hvala unaprijed
razvijanje filma u sarajevu
Moderator: Chloe
- alica.k
#1 razvijanje filma u sarajevu
eh vako, zanima me zna li neko gdje u sarajevu (ako igdje) mogu razviti slajd (dijapozitiv) film, i isto tako da li ima iko tu da izradjuje film srednjeg formata, znaci 120 film?
hvala unaprijed
hvala unaprijed
- munevera44
#3 Re: razvijanje filma u sarajevu
pokušaj kod taxi štanda u Hrasnom (kod Robota) koritila sam njihove usluge i veoma sam zadovoljna.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#4 Re: razvijanje filma u sarajevu
KONICA zastupnici, Beganovic vlasnik. Kod njih ja mislim jos uvijek radi lik koji mi je slike moje sredio tako da sam izgledala ko sharon stone kad je bila mladavesna55 wrote:pokušaj kod taxi štanda u Hrasnom (kod Robota) koritila sam njihove usluge i veoma sam zadovoljna.
- Amazonka27
#5 Re: razvijanje filma u sarajevu
Dobri su fakat
- alica.k
#6 Re: razvijanje filma u sarajevu
e super hvala vam. dok ispucam film pa cu otic vidjet. dosad su mi samo govorili slajd se salje negdje vani :S
- Amazonka27
#8 Re: razvijanje filma u sarajevu
hahahahaha
sta naprica coj'k 
- upravnik
#9 Re: razvijanje filma u sarajevu
ako su cb za ručno razvijanje, javi se, razviću ti ih jaalica.k wrote:eh vako, zanima me zna li neko gdje u sarajevu (ako igdje) mogu razviti slajd (dijapozitiv) film, i isto tako da li ima iko tu da izradjuje film srednjeg formata, znaci 120 film?
hvala unaprijed
-
EI Presidente
#10 Re: razvijanje filma u sarajevu
Niko u Sarajevu ne razvija E6, pa tako ni Hasanagic, barem koliko ja znam. Oni ce ti razviti slajd, ako im dozvolis, u C41 hemikaliji, od kojeg ces dobiti cudan cross-process, sto nekad i ne izgleda lose:)
- alica.k
#11 Re: razvijanje filma u sarajevu
e da, nazalost imam i jedan kodachrome...
a slajd mi se ne svidja kad je u cross processing jer (konkretno fuji velvia) dobije taj neki crvenkasti ton :S
upravnik, nisu cb ali hvala
a slajd mi se ne svidja kad je u cross processing jer (konkretno fuji velvia) dobije taj neki crvenkasti ton :S
upravnik, nisu cb ali hvala
- alica.k
#13 Re: razvijanje filma u sarajevu
e bas taj kodachrome 64jOFLA wrote:Frka je jedino ako je taj kodachrome ASA 64, tj, proces E11. Inače ako nije može se razviti i bliže, ne mora baš u Americi. Neko već reče nema više čak ni E6 procesa u Sarajevu. E hebiga onda ako je tako. Ali svejedno nazovi telefonom okolne radnje i raspitaj se direktno kod njih. Ako jeste Kodachrome 64, onda u svijetu jedino još u Kanzasu http://www.dwaynesphoto.com/alica.k wrote:e da, nazalost imam i jedan kodachrome...
- alica.k
#15 Re: razvijanje filma u sarajevu
nisam ni mislila da ga spasavajujOFLA wrote:Jesi li ga držala u frižideru, ili na sobnoj temperaturi ? Ako je bio u zamrzivaču ovi ga u Kanzasu mogu donekle samo spasiti. Ali neće to biti kao sa novog filma.alica.k wrote:e bas taj kodachrome 64cak mu je i rok istekao '96
a hajd, ako mi bude zadnji film onda cu ga ispucati...ovako ga necu ni dirati dok bas ne budem morala (ako)
- alica.k
#17 Re: razvijanje filma u sarajevu
pa imam vec dva tri slajda ispucana, ali kodachrome ne. uzela sam vise razlicitih da vidim koji mi je najbolji. ovi mi trebaju da izradim.jOFLA wrote:Čekaj malo, ti znači nisi uopšte ispucala taj film ? Ja sve mislim imaš nekih slika na njemu koje su ti važne, i sad gledaš da se to razvije. Daj molim te, kad ti već nije mrsko slati vani, onda uzmi novi kodachrome 64, još se proizvodi, uzmi fino novi film, a ovo što je staro ma ne isplati se čekati i plaćati poštarinu za nešto što ne znamo kako će ispasti. A znamo da neće biti dobro, otišle boje i osjetljivost u tri vraga. Uzmi fino novi film, kodachrome 64 je zakon, ma kakve sve japanske velvije, nijedan nije ravan ovom K64, ali ga ni ja ne kupujem samo jer mi je mrsko plaćati poštarinu i dugo čekati. Kad tebi već nije mrsko, uzmi novi k64, štaš' se zaebavati s ovim starim, ne isplati se.alica.k wrote:a da, u frizideru stoji
- upravnik
#18 Re: razvijanje filma u sarajevu
nema više ništa u sarajevujOFLA wrote: Neko već reče nema više čak ni E6 procesa u Sarajevu. E hebiga onda ako je dotle došlo.
ja razvijače, fiksire, papir, čak i cb filmove, tegarim iz zagreba ili dalje...
- Duhovni Vođa
#19 Re: razvijanje filma u sarajevu
ima li neko ko bi bio voljan da mu segrtujem dva puta sedmicno ne bi li naucio kako se izradjuju fotografije. ono tamna komora i hemikalije, papiri itd....upravnik wrote:nema više ništa u sarajevujOFLA wrote: Neko već reče nema više čak ni E6 procesa u Sarajevu. E hebiga onda ako je dotle došlo.![]()
ja razvijače, fiksire, papir, čak i cb filmove, tegarim iz zagreba ili dalje...