Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nekatamo wrote:Ja mislim da nema smisla da vise cekam,da je red da predam za razvod.E sad ako ima neko ozbiljan bez zezanja treba mi par pitanja
Zelim tuzbom razvod da bi dobila pola auta jer ga ovako nece dati.Na birou sam.Da li cu platiti tu tuzbu ili sve on placa?
Jel ti treba par pitanja ili par odgovora
Ti si valjda ta koja pita
Hoces pilom auto prepolovit i vozat ti pola on pola?
Nekatamo wrote:Ja mislim da nema smisla da vise cekam,da je red da predam za razvod.E sad ako ima neko ozbiljan bez zezanja treba mi par pitanja
Zelim tuzbom razvod da bi dobila pola auta jer ga ovako nece dati.Na birou sam.Da li cu platiti tu tuzbu ili sve on placa?
Ko podnosi tuzbu, taj i placa. Koliko se raspitujes po forumu, mogla si obici 300 advokata, da cujes sta koji moze uraditi i za koliko para.
Ko podnosi tuzbu, taj i placa. Koliko se raspitujes po forumu, mogla si obici 300 advokata, da cujes sta koji moze uraditi i za koliko para.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Upravo u tome jeste problem sto sam obisla 3 i svi kazu drugacije.Cak i da ja NECU platiti jer sam na birou
Upravo u tome jeste problem sto sam obisla 3 i svi kazu drugacije.Cak i da ja NECU platiti jer sam na birou
smijesno. eto, raja s biroa, tuzakajte se, biro casti
Nije te biro tjerao da se udas. Ili mozda jest? Kakve veze ima sto si na birou. Podnosenje zahtjeva za razvod braka je 200 km. Sudska presuda 50 km. I 200 km na kraju. Znaci 450 je minimalan razvod. Za tvoj slucaj ako hoces to auto, sve ukupno 900-1.000 KM!
Nekatamo wrote:Ja samnapustila posao da bih se udala za njega i sada ne radim.Rastali smo se tj ne sudski ali ne zivimo zajedno.Cula sam da on MOZE po zakonu da me izdrzava.Da li je to tacno
Ovo može napraviti samo insan sa manjkom inteligencije.Čuj napustila posao da bi se udala.
Nekatamo wrote:Ja samnapustila posao da bih se udala za njega i sada ne radim.Rastali smo se tj ne sudski ali ne zivimo zajedno.Cula sam da on MOZE po zakonu da me izdrzava.Da li je to tacno
Moze ako te je on napravio, i imas manje od 18 godina..
Pozdrav, mozda i ima odgovor na moje pitanje al nisam previse citao po temi, helem... kod sporazumnog razvoda, imamo dijete ali pitanje starateljstva nece biti problem. Dali je procedura komplikovana i moze li se to rijesiti bez advokata? Trebam zapoceti tu proceduru pa me interesuje ima li neko takvo iskustvo ili da zna detalje oko toga, koji sud je nadlezan, gdje podnijeti taj zahtjev i sl., unaprijed hvala
Pitanje: ako bracni partner ignorise poziv suda, za koji sam siguran jer ima interes za produzetsk braka, koliko puta to moze uraditi, cuo sam tri poziva.
Jel istina da ta tri poziva mogu da traju nekoliko godina?
Sarajlija33 wrote:Pitanje: ako bracni partner ignorise poziv suda, za koji sam siguran jer ima interes za produzetsk braka, koliko puta to moze uraditi, cuo sam tri poziva.
Jel istina da ta tri poziva mogu da traju nekoliko godina?
Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk
Da 3 puta, sud obično šalje običnom posiljkom a ne diplomatskim putem, jer zna da ljudi izbjegavaju prijem, tako da moze potrajati od 3-6 mjeseci (uz izuzetne).
A ako ima zakonskog zastupnika koji je sudu poznat, ustvari advokata, kako je moguce jednostavno nedoc na rociste ili ignorisati poziv?
Advokat je poznat i ima punomoc, jer je vec dva puta odgovarao na moju tuzbu za razvod braka.
Sarajlija33 wrote:A ako ima zakonskog zastupnika koji je sudu poznat, ustvari advokata, kako je moguce jednostavno nedoc na rociste ili ignorisati poziv?
Advokat je poznat i ima punomoc, jer je vec dva puta odgovarao na moju tuzbu za razvod braka.
Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk
Ocigledno los advokat i covjek.
Ti si mogao predloziti bilo kojeg advokata kao zakonskog zastupnika suprotne strane, po svom izboru, dakle onog koji ce predmet uraditi za jedan dan i rijesit se razvoda, a ne da se odugovlaci mjesecima.
Ne, suprotna strana je imala od pocetka advokata koji je bio protiv razvoda. Sad nakon sto je kantonalni sud odlucio da opcinski sud treba da zavrsi stvar, tu je moje pitanje: dali moze taj advokat ignorisati poziv?