Razocarenje za 3,2,1...
-
baxul
#2051 Re: Razocarenje za 3,2,1...
a 'ta ćemo sa ovim?
http://sve-mo.ba/
- BHCluster
#2052 Re: Razocarenje za 3,2,1...
E moj Hafize pa opet te osunetishe.
- JohnnyS
#2053 Re: Razocarenje za 3,2,1...
baxul wrote:a 'ta ćemo sa ovim?
Ja na Mostar gledam kao na jedan grad. Ti?
-
baxul
#2054 Re: Razocarenje za 3,2,1...
svakako svakako. pitam za instituciju.JohnnyS wrote:baxul wrote:a 'ta ćemo sa ovim?
- BHCluster
#2055 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Gledaj oni hajvana na poskoku prevode sa srpskog na hrvatski ijos ostavili link. Pa zar je to te mjere doslo
Ovdje je clanak
A ovo je link sto su prevodili:
See more at: http://translate.googleusercontent.com/ ... Bu3EP.dpuf
Ovdje je clanak
A ovo je link sto su prevodili:
See more at: http://translate.googleusercontent.com/ ... Bu3EP.dpuf
- JohnnyS
#2056 Re: Razocarenje za 3,2,1...
baxul wrote:svakako svakako. pitam za instituciju.JohnnyS wrote:baxul wrote:a 'ta ćemo sa ovim?
Pa bila je rasprava koliko je dekana nebošnjaka u Sarajevu, odnosno nehrvata u Mostaru. Samo smo pokazali da je omjer povoljniji u Mostaru.
- Paranoid
#2057 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Omjer dekana u Mostaru nije pokazatelj tolerancije, nego kockoglavo-intelektualni deficit.JohnnyS wrote: Pa bila je rasprava koliko je dekana nebošnjaka u Sarajevu, odnosno nehrvata u Mostaru. Samo smo pokazali da je omjer povoljniji u Mostaru.
- BHCluster
#2058 Re: Razocarenje za 3,2,1...
A to sto je kadar smeche to nikome nista.JohnnyS wrote:
Pa bila je rasprava koliko je dekana nebošnjaka u Sarajevu, odnosno nehrvata u Mostaru. Samo smo pokazali da je omjer povoljniji u Mostaru.
- vivaldi
#2059 Re: Razocarenje za 3,2,1...
dobar post, jedan od rijetkih koji ukazuje na opstu bezperspektivnost, koja se u totalnoj poplavi sporednih rasprava ne samo na forumu vec i u politici uopste ne dolazi do izrazaja.Danguba wrote:Ovaj cirkus zvani S-F je samo pocetak sta nas sve ceka ako zelimo u EU.
Ako se bude svaki problem ovako razvodnjavao, od EU nema nista i nikada. Ovaj put Dodik&co. igraju za Covica a vec slijedecu utakmicu igra se za Dodika i tako sve u krug dok BiH ne razjebu.
Sa ovakvim Ustavom mi ne mozemo nikuda a kamo li u EU jer svako ima polugu za blokade i opstrukciju. Sve dok se ne rijesi glavni problem a to je da NIKO ne moze i ne smije blokirati drzavu na putu ka EU integracijama, ovo je samo gubljenje vremena i to EU zvanicnicima treba jasno reci. Hoce li to biti nametanjem nekog novog Dejtona ili nekako drugacije, sasvim je nebitno jer se ovi ne mogu ni oko cega dogovoriti.
Nismo jos oformili ni koordinaciono tijelo (koje ce Dodik zatezati maksimalno) a ovamo imamo nerealne zahtjeve Hrvata. Najbolje je na pocetku reci da se ovako ne moze naprijed ili veoma sporo i odustati od svega.
Ko me odgovara ovakvo stanje, uzivat ce u njemu a kome ne, trpjet ce a mislim da ne odgovara nikome.
nama se vec 10 godina proces integracija svodi na neke kriterije za zemlje ometene u razvoju, koje ni tako besmislene ne samo da ne rjesavamo vec s vremena na vrijeme izmisljamo cak i nove (kome bi prije 10 pao na pamet problem sa jmbg), uz pritom strahovitu kampanju kako sa rjesavanjem bilo koje od tih silnih besmislica hvatamo ili cemo uhvatiti prikljucak za eu...
pa mislim wtf kakvi crni prikljucci, vec godinama nam ispiraju mozak ispraznim frazama bas kao da cijeli svijet stoji i ceka nas na rjesimo izmisljene probleme pa da svi zajedno krenemo naprijed.
pa mi ne samo da nismo poceli ni poslije 18 godina sa eu integracijama, mi smo jos u 1 pretkolu pretkola kvalifikacija...
- JohnnyS
#2060 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Zato ovaj tvoj upis vrvi tolerancijom. I intelektualnim suficitom.Paranoid wrote:Omjer dekana u Mostaru nije pokazatelj tolerancije, nego kockoglavo-intelektualni deficit.JohnnyS wrote: Pa bila je rasprava koliko je dekana nebošnjaka u Sarajevu, odnosno nehrvata u Mostaru. Samo smo pokazali da je omjer povoljniji u Mostaru.
- BHCluster
#2061 Re: Razocarenje za 3,2,1...
JohnnyS wrote:Zato ovaj tvoj upis vrvi tolerancijom. I intelektualnim suficitom.Paranoid wrote:Omjer dekana u Mostaru nije pokazatelj tolerancije, nego kockoglavo-intelektualni deficit.JohnnyS wrote: Pa bila je rasprava koliko je dekana nebošnjaka u Sarajevu, odnosno nehrvata u Mostaru. Samo smo pokazali da je omjer povoljniji u Mostaru.
- Paranoid
#2062 Re: Razocarenje za 3,2,1...
To je fakt..to nema veze sa mojim intelektualnim suficitom. U kockoglavom društvu postoji žal za kadrovima poput Nine Bruce lee-a i sličnih koji bi upotpunili mjesta u intelektualnom dijelu kamenjara..JohnnyS wrote:Zato ovaj tvoj upis vrvi tolerancijom. I intelektualnim suficitom.Paranoid wrote:Omjer dekana u Mostaru nije pokazatelj tolerancije, nego kockoglavo-intelektualni deficit.JohnnyS wrote: Pa bila je rasprava koliko je dekana nebošnjaka u Sarajevu, odnosno nehrvata u Mostaru. Samo smo pokazali da je omjer povoljniji u Mostaru.
..ali ne sikiraj se, dolaze snage čije slike u maturantskoj pozi ispred Kosače stoje gordo s dignutom rukom...zajedno sa ravnateljicom...
- BHCluster
#2063 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Kako te nije sram i stid da im u tradiciju diras...Paranoid wrote:
To je fakt..to nema veze sa mojim intelektualnim suficitom. U kockoglavom društvu postoji žal za kadrovima poput Nine Bruce lee-a i sličnih koji bi upotpunili mjesta u intelektualnom dijelu kamenjara..
..ali ne sikiraj se, dolaze snage čije slike u maturantskoj pozi ispred Kosače stoje gordo s dignutom rukom...zajedno sa ravnateljicom...
-
Lug
#2064 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Dio odgovornosti snosi i međunarodna zajednica jer ono što je posao Vijeća Evrope preuzela je Evropska unija", kaže Jakob Finci.vivaldi wrote:dobar post, jedan od rijetkih koji ukazuje na opstu bezperspektivnost, koja se u totalnoj poplavi sporednih rasprava ne samo na forumu vec i u politici uopste ne dolazi do izrazaja.Danguba wrote:Ovaj cirkus zvani S-F je samo pocetak sta nas sve ceka ako zelimo u EU.
Ako se bude svaki problem ovako razvodnjavao, od EU nema nista i nikada. Ovaj put Dodik&co. igraju za Covica a vec slijedecu utakmicu igra se za Dodika i tako sve u krug dok BiH ne razjebu.
Sa ovakvim Ustavom mi ne mozemo nikuda a kamo li u EU jer svako ima polugu za blokade i opstrukciju. Sve dok se ne rijesi glavni problem a to je da NIKO ne moze i ne smije blokirati drzavu na putu ka EU integracijama, ovo je samo gubljenje vremena i to EU zvanicnicima treba jasno reci. Hoce li to biti nametanjem nekog novog Dejtona ili nekako drugacije, sasvim je nebitno jer se ovi ne mogu ni oko cega dogovoriti.
Nismo jos oformili ni koordinaciono tijelo (koje ce Dodik zatezati maksimalno) a ovamo imamo nerealne zahtjeve Hrvata. Najbolje je na pocetku reci da se ovako ne moze naprijed ili veoma sporo i odustati od svega.
Ko me odgovara ovakvo stanje, uzivat ce u njemu a kome ne, trpjet ce a mislim da ne odgovara nikome.
nama se vec 10 godina proces integracija svodi na neke kriterije za zemlje ometene u razvoju, koje ni tako besmislene ne samo da ne rjesavamo vec s vremena na vrijeme izmisljamo cak i nove (kome bi prije 10 pao na pamet problem sa jmbg), uz pritom strahovitu kampanju kako sa rjesavanjem bilo koje od tih silnih besmislica hvatamo ili cemo uhvatiti prikljucak za eu...
pa mislim wtf kakvi crni prikljucci, vec godinama nam ispiraju mozak ispraznim frazama bas kao da cijeli svijet stoji i ceka nas na rjesimo izmisljene probleme pa da svi zajedno krenemo naprijed.
pa mi ne samo da nismo poceli ni poslije 18 godina sa eu integracijama, mi smo jos u 1 pretkolu pretkola kvalifikacija...
uvijek BiH orjentisani ljudi u defanzivi, pa dokle..? cudno?!
Prvo rijesiti ono sto je u presudi pa onda moze da se raspravlja o pitanju jednog konstitutivnog naroda.
- webby-x
#2065 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Hadje, svi zazivate da se uključi "Međunarodna zajednica".
Evo, da se uključe, i podrže zahtjeve Hrvata, onda bi ih pljuvali,
kao što je Fule već poslao kleroustaški velikohrvatski fašist.

-
Lug
#2066 Re: Razocarenje za 3,2,1...
mislis, ne vjeruj svojim ocima..webby-x wrote:Hadje, svi zazivate da se uključi "Međunarodna zajednica".
-
palermo
#2067 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Bezveze čovjeka prozivate.BHCluster wrote:Kako te nije sram i stid da im u tradiciju diras...Paranoid wrote:
To je fakt..to nema veze sa mojim intelektualnim suficitom. U kockoglavom društvu postoji žal za kadrovima poput Nine Bruce lee-a i sličnih koji bi upotpunili mjesta u intelektualnom dijelu kamenjara..
- vivaldi
#2068 Re: Razocarenje za 3,2,1...
ne znam sta bi oni mogli uraditi jer nas problem je nefunckionalnost a tu je mz prilicno nemocnaLug wrote:Dio odgovornosti snosi i međunarodna zajednica jer ono što je posao Vijeća Evrope preuzela je Evropska unija", kaže Jakob Finci.
-
Lug
#2069 Re: Razocarenje za 3,2,1...
ne znam ni ja, sve me podsjeca na reformu policije..vivaldi wrote:ne znam sta bi oni mogli uraditi jer nas problem je nefunckionalnost a tu je mz prilicno nemocnaLug wrote:Dio odgovornosti snosi i međunarodna zajednica jer ono što je posao Vijeća Evrope preuzela je Evropska unija", kaže Jakob Finci.
- vivaldi
#2070 Re: Razocarenje za 3,2,1...
ma meni sve ovo izgleda da se ovdje jos decenijama nista sustinski nece promjeniti ni politicki a pogotovo ekonomskiLug wrote:ne znam ni ja, sve me podsjeca na reformu policije..
-
Lug
#2071 Re: Razocarenje za 3,2,1...
naci ce oni opet nekog silajdjica, nista ne brini.. legalizovace oni i treci ko sto su i policiju, bez obzira sto su tri famozna uslova bila imperativ.. kao i sad SF, a oni o covicevoj konstutivnosti. taktika je ista..
-
Lug
#2072 Re: Razocarenje za 3,2,1...
cekaj samo dok shell zavrsi istrazivanja..
- vivaldi
#2073 Re: Razocarenje za 3,2,1...
sumnjam, niti uopste vidim da stvari idu u tom pravcuLug wrote:naci ce oni opet nekog silajdjica, nista ne brini.. legalizovace oni i treci ko sto su i policiju, bez obzira sto su tri famozna uslova bila imperativ.. kao i sad SF, a oni o covicevoj konstutivnosti. taktika je ista..
-
bole1st
#2075 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Jel moze neko da mi objasni zasto su Covicevi zahtjevi da se sprovede da "jedan narod ne bira predstavnike drugom" sad odjednom problem, kad je to ranije vec dogovoreno.
Ako sam dobro razumio,
Srbi dodju i kazu nas predstavnik se bira iz RS, vi se za vasa dva dogovorite, al sa RS nemate nista.
Bosnjaci kazu necemo dvije jedinice u FBIH, nas predstavnik se bira sa cijele FBIH.
Hrvati kazu, ocemo da biramo, a ne da nam biraju drugi, kojim god mehanizmom, pristajemo na sve.
Kojom matematikom su sad Hrvati oni koji blokiraju? Covic prakticki ne trazi nista, izuzev da hrvatskog clana predsjednistva ne biraju drugi narodi, sto je po meni apsolutni minimum, pogotovo sto je to vec dobio u ranijim dogovorima.
Ako sam dobro razumio,
Srbi dodju i kazu nas predstavnik se bira iz RS, vi se za vasa dva dogovorite, al sa RS nemate nista.
Bosnjaci kazu necemo dvije jedinice u FBIH, nas predstavnik se bira sa cijele FBIH.
Hrvati kazu, ocemo da biramo, a ne da nam biraju drugi, kojim god mehanizmom, pristajemo na sve.
Kojom matematikom su sad Hrvati oni koji blokiraju? Covic prakticki ne trazi nista, izuzev da hrvatskog clana predsjednistva ne biraju drugi narodi, sto je po meni apsolutni minimum, pogotovo sto je to vec dobio u ranijim dogovorima.