Razvlačenje pameti - Corriere della Sera
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1 Razvlačenje pameti - Corriere della Sera
Teroristi iz Bosne prijete Vatikanu, piše Corriere della Sera
Elvir Bucalo
27 Aug 2004
Prema italijanskim medijima, Vatikanu prijeti opasnost od terorista koji su u Rim stigli iz Bosne i Hercegovine, sa namjerom da izvrše teroristički napad tokom neke od svetkovina na Trgu Svetog Petra.
Kako danas piše Corriere della Sera, skupina od deset osoba, medju kojima je sedam žena, uputila se iz Bosne i Hercegovine put Vatikana, gdje namjeravaju poduzeti terorističke napade. Kaže se da su italijaske snage, rasporedjene u BiH, već upozorile na opasnost od takvog napada, nako čega su pojačane mjere kontrole granica, posebno one izmedju Italije i Slovenije.
Ne navodeći izvor informacija, list tvrdi da je teroristička grupa, koristeći različite pravce, kopnene, morske i zračne puteve, već uspjela stići do Rima, gdje je čeka neophodna oprema i eksploziv koji bi trebao biti iskorišten za teroristički napad. Cilj je neka od predstojećih svetkovina na Trgu Svetog Petra, pred istoimenom crkvom, a navodi se i detalj o vrsti eksploziva- C-4, koji je već korišten u brojnim napadima različitih terorističkih organizacija.
Prema navodima Corriere della Sera, policija u Italiji je obavještena i njene posebne jedinice već tragaju za terorističkom grupom koja dolazi iz BiH.
Italijanski list ne navodi pojedinosti o identitetu terorista, ali prenosi uvjerenje šefa obavještajne službe, Maria Morija, za kojega je ovakav "teroristički scenario" moguć, a prijetnja realna. Sa druge strane, iz ministarstva unutarnjih poslova je prenijeto uvjerenje da nema mjesta panici i poredjenju sa okolnostima kakve su bile u Španiji pred teroristički napad u Madridu.
http://www.voanews.com/Bosnian/article. ... lla%20Sera
Milanski sud za maloljetnike odbacio je zalbu bh. Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, cime je petero sticenika Djecijeg doma na Bjelavama i zvanicno dobilo status usvojivosti! Rijec je o maloljetnicima: Alenu Ljusi, Ameli Hasecic, Denisu Berisi, Kenanu Seferovicu i Senadu Asanovicu, koji su, sa jos cetrdesetak malisana iz ove ustanove, pocetkom rata, odvedeni u Italiju, na tri mjeseca. Vise nisu vraceni. O neizvjesnoj im sudbini najbolje govori cinjenica da se ne zna ni njihova adresa. "Znamo sigurno samo to da niko od njih jos nije usvojen", culi smo juce u pomenutom ministarstvu, koje je, inace, prosle godine angazovalo sarajevskog advokata Namika Silajdzica za odlazak na sudsku raspravu u Milano. Rasprava je uslijedila nakon obavijesti zvanicnih italijanskih organa o "ulasku" pomenutih malisana u proces usvojenja, na sta je nase ministarstvo uputilo zalbu. Zasto ju je sud za maloljetnike, pod predsjedavanjem dr. Livije Pomoddoro, odbilo? Cijela presuda od pet strana govori samo o tome, dakle, o nepostojanju legitimnosti za zastupanje navedenog advokata. Vijece je obrazlozilo da g. Silajdzic nije registriran u advokatskoj asocijaciji Republike Italije. "Kada smo dobili poziv za raspravu, ni rijeci nije bilo o toj registraciji", kazu u Ministarstvu, napominjuci (ono sto su nasi citaoci vec mogli prosle godine da procitaju u razgovoru s advokatom Silajdzicem) da su Talijani njemu dozvolili da prisustvuje, "i da poduzme odredjene radnje u postupku. Ali, bez uplitanja u meritum stvari." Forma je, drugacije kazano, sjajno zadovoljena. Sto je, mora se priznati, ipak napredak u odnosu na proteklo desetljece. Sutnje. "Svaki put nam tako prirede", nastavlja izvor iz Ministarstva, isticuci da o ovome kolegij jos nije raspravljao. Da bi bilo jasnije o cemu se radi, napominjemo: rasprava u Milanu je odrzana juna prosle godine, a u Sarajevo su presude stigle prije dva mjeseca. Onda su prevodjene, i u ponedjeljak je, u Ministarstvu, napisana informacija o tome. "Kada kolegij donese stav, zatrazit ce se i misljenje Vijeca ministara", saznajemo u Ministarstvu. Od ukupno 46 djece, desetero je u medjuvremenu postalo punoljetno, a ostala su, kako se to u Italiji kaze, na terapeutskom smjestaju. Kao sto je poznato, Italijani, isticuci da se za malisane niko nije interesovao, ocito smatraju da imaju pravo na njihovo usvojenje. Jasno je da se ne moze govoriti o apsolutnoj nezainteresovanosti, o cemu, konacno, postoje i dokazi. Sramotna, nedovoljna zainteresovanost je, svakako, ocigledna, pa i danas. I drzave BiH, a i roditelja... Izvor tvrdi da se Ministarstvu obracalo samo troje bliznjih pomenute djece... Napominjemo da se medju njima ne nalazi porodica malog Renata Seferovica Osmanovica, cija majka Silvana nas je uvjeravala da ni po koju cijenu nece pristati ni na kakvu nagodbu. Hoce dijete. Uostalom, niko je nije pitao ni kad su ga odvodili. O cemu bi, dakle, Vijece ministara trebalo sada prvo da odluci? "Mi moramo imati advokata kojeg ce Italijani priznati, a za to su potrebne pare", napominje nas izvor. A da li Vijece ministara ima stav oko buducnosti te djece? Ili je i to pitanje suvisno?
Edina KAMENICA
Copyright © 1999-2000 OSLOBODJENJE Sarajevo - Kontakt [email protected] Stranice su optimirane za rezoluciju 800x600 pixela, True Color
Elvir Bucalo
27 Aug 2004
Prema italijanskim medijima, Vatikanu prijeti opasnost od terorista koji su u Rim stigli iz Bosne i Hercegovine, sa namjerom da izvrše teroristički napad tokom neke od svetkovina na Trgu Svetog Petra.
Kako danas piše Corriere della Sera, skupina od deset osoba, medju kojima je sedam žena, uputila se iz Bosne i Hercegovine put Vatikana, gdje namjeravaju poduzeti terorističke napade. Kaže se da su italijaske snage, rasporedjene u BiH, već upozorile na opasnost od takvog napada, nako čega su pojačane mjere kontrole granica, posebno one izmedju Italije i Slovenije.
Ne navodeći izvor informacija, list tvrdi da je teroristička grupa, koristeći različite pravce, kopnene, morske i zračne puteve, već uspjela stići do Rima, gdje je čeka neophodna oprema i eksploziv koji bi trebao biti iskorišten za teroristički napad. Cilj je neka od predstojećih svetkovina na Trgu Svetog Petra, pred istoimenom crkvom, a navodi se i detalj o vrsti eksploziva- C-4, koji je već korišten u brojnim napadima različitih terorističkih organizacija.
Prema navodima Corriere della Sera, policija u Italiji je obavještena i njene posebne jedinice već tragaju za terorističkom grupom koja dolazi iz BiH.
Italijanski list ne navodi pojedinosti o identitetu terorista, ali prenosi uvjerenje šefa obavještajne službe, Maria Morija, za kojega je ovakav "teroristički scenario" moguć, a prijetnja realna. Sa druge strane, iz ministarstva unutarnjih poslova je prenijeto uvjerenje da nema mjesta panici i poredjenju sa okolnostima kakve su bile u Španiji pred teroristički napad u Madridu.
http://www.voanews.com/Bosnian/article. ... lla%20Sera
Milanski sud za maloljetnike odbacio je zalbu bh. Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, cime je petero sticenika Djecijeg doma na Bjelavama i zvanicno dobilo status usvojivosti! Rijec je o maloljetnicima: Alenu Ljusi, Ameli Hasecic, Denisu Berisi, Kenanu Seferovicu i Senadu Asanovicu, koji su, sa jos cetrdesetak malisana iz ove ustanove, pocetkom rata, odvedeni u Italiju, na tri mjeseca. Vise nisu vraceni. O neizvjesnoj im sudbini najbolje govori cinjenica da se ne zna ni njihova adresa. "Znamo sigurno samo to da niko od njih jos nije usvojen", culi smo juce u pomenutom ministarstvu, koje je, inace, prosle godine angazovalo sarajevskog advokata Namika Silajdzica za odlazak na sudsku raspravu u Milano. Rasprava je uslijedila nakon obavijesti zvanicnih italijanskih organa o "ulasku" pomenutih malisana u proces usvojenja, na sta je nase ministarstvo uputilo zalbu. Zasto ju je sud za maloljetnike, pod predsjedavanjem dr. Livije Pomoddoro, odbilo? Cijela presuda od pet strana govori samo o tome, dakle, o nepostojanju legitimnosti za zastupanje navedenog advokata. Vijece je obrazlozilo da g. Silajdzic nije registriran u advokatskoj asocijaciji Republike Italije. "Kada smo dobili poziv za raspravu, ni rijeci nije bilo o toj registraciji", kazu u Ministarstvu, napominjuci (ono sto su nasi citaoci vec mogli prosle godine da procitaju u razgovoru s advokatom Silajdzicem) da su Talijani njemu dozvolili da prisustvuje, "i da poduzme odredjene radnje u postupku. Ali, bez uplitanja u meritum stvari." Forma je, drugacije kazano, sjajno zadovoljena. Sto je, mora se priznati, ipak napredak u odnosu na proteklo desetljece. Sutnje. "Svaki put nam tako prirede", nastavlja izvor iz Ministarstva, isticuci da o ovome kolegij jos nije raspravljao. Da bi bilo jasnije o cemu se radi, napominjemo: rasprava u Milanu je odrzana juna prosle godine, a u Sarajevo su presude stigle prije dva mjeseca. Onda su prevodjene, i u ponedjeljak je, u Ministarstvu, napisana informacija o tome. "Kada kolegij donese stav, zatrazit ce se i misljenje Vijeca ministara", saznajemo u Ministarstvu. Od ukupno 46 djece, desetero je u medjuvremenu postalo punoljetno, a ostala su, kako se to u Italiji kaze, na terapeutskom smjestaju. Kao sto je poznato, Italijani, isticuci da se za malisane niko nije interesovao, ocito smatraju da imaju pravo na njihovo usvojenje. Jasno je da se ne moze govoriti o apsolutnoj nezainteresovanosti, o cemu, konacno, postoje i dokazi. Sramotna, nedovoljna zainteresovanost je, svakako, ocigledna, pa i danas. I drzave BiH, a i roditelja... Izvor tvrdi da se Ministarstvu obracalo samo troje bliznjih pomenute djece... Napominjemo da se medju njima ne nalazi porodica malog Renata Seferovica Osmanovica, cija majka Silvana nas je uvjeravala da ni po koju cijenu nece pristati ni na kakvu nagodbu. Hoce dijete. Uostalom, niko je nije pitao ni kad su ga odvodili. O cemu bi, dakle, Vijece ministara trebalo sada prvo da odluci? "Mi moramo imati advokata kojeg ce Italijani priznati, a za to su potrebne pare", napominje nas izvor. A da li Vijece ministara ima stav oko buducnosti te djece? Ili je i to pitanje suvisno?
Edina KAMENICA
Copyright © 1999-2000 OSLOBODJENJE Sarajevo - Kontakt [email protected] Stranice su optimirane za rezoluciju 800x600 pixela, True Color
-
grbavica70
Ma nema terorista u Bosni, pitajte Adnana Terzica...rekao je svima u Evropi da BiH treba pod hitno primiti na bijelu listu Sengena, jer je vec odavno ispunila sve uslove primanja u E.U...
Joj, sto nece srusiti taj vatikan a da izvrsioci imaju BiH pasose....
Joj, sto nece srusiti taj vatikan a da izvrsioci imaju BiH pasose....
-
airwing
GEN-Foreign affairs 2004.08.27 20:45
0247
MVP:"CORRIERE DELLA SERA" OBJAVIO DEZINFORMACIJU O BH.TERORISTIMA
Ministarstvo vanjskih poslova BiH saopćilo je danas da su nadležne institucije BiH, u kontinuiranom kontaktu sa nadležnim italijanskim službama i na osnovu drugih dobijenih podataka, utvrdile da je italijanski dnevni list "Corriere della Sera" objavio dezinformaciju da su teroristi iz BiH planirali atentat u Vatikanu
http://www.onasa.com.ba

0247
MVP:"CORRIERE DELLA SERA" OBJAVIO DEZINFORMACIJU O BH.TERORISTIMA
Ministarstvo vanjskih poslova BiH saopćilo je danas da su nadležne institucije BiH, u kontinuiranom kontaktu sa nadležnim italijanskim službama i na osnovu drugih dobijenih podataka, utvrdile da je italijanski dnevni list "Corriere della Sera" objavio dezinformaciju da su teroristi iz BiH planirali atentat u Vatikanu
http://www.onasa.com.ba
-
airwing
MILIĆEVIĆ: IZ BRČKOG U ITALIJU NISU UPUĆENI TERORISTI
BRČKO, 27. kolovoza (FENA) -Šef policije Brčko distrikta Milenko Milićević izjavio je za Fenu da članak talijanskog lista "Corriere della Sera", u kojem se navodi da je u Italiju iz Brčkog stiglo 10 terorista s ciljem djelovanja u Vatikanu, ne odgovara istini i da je to "proizvoljna i neargumentirana novinarska interpretacija".
"Ova informacija ne može odgovarati istini iz razloga što na području Brčko distrikta ne postoje organizacije koje se dovode u vezu s terorizmom. Posebice je nevjerojatno da se u novinskom članku spominje skupina od 10 terorista među kojima je čak 7 žena", kazao je Milićević.
Milićević je sigurnosnu situaciju u Brčko distriktu ocijenio zadovoljavajućom, ističući da je ona bolja nego u ostalim dijelovima BiH.
(Fena) gp
BRČKO, 27. kolovoza (FENA) -Šef policije Brčko distrikta Milenko Milićević izjavio je za Fenu da članak talijanskog lista "Corriere della Sera", u kojem se navodi da je u Italiju iz Brčkog stiglo 10 terorista s ciljem djelovanja u Vatikanu, ne odgovara istini i da je to "proizvoljna i neargumentirana novinarska interpretacija".
"Ova informacija ne može odgovarati istini iz razloga što na području Brčko distrikta ne postoje organizacije koje se dovode u vezu s terorizmom. Posebice je nevjerojatno da se u novinskom članku spominje skupina od 10 terorista među kojima je čak 7 žena", kazao je Milićević.
Milićević je sigurnosnu situaciju u Brčko distriktu ocijenio zadovoljavajućom, ističući da je ona bolja nego u ostalim dijelovima BiH.
(Fena) gp
-
Ahmed.ibn.Fahalan
Ja vam kao Musliman ne mogu sa 100%-tnom sigurnošću garantovati da u Bosni nema nekih radikalnih sljedbenika Al Quaide..bez obzira što mislim da takva ideja nema ovdje uporišta, ali je za terorizam dovoljno samo 10-tak budala i to je to. Ali ipak ne mogu da se otrgnem mišljenju da su nas kao zemlju Talijani uzeli nešto na zub. Mislim da sam prilično objektivan jer pored ovoliko SFOR-ovih vojnika i svakakvih agenata CIA-e i Bog zna koga..da postoji neka mreža, neki ogranak, to bi davno bilo pohapšeno. A ovo je veći 3. put, koliko sam ja upratio, da oni izlaze u svoju javnost sa maltene apokaliptičnim prijetnjama iz Bosne, koje su sve uperene isključivo prema Italiji.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Da li samo Talijani? Ahmede, odgovori sebi na pitanje, ko to "treba da odbrani Europu zvanu Evropa od "bošnjačko-muslimanskih hordi Azijata".Ahmed.ibn.Fahalan wrote: ... Ali ipak ne mogu da se otrgnem mišljenju da su nas kao zemlju Talijani uzeli nešto na zub. ...
... A ovo je veći 3. put, koliko sam ja upratio, da oni izlaze u svoju javnost sa maltene apokaliptičnim prijetnjama iz Bosne, koje su sve uperene isključivo prema Italiji.
Nakon razgovora, sada rahmetli, A. Izetbegovića sa Bošnjakom koji je na početku rata "prizemljio" jedan švedski avion, momak se predao Šveđanima i ja više ne pamtim ni jedan slučaj Bošnjaka - teroriste.
"Možda jesam šupak, ali terorista, jok, nikako", rekao je predsjednik opštine Tešanj u filmu "Gori vatra".
-
margareta
Ja VAM kao 100% čovjek (ženskoga roda) ODGOVORNOAhmed.ibn.Fahalan wrote:Ja vam kao Musliman ne mogu sa 100%-tnom sigurnošću garantovati da u Bosni nema nekih radikalnih sljedbenika Al Quaide..bez obzira što mislim da takva ideja nema ovdje uporišta, ali je za terorizam dovoljno samo 10-tak budala i to je to. Ali ipak ne mogu da se otrgnem mišljenju da su nas kao zemlju Talijani uzeli nešto na zub. Mislim da sam prilično objektivan jer pored ovoliko SFOR-ovih vojnika i svakakvih agenata CIA-e i Bog zna koga..da postoji neka mreža, neki ogranak, to bi davno bilo pohapšeno. A ovo je veći 3. put, koliko sam ja upratio, da oni izlaze u svoju javnost sa maltene apokaliptičnim prijetnjama iz Bosne, koje su sve uperene isključivo prema Italiji.
TVRDIM da u BIH NEMA SLJEDBENIKA
AL QUAIDE - na žalost
Ali odgovorno TVRDIM da SE četnici MASKIRAJU u MUDJAHEDINE i
POKUŠAVAJU uzalud , satanizirati sve NEsrbe osobito Islamske vjeroispovijesti ZATO jer su OPRAVDANO etiketirane SATANE
zbog terorizma nad NEsrbima i CIA jako dobro zna ko su PRAVI
TERORISTI ali zbog nafte i baš zbog srba kao najbliže prijetnje strateškog širenja krščana na štetu križara neće im dati mogučnost
terorističkih djelovanja , zaustavili su ih trenutno malo a kad pritisnu
automatsku kočnicu - srbima će se stucati glave
-
grbavica70
Cuj nje - "na zalost"
ja polovne mudzahedinke
koliko sam shvatio iz tvojih postova, imas sina...e tog sina, cim poraste do devet godina (kasnije ce biti star za takve akcije) , odmah posalji u Palestinu da mu daju onaj opasac sa pet-sest kg eksploziva da digne izraelsku djecu u vazduh...kada dijelovi njegovog tijela budu visili sa grana, mozda ces tada biti zadovoljna...
A AlKaide ima, u to budite sigurni svi ovdje koliko vas je, u BiH..."uspavane celije" su tihe i mirne ali kada bude trebalo da udare, udarice svom silinom...Vec su ubijeni ljudi za koje se zna da su proveli nekoliko godina u BiH, a za koje se tvrdi da su pripadnici AlKaide...prema tome, ne govorite da ih po Bosni nema, jer se zna da ima...Nadam se samo, iskreno, da zbog tih majmuna necemo biti svi kaznjeni bombardovanjem ili embargom od USA...
koliko sam shvatio iz tvojih postova, imas sina...e tog sina, cim poraste do devet godina (kasnije ce biti star za takve akcije) , odmah posalji u Palestinu da mu daju onaj opasac sa pet-sest kg eksploziva da digne izraelsku djecu u vazduh...kada dijelovi njegovog tijela budu visili sa grana, mozda ces tada biti zadovoljna...
A AlKaide ima, u to budite sigurni svi ovdje koliko vas je, u BiH..."uspavane celije" su tihe i mirne ali kada bude trebalo da udare, udarice svom silinom...Vec su ubijeni ljudi za koje se zna da su proveli nekoliko godina u BiH, a za koje se tvrdi da su pripadnici AlKaide...prema tome, ne govorite da ih po Bosni nema, jer se zna da ima...Nadam se samo, iskreno, da zbog tih majmuna necemo biti svi kaznjeni bombardovanjem ili embargom od USA...
-
stavrogin
margareta wrote:Ja VAM kao 100% èovjek (¾enskoga roda) ODGOVORNOAhmed.ibn.Fahalan wrote:Ja vam kao Musliman ne mogu sa 100%-tnom sigurno¹æu garantovati da u Bosni nema nekih radikalnih sljedbenika Al Quaide..bez obzira ¹to mislim da takva ideja nema ovdje upori¹ta, ali je za terorizam dovoljno samo 10-tak budala i to je to. Ali ipak ne mogu da se otrgnem mi¹ljenju da su nas kao zemlju Talijani uzeli ne¹to na zub. Mislim da sam prilièno objektivan jer pored ovoliko SFOR-ovih vojnika i svakakvih agenata CIA-e i Bog zna koga..da postoji neka mre¾a, neki ogranak, to bi davno bilo pohap¹eno. A ovo je veæi 3. put, koliko sam ja upratio, da oni izlaze u svoju javnost sa maltene apokaliptiènim prijetnjama iz Bosne, koje su sve uperene iskljuèivo prema Italiji.
AL QUAIDE - na ¾alost
pazi ovo - 100% covjek - bas kad sam pomislio da si 25% orangutan(ka)
Ali odgovorno TVRDIM da SE èetnici MASKIRAJU u MUDJAHEDINE i
POKU©AVAJU uzalud , satanizirati sve NEsrbe osobito Islamske vjeroispovijesti ZATO jer su OPRAVDANO etiketirane SATANE
TERORISTI ali zbog nafte i ba¹ zbog srba kao najbli¾e prijetnje strate¹kog ¹irenja kr¹èana na ¹tetu kri¾ara neæe im dati moguènost
teroristièkih djelovanja , zaustavili su ih trenutno malo a kad pritisnu
automatsku koènicu - srbima æe se stucati glave
-
grbavica70
Sta je meni puklo - ne znam, ali znam da sta god da je tebi puklo , nije ovozemljasko ! 
-
violentjack
Nista novo kad im je predsjednik dokazani fasista Berlusconi koji je jednom prilikom rekao da je Islam bijedna religija i ne moze se porediti sa Krscanstvom
Dalje isti Berlusconi je rekao da je Sjeverna liga politicka partija sjevera Italije zdrava kad je rekla da sve imigrante treba protjerati iz Italije
Dalje isti taj Berlusconi je rekao da je Osimski sporazum 1954 tadasnje bivse razgranicenje Italije i Juge neustavan i da je Istra Italijanska
Dalje isti Berlusconi je rekao da je Sjeverna liga politicka partija sjevera Italije zdrava kad je rekla da sve imigrante treba protjerati iz Italije
Dalje isti taj Berlusconi je rekao da je Osimski sporazum 1954 tadasnje bivse razgranicenje Italije i Juge neustavan i da je Istra Italijanska
-
violentjack
-
winetou
Fala bogu da se neko sjetio te nepravde, i to jos na visokom nivou. Silvio mi se sve vise i vise svidjaDalje isti taj Berlusconi je rekao da je Osimski sporazum 1954 tadasnje bivse razgranicenje Italije i Juge neustavan i da je Istra Italijanska
A novine ko novine
-
modni detalj
mnogo ches im nedostajativiolentjack wrote:Otkako su uveli cirilicu na Serbian cafeu ne idem tamo vise jer ne znam dobro cirilicu
-
Boske
Odavno nisam vece gluposti procitao. Ti si na nekim zescim drogama.Ja VAM kao 100% čovjek (ženskoga roda) ODGOVORNO
AL QUAIDE - na žalost
Ali odgovorno TVRDIM da SE četnici MASKIRAJU u MUDJAHEDINE i
POKUŠAVAJU uzalud , satanizirati sve NEsrbe osobito Islamske vjeroispovijesti ZATO jer su OPRAVDANO etiketirane SATANE
TERORISTI ......
Sta to ti mozes "ODGOVORNO" da tvrdis? Koji si ti pa faktor?
Pa jos da nema sljedbenika, Al Keide, i to "na zalost" ????
Znaci, ti imas neke veze sa tim teroristima, jer kako bi to odgovorno tvrdila??? Tvoj IP bi trebalo snimiti, ko zna kakvih imas veza. I tvoj i onoga koji pise o trecem svjetskom ratu.
A ovo da se neki cetnici maskiraju se u mudjahedine je toliko jednako sprskoj propagandi koja pise da su zapravo zlocine u BiH u ime Karadzica pocinile maskirane ustase obucene u uniforme cetnika.
Sto se tice terorizima, na zalost:
- u BiH postoje teroristi
- identificirani su od strane mnogih drzava
- procitaj izvjestaj komisije 9/11 i veze izmedju Bosne i terorizma (ako koga interesuje orginalne citate na engleskom cu ovdje da postavim). Rijec je o najrespektabilnijoj komisiji u povijesti amerike.
- vecina su strani elementi dovuceni za vrijeme rata u Bosni i to su provjereni dzihadski borci iz ratova sirom svijeta koje je Bin Laden organizovao za svoje prljave ciljeve.
- mada grbavica70 je ocito nacionalno obojen i ne volim njegove komentare (zlobne), ipak su manje vise cinjenicno tacni na ovoj diskusiji.
Grbavica70 - mozes se ti zlobno smijati i prizivati sta hoces, ali cu ti reci jedno: Bosne ce uvijek biti i bice mnogo jaca i snaznija nego sto ti ikad mozes zamisliti. I ne, nece biti nikakva islamska, kao ni veliko-srpska, ni veliko-hrvatska, a ovi SDA-Cengicevski teroristi bice liferovani kad tad.
Zlocini koje je Karadzic i bagra pocinili ne zastarjevaju, grbavica. Evo upravo prije neki dan uhvatise u Americi jednog ratnog zlocinca koji se prodavao za izbjeglicu a pobio 1.200 nevinih ljudi iz Srebrenice. Polako, ali sigurno, pravda dolazi.
Kako smo mogli da se odbranimo od cetnika, tako mozemo i znamo da se odbranimo od ovih terorista i odigramo prave poteze.
-
margareta
Otkud ti to da IMA terorista u BIH???
Teroristi u BiH su bili i ostali ČETNICI.
ZNAŠ ti to kao i CIO svijet , al' eto
bitno je da se ko tetka svađaš baš samnom i da ti jedna
stvar bude jasna JA NISAM u -ni -ZA "SDA" za razliku od tebe
koji jesi vjerovatno u nekoj anti-bh. registriranij stranci.
MENI osobno/lično niti jedna STRANKA ne da nije dobra NEGO
svaka je dominantno kriminalna ili KRIMINOGENA !!!!!!!!!!!!!!
Svaka je barem komad hljeba UKRALA - OTELA !!!!!!!!!!!!!
Teroristi u BiH su bili i ostali ČETNICI.
ZNAŠ ti to kao i CIO svijet , al' eto
bitno je da se ko tetka svađaš baš samnom i da ti jedna
stvar bude jasna JA NISAM u -ni -ZA "SDA" za razliku od tebe
koji jesi vjerovatno u nekoj anti-bh. registriranij stranci.
MENI osobno/lično niti jedna STRANKA ne da nije dobra NEGO
svaka je dominantno kriminalna ili KRIMINOGENA !!!!!!!!!!!!!!
Svaka je barem komad hljeba UKRALA - OTELA !!!!!!!!!!!!!
-
Raikkonen
Odakle znaš da nije u pravu. Možeš tvrditi za svoje, ali ne možeš ni 100% njega osporavati.violentjack wrote:Nista novo kad im je predsjednik dokazani fasista Berlusconi koji je jednom prilikom rekao da je Islam bijedna religija i ne moze se porediti sa Krscanstvom
Inače Silvio je prava ličnost, jeste da često radi neke budalaštine, ali jedini koji sve u oči govori. Bilo ti dragi, bilo ne.
Malo tko bi javno se dičio Mussolinijem, iako mu je drag, no Silvio je pred svim moćnicima Europe izjavio kako je Mussolini heroj Italije. Možete misliti kakvo je tada zaprepaštenje nastupilo, ali on je ipak kazao i živ ostao.