razumna zenska osoba

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Connaisseur Karlin

#426 Re: razumna zenska osoba

Post by Connaisseur Karlin »

Nastasia wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
ma to je taktika da ga pravis budalom ili da se on pravi budala , trece opcije nema :D :lol:

mozda je tako pojedinim zenama razumna taktika , jer ni ne znaju bolje i drugacije :D
Ma znam, zezam se. :chmoljava:

Ne volim ja ni te muškarce što se prave budalama a ni žene što mu na sve aminaju :D
e pa to je njima razumno , zato svasta pisu protiv drugih zena :D
arzuhal

#427 Re: razumna zenska osoba

Post by arzuhal »

Vi ste sve u pravu.
Connaisseur Karlin

#428 Re: razumna zenska osoba

arzuhal wrote:Vi ste sve u pravu.
od ovakve izjave dobijem alregicnu reakciju , nesto najgore sto se moze cuti od muskraca :D
sekerbay

#429 Re: razumna zenska osoba

Post by sekerbay »

Edin H. wrote:Pa koje onda prefriras?
Pa et, kako da ti kažem... Ja umijem kuhat :oops:

Ps.
Muncy je u pravu.
Jedino možda nije kako treba zapakovala tj nije se fino izrazila.
arzuhal

#430 Re: razumna zenska osoba

Post by arzuhal »

od ovakve izjave dobijem alregicnu reakciju , nesto najgore sto se moze cuti od muskraca :D
Slažem se :thumbup:
sekerbay

#431 Re: razumna zenska osoba

Post by sekerbay »

:mrgreen: :pisnuo:
Karlinka je uvijek u pravu
moonca

#432 Re: razumna zenska osoba

Post by moonca »

Kada sam zivis, sam odlucijes, sam places,sam .......--uvijek si u pravu. :diva: i takav i ostani.

Jedan je zivot, sta te briga sta drugi misle i kako te vide. :wink:
Connaisseur Karlin

#433 Re: razumna zenska osoba

sekerbay wrote::mrgreen: :pisnuo:
Karlinka je uvijek u pravu
ma nisam , ne tepaj mi bezveze :D
Connaisseur Karlin

#434 Re: razumna zenska osoba

arzuhal wrote:
Slažem se :thumbup:
naravno da nismo svi uvijek u pravu, sto me sekiras :kiss:
sekerbay

#435 Re: razumna zenska osoba

Post by sekerbay »

Haj, reći ću da si u pravu
Bloo
Globalna šefica

#436 Re: razumna zenska osoba

Post by Bloo »

moonca wrote:Kada sam zivis, sam odlucijes, sam places,sam .......--uvijek si u pravu. :diva: i takav i ostani.

Fikretaaaaaaaaa
arzuhal

#437 Re: razumna zenska osoba

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
moonca wrote:Kada sam zivis, sam odlucijes, sam places,sam .......--uvijek si u pravu. :diva: i takav i ostani.

Fikretaaaaaaaaa
Image
moonca

#438 Re: razumna zenska osoba

Post by moonca »

:hihihi: -sta god, nisam u tom 'shtosu'.
free_too

#439 Re: razumna zenska osoba

Post by free_too »

Nastasia wrote:Razumijem zašto se muškarci šegače sa nepostojanjem pojma razumne ženske osobe i time pomalo, kroz šalu, ponižavaju žene.
Ali zašto to žene rade, nikako mi ne ide u glavu.

Dokle će u nekim ženama živjeti potreba da podilaze svemu što muško kaže. :eh:

Je li ti mozda sebe smatras feministicom? Vidis, taj pokret je imao dobru ideju ali je postao nesto zapravo sto vise steti ugledu zena nego sto doprinosi, isto kao i ovi extremisti religijski, koji su uvijek najglasniji pa bacaju lose svijetlo na ostale. Nekako mi vuces na to, jer evo moonca se ne slaze s tvojim misljenjem pa si je vec nekako prozvala da nije "prava" zena zato sto u njoj zivi neka potreba da se podilaze muskarcima? Ne znam , ali mi se cini da moonca je vise razumna nego ti :) Ma da je razumnost relativan pojam, ja to vise poistovjecujem sa realnoscu osobe.

Eh sad, naravno da postoji diskriminacija spolova, to je sasvim logicno i realno, ali postoji i druge diskriminacija , od relgijske, nacionalne, rasne, gay etc. Jbg, takav nam je ljudski rod, nije savrsen, treba se svakako borit za bolje sutra ali gledajuci nasu situaciju u BiH, ja bih volio da su nam to samo najveci problemi koje treba hitno rijesiti.

da se vratim na temu, po meni od osobe zavisi je li neko razuman ili ne, ali ruku na srce zene jesu kompliciraniji spol. Isto sto se kaze da su i ljepsi spol, ili da su muskarci seljacine, krkani, gluplji, nepismeni.

Biti kompliciran zapravo nije ni nista lose, ima to svoje prednosti te zbog toga je to vjerovatno i tako , sve to ima svoj neki Golden Ratio i balance :)

Nego Nastasia, je li se slazes s recenim ili?
Bloo
Globalna šefica

#440 Re: razumna zenska osoba

Post by Bloo »

Here we go again...
:cekam:
free_too

#441 Re: razumna zenska osoba

Post by free_too »

Bloo wrote:Here we go again...
zar to nije sustina cijelog foruma i tema, kako ti mislis opravdati svoju moderatorsku platu ako teme nisu aktivne :D

Budi razumna... :P
Bloo
Globalna šefica

#442 Re: razumna zenska osoba

Post by Bloo »

free_too wrote:
zar to nije sustina cijelog foruma i tema, kako ti mislis opravdati svoju moderatorsku platu ako teme nisu aktivne :D
Zar nije suština cijelog bitisanja jednog forumaša i/ili foruma da se ne vrti ukrug ad nauseam, već da možda, samo možda, zabljesne neka nova ideja, neki novi stav i promišljanje...

Tako glasi proročanstvo.

Ali očito ti nisi, the chosen one. Tako da, samo ti.

Opravdavam je drugim načinima :chmoljava:
SaraFina

#443 Re: razumna zenska osoba

Post by SaraFina »

Kad Karlinka Arzu nazove Arzonja, meni odmah slika u glavi kako ona maše bičem a oko nje trči rasan konj sjajne dlake. I kroti ga.

Arzo, halali :D ne mogu si pomoći :)
free_too

#444 Re: razumna zenska osoba

Post by free_too »

Bloo wrote:
free_too wrote:
Zar nije suština cijelog bitisanja jednog forumaša i/ili foruma da se ne vrti ukrug ad nauseam, već da možda, samo možda, zabljesne neka nova ideja, neki novi stav i promišljanje...

Tako glasi proročanstvo.

Ali očito ti nisi, the chosen one. Tako da, samo ti.

Opravdavam je drugim načinima :chmoljava:
Pa zar postoje neke nove ideje danas? Po meni su to sve stare ideje u novim pakovanjima ili oblicima, ali sustina je ostala ista. Mozda za 20 godina bude se raspravljalo o tome ima li razumnih muskaraca... Bitno je da se raspravlja pa sad...
Bloo
Globalna šefica

#445 Re: razumna zenska osoba

Post by Bloo »

SaraFina wrote:Kad Karlinka Arzu nazove Arzonja, meni odmah slika u glavi kako ona maše bičem a oko nje trči rasan konj sjajne dlake. I kroti ga.

+1
I sve izvedenice.
Bloo
Globalna šefica

#446 Re: razumna zenska osoba

Post by Bloo »

free_too wrote: Pa zar postoje neke nove ideje danas? Po meni su to sve stare ideje u novim pakovanjima ili oblicima, ali sustina je ostala ista. Mozda za 20 godina bude se raspravljalo o tome ima li razumnih muskaraca... Bitno je da se raspravlja pa sad...
:|
Ustajalo sve.
Raspravljaj, raspravljaj. Prežvači već prežvakano :D Izreci nešto hiljadama puta izrečeno.

Ja ću onda čekati...hiljadu godina.
SaraFina

#447 Re: razumna zenska osoba

Post by SaraFina »

Bloo wrote:
SaraFina wrote:Kad Karlinka Arzu nazove Arzonja, meni odmah slika u glavi kako ona maše bičem a oko nje trči rasan konj sjajne dlake. I kroti ga.

+1
I sve izvedenice.

:skoljka: :mrgreen:
arzuhal

#448 Re: razumna zenska osoba

Post by arzuhal »

U našem zaseoku od vajik postoji taj stari običaj ocjene ženske razumnosti, ha žensko krene da postane punoljetno: u posljednjem mjesecu njene 17-te godine, u noći mjeseca mlađaka, žene iz sela bi se okupile u gavredžiji*, ukrasile bi djevojku čiji razum, staloženost i smirenost propituju, pa bi je posadile na sred sećije. Iznjeli bi se kolači, kahva, sokovi, voće, neke žene bi i zapjevale, a djevojci bi dali da - hekla. Žene ne bi obraćale pažnju na nju nego bi pjevale, jele, pile, osim nekoliko iskusnijih žena koje bi krišom pratile šta djevojka radi, da li hekla lijepo i strpljivo, da li je smirena i staložena, može li sjediti na jednom mjestu duže vrijeme a da se ne vrpolji i nervozi, i sl.

* gavredžija - veća kuća/objekt (obično jednosobna) na zapadnoj strani sela, blizu zdenca, u kojoj su sećije svud naokolo; koristi se za razna seoska okupljanja, druženja, aktivnosti, dogovore, rituale i sl.
Bloo
Globalna šefica

#449 Re: razumna zenska osoba

Post by Bloo »

SaraFina wrote:
Bloo wrote:

+1
I sve izvedenice.

:skoljka: :mrgreen:
Ali rasni arapski konj, ne bilo kakav konj :oops:
Image
free_too

#450 Re: razumna zenska osoba

Post by free_too »

Bloo wrote:
free_too wrote: Pa zar postoje neke nove ideje danas? Po meni su to sve stare ideje u novim pakovanjima ili oblicima, ali sustina je ostala ista. Mozda za 20 godina bude se raspravljalo o tome ima li razumnih muskaraca... Bitno je da se raspravlja pa sad...
:|
Ustajalo sve.
Raspravljaj, raspravljaj. Prežvači već prežvakano :D Izreci nešto hiljadama puta izrečeno.

Ja ću onda čekati...hiljadu godina.
Ma zapravo si upravu, niti ce ona moje misljenje promjeniti niti cu ja njezino. Ali dosadno je, pa eto "opravdano"
Post Reply