I ja sam u braku...ali to ne znaci da mi ozenjeni ili udate znamo nesto o braku. Vise se nauci citajuci "Emma"zelenashica wrote:ja sam u brakuduboka_misao wrote:koliko ovih sto palamude su zapravo u braku ili razvedeni...nako cisto pitam?ali za razvod se još trudim
![]()
![]()
Razveden/a
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- seln
#401 Re: Razveden/a
- dr.Gonzo
#402 Re: Razveden/a
Jedno 40% od ukupnog broja brakova u zemljama zapadne evrope zavrsi se razvodom (statistike). Od ovih preostalih 60%, pola se ne razvodi radi djece, ili nekih drugih, bizarnijih razloga. Od onih preostalih 30%, pola ih je isuvise inertno da bi u zivotu ista preduzelo.
Sto kaze narod, pametan se uci na tudjim greskama
- seln
#403 Re: Razveden/a
Da, ali 95% onih koji se razvedu se opet zeni ili udaje. zasto, ako su vec prosli kroz pakao?dr.Gonzo wrote:Jedno 40% od ukupnog broja brakova u zemljama zapadne evrope zavrsi se razvodom (statistike). Od ovih preostalih 60%, pola se ne razvodi radi djece, ili nekih drugih, bizarnijih razloga. Od onih preostalih 30%, pola ih je isuvise inertno da bi u zivotu ista preduzelo.
- dr.Gonzo
#404 Re: Razveden/a
Mazohizam? Ne znam, reci ti meni.
A i to 95% mi djeluje ipak previse. Nasao sam ove podatke, al to je za ameriku.
-
mostarac
#405 Re: Razveden/a
@Latina:
Da ne citiram onoliki post. Tvoje statistike prestaju da imaju smisao ako se uzme u obzir da muskarci nasilje koje se provodi nad njima ne prijavljuju i ako se uzme u obzir da je mnogo teze dokazati psiholosko nego fizicko nasilje.
To ne znaci da nasilja nad zenama nema, nego samo znaci da su nam podaci o psiholoskom nasilju nad muskarcima nepoznati i nemamo ih na uvid, a mislim da bi bili jednako sokantni.
Da ne citiram onoliki post. Tvoje statistike prestaju da imaju smisao ako se uzme u obzir da muskarci nasilje koje se provodi nad njima ne prijavljuju i ako se uzme u obzir da je mnogo teze dokazati psiholosko nego fizicko nasilje.
To ne znaci da nasilja nad zenama nema, nego samo znaci da su nam podaci o psiholoskom nasilju nad muskarcima nepoznati i nemamo ih na uvid, a mislim da bi bili jednako sokantni.
- seln
#406 Re: Razveden/a
ok, neka je i 75%...zasto, ako su vec prosli kroz pakao?dr.Gonzo wrote:Mazohizam? Ne znam, reci ti meni.
Eto, da ja kazem tebi: zato sto u svakom od nas zivi nada da ce naci srodnu dusu, nekoga ko ga razumije, na koga se moze osloniti, nekoga koga ce zagrliti u zimskoj noci dok napolju puse mecava.
Pri tome se, naravno, varamo. Sljedeci muz/zena uglavnom nije ni bolji ni gori nego prethodni/a, samo mi, shebani samocom, malo spustimo nos i vise ne insistiramo na kavijaru i sampanjcu...ili na tome da muz pere sudje.
Zivjeti se moze sa svakim (izuzimam bracnu nevjeru i nasilje)...samo nam nekad treba jedan sheban brak da to shvatimo.
- floki
#407 Re: Razveden/a
5g zabavljanja i 7 g braka, jel´ dovoljno da bih mogla palamuditi ?duboka_misao wrote:koliko ovih sto palamude su zapravo u braku ili razvedeni...nako cisto pitam?
- seln
#408 Re: Razveden/a
Da, dovoljno je pogledati tvoje impertinentne postove, ima tu gradje za Haaga....Latina wrote:
p.s. Primjere emocionalnog zlostavljanja nepoznatih osoba ( forumasica ) imamo i na ovoj temi.
- Panthera
#409 Re: Razveden/a
tako nekako..seln wrote:ok, neka je i 75%...zasto, ako su vec prosli kroz pakao?dr.Gonzo wrote:Mazohizam? Ne znam, reci ti meni.
Eto, da ja kazem tebi: zato sto u svakom od nas zivi nada da ce naci srodnu dusu, nekoga ko ga razumije, na koga se moze osloniti, nekoga koga ce zagrliti u zimskoj noci dok napolju puse mecava.
Pri tome se, naravno, varamo. Sljedeci muz/zena uglavnom nije ni bolji ni gori nego prethodni/a, samo mi, shebani samocom, malo spustimo nos i vise ne insistiramo na kavijaru i sampanjcu...ili na tome da muz pere sudje.
Zivjeti se moze sa svakim (izuzimam bracnu nevjeru i nasilje)...samo nam nekad treba jedan sheban brak da to shvatimo.
- swirl
#410 Re: Razveden/a
Pa ako smo se razocarali u jednog, ne znaci da su svi isti, i da se lijep i sretan zivot ne moze imati sa drugim, ako smo se razocarali u jednog muskarca, ne znaci da je ljubav sa svakim razocaravajuca. Bar ja tako mislim.seln wrote:ok, neka je i 75%...zasto, ako su vec prosli kroz pakao?dr.Gonzo wrote:Mazohizam? Ne znam, reci ti meni.
- dr.Gonzo
#411 Re: Razveden/a
Pa to i ja mislim, ljudima trebaju drugi ljudi(srodne duse), a ne brak.ok, neka je i 75%...zasto, ako su vec prosli kroz pakao?
Brak ima prednosti kao sto su poreske olaksice, ali cini neke stvari dosta komplikovanijim. Recimo razilazak.
- seln
#412 Re: Razveden/a
U zapadnoj evropi su zivotne zajednice skoro egalizirane, tako da je potpuno svejedno imas li tefter ili nemas.dr.Gonzo wrote:Pa to i ja mislim, ljudima trebaju drugi ljudi(srodne duse), a ne brak.ok, neka je i 75%...zasto, ako su vec prosli kroz pakao?
Brak ima prednosti kao sto su poreske olaksice, ali cini neke stvari dosta komplikovanijim. Recimo razilazak.
A ja sam mislio na bracnu zajednicu kao takvu, sa tefterom ili bez njega.
- seln
#413 Re: Razveden/a
Ponavljam, to razocarenje dolazi iz neznanja i previsokih ocekivanja. Kada brak pukne, onda je nova zenidba/udaja uglavnom ili plod iluzije da ce sljedeci/a biti bolji/a ili rezignacija. Naravno, postoji nekoliko nepatvorenih idiota/rospija sa kojima se stvarno ne moze....nasilje, nevjera, uzasan karakter....ali vecinom je razlika samo u frizuri i broju cipela. No, kad to uvidimo, prihvatimo to kao cinjenicu i zivimo sa drugim/drugom kao sto smo, u principu, mogli i sa prvim/prvom.swirl wrote:Pa ako smo se razocarali u jednog, ne znaci da su svi isti, i da se lijep i sretan zivot ne moze imati sa drugim, ako smo se razocarali u jednog muskarca, ne znaci da je ljubav sa svakim razocaravajuca. Bar ja tako mislim.seln wrote:ok, neka je i 75%...zasto, ako su vec prosli kroz pakao?dr.Gonzo wrote:Mazohizam? Ne znam, reci ti meni.
- floki
#414 Re: Razveden/a
[quote="seln
Ponavljam, to razocarenje dolazi iz neznanja i previsokih ocekivanja. Kada brak pukne, onda je nova zenidba/udaja uglavnom ili plod iluzije da ce sljedeci/a biti bolji/a ili rezignacija. Naravno, postoji nekoliko nepatvorenih idiota/rospija sa kojima se stvarno ne moze....nasilje, nevjera, uzasan karakter....ali vecinom je razlika samo u frizuri i broju cipela. No, kad to uvidimo, prihvatimo to kao cinjenicu i zivimo sa drugim/drugom kao sto smo, u principu, mogli i sa prvim/prvom.[/quote]
Evo ja ću se nadovezati na jedan vrlo mahalski način i navesti primjer poznatih nam voditelja drugi brak koji se raspada nakon identičnih 13 g
mislim halo , do kojeg broja šetajućih žena kroz tvoj život treba doći da bi mogao shvatiti da je možda problem u tebi a ne tražiti non-stop srodnu dušu 
Ponavljam, to razocarenje dolazi iz neznanja i previsokih ocekivanja. Kada brak pukne, onda je nova zenidba/udaja uglavnom ili plod iluzije da ce sljedeci/a biti bolji/a ili rezignacija. Naravno, postoji nekoliko nepatvorenih idiota/rospija sa kojima se stvarno ne moze....nasilje, nevjera, uzasan karakter....ali vecinom je razlika samo u frizuri i broju cipela. No, kad to uvidimo, prihvatimo to kao cinjenicu i zivimo sa drugim/drugom kao sto smo, u principu, mogli i sa prvim/prvom.[/quote]
Evo ja ću se nadovezati na jedan vrlo mahalski način i navesti primjer poznatih nam voditelja drugi brak koji se raspada nakon identičnih 13 g
Last edited by floki on 31/07/2009 11:20, edited 1 time in total.
- seln
#416 Re: Razveden/a
Ja sam spomenuo izuzetke. Ili mozda nisam?floki wrote:seln wrote: Ponavljam, to razocarenje dolazi iz neznanja i previsokih ocekivanja. Kada brak pukne, onda je nova zenidba/udaja uglavnom ili plod iluzije da ce sljedeci/a biti bolji/a ili rezignacija. Naravno, postoji nekoliko nepatvorenih idiota/rospija sa kojima se stvarno ne moze....nasilje, nevjera, uzasan karakter....ali vecinom je razlika samo u frizuri i broju cipela. No, kad to uvidimo, prihvatimo to kao cinjenicu i zivimo sa drugim/drugom kao sto smo, u principu, mogli i sa prvim/prvom.
Evo ja ću se nadovezati na jedan vrlo mahalski način i navesti primjer poznatih nam voditelja drugi brak koji se raspada nakon identičnih 13 gmislim halo , do kojeg broja šetajućih žena kroz tvoj život treba doći da bi mogao shvatiti da je možda problem u tebi a ne tražiti non-stop srodnu dušu
-
zelenashica
- floki
#418 Re: Razveden/a
seln wrote: Ja sam spomenuo izuzetke. Ili mozda nisam?
Da jesi i upravo iz tog razloga spomenuh dečka + 2 braka 13 g = mazohizam ili nešto drugo
Ne osuđujem , samo se pitam dokad?
- seln
#419 Re: Razveden/a
Neko se smiri poslije prvog razvoda i sa 30 godina, neko poslije treceg sa 50 godina. Paradni primjer je bivsi njemacki kancelar Gerhard Schroeder, koji se zadrzao tek u cetvrtom braku.floki wrote:seln wrote: Ja sam spomenuo izuzetke. Ili mozda nisam?
Da jesi i upravo iz tog razloga spomenuh dečka + 2 braka 13 g = mazohizam ili nešto drugo
Ne osuđujem , samo se pitam dokad?
- Panthera
#420 Re: Razveden/a
-
zelenashica
#421 Re: Razveden/a
vala ja ga ne bi mijenjala....meni je lijepo ko običnoj ženiPanthera wrote:
![]()
ja sam cuo kad se prodje ispod duge promjeni se spol
- seln
#422 Re: Razveden/a
Da ne povjerujes, ali i u Bosni znamo sta je KamaSutrazelenashica wrote:vala ja ga ne bi mijenjala....meni je lijepo ko običnoj ženiPanthera wrote:
![]()
ja sam cuo kad se prodje ispod duge promjeni se spol
...al eto dobra ideja za one koje misle da je muško bit lakše
...bogami moj svaki put poslije noći kuka i veli a joooo jesi zahtjevna ženo draga
![]()
...
- Panthera
#423 Re: Razveden/a
vala ja ga ne bi mijenjala....meni je lijepo ko običnoj ženi
Da ne povjerujes, ali i u Bosni znamo sta je KamaSutra
i zasto raste muska guy populacija gdje je onaj mali zuti sto povraca
-
wileyX
#424 Re: Razveden/a
Latina zamolio bi te da mame ne mjesas,ne moras ici toliko u krajnost.Moja je sasvim normalna a tvoja???Latina wrote:Compos_Sui wrote: ovdje neki jednostavno kao da ne razumiju ili se bar tako cesljaju![]()
![]()
![]()
![]()
Nadoci ce kad ozene onu koja im u svemu povladjuje. A ona - ooops - razvod. Sto - desilo se.![]()
![]()
Cudan je proces odrastanja, mnogi se zaustave na ranom pubertetu.![]()
Glavni je strah kako cemo ih mi automatski pretvoriti u papucare, a mama je rekla da oni to ne smiju biti.sta je to brak ..da je to zajednicka institucija...da to nije vladavina jednog pa ko koga...da se sve sve sve u braku treba i MORA raditi zajedno...Ako bilo koji muskarac nije siguran u svoju muskost, najbolje je da se i ne zeni - fino neka zivi s mamom i svi sretni & zadovoljni.
- mimiikimi
#425 Re: Razveden/a
zelenasice nas ko da je ista majka rodila