razumna zenska osoba

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

SaraFina

#451 Re: razumna zenska osoba

Post by SaraFina »

Bloo wrote:
SaraFina wrote:

:skoljka: :mrgreen:
Ali rasni arapski konj, ne bilo kakav konj :oops:
Image

Napisala sam rasan i sjajne dlake :D eto arapski :D
Nastasia

#452 Re: razumna zenska osoba

Post by Nastasia »

free_too wrote:
Nastasia wrote:Razumijem zašto se muškarci šegače sa nepostojanjem pojma razumne ženske osobe i time pomalo, kroz šalu, ponižavaju žene.
Ali zašto to žene rade, nikako mi ne ide u glavu.

Dokle će u nekim ženama živjeti potreba da podilaze svemu što muško kaže. :eh:

Je li ti mozda sebe smatras feministicom? Vidis, taj pokret je imao dobru ideju ali je postao nesto zapravo sto vise steti ugledu zena nego sto doprinosi, isto kao i ovi extremisti religijski, koji su uvijek najglasniji pa bacaju lose svijetlo na ostale. Nekako mi vuces na to, jer evo moonca se ne slaze s tvojim misljenjem pa si je vec nekako prozvala da nije "prava" zena zato sto u njoj zivi neka potreba da se podilaze muskarcima? Ne znam , ali mi se cini da moonca je vise razumna nego ti :) Ma da je razumnost relativan pojam, ja to vise poistovjecujem sa realnoscu osobe.

Eh sad, naravno da postoji diskriminacija spolova, to je sasvim logicno i realno, ali postoji i druge diskriminacija , od relgijske, nacionalne, rasne, gay etc. Jbg, takav nam je ljudski rod, nije savrsen, treba se svakako borit za bolje sutra ali gledajuci nasu situaciju u BiH, ja bih volio da su nam to samo najveci problemi koje treba hitno rijesiti.

da se vratim na temu, po meni od osobe zavisi je li neko razuman ili ne, ali ruku na srce zene jesu kompliciraniji spol. Isto sto se kaze da su i ljepsi spol, ili da su muskarci seljacine, krkani, gluplji, nepismeni.

Biti kompliciran zapravo nije ni nista lose, ima to svoje prednosti te zbog toga je to vjerovatno i tako , sve to ima svoj neki Golden Ratio i balance :)

Nego Nastasia, je li se slazes s recenim ili?
Ne smatram se feministicom. A sa izrečenim o feminizmu se načelno slažem sa tobom. Sve što prelazi u ekstremizam postane loše i izgubi suštinsku važnost. Nisam je prozvala nigdje da nije prava žena, već sam se složila sa konstatacijom da žene nisu na razumnom nivou kada su u pitanju muškarci (ali samo kad je slučaj sa njom).

Ne znam što se petlja u ovo feminizam kad ovdje nije tema o feminizmu nego o postojanju razumna kod ženskih osoba.
I ne znam zašto se uvijek moraju žene ravnati prema muškarcima. Nisu na razumnom nivou KAO muškarci, nisu snažni KAO muškarci, nisu ovo KAO muškarci. Muškarci su za sebe, žene su za sebe. Progalsiti čitav jedan rod NERAZUMNIM je tebi realno i dobro?

Kažu da je RAZUM "jedino" što ljude razlikuje od životinja ;)

I biti kompliciran i nerazuman uopšte nije isti pojam.
moonca

#453 Re: razumna zenska osoba

Post by moonca »

:sabur:
free_too

#454 Re: razumna zenska osoba

Post by free_too »

Nastasia wrote: I biti kompliciran i nerazuman uopšte nije isti pojam.
Moguce da si tu upravu, zapravo prvo se treba slozit oko pojma razumnosti i sta tacno predstavlja ili sta je pisac teme htio reci. Isto kad se za covjeka kaze da je glup, ne misli se doslovice da je glup i da ne zna sabrati dva broja, vec da je bezobrazan, bahat, sebican, pokvaren itd. Vjerovatno je pisac htio reci da mu je tesko naci osobu s kojom moze lako "komunicirati", i da je veza stvar kompromisa i popustanja i davanja.

Mah tesko s Vama ali teze bez Vas :kiss:
Nastasia

#455 Re: razumna zenska osoba

Post by Nastasia »

free_too wrote:
Nastasia wrote: I biti kompliciran i nerazuman uopšte nije isti pojam.
Moguce da si tu upravu, zapravo prvo se treba slozit oko pojma razumnosti i sta tacno predstavlja ili sta je pisac teme htio reci. Isto kad se za covjeka kaze da je glup, ne misli se doslovice da je glup i da ne zna sabrati dva broja, vec da je bezobrazan, bahat, sebican, pokvaren itd. Vjerovatno je pisac htio reci da mu je tesko naci osobu s kojom moze lako "komunicirati", i da je veza stvar kompromisa i popustanja i davanja.

Mah tesko s Vama ali teze bez Vas :kiss:
Moguće da je to upitanju bilo. Ali se udrobilo svega i svačega.

Htjeli mi to ili ne, jedni bez drugih ne možemo postojati. Ustvari, možemo mi jedni bez drugih postojati, ali da li će kroz par decenija na takav način naša vrsta nastaviti postojati, to je već pitanje za neke druge teme.

Helem, muškarci i žene nisu baš toliko različiti koliko se pokušava predstaviti, niti su muškarci manje komplikovani od žena, niti su žene manje razumne od muškaraca. Samo se na različitim životnim poljima ispoljavaju te osobine ili manjak istih. Kad se sve sabere i oduzme, tu smo mi svi negdje u pet deka.
superiska

#456 Re: razumna zenska osoba

Post by superiska »

moonca wrote:Ko umije njemu dvije. :-) :lol:

odo praviti hleb :run: :mokri:
Hljeb, a?
A znas li raskovati muskarca k'o supu? :stidljiva1:
triconja

#457 Re: razumna zenska osoba

Post by triconja »

superiska wrote:

Hljeb, a?
Jest neka nauka napravit hljeb, dovoljno je samo da imas dvije ruke i brasno (more i zica da drzi dva uheta). :lol:
moonca

#458 Re: razumna zenska osoba

Post by moonca »

triconja wrote: Jest neka nauka napravit hljeb, dovoljno je samo da imas dvije ruke i brasno (more i zica da drzi dva uheta). :lol:
e, to je vic za Bosance :lol: hocu reci muske,zene zobisli :dajba: :lol:
Connaisseur Karlin

#459 Re: razumna zenska osoba

Post by Connaisseur Karlin »

Bloo wrote:
SaraFina wrote:Kad Karlinka Arzu nazove Arzonja, meni odmah slika u glavi kako ona maše bičem a oko nje trči rasan konj sjajne dlake. I kroti ga.

Arzo, halali :D ne mogu si pomoći :)
+1
I sve izvedenice.
tako je hahahha, znate da njega ljubinka najvise voli :D :lol: ja se topim kad mi kaze "hej ljubinka" :oops: :lol: ne cmace me cesto , recite mi, sto da radim :twisted:
duminjo

#460 Re: razumna zenska osoba

Post by duminjo »

Cim vidjeh temu, pade mi nana (od mame Mama) na pamet. Nikad mi nije dva puta rekla da jedem.
Ramzess Veliki

#461 Re: razumna zenska osoba

Post by Ramzess Veliki »

sekerbay wrote:
Ramzess Veliki wrote:
edo_79 wrote:Razumna je ona koja ti napravi pite i mesine, nahrani te dobro a onda te fino odvede u spavaću i raskuje te ko šupu :mrgreen:
Zivjele takve zene !!! :bih: :hajmooo:
Ha Ha Ha
Vas dvojica vjerujete u bajke.
Ne postoji žena koja objedinjuje ta dva umijeća.
Osim toga, ako već vlada jednim, nema potrebe za drugim. Nas muške je lako usrećiti.
Znam jednu koja je upravo takva, samo slavonka ... pravi sve osim pite, ali bih joj preko te mahane lako presao. :oops:
MarlboroGold

#462 Re: razumna zenska osoba

Post by MarlboroGold »

"Riječ razuman potiče od latinske riječi ratio što znači razlog. Sam termin razuman koristi se da označi osobu koja ima razuma, koja je razborita. Može se reći da je razumnost sposobnost praktičnog umnog djelovanja."

Dakle osoba, ne žena. 19 stranica u ništa...

I rest my case...
SaraFina

#463 Re: razumna zenska osoba

Post by SaraFina »

Connaisseur Karlin wrote:
Bloo wrote:
SaraFina wrote:Kad Karlinka Arzu nazove Arzonja, meni odmah slika u glavi kako ona maše bičem a oko nje trči rasan konj sjajne dlake. I kroti ga.

Arzo, halali :D ne mogu si pomoći :)
+1
I sve izvedenice.
tako je hahahha, znate da njega ljubinka najvise voli :D :lol: ja se topim kad mi kaze "hej ljubinka" :oops: :lol: ne cmace me cesto , recite mi, sto da radim :twisted:

Upiši se u mekteb i malo manje onih feminističkih fora. Prikriveno propagiraj feminizam a sve mu nježno tepaj.

Ako to ne poluči uspjeha, ne znam što bi moglo.

P.S i kakvo jelo izbaci na onu temu. Mislim da put do Arzinog srca vodi kroz stomak :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#464 Re: razumna zenska osoba

Post by Tomahawk11 »

Vodiće njega Karlinka u francuski restoran. Kad mu izbace tanjir, a ono tri neke bobice na njemu.
SaraFina

#465 Re: razumna zenska osoba

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:Vodiće njega Karlinka u francuski restoran. Kad mu izbace tanjir, a ono tri neke bobice na njemu.

Tomooo, ne navodi je pogrešno. Ljubinka, Arzo voli šta na kašiku dobro (može i grahonja) i onda pite raznorazne i ostala bosanska provjerena jela :)
arzuhal

#466 Re: razumna zenska osoba

Post by arzuhal »

Eki restoran...Naramak sijena i par kocki šećera iz marame :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#467 Re: razumna zenska osoba

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:
Tomahawk11 wrote:Vodiće njega Karlinka u francuski restoran. Kad mu izbace tanjir, a ono tri neke bobice na njemu.

Tomooo, ne navodi je pogrešno. Ljubinka, Arzo voli šta na kašiku dobro (može i grahonja) i onda pite raznorazne i ostala bosanska provjerena jela :)
Znam ja šta voli arzo, no je problem što to nije u koliziji sa Karlinkom.
sekerbay

#468 Re: razumna zenska osoba

Post by sekerbay »

Ramzess Veliki wrote:Znam jednu koja je upravo takva
Wow, čudo. Treba je na televiziju, a prije toga predati u ruke naučnika kako bi se ispito taj fenomen.
Samo, imam jeno potpitanje...
Khm, ovaj, a kako ti to znaš?
Msm, ok za kulinarske sposobnosti koje si mogo testirat odlazeći na ručkove i večere, al šta je za ovo drugo :oops:
SaraFina wrote:Arzo voli šta na kašiku dobro (može i grahonja) i onda pite raznorazne i ostala bosanska provjerena jela
Helem, kratko rečeno, ako je ovo tačno, ti si namah diskvalifikovana :oops: :mrgreen:
Ramzess Veliki

#469 Re: razumna zenska osoba

Post by Ramzess Veliki »

... I racun, a ono tri neke dodatne nule na njemu jebale ih bobice !!! :angry: :zid: :fazlija:
Ramzess Veliki

#470 Re: razumna zenska osoba

Post by Ramzess Veliki »

sekerbay wrote:
Ramzess Veliki wrote:Znam jednu koja je upravo takva
Wow, čudo. Treba je na televiziju, a prije toga predati u ruke naučnika kako bi se ispito taj fenomen.
Samo, imam jeno potpitanje...
Khm, ovaj, a kako ti to znaš?
Msm, ok za kulinarske sposobnosti koje si mogo testirat odlazeći na ručkove i večere, al šta je za ovo drugo :oops:
:sad:

:place1:

:place:

... eto bili jedno vrijeme skupa ... :place:
superiska

#471 Re: razumna zenska osoba

Post by superiska »

triconja wrote:
superiska wrote:

Hljeb, a?
Jest neka nauka napravit hljeb, dovoljno je samo da imas dvije ruke i brasno (more i zica da drzi dva uheta). :lol:
'ta to ti trico, o čemu? :lol:
Connaisseur Karlin

#472 Re: razumna zenska osoba

Post by Connaisseur Karlin »

SaraFina wrote:
Connaisseur Karlin wrote:

Upiši se u mekteb i malo manje onih feminističkih fora. Prikriveno propagiraj feminizam a sve mu nježno tepaj.

Ako to ne poluči uspjeha, ne znam što bi moglo.

P.S i kakvo jelo izbaci na onu temu. Mislim da put do Arzinog srca vodi kroz stomak :D
uf, ma nema nista od toga , arzonja i ja nastavljamo sa nasim ljubavnim bitakama :P
arzuhal wrote:Eki restoran...Naramak sijena i par kocki šećera iz marame :mrgreen:
dale su ti lijep kompliment, ovo ti kazem kao zensko , bolje da si arapski konj , a ne macak koji voli da se miluje po vratu :kiss:
Fudo387

#473 Re: razumna zenska osoba

Post by Fudo387 »

Trazi frajer razumno zeMsko?
:lol:
Gori si od Semira, i on trazi piramide po Visokom.
muha_sa

#474 Re: razumna zenska osoba

Post by muha_sa »

Fudo387 wrote:Trazi frajer razumno zeMsko?
Gori si od Semira, i on trazi piramide po Visokom.

jelde Fudaro da to ne postoji :?
ado_sar

#475 Re: razumna zenska osoba

Post by ado_sar »

trazi evo sad ce deseta godina, al nema
Post Reply