajte, ako ne, dovidjenja i ne osvrci se ni na koga, samo na SEBE.

I jos da znas Vuk dlaku mijenja, cud nikad.

[/quote]
Felicita

Post by Felicita »

Ja mislim da treba doci do razvoda kad je to jedini izlaz i kad se ljudi prestaju postivati. To postane onda prirodan, sljedeci korak, Razvod. Isto kao sto je na pocetku bio prirodan korak, Brak tako bude prirodan razvod. Eh sto se tice razvedenih zena s djecom i bez djece, sigurno je drukcije dole kod nas i jos uvijek vaze staromodnija gledanja na zenu, al hallo ima i rastavljenih muskaraca. I mislim da se takvi nadju i ponovo zene, udaju. Znaci rastavljena zena + rastavljeni muskarac.

U svakom slucaju zivot je prekratak da bi se trosio na gluposti i patnju!
Shoshana

Post by Shoshana »

ja sam se razvela kada je osnovni razlog za moje stupanje u brak - nestao.
Okolina na razvod nekako uvijek gleda kao na tragediju. Ja se sjecam, kad sam se ja razvela, prva reakcija ljudi kada im kazem, je bila "bas mi je zao" :-)

A moj odgovor bi uvijek bio "a meni je bas drago" :D

Druga budalastina koju sam cesto cula je: "Pa vi se ne svadjate i ne tucete... ne varate jedno drugo (ne pijete, ne kockate itd.)... Pa sto se razvodite?" Hebi ga, ja znam bar jedno 200 ljudi sa kojima se dobro slazem, koji ne piju, ne kockaju i ne tuku me, ali to ipak ne vidim kao dovoljan razlog da zivim s njima do kraja zivota.
Ja sam samo jednog dana ustala i zapitala se ko je covjek koji spava u mom krevetu, i dosla do zakljucka da ja ne zelim provesti ostatak moga zivota sa tom osobom.

Za mene je to bilo jednako razvodu. Previse postujem samu sebe (a onda i sve ostale) da bih ja lagala do kraja zivota kako nekoga volim.

Od razvoda ne treba praviti dramu - pogotovu ako su djeca u slici.

A sto se tice buduceg :lol: :lol: to neka ti je najmanja briga. Ima ih kojima je 'mama' simbol zenskosti i gledaju te ocima punim postovanja (naravno ne odnosi se na ove nedojebane klince iz gornjih postova). Moj ti je savjet samo, ako se ikad budes ponovo udavala - gledaj da je to covjek koji ima vlastitu djecu. Jer nisu svi ljudi (ni muskarci ni zene) u stanju shvatiti i prihvatiti da ce u tvome zivotu uvijek biti na drugom mjestu.

Sta god da odlucis - sa srecom!
danas

Post by danas »

Shoshana wrote:
Druga budalastina koju sam cesto cula je: "Pa vi se ne svadjate i ne tucete... ne varate jedno drugo (ne pijete, ne kockate itd.)... Pa sto se razvodite?" Hebi ga, ja znam bar jedno 200 ljudi sa kojima se dobro slazem, koji ne piju, ne kockaju i ne tuku me, ali to ipak ne vidim kao dovoljan razlog da zivim s njima do kraja zivota.
Ja sam samo jednog dana ustala i zapitala se ko je covjek koji spava u mom krevetu, i dosla do zakljucka da ja ne zelim provesti ostatak moga zivota sa tom osobom.

Za mene je to bilo jednako razvodu. Previse postujem samu sebe (a onda i sve ostale) da bih ja lagala do kraja zivota kako nekoga volim.
ovo pomasceno :D sam napisala jedno 1001 put na ovom forumu... znajuci da ako se ikada tako probudim, da je to kraj... i znajuci da isto vazi i za mog muza... da je bolje biti sam nego bilo sa kim, reda radi i navike... i da je to milion puta bolje i postenije nego zivjeti zivot -- ma kako ugodan i stabilan -- u lazi...

vidim masu ljudi oko mene koji zive takve zalosne veze... iz navike... jer nisu nasli 'nista bolje'... jer 'sta ce im neko reci'... jer 'imaju kredit za auto/djecu/ratu za stan...' cak znam ljude koje su zajedno jer imaju advokatsku praksu skupa, pa su poslovni partneri a nista drugo ih ne vezuje -- o cemu pricaju je o poslu...

i prodje im cijeli zivot tako u slijepoj rutini, omedjen parametrima malogradjanstine i kukavicluka iz kojih nisu u stanju da se iscupaju...

tuga i zalost u boga... :roll:

Shoshana wrote:ja sam se razvela kada je osnovni razlog za moje stupanje u brak - nestao.
Okolina na razvod nekako uvijek gleda kao na tragediju. Ja se sjecam, kad sam se ja razvela, prva reakcija ljudi kada im kazem, je bila "bas mi je zao" :-)

A moj odgovor bi uvijek bio "a meni je bas drago" :D

Od razvoda ne treba praviti dramu - pogotovu ako su djeca u slici.

A sto se tice buduceg :lol: :lol: to neka ti je najmanja briga. Ima ih kojima je 'mama' simbol zenskosti i gledaju te ocima punim postovanja (naravno ne odnosi se na ove nedojebane klince iz gornjih postova). Moj ti je savjet samo, ako se ikad budes ponovo udavala - gledaj da je to covjek koji ima vlastitu djecu. Jer nisu svi ljudi (ni muskarci ni zene) u stanju shvatiti i prihvatiti da ce u tvome zivotu uvijek biti na drugom mjestu.

Sta god da odlucis - sa srecom!
sta da ti kazem 8-) eto zao mi je sto sti si se razvela 8-) :dance:
Shoshana

Post by Shoshana »

Salko sto je u vodu skako wrote:
Ibro ba, jes' to ti :shock: :shock: :D

Shoshana wrote:
ma jock hanka to sam ja salko :P :dance: evo jos jednom saucesce da izrazim :lol:
Shoshana

Post by Shoshana »

Shoshana wrote:
ma jock hanka to sam ja salko
E, nista onda :D

Shoshana wrote:
Shoshana wrote: Ibro ba, jes' to ti :shock: :shock: :D
ma jock hanka to sam ja salko
E, nista onda :D
cekaj bona kako nista 8-) pa taj sam kojeg trebas samo se kamufliram :P :dance:
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

danas wrote:
Shoshana wrote:

ovo pomasceno :D sam napisala jedno 1001 put na ovom forumu.
Nije ni cudo s obzirom da imas 20 hiljada napisanih postova :roll: :lol: :lol: :lol:
danas

Post by danas »

Op3r4t0r wrote:
danas wrote:
Shoshana wrote:

ovo pomasceno :D sam napisala jedno 1001 put na ovom forumu.
Nije ni cudo s obzirom da imas 20 hiljada napisanih postova :roll: :lol: :lol: :lol:
ma mogu ja i vise :D samo dok pocnem pisat ove "hi hi ha hu" postove na BC :D :lol: :P

danas wrote:
Shoshana wrote:

ovo pomasceno :D sam napisala jedno 1001 put na ovom forumu... znajuci da ako se ikada tako probudim, da je to kraj... i znajuci da isto vazi i za mog muza... da je bolje biti sam nego bilo sa kim, reda radi i navike... i da je to milion puta bolje i postenije nego zivjeti zivot -- ma kako ugodan i stabilan -- u lazi...

vidim masu ljudi oko mene koji zive takve zalosne veze... iz navike... jer nisu nasli 'nista bolje'... jer 'sta ce im neko reci'... jer 'imaju kredit za auto/djecu/ratu za stan...' cak znam ljude koje su zajedno jer imaju advokatsku praksu skupa, pa su poslovni partneri a nista drugo ih ne vezuje -- o cemu pricaju je o poslu...

i prodje im cijeli zivot tako u slijepoj rutini, omedjen parametrima malogradjanstine i kukavicluka iz kojih nisu u stanju da se iscupaju...

pa zar i ti ne poznajes covjeka koji spava kraj tebe :? :dance: ovo postaje sve dublja drama 8-) :-)
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:
Shoshana wrote:

Samo sam ja dovoljno mastovit da te zadrzim cijeli zivot :lol: :lol: :lol:
Post Reply