razredna nastava - banja luka

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
buduca-studentica

#1 razredna nastava - banja luka

Post by buduca-studentica »

Pozdrav svima!
Imam pitanje, ustvari vise njih :) pa ko ista zna molim da mi pomognete.
Planiram upisati pedagoski fakultet u banja luci, razredna nastava.
Ima li neko da vec studira, pa da mi kazete sta bude na prijemnom?
Koliko se placa ako studiras kao vanredan?
Koji su ispiti najtezi... eto bilo sta da znate, mene sve interesuje :)
Unaprijed hvala!
purgatorio

#2 Re: razredna nastava - banja luka

Post by purgatorio »

Što Banja Luka? Zašto ne Bihać, ako vec planiras u Krajinu?
buduca-studentica

#3 Re: razredna nastava - banja luka

Blize mi je za putovati. Zivim u sanskom mostu.
purgatorio

#4 Re: razredna nastava - banja luka

Post by purgatorio »

Upisi ti u bihacu. Jednostavnije je.

Sent from my C5303
casper_

#5 Re: razredna nastava - banja luka

Post by casper_ »

buduca-studentica wrote:Pozdrav svima!
Unaprijed hvala!
od razredne nastave nema hljeba. dzaba ces gubiti vrijeme .
purgatorio

#6 Re: razredna nastava - banja luka

Post by purgatorio »

Evo ti dobra ideja. Na USK vlada kronična nestašica nastavnika tehničkog odgoja. To upisi na pmf-u u BL i imaš velike šanse za zaposlenje.

Sent from my C5303
buduca-studentica

#7 Re: razredna nastava - banja luka

Ja bas mislila da je u banja luci jednostavnije :)
Znal ko sta konkretno? :zoka:
dijana_19

#8 Re: razredna nastava - banja luka

Post by dijana_19 »

buduca-studentica wrote:Ja bas mislila da je u banja luci jednostavnije :)
Ja bih razmislila na tvom mjestu da li bih uopce ista upisala ako kalkulises gdje je teze/lakse na studiju poput razredne nastave. To treba s pjesmom da zavrsis. Ispiti "Citanje pjesmica" i "Sviranje harmonike"...uz duzno postovanje.

A sto se tehn. odgoja tice u Sarajevu obrazuju mastere tehnickog odgoja/kulture zivljenja vec duze vrijeme. Mislim da ce oni popuniti sve i jedno mjesto koje bude slobodno u drzavi. :DD
purgatorio

#9 Re: razredna nastava - banja luka

Post by purgatorio »

Za tehnički odgoj znam da fali po gotovo svim skolama u USK. Ljudi s završenim tjelesnim predaju....

Sent from my C5303
buduca-studentica

#10 Re: razredna nastava - banja luka

Hvala na savjetu, ali tehnicki odgoj ne bih.
Bas sam se zagrijala za ovaj smjer...
buduca-studentica

#11 Re: razredna nastava - banja luka

dijana_19 wrote:
Ja bih razmislila na tvom mjestu da li bih uopce ista upisala ako kalkulises gdje je teze/lakse na studiju poput razredne nastave. To treba s pjesmom da zavrsis. Ispiti "Citanje pjesmica" i "Sviranje harmonike"...uz duzno postovanje.

A sto se tehn. odgoja tice u Sarajevu obrazuju mastere tehnickog odgoja/kulture zivljenja vec duze vrijeme. Mislim da ce oni popuniti sve i jedno mjesto koje bude slobodno u drzavi. :DD
pa ima onih koji kalkulisu sta je perspektivnije, a ima i onih koji upisuju ono sto vole.
a na kraju krajeva ne mozemo ni svi doktori biti :roll:
celeron

#12 Re: razredna nastava - banja luka

Post by celeron »

Razredna nastava je zivotni promasaj, bez obzira sto to volis. Radim u skolama vec petu godinu, i ako budes imala srece dobit ces posao s tim usmjerenjem za jedno 50 godina. Gdje jos ima fakulteta s tehnickim odgojem ako neko zna. Znaci svi moguci.
Individualism18

#13 Re: razredna nastava - banja luka

Post by Individualism18 »

buduca-studentica wrote:
dijana_19 wrote:

pa ima onih koji kalkulisu sta je perspektivnije, a ima i onih koji upisuju ono sto vole.
a na kraju krajeva ne mozemo ni svi doktori biti :roll:
Džaba tebi što nešto voliš ako nećeš imati priliku da radiš taj posao. Treba biti realan pa naći neki kompromis između onoga što voliš i onoga što je donekle "perspektivno". Za šta god da se školuješ ne možeš biti sigurna da ćeš kasnije naći posao u struci, ali zna se šta je iole traženo zanimanje. Po mom mišljenju ovo ti nije najpametniji izbor, jer je ovakvih kadrova baš mnogo na birou. Ako sebe vidiš kao prosvjetnog radnika, onda razmisli da upišeš neki studij s kojim možeš raditi i u školi, ali i negdje drugo. Možda se tebi to čini kao idealno zanimanje, ali dug je to proces - završiti studij i dobro se namučiti i načekati da dođeš na radno mjesto. Nema ništa gore nego kada u nešto uložiš mnogo truda, a od toga nemaš neke koristi.
buduca-studentica

#14 Re: razredna nastava - banja luka

Hvala vam svima na savjetima koje nisam trazila.
I jos uvijek unaprijed zahvaljujem ako neko zna nesto konkretno!
ljuspica

#15 Re: razredna nastava - banja luka

Post by ljuspica »

vanredan studij razr.nastava u bl se placa 1500 km,ostalo ne znam.
Ambrozija

#16 Re: Odg: razredna nastava - banja luka

Post by Ambrozija »

Individualism18 wrote:
Džaba tebi što nešto voliš ako nećeš imati priliku da radiš taj posao. Treba biti realan pa naći neki kompromis između onoga što voliš i onoga što je donekle "perspektivno". Za šta god da se školuješ ne možeš biti sigurna da ćeš kasnije naći posao u struci, ali zna se šta je iole traženo zanimanje. Po mom mišljenju ovo ti nije najpametniji izbor, jer je ovakvih kadrova baš mnogo na birou. Ako sebe vidiš kao prosvjetnog radnika, onda razmisli da upišeš neki studij s kojim možeš raditi i u školi, ali i negdje drugo. Možda se tebi to čini kao idealno zanimanje, ali dug je to proces - završiti studij i dobro se namučiti i načekati da dođeš na radno mjesto. Nema ništa gore nego kada u nešto uložiš mnogo truda, a od toga nemaš neke koristi.
Rece neko ko studira na Filozofskom fakultetu :D znas da i ja studiram takodjer ali ni nase nauke nisu nista perspektivnije, budimo realni.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Individualism18

#17 Re: Odg: razredna nastava - banja luka

Post by Individualism18 »

Ambrozija wrote:
Individualism18 wrote:
Rece neko ko studira na Filozofskom fakultetu :D znas da i ja studiram takodjer ali ni nase nauke nisu nista perspektivnije, budimo realni.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

Hahahhaha. :) Pod ovim "perspektivnije" mislila sam na mogućnost da diplomu iskoristi za više poslova, a ona diplomu ovog studija može iskoristiti samo u prosvjeti. Ni moj izbor nije po nekim općim standardima perspektivan, ali nudi mnogo više opcija za zapošljavanje. Ja još uvijek studiram, a i honorarno radim nešto što je vezano za moju buduću struku. Na ovo se odnosio moj komentar, ali svakako svako za sebe bira ono što misli da je najbolje. :)
purgatorio

#18 Re: razredna nastava - banja luka

Post by purgatorio »

celeron wrote:Razredna nastava je zivotni promasaj, bez obzira sto to volis. Radim u skolama vec petu godinu, i ako budes imala srece dobit ces posao s tim usmjerenjem za jedno 50 godina. Gdje jos ima fakulteta s tehnickim odgojem ako neko zna. Znaci svi moguci.
BL - PMF trogodisnji studij - professor tehnikog odgoja i informatike
BL - Apeiron ,
SA - PF - 4-godisnji, bachelor teh odg i kulture zivljenja
TZ - Flozofski 3-godsinji, Bachelor teh odg i informatike
ljuspica

#19 Re: razredna nastava - banja luka

Post by ljuspica »

purgatorio wrote:
celeron wrote:Razredna nastava je zivotni promasaj, bez obzira sto to volis. Radim u skolama vec petu godinu, i ako budes imala srece dobit ces posao s tim usmjerenjem za jedno 50 godina. Gdje jos ima fakulteta s tehnickim odgojem ako neko zna. Znaci svi moguci.
BL - PMF trogodisnji studij - professor tehnikog odgoja i informatike
BL - Apeiron ,
SA - PF - 4-godisnji, bachelor teh odg i kulture zivljenja
TZ - Flozofski 3-godsinji, Bachelor teh odg i informatike
ja mislim da i u Istocnom Sarajevu ima ovo profesor teh.i inf,nisam sigurna, ako neko zna eto neka potvrdi.
žutija

#20 Re: razredna nastava - banja luka

Post by žutija »

casper_ wrote:
buduca-studentica wrote:Pozdrav svima!
Unaprijed hvala!
od razredne nastave nema hljeba. dzaba ces gubiti vrijeme .

casper u pravu si !
uhh,kad se sjetim samo vremena i vremena uloženog i para -jer sam studirala vanredno ...i sad ništa od toga,nema posla ,čekaj dok ovi sa vezama odu u penziju :(
betametazon

#21 Re: razredna nastava - banja luka

Post by betametazon »

dijana_19 wrote:

pardon, jel ovo naslucujem omalovazavanje umijeca sviranje harmonike? bas bih volio da cujem tebe, garant si expert :roll: :-D
Srkletica

#22 Re: razredna nastava - banja luka

Post by Srkletica »

^ Pa nije stvar u tome da li je sviranje harmonike sjajno stvar ili ne, nego, koliko je to uopste potrebno nekom ko ce da bude ucitelj/ica...
dijana_19

#23 Re: razredna nastava - banja luka

Post by dijana_19 »

betametazon wrote:
dijana_19 wrote:

pardon, jel ovo naslucujem omalovazavanje umijeca sviranje harmonike? bas bih volio da cujem tebe, garant si expert :roll: :-D

Sviranje harmonike- bas tako i treba da shvatis kako sam i napisala. Ne govorim o harmonici kao studiju na Muzickoj akademiji. Sviranje harmonike=gradivo sviranja uspavanki i brojalica!! :thumbup:
Post Reply