Razvod braka i predrasude u drustvu
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Brescia
#1 Razvod braka i predrasude u drustvu
Imam jednu rodicu koja je extra djevojka tj. bas je raja.Stvarno mi je milina razgovarati sa njom.Bila je u braku 4 mjeseca i razvela se jer je skontala da taj covjek nikako nije za nju.Neki dan sam pricao sa njom o tome i ona mi je priznala da je primjetila da je ljudi drukcije gledaju zbog toga sto je razvedena tj. imaju predrasude.A u zadnje vrijeme joj se svidja jedan momak koji je takodjer pokazao simpatiju prema njoj pa se ona brine da kada to on sazna(da je razvedena)posto jos ne zna da ce i on imati iste predrasude.Ja sam je ubjedjivao da takve predrasude rijetko koji muskarac ima a onaj ko je pravi za nju sigurno nece imati.Ona je zavrsila fax u roku,mlada tj. ima 25 godina,radi trenutno,lijepa je a i pametna,znaci bas extra djevojka.
Sta vi mislite o tome?
Da li vecina osoba ima predrasude ili je takvih kako ja mislim ipak manjina?
Molim bez glupih komentara
Sta vi mislite o tome?
- JThomas
#2 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
razvod nakon 4 mjeseca i s 25 godina? budimo realni, to znači da je ishitreno ušla u brak...a i to nešto govori.
doduše, i ja mislim, ako je prava stvar, da 99% ljudi neće zasmetati. samo da nije neki pretjerano konzervativan tip
doduše, i ja mislim, ako je prava stvar, da 99% ljudi neće zasmetati. samo da nije neki pretjerano konzervativan tip
-
Eborg
#3 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
Ma mislim da ljudi i koji "ustuknu" na to prije svega misle da je mozhda upravo ta osoba kriva za propast braka pa mozhda zato malo to drugachije gledaju...Svashta prodje kroz glavu...Ili misle da osoba vec ima djecu...Ali to su samo predrasude...Ako nekome smeta i nakon shto sazna cijelu prichu onda je bash glup(a)...
- BarbaDue
#4 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
gledam iz ugla starijih cesto i pametnijih:
Pazi koja glupost,

Pazi koja glupost,
vjerovatno nedugo zatim...Bila je u braku 4 mjeseca i razvela se
ta cura, cini mi se bas srlja iz avanture u avanturu...sta fali jos jedan brak od jeno 4-5 mjeseciu zadnje vrijeme joj se svidja jedan momak
-
cikavelja
#5 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
Nebi trebao biti problem, dodushe, kod nas se jos uvijek broji kao polovno (polovnjaca), ali ako je lik imalo pri mozgu, nece faliti.
ps
Dash broj rodice ?
ps
Dash broj rodice ?
-
Edin 24,5
#6 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
Imao sam prilike raditi na razvodima braka i moj je utisak da je on kao institucija srozan do te mjere da se suvise olako shvata, a sto stvara probleme posebno kada su u pitanju djeca.
Predrasude u drustvu prema razvedenim ljudima nisu opravdane, ali realno, kada sretnete neku mladu osobu koja je razvedena ili osobu koja je kratko vrijeme provela u braku pa se razvela, to dosta govori o toj osobi i njenom (ne)shvatanju sta brak zapravo znaci.
Nije bogom dano da se mora uci u brak.
Nije bezveze svo ono odlucivanje prije, i ono sto maticar govori u trenutku sklapanja, sve to ima svoje.
Ja brak vidim kao trecu osobu, za koju dvije osobe doprinose i moraju biti spremni da daju od sebe za tu trecu osobu. Problem je sto neko u braku ne zeli odricanje, vec hoce da bude po njegovom, i nije spreman na kompromis. To brak ne trpi, i zbog toga puca.
Moje licno iskustvo je takvo da su razvedene osobe u pravilu osobe koje ne znaju za kompromis nego uvijek "hoce po svom". Recimo to bi bila neka moja predrasuda, kad vec pricamo o tome.
Predrasude u drustvu prema razvedenim ljudima nisu opravdane, ali realno, kada sretnete neku mladu osobu koja je razvedena ili osobu koja je kratko vrijeme provela u braku pa se razvela, to dosta govori o toj osobi i njenom (ne)shvatanju sta brak zapravo znaci.
Nije bogom dano da se mora uci u brak.
Nije bezveze svo ono odlucivanje prije, i ono sto maticar govori u trenutku sklapanja, sve to ima svoje.
Ja brak vidim kao trecu osobu, za koju dvije osobe doprinose i moraju biti spremni da daju od sebe za tu trecu osobu. Problem je sto neko u braku ne zeli odricanje, vec hoce da bude po njegovom, i nije spreman na kompromis. To brak ne trpi, i zbog toga puca.
Moje licno iskustvo je takvo da su razvedene osobe u pravilu osobe koje ne znaju za kompromis nego uvijek "hoce po svom". Recimo to bi bila neka moja predrasuda, kad vec pricamo o tome.
- ljubav_aha
#7 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
predrasuda je misljenje zasnovano na stereotipima 
- Irelevantan
#8 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
Mislim da tvoja rodica polovnjača što bi se u narodu reklo "pušćenica", koja je uspjela da se nakon 4 mjeseca razvede, svaka joj čast, govori više nego dovoljno o njoj samoj.
Sviđa joj se dečko
, a boji se da on ne sazna da je razvedena
, pa čovječe to joj plus za nju veliki jer kada dečko sazna da je razvedena to će njemu značiti da je "metak" zagarantovan bez nekih šupljih priča
,
Što Čika Velja reče može rodicin broj
P.S. meni ne smeta što je razvedena,
Sviđa joj se dečko
-
hocunecu
#9 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
hm,i ja sam cula da je kod razvedenih zena ona stvar na koljenu,pridjes i pristaviselmer wrote:Mislim da tvoja rodica polovnjača što bi se u narodu reklo "pušćenica", koja je uspjela da se nakon 4 mjeseca razvede, svaka joj čast, govori više nego dovoljno o njoj samoj.
Sviđa joj se dečko, a boji se da on ne sazna da je razvedena
, pa čovječe to joj plus za nju veliki jer kada dečko sazna da je razvedena to će njemu značiti da je "metak" zagarantovan bez nekih šupljih priča
,
- sheilak
#10 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
@ elmer
Mani se tako niskih komentara - misli malo o tome sta govoris.
Sto se tice teme:
Zaista mi se odluka te djevojke, da udje u brak , cini ishitrenom, sudeci po trajanju braka, ali u redu, ona je mlada, greske se i cine da bi nesto naucili. Samo neka sada dobro razmisli sta su joj prioriteti, u vezi i u zivotu, uopste. Brak se zaista olako shvata - osobe doslovce srljaju u nesto tako ozbiljno, iz nekih njihovih razloga, ne poznavajuci dovoljno osobu s kojom namjeravaju dijeliti zivot. Ne shvatam zasto je problem pricekati s brakom, ako treba zajedno i zivjeti dugo vremena, biti iskren prema sebi da je ta osoba zaista to sto zelimo,zapitati se , da li mogu zivjeti s njim / njom, imati dijete, kakav ce biti kao otac, muz ? Zasto se na kraju i mora udavati/ zeniti dok osoba nije potpuno spremna za to , sto podrazumijeva da je ulazak u brak izraz sopstvene zelje , a ne posljedica pritiska roditelja, okoline ( ne mora to biti agresivan pritisak - moze se raditi i o pukom ocekivanju porodice, prijatelja ili nijemom neodobravanju , ako djevojka ili mladic do odredjenog roka ostanu neudati / neozenjeni ).
Nasa sredina je, to moram reci, bazirana na malogradjanskom moralu, dvolicnosti i nezdravom patrijarhizmu. Jos uvijek je zena ta koja se krivi za neuspjeh braka, kojoj se spocitava nemoral, naziva ju se " polovnjacom " - kratko, zena je zigosana, jos i gore, ako je i dijete s njom. Od nje se ocekuje da suti i trpi, ako je dobra, ako nije , ako se pobuni i ode - kurva je. Na zenama je da to promijene , da ne izigravaju vise ubehucene podanice u paklenom braku i da ignoriraju smrknute poglede i otrovne rijeci laznih moralista ( taman to bili i porodica , prijatelji! ), nego da uzivaju u zivotu same ili sa svojom djecom, ako ih imaju.
Naravno, ima i drugacijih razvoda - razvoda dvoje zrelih ljudi , koji , tokom vremena, shvate da zajednicki zivot vise nema smisla, da oboje zele slobodu ili da zele nastaviti zivot s nekim drugim. I rastave se , bez ruznih rijeci, bez scena, mozda cak i u prijateljstvu. Samo, bojim se da se i tada, rastavljenu zenu gleda drugim ocima nego rastavljenog muskarca.
Mani se tako niskih komentara - misli malo o tome sta govoris.
Sto se tice teme:
Zaista mi se odluka te djevojke, da udje u brak , cini ishitrenom, sudeci po trajanju braka, ali u redu, ona je mlada, greske se i cine da bi nesto naucili. Samo neka sada dobro razmisli sta su joj prioriteti, u vezi i u zivotu, uopste. Brak se zaista olako shvata - osobe doslovce srljaju u nesto tako ozbiljno, iz nekih njihovih razloga, ne poznavajuci dovoljno osobu s kojom namjeravaju dijeliti zivot. Ne shvatam zasto je problem pricekati s brakom, ako treba zajedno i zivjeti dugo vremena, biti iskren prema sebi da je ta osoba zaista to sto zelimo,zapitati se , da li mogu zivjeti s njim / njom, imati dijete, kakav ce biti kao otac, muz ? Zasto se na kraju i mora udavati/ zeniti dok osoba nije potpuno spremna za to , sto podrazumijeva da je ulazak u brak izraz sopstvene zelje , a ne posljedica pritiska roditelja, okoline ( ne mora to biti agresivan pritisak - moze se raditi i o pukom ocekivanju porodice, prijatelja ili nijemom neodobravanju , ako djevojka ili mladic do odredjenog roka ostanu neudati / neozenjeni ).
Nasa sredina je, to moram reci, bazirana na malogradjanskom moralu, dvolicnosti i nezdravom patrijarhizmu. Jos uvijek je zena ta koja se krivi za neuspjeh braka, kojoj se spocitava nemoral, naziva ju se " polovnjacom " - kratko, zena je zigosana, jos i gore, ako je i dijete s njom. Od nje se ocekuje da suti i trpi, ako je dobra, ako nije , ako se pobuni i ode - kurva je. Na zenama je da to promijene , da ne izigravaju vise ubehucene podanice u paklenom braku i da ignoriraju smrknute poglede i otrovne rijeci laznih moralista ( taman to bili i porodica , prijatelji! ), nego da uzivaju u zivotu same ili sa svojom djecom, ako ih imaju.
Naravno, ima i drugacijih razvoda - razvoda dvoje zrelih ljudi , koji , tokom vremena, shvate da zajednicki zivot vise nema smisla, da oboje zele slobodu ili da zele nastaviti zivot s nekim drugim. I rastave se , bez ruznih rijeci, bez scena, mozda cak i u prijateljstvu. Samo, bojim se da se i tada, rastavljenu zenu gleda drugim ocima nego rastavljenog muskarca.
-
mojgrad
#11 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
Tvoja rodica treba prvo da bude nacisto sa sobom da li je biti razveden minus za nju ili ne. Ako ona smatra da jeste i drugi ce je takvom smatrati i gledati. Ako svakome ko ima takve predrasude sruci u brk sta misli o tome i svom zivotu onda taj drugi nece imati nikakave osnove da joj bilo sta kaze. Ljudi vole i nasladjuju se tudjim mukama, na zalost to je tako. Ako primjete da se ti stidis sto si razveden onda ce ti jos vise taj kompleks usadjivat u glavu. Ako misle da si nepotpun jer nisi ozenjen ista stvar. Kako god nije se taj rodio ko je narodu ugodio.Brescia wrote:Imam jednu rodicu koja je extra djevojka tj. bas je raja.Stvarno mi je milina razgovarati sa njom.Bila je u braku 4 mjeseca i razvela se jer je skontala da taj covjek nikako nije za nju.Neki dan sam pricao sa njom o tome i ona mi je priznala da je primjetila da je ljudi drukcije gledaju zbog toga sto je razvedena tj. imaju predrasude.A u zadnje vrijeme joj se svidja jedan momak koji je takodjer pokazao simpatiju prema njoj pa se ona brine da kada to on sazna(da je razvedena)posto jos ne zna da ce i on imati iste predrasude.Ja sam je ubjedjivao da takve predrasude rijetko koji muskarac ima a onaj ko je pravi za nju sigurno nece imati.Ona je zavrsila fax u roku,mlada tj. ima 25 godina,radi trenutno,lijepa je a i pametna,znaci bas extra djevojka.
Sta vi mislite o tome?
Nek krene znaci prvo od sebe, ako ona smatra da to sto je razvedena ne utice na njen dalji zivot onda ne znam zbog cega se brine sta drugi misle. To sto ima momak koji joj se dopada eto dobre prilike da mu odmah na pocetku kaze istinu. Mislim da on to u svakom slucaju treba znati. Najgore je sto ljudi sakrivaju a takve stvari se ne mogu nikada sakriti, otkrije i sazna se kad tad a onda vise boli to sto si krio i lagao vec citava ta istina.
Ja bih mu rekla, pa ako je njemu to problem i ne treba biti sa mnom, bar znas na cemu si i picis dalje. Ako mu je stalo do tebe nece mu smetati. Ta ko da on ne moze biti razveden. Dajte ba ljudi pa nismo u kamenom dobu. Nekad mi se cini da su tad ljudi bili tolerantniji i slobodniji.
- metal_rules_cura
#12 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
Sve je receno, s tim sto bih se svakako slozila s tim kako ljudi isuvise olako shvataju sve, a ukoliko govorimo o ljubavi, onda brak. Meni licno papir ne znaci nista i prvo sam za varijantu nekog "probnog" zajednickog zivota prije nego se odluci (i ako se odluci) potpisati taj papir. Zasto? Zato sto je jedno vidjati nekog na kafama, izlascima, povremeno, po par sati dnevno, a nesto sasvim drugo gledati svakodnevne reakcije, navike i sl.
Brak iznad svega je produkt zajednice dvoje ljudi u kojoj dodju djeca. Najvaznija karika. Njihovo odrastanje, razvoj, sredina u kojoj se formiraju, porodicni ambijent, ostave veliki trag na njih poslije i ne bih si nikad u zivotu oprostila ishitrenost. Zbog mene manje - vise, nego upravo zbog djeteta koje bi tu najvise ispastalo.
Porodica, stub zajednice. Drustva. Iz nje ce danas - sutra izaci i djelovati novi narastaji. Danas se dobro vidi i kakvi. Zato, dobro bi bilo kada bi ljudi bili malo odgovorniji u zivotu. Prema sebi, pa onda prema svemu ostalom. Kada bi prvo razmisljali o vlastitoj spremnosti za brak (psihickoj prije svega), pa onda o uslovima, mogucnostima i svemu ostalom.
I opet se na kraju postavlja pitanje "sta ce ljudi reci"... Zar su oni u svemu najbitniji pobogu? Ne bih rekla.
Brak iznad svega je produkt zajednice dvoje ljudi u kojoj dodju djeca. Najvaznija karika. Njihovo odrastanje, razvoj, sredina u kojoj se formiraju, porodicni ambijent, ostave veliki trag na njih poslije i ne bih si nikad u zivotu oprostila ishitrenost. Zbog mene manje - vise, nego upravo zbog djeteta koje bi tu najvise ispastalo.
Porodica, stub zajednice. Drustva. Iz nje ce danas - sutra izaci i djelovati novi narastaji. Danas se dobro vidi i kakvi. Zato, dobro bi bilo kada bi ljudi bili malo odgovorniji u zivotu. Prema sebi, pa onda prema svemu ostalom. Kada bi prvo razmisljali o vlastitoj spremnosti za brak (psihickoj prije svega), pa onda o uslovima, mogucnostima i svemu ostalom.
I opet se na kraju postavlja pitanje "sta ce ljudi reci"... Zar su oni u svemu najbitniji pobogu? Ne bih rekla.
- arslanica
-
mojgrad
#14 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
arslanica wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
@arslanice zbog cega se ti ljutis?
- arslanica
#15 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
zbog pojedinih koji pojma nemaju sta znaci rastava braka ... i ja sam jedna od takvih ... ali, opet, za razvod je potrebno dvoje ... i nerviraju me ti pojedinci koji samo traze materijal za pricu ... a niko od tih istih se ne pita sta se ustvari desilo u tom braku ... uh, uh, uh ...
pa, i ja sam jedna od tih razvedenih ....

pa, i ja sam jedna od tih razvedenih ....
-
mojgrad
#16 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
arslanica wrote:zbog pojedinih koji pojma nemaju sta znaci rastava braka ... i ja sam jedna od takvih ... ali, opet, za razvod je potrebno dvoje ... i nerviraju me ti pojedinci koji samo traze materijal za pricu ... a niko od tih istih se ne pita sta se ustvari desilo u tom braku ... uh, uh, uh ...
pa, i ja sam jedna od tih razvedenih ....![]()
![]()
Ma znam da te neriraju i mene iskreno, jos nisam razvedena ali ko kaze da se to ne moze i meni nesiti, moze svakome. Upravo kako za ljubav tako i za razvod je potrebno dvoje. Nije uvijek samo jedna strana kriva, krive su obje.
Samo sto je na ovom forumu malo tesko o ovako ozbiljnim zivotnim stvarima razgovarati ipak ne poznajemo osobu niti njenu situaciju da bi joj mogle koristan savjet dati. Ja uvijek kazem treba poci od sebe, sebe preispitati zasto se tako osjecam i koliko je meni stalo uoposte do te veze. Smatram da se za sve treba boriti u zivotu a posebno za ocuvanje braka, jer time sto smo u bracnoj zajednici ne govori da smo postedjeni svih problema i izazova u zivotu.
Kako muz tako i zena trebaju da gaje i cuvaju to sto imaju, a kad to prestane neminovan je razvod. A ni to nije kraj svijeta.
Sta drugi misle mnogo me briga, bitno je sta ja mislim u vezi svega toga i kako se osjecam, zar ne? na kraju krajeva radi se o mom zivotu. To sto ce neki papak pomisliti vidi je raspustenica nije vrijedna nicega kazem opet njegov problem. Ja znam ko sam i koliko vrijedim.
Eto taj savjet bi ponajvise dala ovoj zeni koja je postavila temu. Sta te briga sta ko misli, ako zelis dalje pici dalje ako zelis ostati u braku opet kazem sretno, ne daj se sputavati time sta ce ko reci..
- iz dna duše
#17 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
Meni je nepojmljivo da raspravljam o nečijoj odluci da li da se razvede ili ne.
Šta ja tu imam da prosudjujem je li donijela ispravnu odluku, prebrzu ili ne.
Svako zna najbolje šta ga natjera da tako brzo digne ruke od braka.
Imate puno slučajeva razvoda i nakon 20 i više godina, kada su djeca već velika. Da li u tu treba da solimo pamet da je nevjerovatno da se ljudi rastaju u tim godinama.
Svako neka živi svoj život. Mislim da svako treba da mete u svojoj avliji.
A neki komentari su prosto odvratni...(Elmar...)
Očito je da, ili si jako nekulturan i prost ili imaš neki problem pa tako reaguješ.
Šta ja tu imam da prosudjujem je li donijela ispravnu odluku, prebrzu ili ne.
Svako zna najbolje šta ga natjera da tako brzo digne ruke od braka.
Imate puno slučajeva razvoda i nakon 20 i više godina, kada su djeca već velika. Da li u tu treba da solimo pamet da je nevjerovatno da se ljudi rastaju u tim godinama.
Svako neka živi svoj život. Mislim da svako treba da mete u svojoj avliji.
A neki komentari su prosto odvratni...(Elmar...)
Očito je da, ili si jako nekulturan i prost ili imaš neki problem pa tako reaguješ.
-
amyxy
#18 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
Razvod sam po sebi ostavlja "tragove" ... sigurno teško pada to nazovi "obilježje"...ali...treba sebe cijeniti...i ako neko smatra da je "polovan" i boji se reći da je imao brak podupire to mišljenje. Dakle glavu gore, život je pred vama.
- Ekspanzi
#19 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
mladost - ludost, ljudi ulete u brak nepromisljeno i ja mislim da je super sto se skontala na vrijeme i prekinula to..
ne kontam kakve veze ima to sto se razvela, to je kao prekid veze samo s papirima, a s primitivcima kojima to smeta valjda ni ne zeli imati posla..
ne kontam kakve veze ima to sto se razvela, to je kao prekid veze samo s papirima, a s primitivcima kojima to smeta valjda ni ne zeli imati posla..
- Irelevantan
#20 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
@hocunecu
@sheilak
Priznajem u pravu ste, razvod je nešto što se može dogoditi svakome i uopšte nemam predrasuda o razvodu, bolje i razvod nego nikakav brak,
Ali nažalost gospođica rodica je etiketirana kao "razvedena", činjenica je da je društvo puno predrasuda i definitivno će joj to predstavljati problem,
Mislim da je moguće da naleti na nekoga kome to neće smetati ali poznajući način na koji muški razmišljaju daj bože da bude tako,
@sheilak
Priznajem u pravu ste, razvod je nešto što se može dogoditi svakome i uopšte nemam predrasuda o razvodu, bolje i razvod nego nikakav brak,
Ali nažalost gospođica rodica je etiketirana kao "razvedena", činjenica je da je društvo puno predrasuda i definitivno će joj to predstavljati problem,
Mislim da je moguće da naleti na nekoga kome to neće smetati ali poznajući način na koji muški razmišljaju daj bože da bude tako,
- Ekspanzi
#21 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
ja to ne kontamelmer wrote: Ali nažalost gospođica rodica je etiketirana kao "razvedena", činjenica je da je društvo puno predrasuda i definitivno će joj to predstavljati problem,
- SsTtEeLlAa
#22 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
Mene je isto dugo mucio ovaj problem etiketiranja.. ma koliko to smjesno i glupo bilo, zaista jeste... zivimo u takvom nekakvom nikakvom drustvu, ljudima sve i svasta smeta... medjutim sta sam ja trebala i zene slicne meni uraditi... da trpim sve i svasta samo da ne bih imala nad sobom tu neku etiketu ili da budem s nekim samo da bih bila ili ostati u braku samo iz razloga da mi neko nesto ne bi rekao ... glupost... uostalom zasto bi ih mi uopste i imale, zar smo mi ( razvedene zene ) nesto manje vrijedne u odnosu na one koje to nisu, jel mi to ne mozemo da muskarcu pruzimo ono sto trazili ili mozda ne mozemo da volimo... Jednostavno sam odlucila da sam najvaznija sama sebi, da treba da zivim svoj zivot i da me bas BAS briga sta ce mi ko reci i da li cu imat ili ne etiketu bilo kakve vrste... Onaj kome smeta to sto sam bila udata nije za mene i to je to... primitivci i koje kakvi kompleksasi zaista mi u zivotu ne trebaju i tackaelmer wrote:Ali nažalost gospođica rodica je etiketirana kao "razvedena", činjenica je da je društvo puno predrasuda i definitivno će joj to predstavljati problem,
@Brescia ... ta tvoja rodica treba da nauci da cjeni i postuje prvo sebe, pa ce je i svi drugi postovat... a za te etikete i slicne gluposti nek se ne brine .... ovo iz licnog iskustva govorim .. narodu je uvijek svasta smetalo i smetat ce..... tesko da ko kome moze ugodit ..... zelim joj od srca sve najbolje ...pozz
- nokia6170
#23 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
a kolko dugo je bila sa tim bivsim muzem u vezi prije nego sto je stupila u brak? 5 dana?
sto se udala za njega?...lova, kredit, auto, stan, kuca...?
sto se udala za njega?...lova, kredit, auto, stan, kuca...?
- vjesticanametli
#24 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
pa nije se sigruno udala jer lola ima kredit..................zasto odmah lova, stan, auto 
-
hocunecu
#25 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu
da se udala zbog para,potrudila bi se da brak potraje,valjda