kamo srece da smo granicili s bugarima i rumunima, koliko vole istocne komsije, jedva bi docekali da malo pogurajuAspekt wrote:Od tri drzave sa kojima Bosna i Herc govina granici ( Srbija , Hr CG ) ni jedna nije mogla 92 god da odoli i ne krene u pokolj i genocid . Mekan teren bio , lak plijen pa ozezi brale ---------svaka cast na komsiluku .
ps Zamisli da jos granicimo sa Bugarskom Rumunijom i Grckom![]()
Ne do Bog, pa 6 drzava bi nas napalo .
Razocarenje za 3,2,1...
- Alfons Kauders
#2351 Re: Razocarenje za 3,2,1...
-
Hafis
#2352 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Lijepo.
E, poslije ovog malog EPP-a, da vidimo što ćemo dalje
- seln
#2353 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Prokletstvo Bosne se moze sazeci u jednoj recenici:
Bog daleko, a srbija i hrvatska blizu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2354 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Hafis wrote:Lijepo.
tužba u Strazburu?
samo mnijem da bi se njom i da se usitinu ishodi kakva presuda, dobilo jako malo. mnogo manje nego što se sada nudi, a kamoli zahtijeva...
-
Aspekt
#2355 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Danas si zaboravio napisati da imas plave oci , tanak vrat , da si zgodan ( dva oka te se ne mogu nagledati ,, kraj citata ) da ulazes u nekretnine da imas prijatelje medju doktorima , politicarima , da poznajes izbjeglice iz Tuzle ( kojima i nije ,,bas ,, nesto bilo dobro u tuzli itd .Hafis wrote:Eh, sad si me zabrinuo.Alfons Kauders wrote: hafis efendija, ima li i tebe u toj ekipici, da vidimo malo sta pises onako u rahatluku, kad ti zle dJihaTlije poput mene i komunisticko-islamisticki majorizatori poput chmolje ne vise iznad glave?
Hafis efendija je solidno situiran čovjek za naše prilike, akademski jako obrazovan, nacionalno i vjerski neopterećen, i koji ima hobi opušteno raspravljati o ovim stvarima, što mu posebno pomaže kada obavlja neke rutinske poslove.
- p206
#2356 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Šta je Čović i HDZ ponudio u zamjenu za 2 izborna područja?
Da nije prenos nadležnosti sa kantona na FBiH? Da nije riješenje za Mostar gdje će se Bošnjak i Hrvat mijenjati svake 4 godine na mjestu gradonačelnika? Očekuju dobru volju a na drugoj strani daju... ništa.
Ništa će i dobiti.
Osnovna logika kaže, što bi ja tebi pružio ruku kad ti meni nećeš.
Da nije prenos nadležnosti sa kantona na FBiH? Da nije riješenje za Mostar gdje će se Bošnjak i Hrvat mijenjati svake 4 godine na mjestu gradonačelnika? Očekuju dobru volju a na drugoj strani daju... ništa.
Ništa će i dobiti.
-
sumirprimus
#2357 Re: Razocarenje za 3,2,1...
seln wrote:Prokletstvo Bosne se moze sazeci u jednoj recenici:
alanfordovski u sridu...
-
hizo ramidovic
#2358 Re: Razocarenje za 3,2,1...
janjetinu kod gojkap206 wrote:Šta je Čović i HDZ ponudio u zamjenu za 2 izborna područja?
-
Aspekt
#2359 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Bosnjacku republiku od Rijeke do Siska .p206 wrote:Šta je Čović i HDZ ponudio u zamjenu za 2 izborna područja?
Ništa će i dobiti.
- seln
#2360 Re: Razocarenje za 3,2,1...
I 2 kile hercegovackog duhana.hizo ramidovic wrote:janjetinu kod gojkap206 wrote:Šta je Čović i HDZ ponudio u zamjenu za 2 izborna područja?
- Alfons Kauders
#2361 Re: Razocarenje za 3,2,1...
pokojni gojko je svakako bio nashizo ramidovic wrote:janjetinu kod gojkap206 wrote:Šta je Čović i HDZ ponudio u zamjenu za 2 izborna područja?
blatina? livanjski? prshut? ima finog izbora...
-
Hafis
#2362 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Pa ne vjerujem ni ja da će se s njom nešto posebno usrećiti, ali je na nekakv neobjašnjiv način uvučena kao obvezno štivo u procesu pristupa EU.Chmoljo wrote:tužba u Strazburu?Hafis wrote:Lijepo.
E, poslije ovog malog EPP-a, da vidimo što ćemo dalje![]()
samo mnijem da bi se njom i da se usitinu ishodi kakva presuda, dobilo bi se jako malo. mnogo manje nego što se sada nudi, a kamoli zahtijeva...
Mođemo mi nju zvati S-F, mada svi znamo da se radi o dodatnom ušminkavanju BiH za daljnje taslačenje od strane njenih saveznika i dokazanih prijatelja. Hrvatska komponenta će ipak na kraju morati dobiti nešto, to je svima više nego očito.
Problem i jest koliko je to ''nešto''. Mostaru je što god ''dobije'' svakako premalo, a Sarajevu što god ''prepusti'' svakako previše. Sad se vodi tiha diplomacija i lobiranje.
Samo, još se nečega pribojavam: računa bez krčmara. Nije ni ekipa iz RS tako bezbrižna i nezainteresirana za ovaj ''problem'' kako se trudi dati dojam. Bit će tu još stani-pani.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2363 Re: Razocarenje za 3,2,1...
a šta će Hrvatska komponenta dati? 
- Alfons Kauders
#2364 Re: Razocarenje za 3,2,1...
prije desetak godina, kad se kuhalo pravo izmedju busha i iranaca... nakon sto je pukla tikva poslije invazije iraka... jedan americki diplomata pri un-u upita iranskog ambasadora zasto ne popuste, zasto se ne odreknu nuklearnog programa u zamjenu za ukidanje sankcija i ekonomskih povlastica (americki diplomata nije bio bas najbolje upucen, a iran i amerika ni danas nemaju diplomatske odnose)seln wrote:I 2 kile hercegovackog duhana.hizo ramidovic wrote:janjetinu kod gojkap206 wrote:Šta je Čović i HDZ ponudio u zamjenu za 2 izborna područja?
konta amer sta ce sad iranac reci, a ovaj mrtav ozbiljan kaze... "slazem se... i amerika bi se trebala odreci svog strateskog nuklearnog naoruzanja... zauzvrat ja cu se zaloziti da vam iran posalje sest kamiona pistacija"
ameru nije bas bilo jasno, dok nije cuo da je taj radikalni djihatlija zapravo jedan od najvecih zajebanata u UN-u... jednom je sjedio s evropskim diplomatama, dok se pregovaralo o nuklearnom pitanju... i neformalno se poceli hvaliti evropljani gdje je cije dijete zavrsilo skolu... "my son has a phd from oxford"... "my daughter just got an mba from MIT"... a iranac mrtav ozbiljan kaze "my son has a bmw from bavaria"
-
sumirprimus
#2365 Re: Razocarenje za 3,2,1...
pa kad malo bolje razmislim..eeee mmmmm `nate mz kompromis eeee, ko da gledam kako ovi nasi politicki bičiz i donose odluke...Alfons Kauders wrote: pokojni gojko je svakako bio nas![]()
blatina? livanjski? prshut? ima finog izbora...
- Alfons Kauders
#2366 Re: Razocarenje za 3,2,1...
naravno da nije - da su pristali na indirektni izbor sve bi bilo rijeseno prije dvije i kusur godine... njima bi trebalo biti u interesu da se ne "raspakuje" dejton, jer se onda otvaraju neka pitanja koja im ne godeHafis wrote:Pa ne vjerujem ni ja da će se s njom nešto posebno usrećiti, ali je na nekakv neobjašnjiv način uvučena kao obvezno štivo u procesu pristupa EU.Chmoljo wrote:tužba u Strazburu?Hafis wrote:Lijepo.
E, poslije ovog malog EPP-a, da vidimo što ćemo dalje![]()
samo mnijem da bi se njom i da se usitinu ishodi kakva presuda, dobilo bi se jako malo. mnogo manje nego što se sada nudi, a kamoli zahtijeva...
Mođemo mi nju zvati S-F, mada svi znamo da se radi o dodatnom ušminkavanju BiH za daljnje taslačenje od strane njenih saveznika i dokazanih prijatelja. Hrvatska komponenta će ipak na kraju morati dobiti nešto, to je svima više nego očito.
Problem i jest koliko je to ''nešto''. Mostaru je što god ''dobije'' svakako premalo, a Sarajevu što god ''prepusti'' svakako previše. Sad se vodi tiha diplomacija i lobiranje.
Samo, još se nečega pribojavam: računa bez krčmara. Nije ni ekipa iz RS tako bezbrižna i nezainteresirana za ovaj ''problem'' kako se trudi dati dojam. Bit će tu još stani-pani.
ali naravno to nije problem, zar ne? jer se odavno ne radi ni o hrvatskim glasovima ni o sejdicu i finciju...
- seln
#2367 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Stvarno ne znam kako je uopste doslo do toga da se u okviru pregovora S-F pregovara o izbornim podrucjima.
- Havatar
#2368 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Dok je tu Jelko Kacin ja se ne brinemAlfons Kauders wrote:daMartinez_ wrote:Apsolutno, diskutanti nisu svesni kako je bošnjačka politika od najvećih saveznika u regionu unazad deceniju stvorila neprijatelje i nastavlja ih stvarati. Zamisli, podsmevati se Čoviću, Stieru, Piculi... sa koje pozicije?madner wrote:Cuj moraju.
stvarno sram me bilo... gdje bi se iko smijao stieru? najutjecajnijem covjeku EU...
- Pismonosa
#2369 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Čović-Finci
Radni naslov:
Kako se dvije strane mogu otcjepiti sinhronizovano bez da postoje tri entiteta?!?
Radni naslov:
Kako se dvije strane mogu otcjepiti sinhronizovano bez da postoje tri entiteta?!?
-
Hafis
#2370 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Nema šta davati. Netko ima viška i dio toga će se odreći.Chmoljo wrote:a šta će Hrvatska komponenta dati?
I svi sretni
-
Aspekt
#2371 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Alija babo ostavio u amanet Bakiru da rijesi i Hrvatima stambeno pitanjeseln wrote:Stvarno ne znam kako je uopste doslo do toga da se u okviru pregovora S-F pregovara o izbornim podrucjima.
- Pismonosa
#2372 Re: Razocarenje za 3,2,1...
To ti pitao kolektivno Srbe pa znaš da će se odreći?Hafis wrote:Nema šta davati. Netko ima viška i dio toga će se odreći.Chmoljo wrote:a šta će Hrvatska komponenta dati?
I svi sretni
-
Hafis
#2373 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Slab pregovarački trojac. Od početka susreta nabio se u svoj šesnaesterac.seln wrote:Stvarno ne znam kako je uopste doslo do toga da se u okviru pregovora S-F pregovara o izbornim podrucjima.
- Alfons Kauders
#2374 Re: Razocarenje za 3,2,1...
a evo boki je rijesila problem u jednoj receniciseln wrote:Stvarno ne znam kako je uopste doslo do toga da se u okviru pregovora S-F pregovara o izbornim podrucjima.
dakle ne treba mijenjati nista, hajmo dalje, moderaciju pozivam da zatvori temuDelagatkinja Doma naroda PSBiH Borjana Krišto (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH) je kazala da nigdje u presudi ne piše da treba brisati etničke odrednice, dodajući da Ustav razlikuje konstitutivne narode i ostale (to pripadnici etničkih manjina ili se ne izjašnjavaju kao pripadnici bilo koje grupe).
-
Aspekt
#2375 Re: Razocarenje za 3,2,1...
,, Bosna i Hercegevovina ima previse teritorija ,, kraj citata Franjo Tudjman anno domini 1991Hafis wrote:Nema šta davati. Netko ima viška i dio toga će se odreći.Chmoljo wrote:a šta će Hrvatska komponenta dati?
I svi sretni